Spørgsmål om underlivet // 2


Illustration af strejfer


Okay, jeg tror jeg er ved at have fundet ud af et system der virker for mig og som gør det så nemt som muligt. Jeg tænker at svarene på et indsendt spørgsmål fremadrettet vil blive lavet til blogindlæg og så deler jeg hele indlægget på story. Så kan folk stadig følge med i hvad der kommer af svar (hvilket var efterspurgt af jer) men man kan også linke til det i fremtiden og finde det igen, hvis det bliver aktuelt for en selv eller andre man kender - og så kan insta være så træls den vil, det ryger ingen steder!

Der er nogle beskeder samt svar der ikke er 'nok' til et helt indlæg så jeg tænker at samle et par stykker, umiddelbart 3 ad gangen, i et indlæg som dette med nogenlunde det samme emne. Og når det så er oppe på 3 beskeder og svar i et så laver jeg et nyt, så de løbende bliver fyldt.

"Ok advice needed! (Jeg er en fyr, så omtal mig med han/ham).


Jeg har (??) de her knopper på mit venusbjerg som ikke ser ud af meget udenpå (lyselilla, flade, buler ikke så meget ud) men føles stenhård og KÆMPE under huden når jeg trykker/mærker på den. Jeg har haft en før, hvor det virkede til bare at være et indgroet hår - men det føles lidt ekstremt ift de andre ingroede hår jeg har haft før. Altså den gør ikke ondt at trykke på overhovedet! det er bare lidt weird at den ser meget diskret ud udenpå - men virkelig stenhård når man mærker på den og som om den "fylder" meget under min hud."

Er der nogen der ved hvad det kan være?


"Bylder"


"Nej desværre, men det lyder som noget du burde se din læge om"

"Det kan være arvæv fra indgroet hår"


"Måske en form for cyste?"


"Der ER et indgroet hår, måske et trippelt et af slagsen"

"Mit gæt er en taglknop"


"Har haft det samme. Jeg fik at vide fra kostmetologen at det var 'arvæv' efter indgroede hår og betændelse."


"Hidrosadenitis - gå til lægen - hilsen lægen"


"Lymfekirtler muligvis. Ufarligt så vidt jeg ved. Kan de rykkes rundt er det fjong."


"Kunne godt være en byld. Særligt hvis knuden ligesom hæfter sig til huden"


"Jeg har oplevet det samme men ved ikke hvad det er"

"Lyder mærkeligt, er det efter barbering eller? Tænker læge ville være en god ide for ham"


"Jeg havde en lignende og tog til lægen. Viste sig at være et indgroet hår"


"Har haft en kugle før som nok var en hudorm, smilede og blev nysgerrig"


"Det lyder som noget der bør tilses af en læge."


"Hej. Sagen er den, at jeg har haft sex i går. Det er et år siden sidst, hvilket resulterede i at jeg blødte en smule. Efter vi var færdige, har jeg haft så ondt forneden, tror måske det er en rift. Andre som har prøvet noget lignende eller kan hjælpe."


"Det har været svamp hver gang i mit tilfælde"


"Sex er aldrig meningen skal gøre ondt heller ikke efter 1 år!!"


"Lunkent vand og ingen(!) sæbe. Bomuldsuderbukser og så bare ro"


"Jeg sprækker indimellem i skedeåbningen mod anus. En lille rift. Bløder også"


"Jeg oplever selv det samme nogle gange, hvor jeg får lidt rigter og/eller ømhed"


"Smerter ved sex er generelt et tegn på noget mere alvorligt, er der andre symptomer" "Svar til hende det blødte efter sex: Det samme er sket for mig de sidste par gange, hvor der gik 5 måneder i mellem, jeg endte med at tage kontakt til min læge, som gerne vil se mig til en samtale.. Jeg døjer også med et meget stramt bækkenbund, nok grundet psykiske problemer førhen.. Jeg tænker dog det er det bedste at gøre uanset, hvis blodet+smerten altså fortsætter! Hvis det er en rift burde det gå i sig selv ret hurtigt."

"Har prøvet at have ondt et par gange, det plejer at gå over efter et par dage"


"Ja oplever det ofte med min kæreste, når der sker sviger det i nogle dage og så går det i sig selv"

"Efter en periode uden sex plejer jeg også altid at lidt når man går igang igen. Nogle gange bløder jeg også under sex. Men det varer som regel 5 ish gange før det holder op"

"Jep jeg havde fået en rift - det gik over efter et par dage, men hvis det bliver ved så se en læge"


