Spørgsmål om underlivet // 3


Illustration af strejfer


En indlægsserie om jeres spørgsmål om underlivet. Du kan finde del 2 her. Du kan også finde et indlæg med klubbens spørgsmål og tips til et lugtende underliv her: et lugtende underliv. I det første indlæg i serien kan finde svar på blandt andet hvad der hjælper på skedesvamp, indgroede hår og om medicin har en effekt på lugten - jeres spørgsmål om underlivet.


"Hey.. jeg ved det er lidt udenfor kropsbehåring, men håber nogen kan komme med input.

Jeg lider af pcos, måske også andet, men min læge vil ikke undersøge mig (lang historie). Jeg vågnede forleden til en blodbad, som lignede noget fra jaws, og jeg antog det var min uregelmæssige menstruation, der var kommet på visit. Den stoppede dog allerede dagen efter, hvilket jeg har tænkt meget over, for plejer altid at bløde i mindst 3 dage, maks 5. Jeg havde ubeskyttet sex i midt maj, uden mandelig udløsning. I mellemtiden har jeg ikke haft menstruation, men ikke tænkt over det.

Er det muligt, at det er en spontan abort? Jeg har før haft de her "hurtige" styrtblødninger med kraftige smerter, men aldrig tænkt over det, før nu. Og internettet giver ikke andet svar end "kraftige, menstruationlignende blødninger og smerter" "


"Ikke en abort hvis hun blev gravid i maj. Så ville det ikke kun være blod der kom ud. Enten ville der komme blod og hinder, klumper, foster, eller hvis foster ikke kom med ud, ville der være blødninger i mere end en dag. Men helt sikkert tag en tur til læge, for hvis det var abort kan hun få infektioner hvis det hele ikke kommer ud."


"Min søster har haft en spontan abort, hvor hun ikke vidste hun var gravid. Jeg tror ikke man kan være i tvivl hvis man har haft det. Min søster fik det MEGA dårligt og havde KÆMPE smerter. Hun blev nødt til at stige af toget for at kaste op, og smerterne blev ved indtil hun kom hjem på toilettet hvor hun egentlig troede hun bare skulle lave afføring. Det væltede så ud med blod da hun satte sig. Hun tog til lægen nogle dage efter og de kunne måle graviditetshormoner i hendes krop. Man kan nemlig godt få tjekket den slags."


"Jeg underviser i fertilitets forståelse (@cycleawareness). Det lyder mest som almindelig mens da hun ellers ville være 3 mdr+ og det ville være voldsommere + store klumper blod."


"Få dig en ny læge tbh og en henvisning til en gynækolog, hvis du ikke allerede har det"


"Direkte afsted til gynækolog"


"Det har nok været en gennembrudsblødning efter en anovulvatory cyclus, ikke noget der bekymrer"


"Jeg fik en medicinsk abort for en del år siden, der blødte jeg næsten ligesom menstruation. Lidt mindre men jeg bløder rigtig meget normalt. Meget lidt smerter men mine menssmerter er honestly nærmest sammenlignelige med nogle af de kraftige under fødsel"


"Kan det være en cyste der er sprunget?"


"Det kan det godt være, mange graviditeter går til før man ved man er gravid. Uden udløsning = stå af i Roskilde gætter jeg på, præsperm kan man også blive gravid af"


"Ny læge!!!"


"Jeg ville skynde mig til lægen! Så de kan få set hvad det er. 1813 hvis egen læge ikke vil lytte"


"Er det en enkel episode? Ellers havde jeg en polyp i livmoder som fik mig til at bløde op til 0,7 liter om dagen i 2 måneder - havde menstruationsskup til at måle blodet (og ja jeg kom på jerntilskud)."


"Ved en spontan abort burde du stadig teste positiv på graviditetstest, test ASAP."


"Ja, det er helt bestemt muligt. Det er ret normalt og kan bestemt tænkes ud fra, hvad de fortæller."


