top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Thinx menstruationsunderbukser


Så er det tid til en anmeldelse af det andet mærke jeg har, nemlig Thinx menstruationsunderbukser. Jeg har lavet en anmeledelse på en model fra mærket Ooia som du kan læse her. Derudover kommer der også et indlæg med alle jeres spørgsmål omkring menstruationsunderbukser generelt. Der kan helt sikkert godt komme nogle gentagelser men det var det der gav mest mening at gøre. Det kan du finde her, når det er klar.


Denne anmeldelse er udviklet på bedste vis efter jeres spørgsmål og i den her sammenligner jeg meget mere mellem de to mærker Thinx og Ooia, da jeg overordnet set bedst kan lide dem fra Ooia.


Jeg har 3 af modellen 'boyshort' og denne model suger hvad der svarer til op til 3 tamponers væske - Ooia modellen jeg har suger op til 6 tamponer.


'Boyshort' modellen koster 247 kr hos shethinx.com (find dem her) og du kan købe 3 og spare 10%. Det var det første par jeg fik og der kom told på, så de blev virkelig dyre... Hos Thinx kan du også spare på at købe pakker så man kan sammensætte forskellige modeller til sine behov, men når der kan komme told på vil jeg ikke selv løbe risikoen.


De to næste par købte jeg hos Asos hvor de koster 349 kr. pr stk. og du kan finde dem her - der kom ikke told på og tror jeg heller ikke der gør fremadrettet med brexit da de også sender fra steder i Europa. Men jeg er ikke sikker.


Thinx underbukser kan derfor godt være lidt svære at få fat i da det er et amerikansk mærke.


Det skriver de selv de er på deres hjemmeside som du kan læse mere om her. Fra materialet til ordentlige arbejdsforhold og fokus på kvindeligt lederskab. Underbukserne er produceret i Sri Lanka.


Materialet er glat stof med stræk. Jeg foretrækker langt mere det bløde bomuld som Ooias består af da det føles langt mere som almindelige underbukser. De her føles mere som badetøjsmateriale og det er jeg ikke fan af. Selve underbuksen er lavet af 89% nylon og 11% spandex.


Kilen (skridtet) er lavet af 95% bomuld og 5% spandex og et middel-åndbart PUL materiale.

Ja, det synes jeg de er til en vis grad men ikke lige så meget som Ooias. Jeg synes jeg har en tendens til at føles mere indelukket og jeg bliver hurtigt mere opvarmet - men det er også klart når selve underbuksen er lavet af et syntetisk materiale som nylon er. Ooias er lavet af det naturlige materiale bomuld som er langt mere åndbart.


Her er Thinx lidt mere abstrakte når det kommer til hvad det er der egentligt suger i deres underbukser og jeg ved det faktisk ikke. Men går ud fra at det er bomulden der suger væsken samt det materiale de kalder PUL.


Ja, det har jeg. Jeg kan huske at jeg var på arbejde en gang hvor jeg lige pludselig fik lukketjansen så jeg skulle være der 3 timer mere. Det kunne disse Thinx underbukser på en af mine heavy dage ikke holde til da jeg allerede havde haft dem på et godt stykke tid inden.


Da jeg steg af cyklen da jeg kom hjem, var der blød på sædet og mine bukser var jo selvfølgelig også blodige. Det er det eneste tidspunkt hvor det sådan har været slemt, ellers er der her og der, ligesom med Ooia, på de tunge dage hvor der blødes ud til siderne af underbukserne - ligesom jeg også oplevede meget med almindelige bind.


Ja, det kan de men jeg føler mig langt mere trygge med Ooia da de kan klare op til dobbelt så meget som de her fra Thinx. Men de her kan sagtens bruges på de lette 3.-4.-5. dage uden problemer.


Jeg foretrækker dem jeg har fra Ooia til de første dage og derfor bruger jeg som sagt de her på de sidste dage når jeg er 'løbet tør' for det andet mærke. Jeg regner med at købe 3 par mere af det andet mærke og så bliver de her egentlig bare gemt som nødløsning hvis jeg nu skulle mangle nogen de sidste par dage og nætter.


Hvis jeg skulle bruge dem her på dag to ville jeg ikke kunne gå med dem i lang tid uden at føle mig meget våd og det ville ligge i baghovedet hele tiden og distrahere. Men på de sidste dage så ja, der har jeg aldrig oplevet at bløde igennem eller ud i siderne.


SÅ nej, ikke helt på de tunge dage, ja på de lette dage.

Ja det synes jeg. Det eneste minus jeg har er at materialet føles som badetøj. Selve modellen er lækker og de to sidste par (som var blevet forbedret siden jeg købte den første) er mere højtaljede (mid-rise) så det kan jeg rigtig godt lide - måtte gerne være mere højtalede men det er ikke generende.


