top of page
 • Forfatters billedede fries klub

Tips til et godt underlivsmiljø


Illustration af strejfer


Vores underliv er forskellige og derfor handler det typisk om at finde frem til hvad der er normalen for sit eget underliv. Her kommer klubbens medlemmer med de råd og tips der hjælper dem med at få et godt underlivsmiljø samt en masse indlæg du kan tjekke ud for mere information.


Vulva selvundersøgelse:

Noget der kan være rigtig gavnligt for at finde din normal er at lave en vulvaselvundersøgelse så du nemmere kan identificere unormale ting der opstår på dit underliv: sådan laver du en vulva-selvundersøgelse.


Vulvasnak:

Find ud af om andre også oplever usikkerheder omkring deres underlivs udseende og meget mere i vores vulvasnak: kender I også det med jeres underliv?


Gynækolog:

Mangler du en gynækolog så har klubben anbefalinger til de store byer her: klubben anbefaler gynækologer.


Underlivslugt:

Har du usikkerheder omkring dit underlivs lugt og gerne vil vide hvilke lugte man skal holde øje med kan du tjekke dette indlæg: et lugtende underliv


Her kommer links til alle de underlivssygdomme vi har været igennem indtil videre i klubben:


Skedesvamp:

Den klassiske skedesvamp: hjælp til skedesvamp


Hvis du oplever at få skedesvamp efter hver menstruation: hjælp til skedesvamp efter menstruation


Lichen sclerosus:

Oplever du at have behandlet svamp men det vil ikke gå væk kan det være end god ide at blive tjekket for lichen sclerosus da det har mange af de samme symptomer som skedesvamp - her kan der også være problemer med rifter og penetrationssex kan også være svært: om lichen sclerosus


PCOS:

Har du en meget uregelmæssig menstruation, eller måske slet ingen, kan det være du skal få tjekket om du har PCOS: om PCOS // polycystisk ovariesyndrom


Endometriose:

Oplever du voldsomme smerter ved menstruation, ægløsning, penetration eller konstante smerter kan det være endometriose: om endometriose


Vaginisme:

Oplever du at penetration eller andet forsøg på at indføre noget i skeden er umuligt kan det være en god ide at tjekke for underlivsstilstanden vaginisme: om vaginisme


Vulvodyni:

Oplever du at det føles som om underlivet brænder enten når underlivet røres som ved penetration eller stramt tøj eller det uprovokeret brænder kan det tyde på at du har vulvodyni: om vulvodyni


Knopper og udslæt på venusbjerget:

Har du oplevet knopper og udslæt på venusbjerget og omkring de ydre kønslæber så er der hjælp at hente i dette indlæg: knopper og udslæt på venusbjerget


Knopper på kønslæberne:

Har du oplevet at have knopper/lille byld på kønslæberne så tjek dette indlæg: hvad er det for en knop på min vulva


Nogle af de overstående sygdomme og tilstande kan føre til smerter ved penetrationssex men derudover har vi også været inde på rifter, lugt efter sæd og smerter ved penetration:


Smerter ved penetration - dyspareuni, blødning og muskelspændinger


Rifter og sprækker ved sex


Sæd i underlivet


Leder du efter en præventionsmetode der passer bedst til dig kan du finde alle de præventioner vi har snakket om her:


Hvilke præventionsmetoder vil I anbefale? - her er der også links til del 1 og del 2 af alle præventioner vi har været igennem.


 • "Ikke et råd men en anbefaling: podcasten Østrogenial har to fantastiske afsnit om udflåd og andre emner vedrørende underliv og kroppen (du bliver nævnt i det afsnit om kropsbehåring) som jeg synes har været super lærerigt og en masse emner som jeg ville ønske var inkluderet i seksual undervisning! Man kan bl.a. finde den på Spotify!"

 • Brug bomuldsunderbukser - det bedste for dit underliv at under i. Syntetiske materialer, også trusseindlæg gør ikke noget godt for underlivsmiljøet.

 • Skift underbukser hver dag.

 • Luft underlivet så meget du kan ved at have noget løst på eller slet ikke noget under løse natbukser. Sov gerne uden underbukser på. Sov under ingen omstændigheder i g-streng.

 • Lad være med at barbere dig eller nøjes med at trimme, nogle oplever at få konstant svamp af det, få bylder og røde pletter. Hvis man gerne vil barbere sig så sørg for at hygiejnen i de ting du bruger er i top!

 • Brug ikke (intim)sæbe - det er nødvendigt med vand - læs klubbens erfaringer med intimsæbe her. Og hvis det skal være intimsæbe så brug uden parfume!

 • Mælkesyrebakterier er ligechanging - specielt folk der døjer meget med svamp og har nemt ved ubalance. Klubben har anbefalet mælkesyrebakterier i dette indlæg.

 • Ingen kokosolie - det fjerner også de gode bakterier. Her er der delte meninger, for nogen virker kokosolie godt og for andre ikke.

 • Kend din cyklus og track det i en app som Clue.

 • Tør godt efter bad før påklædning. Husk ikke at være for hård når du tørrer dig. Et fugtigt miljø kan give svamp.

 • Vask underlivet efter du har svedt meget.

 • Husk aldrig at vaske inde i skeden, skeden er selvrensende så vask kun udenpå. Læs hvordan du vasker underlivet optimalt her.

 • Tør altid foran til bag når du er på toilet så du ikke får bakterier fra anus omrking skeden! Det gælder også ved sex, ingen booty play direkte over til skeden!

 • Undgå parfumeret vaskepulver. Brug gerne så skånende og neutral vaksemiddel som muligt.

 • Undgå sæd i skeden, det fucker helt op i ens Ph-værdi. Læs om klubbens oplevelser om det her.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page