top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Ulemper ved kropsbehåring + forslag til løsninger


Hej alle sammen! Så har jeg fået samlet de ulemper I har oplevet omking kropsbehåring. Tak for jeres svar! Der kan nemlig opstå nogle... komplikationer når man lader sin kropsbehåring gro og den får lov til at blomstre i fuld flor men der er heldigvis ting man kan prøve at gøre for at løse det... i hvert fald til de fleste af ulemperne - der er ikke så meget at gøre ved andres meninger og kommentarer. Derfor vil jeg også i dette indlæg have fokus på de fysiske problemer der kan opstå ved kropsbehåring og håber at det er noget I kan bruge.


Her kommer de ulemper ved kropsbehåring I har oplevet og på bedste vis har jeg prøvet at samle løsninger på hvad man kan prøve at gøre ved det:


Problem: hår der niver og er ømme ved stramme strømper/bukser.

Dette er noget vi har haft oppe og vende et par gange på klubbens story så det kunne tyde på et udbredt problem (hele 55% af jer oplever dette problem); når du har noget stramt på benene, strømper eller jeans, så niver hårene på skinnebenene i løbet af dagen og hårene bliver ømme. Det er skide træls - jeg oplevede det selv da jeg gik med strømpebukser og for et par af jer har det resulteret i at I har barberet jeres ben selvom I ikke havde lyst.


Løsningsforslag:

Hvis det er strømperne der er problemet så kan det være en ide at bruge ankelsokker (en gang imellem) for at give hårene noget luft eller vende kanten på strømperne ned. Man kan også tage nogle bløde hyggesokker på eller strømper i en større størrelse. Der er også en der spænder kanten på strømpen helt ud så den ikke vender hårene opad når man tager den på.


Der er en der skriver at det hjælper at tage strømpebukser på indenunder jeans for så napper det ikke. Jeg oplevede dog det modsatte ved strømpebukser og nylonstrømper men det kan være værd at prøve.


For de fleste stopper det med at nive når hårene er helt udgroede og så er der også andre hvor der skal gå lidt tid så hårene bliver slidte.


Et medlem skriver at hun smører hårene ind i body lotion inden hun tager tøj på og det hjælper.


En anden har et råd der måske ikke er det bedste for huden men som virker for hende; spray hårspray på håndfladen og så kør den ned ad benene mod fødderne. Så undgår man at hårene bliver ømme og napper.


For nogle går det over med tiden når man lader hårene gro helt ud så hårene kan blive slidte af tøjet men der er også nogle der oplever at det ikke hjælper.


Det virker ikke til at der er en løsning der virker for alle så det er bare med at prøve sig frem. Der er jo selvfølgelig også den løsning at gå med løse underdele hvis det er noget man har lyst til og mulighed for. Der er ingen tvivl om at jo mere luft du giver hårene med løsere tøj, jo bedre.


Problem: "Om strømpebukser - hvad gør folket? Jeg har gennem mange år haft hår på benene og er aldrig landet på noget, det rigtigt virker. Hårene stritter ud, strømpebukserne nærmest trækker i hårene og det ser lidt sjovt ud under en gennemsigtig strømpebuks. Nogen tips/hvad kan man gøre for at blødgøre benhårene så de lægger sig lidt ned?"


Løsningsforslag:


"Jeg synes også hårene trækker i huden på en ubehagelig måde nogle gange så jeg trimmer dem"


"Jeg bruger helt almindelig fugtighedscreme til benene og faktisk også lidt under armene og det blødgør."


"For mig hjælper det at bruge bodylotion"


"Tykkere strømebukser er løsningen"


"Har ikke selv nogle problemer med at de niver men synes det er cool at kunne se hårene igennem"


"Microfiberstrømpebukser er bedre end nylon med hår!!"


"Put creme på og så strømpebukser hurtigt efter men forsigtigt så hårene ligger ned"


"En større størrelse strømpebukser kan hjælpe"


"Jeg barbere mine ben om vinteren da hårene bliver trukket den forkerte vej af strømpebukser, ubehageligt"

Problem: kønshår der kommer i vejen for menstruations koppen, onani og oralsex.

Vi er en del der bruger menstruations koppen og oplever at kønsbehåringen kommer i vejen når vi skal sætte den op eller tage den ud - der kan man godt komme til at hive i hårene. Der er også et par der skriver at hår også kan komme i vejen ved onani og oralsex.


Løsningsforslag: trim hårene med en hår saks (eller trimmer). Husk at saksen skal være ren og vask den efter brug. Jeg vil dog sige at hvis du trimmer det for kort kan det godt være du mærker til det i et par dage da det kan irritere dernede. Hvis du vil undgå irritation så vil jeg ikke anbefale at klippe det kortere end 1-1½ cm. Og husk nu at være forsigtig da der gerne ikke skal klippes i hud dernede!!


Dette kan også være en løsning til jer der oplever at menstruation, tis og udflåd hænger fast i kønshårene. Her kan det måske også være en god ide lige at skylle underlivet eller hive en vaskeklud frem.


Problem: det lugter hurtigere og mere af sved med hår under armene.


Dette er noget der deler vandene: nogle luger mere af sved når de lader hårene gro og andre lugter mindre af sved med hår under armene. Jeg ligger i den sidste kategori, men jeg kan dog godt opleve at når det bliver rigtig langt så kan det godt begynde at lugte mere.


Løsningsforslag: for mig hjælper det at trimme hårene med en saks, igen vær forsigtig, når de bliver for lange så oplever jeg nemlig ikke at jeg hurtigt kommer til at lugte af sved. Det er også et trick der hjælper for mange af jer.


Der er et medlem der skriver at hun oplevede det i starten men det blev bedre og bedre med tiden og kom til den konklusion at det er kroppen der lige skal vende sig til det og det kan der være noget ved.


Hvis du er bekymret for om din deo kommer ind i huden så kan du gnide produktet rund i cirkler og så kan hårene faktisk hjælpe produktet til sidde bedre fast. Det kan også være at det er en ny deodorant du skal på udkig efter.


I har anbefalet: kokosolie og natron, en del bruger deoen fra Nuud care, havtorn roll on deo fra Matas, også en del elsker Isangs deo, neutrals deoer, black and white deo fra nivea, og der er flere af jer der er glad for krystaldeoer.


Selv bruger jeg denne blanding:

1 spsk. kartoffelmel

1 tsk. natron

2 spsk. kokosolie

Jeg vil bare lige gøre opmærksom på at natron, for nogle, godt kan irritere huden.


Kom altid deodorant på nyvasket hud (og hår, haha). Vask evt. med en vaskeklud under armene hver morgen og påfør bagefter deodorant.


Problem: "Hej. Jeg har lige et spørgsmål. Jeg bruger i skrivende stund roll on deo efter hvert bad. Men jeg oplever, at mine hår under armene bliver våde af det og kræver en længere tørretid. Hvilken deotype er bedst egnet til behårede armhuler? Nogle forslag? Nogle anbefalinger?"


Er det også noget du oplever?

62 % af jer svarede ja

38 % af jer svarede nej


Løsningsforslag:


"Isang har sådan en tør creme ting jeg har brugt istedet, den er mega god og løser det problem."

"Jeg oplever det også, men jeg må indrømme, at jeg altså ikke gør noget ved det.. Udover at undgå de mest våde roll-ons, og eventuelt lige tage føntørreren forbi, hvis den allerede er fremme.."


"Nuud deo creme er fantastisk på alle måder!"


"Vær sikker på at armhulen er helt tør inden deo, så oplever jeg det i mindre grad"


"Jeg bruger en DO2 - som er en slags krystaldeo"


"Naturlig deo der skal smøres på fra FairSquare"


"Jeg synes roll on deo er det eneste der virker så accepterer den længere tørretid"


"'mande' deoer har jeg bedst erfarrig med"


"Jeg bruger en deostick der ikke er lige så våd. Det hjælper mig"


"Nuud, har tidligere døjet med ildelugtende armhuler, det oplever jeg ikke længere"


"Jeg laver min egen med kokosolie"


"Bruger spraydeo fordi det tørrer hurtigere"


"Stick deo"


"Jeg bruger en cremedeo fra isangs og det fungerer super!"