Opdatering fra medlemmet: "Tusind tak for opslaget. Jeg endte faktisk med at slæbe mig til lægehuset, og det blev bekræftet at det havde været en spontan abort. Lægen (ikke min egen, hun holdt ferie) forklarede, at grundet min pcos gav det god mening, at jeg ikke havde frastødt særligt meget "foster". Vi havde en snak om lignende, tidligere episoder, som jeg før har forvekslet med menstruation, og trods vi ikke kunne bekræfte det tidligere via test, var han sikker på, at det ikke var en første gang oplevelse. Tak til alle, der har svaret og angående smerterne, så har jeg en meget høj smertetærskel grundet kroniske smerter, så for mig har jeg altid meget ondt, men bemærker det ikke."

"Hej!

Jeg er lidt nervøs for at skrive ind, men here it goes. Er det muligt at du kan spørge klubben om nogen har døjet med rødme, irritation og kløen på venusbjerget og omkring de ydre kønslæber? Jeg har forsøgt at ignorere det i lang tid, men nu kan jeg ikke længere ignorere det." Har du prøvet noget lignende? 21 % af jer svarede ja 79 % af jer svarede nej


"Jeg døjede med kløe og knopper men det stoppede da jeg stoppede med barberingen. Det klør en sjælden gang imellem men det stopper hvis bare jeg ikke “kløer igen”."


"Svamp" "Lichen planus måske?" "Det kan være at huden er for varm på grund af syntetiske materialer" "Det ligner at det sidder i trussekanten. Vakemidlet måske?"

"Svært at sige fordi udslæt kan være 117 ting, men første tanke var om vedkommende måske reagerer på stoffet som trusserne er lavet af? Eller elastikkanten. Ellers så evt varme/fugt i området." "Kunne godt være en svampeinfektion. Helt sikkert en tur til lægen!" "Tjek om dit undertøj er i funky stop. Jeg kan ikke gå med andet end bomuld"

"Jeg får det af cigaretrøg! Især hvis jeg har været passiv ryger!! Får det også på armene, indersiden. Jeg tænker det er en form for allergi og den allergi kan vel være alt muligt. Måske blive tjekket for allergier. Jeg slår altid ud der også i hvert fald." "Det ligner svamp" "Fugt på huden. Det kan give svamp og irritation. Har samme problem" "Det kan være svamp. Jeg havde kløe lige under venusbjerg og på ydre kønslæber"

"Jeg tog til lægen med samme problem. Jeg fik en creme mod svamp og valgte nogle andre bind og det hjalp. Løsning for denne person kan være en anden. Men altid godt at gå til lægen. Hvis din læge ikke er god så spørg en nær om de har en god læge. Gode læger tager nogle gange i mod patienter som ikke er deres egne." "Bakterievækst, fx stafylokokker eller streptokokker, den slags kløer, få det podet! [få taget en prøve hos lægen]. Det ligner inficeret eksem (bakterier) og i så fald skal der nok antibiotika til" "Kan det være på grund af barbering? et nyt produkt måske?" "Lichen Sclerosus?" "Vaskemiddel/pulver man ikke kan tåle" "Allergisk reaktion?" "Skægpest?"

"Det kan være en svampeinfektion hvis området ofte er fugtigt."

"Helvedesild? Folk med nedsat immunforsvar får det oftere. Havde det engang omkring hoften, da jeg var meget stresset, sovet dårligt og havde det mentalt nedern. Det kunne måske være en mild form for det? Mit gik væk af sig selv / jeg tog nogle vitamin piller for at booste immunforsvaret..." "Børneeksem? Sidder oftes i skridtet, led og hovedbund" "Svamp eller tør hud" "Jeg vil helt klart smutte til lægen med det"

"Fik trykket nej, jeg har næsten hver sommer. Det er ikke svamp der er problemet hos mig. Det hjælper mig at skylde med vand hver aften, tør grundigt men blidt. Ingen creme, deo, sæbe eller noget, som i intet heller ikke kokosolie. Brug bomuldstrusser og sov nøgen. Jeg ligger også gerne med spredte ben efter bad om sommeren så det hele kan få luft."

0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle