top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Store klumper i menstruationsblodet? // Advarsel: blod med mereAdvarsel: scroll ikke videre hvis ikke du vil se blod og klumper i menstruationsblod!!


"Ind i mellem, når jeg har menstruation, så oplever jeg at jeg mister rigtig store stykker af min slimhinde. Det er både når jeg bruger bind, tampon eller kop. Er der mon andre der oplever det? Jeg ved godt, at slimhinden udstødes, men det kan da ikke være normalt med så store stykker..


Første gang jeg oplevede det var jeg ikke ret gammel. Min læge sagde, at det lignede en abort, at min krop havde udstødt rester af et foster. Men det kan det umuligt have været, for jeg havde ikke min seksuelle debut før jeg blev 19."Hvortil et medlem svarede:


"Vil bare lige sige TAK(!!) for delingen af dette. Første gang jeg oplevede det var jeg så ked af det flere uger efter, for min mor sagde til mig, at det godt kunne lige et foster. Eftersom jeg aldrig har set eller hørt om at slimhinden udstødes, så har jeg aldrig fået helt ro i maven efter oplevelsen, men det har jeg virkelig nu, for det der blev udstødt fra mig, ligner ret meget det på billedet. Så tusinde tak til personen der delte dette!"

Har du prøvet noget lignende?

32 % af jer svarede ja

68 % af jer svarede nej


Et medlem svarede: "ja, i panik gemte jeg det, og gik til lægen med det, husker ikke andet, end at det var ufarligt."


"Jeg har også oplevet større styker men det er slet ikke hver gang. Tror ikke det er farligt!"

"Jeg oplever kæmpe stykker. Nogle gange så store at de fylder en halv menstruationskop"

"Sådan har jeg det også"


"Østrogenial taler om dette i et af deres afsnit - tror det er helt normalt! Hele væggen kan også komme ud på én gang.. Kan huske at de opfordrer til at tage billeder med til lægen, så hvis hun er bekymret, så tag til lægen og vis billedet."


Det kan være noget der hedder decidual cast hvor hele væggen kommer ud på en gang (som østrogenial skriver i deres beskrivelse nedenunder: google på eget ansvar!). Der er ikke nogen sundhedsmæssig risiko men det kan være meget ubehageligt.

Om afsnittet:

"Så er vi ude med andet afsnit om menstruation - “Det bare blod! Del 2”. I dette afsnit snakker vi bl.a. om sex under menstruation, “rigtige og falske blødninger”, om menstruation er “urent” og om fænomenet "decidual cast" (googling på eget ansvar!)."


Hør afsnittet lige her.


Du kan også høre første afsnit om menstruation lige her:

Det er bare blod - del 1:

"Så er vi klar med vores andet afsnit, som handler om menstruation! Vi har så meget at fortælle, at emnet er delt op i to episoder, og det første kan I høre nu. Vi forklarer, hvad menstruation er og hvorfor nogle kvinder bliver forstoppede, mens andre får spændte bryster eller bragende PMS-symptomer. Hør os fortælle om baggrunden for ”hygiejneartikler” såsom tamponer, bind og menstruationscup – og vores egne menstruationserfaringer."0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page