Til det jeg bruger dem til, de lette dage, ja, Undskyld hvis det bliver mange gentagelser. Men fremarettet ville jeg hellere købe nogle andre modeller til de lette dage fra Ooia mærket jeg har de andre i.


Okay nu er vi nået til i noget der godt kan blive lidt forvirrende. Da jeg fik det første par anede jeg ikke hvordan de skulle vaskes og plejes. Thinx havde en virkelig dårlig guide (og stadig har) hvor de bare sagde at man skulle skylle dem inden vask, komme dem i maskinen ved en kold vask uden blegemiddel eller skyllemiddel og så hænge til tørre bagefter - heller ingen tørretumbling. Men jeg var så frustreret i et helt år efter, hvad betyder 'kold vask' helt præcist? Hvor mange grader kan de klare??? Og er det lige meget hvilken slags vaskemiddel? OMG HVOR MANGE GRADER???


Det resulterede i at jeg med det første par jeg havde i godt og vel et år, inden jeg fik de to næste, vaskede med kold vand, altså helt koldt fordi det var det jeg troede 'kold vask' betød. Men kold vask går åbenbart op til 30 grader og efter virkelig lang tids google søgning på en helt anden hjemmeside fandt jeg ud af at de kunne tage op til 30 grader..


Den kolde vask så lang tid gjorde jo selvfølgelig at de ikke blev ordentligt rene og kom til at lugte hurtigt når de blev brugt og når de lige var blevet vasket og stadig var våde. Da de tørrede var der ikke nogen lugt men det irriterede mig SÅ meget at de havde så lidt informationer om vask....


Da jeg købte to par mere fandt jeg jo ud af at de kunne tage op til 30 grader og dem har jeg vasket ved 30 siden og der er ingen problemer. Jeg gav lige de gamle en vask på 40 grader og de fungerer fint nu - nogenlunde - jeg synes det par virker 'skadet' og luger hurtigt meget mere i brug, måske jeg skulle smide dem ud.. Okay lang smøre men synes lige det skulle nævnes. Så svar på spørgsmålet; nej de kommer ikke til at lugte hvis de plejes ordentligt - selvfølgelig, lugter man tæt på skridt-området mens man bruger dem lugter de jo af menstruation. Men ellers ikke hvis de som sagt plejes og vaskes ordentligt men det er eddermame svært når firmaet ikke oplyser ordentligt! Bum, rant over.


Her gør jeg det samme som med ooia - læs her.


Den eneste forskel er at de her sagtens kan vaskes med almindeligt vaskemiddel til forskel fra Ooia's der skal bruge noget der kan bruges til uld.


Ja, som sagt hvis de vaskes ordentligt, haha. Jeg tror ikke det første par jeg havde blev ordenligt rene af kold vand når de stadig lugtede inden de blev tørre efter vask - but what do I know. De par jeg har plejet ordentligt er der i hvert fald ingen problemer med.


Jeg foretrækker som sagt underbukserne fra Ooia, men de her er okay. De gør hvad de skal på de mere lette dage og da de ikke er så tykke i skridtet som dem fra Ooia føles de også mere lette at have på når man alligevel ikke bløder så meget.


Jeg er glad for at jeg har dem til de lette dage men hvis jeg skal købe flere ville jeg købe andre modeller fra Ooia lavet til mere lette dage.


Hvis jeg kun havde underbukser fra Thinx tror jeg ikke jeg ville synes at det var pengene værd - jeg ville nok købe dem alligevel fordi jeg bedst kan lide mensunderbukser frem for andre mensprodukter men jeg ville synes de var for dyre for hvad de er. Jeg ville skulle skifte langt oftere og jeg synes ikke materialet er det bedste.

Her vil jeg også lige indskyde at der har været nogle problemer med Thinx som firma som du blandt andet kan læse om her.


Som sagt, materialet føles lidt ligesom badetøj og det er ikke så lækkert.


De er ikke så absorberende som de andre jeg har - men gode til de lette dage, skal det lige siges.


Og som jeg skrev i anmeldelsen af Ooia underbukserne:

Man skal være komfortabel med sit blod da man skal skylle dem i vasken, lægge dem i blød og klemme vandet ud. Det er klart, der er jo mere effort i de her når de skal vaskes end bare at kunne smide et bind i skraldespanden for eksempel. Der er selvfølgelig den ulempe at det er lidt upraktisk at skulle skifte underbukser når man er ude.


Har du dem på i rigtig lang tid kan der godt opstå kløe - igen, det er blod udenfor kroppen man har med at gøre så det er forventeligt i længere tid ligesom med fx bind. Så skal det være på den absolut sidste dag hvor jeg næsten ikke bløder hvor jeg godt kan have dem på i et døgn, ellers ikke.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page