Problem: kløe, røde knopper, irriteret hud og ømme hår på benen.


Løsningsforslag: her kan det godt blive tricky da der kan være mange forskellige årsager men prøv at give dine ben og underliv så meget luft som muligt med løst tøj. Jeg sover selv i løse bukser, uden underbukser om natten og lige så snart jeg kommer hjem skifter jeg over i løst tøj og det har hjulpet rigtig meget - det gør også at når jeg så bruger stramme underdele så bliver hårene mindre ømme. Bomulds (og hør) materialer er super godt til huden.


Til kløe og røde knopper på benene, brug en vaskeklud til at eksfoliere benene i badet for at fjerne døde hudceller (og undgå indgroede hår) og slut af med at bruge en god (parfumefri) lotion hvis du hår lyst til det.


Problem: "Hej klubben, jeg er for nylig begyndt at lade mine kønshår gro, og nu er de vist nået til det stadie, hvor de ikke bliver længere. Mit problem er, at jeg synes, det klør ualmindeligt meget dernede. Jeg bruger Australian bodycares serie, men synes egentlig ikke det virker, så jeg vil høre, om nogen har oplevet det samme, og har gode råd? Jeg synes nemlig, det kan være så ulideligt, at jeg overvejer bare at barbere det hele af. Tak på forhånd."


Jeg spurgte om det var noget I kendte til?

52 % svarede ja

48 % svarede nej


Løsningsforslag:

"Det er en ond cirkel hvis man bliver ved med at barbere sig. Lad huden vende sig til hårene"

"For mig stoppede det efter noget tid"

"Fik allergisk reaktion på produkterne fra Australian selvom jeg ikke er allergiker normalt"

" 'Har man en sart, irriteret eller kløende hud, bør man undgå sæbe' - gynækolog i samvirke"

"Brug kun vand til at vaske med og brug en parfumefri bodylotion efter bad"

"Vask jænligt med varmt vand men ikke overgøre det"


"Lad være med at bruge produkter dernede"

"Det kan klø af andre årsager end håret - svamp er meget almindeligt og kan behandles med canesten)"

"Tålmodighed og fugtighedscreme"


"Tålmodighed og ikke for stramme bomuldstrusser"


"Det kan tage tid før huden vender sig til det"


"Jeg oplevede det samme, men lod det være og nu klør det aldrig!"


Trimme:

"Synes også det kan klø og irritere når det bliver for langt, så plejer at trimme det i stedet. Hvis jeg først begynder at barbere, så bliver min hud langt mere irriteret!"

"Jeg trimmer lige det 'inderste' ved klitoris, det er dér det klør på mig"


"Prøv at klippe det kort med en saks uden at barbere det af. Det plejer at virke for mig"


"Jeg oplevede også at de kløede i starten, men konstaterede at det var fordi min hud ikke fik lige så meget direkte luft som før. For mig hjalp det at trimme, da det lettede kløen og efter et par måneder stoppede jeg også med det. Nu klør det ikke længere, medmindre jeg har haft for små trusser på."

"Kender! Jeg Jeg tager trimmeren, det hjælper"


"Her kilder/klør det også når hårene har max længde. Trimming hjælper"

"Trimme det i en længde der ikke klør"

Men at trimme hjælper ikke for alle:

"Jeg har det på samme måde! Mine veninder synes også det lyder mega mærkeligt, men jeg oplever faktisk nærmest at få skægpest af IKKE at barbere. Hvilket næsten “tvinger” mig til at barbere mig hver tredje dag og jeg ville rigtigt gerne kunne grow a full bush."

Jeg spurgte så om det ikke kunne trimmes?


"Det skal trimmes helt ned - i en længde hvor jeg ligeså godt kan barbere det. Det er så mærkeligt. Og jeg har prøvet bare at “power through” og se om det bare skulle over en fase."


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page