"Jeg får ofte ondt efter sex hvis det er meget længe siden sidst. Det går væk efter 1-2 døgn" "Jeg oplevede engang at få en ret dyb flænge dernede efter sex. Det gjorde vildt ondt, specielt når jeg gik og blødte også ret meget da det skete. Gjorde faktisk ikke noget ved det da jeg godt kunne se og mærke det bare skulle hele og der ikke var noget alvorligt galt. Heldigvis heler det jo ret hurtigt i underlivet så det var væk efter et par dage." "Det er IKKE meningen man skal bløde under sex ligegyldig hvor lang tid siden der er gået. Opsøg læge!" "Hvis det også gør ondt de næste par gange hun har sex, vil jeg anbefale at opsøge læge. "


"Jeg fik også en rift for nylig. Det gjorde ondt og blødte og det tog tid at hele"

"Tror bare man skal vente til det heler"


"Alt jeg ved er at min gynækolog sagde at man skulle tage til læge hvis man bløder ved samleje"


"Jeg rifter også hver gang jeg har sex, uanset hvor lang tid der er gået. Det kan sagtens være at man ikke er våd nok omkring skedeåbningen. Anal glideceme er vejen frem da det ikke absorberes af huden som normal glidecreme gør"

Har du brug for nogle anbefalinger så har jeg lavet dette indlæg med glidecreme anbefalet af klubben: glidecreme // klubben anbefaler. Hvortil et medlem svarede: "Tippet omkring at bruge anal glidecreme når man har vaginal sex vil jeg lige sige nej til, der skal man være opmærksom på, hvad der er i det pågældende produkt. Så vidt jeg husker er der ofte glycerin i anal glidecreme, og det er jo ikke så godt for miljøet i skeden med sukker."

Har prøvet det 100 gange. Det går over. Jeg lærte at jeg har brug for glidecreme og meget af det."


"Har prøvet det samme for et par uger siden og det gik over af sig selv efter nogle dage"


"Jeg revnede lidt de to første gnge også med et års mellemrum (blandt andet på grund af forspil)"

"Zink salve!!! Har jeg brugt virkelig meget på rifter dernede"


"Jeg har døjet med det længe, min læge mener at det er resultat af brug af p-piller i lang tid."

"Hvis du ikke har været våd nok kan der komme en lille rift. Det burde hurtigt hele sig igen."

Østrogenial svarer: "kontaktblødning = blødning efter penetration skal man altid have undersøgt da det kan være tegn på celleforandringer. Det kan selvfølgelig også være en rift eller andet."


"Ja apropos det, andre som sprækker under sex? Har fået en creme af min gynækolog, men det hjælper sq ikke."


Er det noget nogen kender til?

24% af jer svarede kender.

76% af jer svarede kender ikke.


"Jep! Og så sviger det altid et par dage efter når man tisser - fucking irri!"


"Min partner har det samme problem, hvis nogen har en løsning så er der interesse her"


"Skete tit med min eks, er kun sket meget få gange i det forhold jeg er i nu. Ved virkelig ikke hvorfor"


"Hver gang :("


"Hvis der er ubalance (skedesvamp/bakterier) kan skeden have svært ved at hele, så såret går op"


"Jeg fandt ud af at jeg havde svamp. Eneste symptom var at jeg sprækkede uanset hvad"


"Min veninde havde det og intet virkede, før hun var til gynæ som foreslog kirurgisk indgreb"


"Er du blevet undersøgt for Lichen Sclerosus? Det giver tørre og sprællede slimhinder"


"BLIV TJEKKET FOR LICHEN SCLEROSUS! Undskyld jeg råber; det kan nemt behandles men kan være rigtigt ubehageligt og er ofte u-diagnosticeret. Det var faktisk Anette Peen (Århus) der stillede diagnosen for mig til en urelateret undersøgelse. Gik fra at en pik der ramte den forkerte vinkel kunne få mig til at tude af smerte til... ja, ikke det."


"Der findes 2 sygdomme det hedder noget med lichen og giver denne slags symptomer. Den ene af dem kan blive ekstremt smertefuld og livsinvaliderende hvis den er ubehandlet i lang tid. Alle der har det her sprække-problem bør gå til lægen og få det tjekket for en sikkerheds skyld."


"Jeg kan ikke tåle latex særlig godt. Så sprækker når jeg bruger kondom"


"Jeg havde eksem der var skyld i det. Så det problem skulle løses først. I mit tilfælde masser af luft og creme."


"Mandelolie!! Havde samme problem, intet hjalp. Gik til den bedste gyn og mandelolie hjalp"


"Skete med min eks hele tiden, for mig var det bare pga han var ret stor og vi gik hårdt til den"


"Jeg har en veninde der døjer med det. Hun har lichen (og han har en kæmpe pik)."


"Brug Locobase Repair for at styrke huden omkring skeden hvis det er der det sprækker"


"Nogle stillinger kan godt gøre det værre. Synes fx missionær gør det værre.."


"Bedste tip er fød et barn. Det er det der har gjort en stor forskel for mig."


"Lyder som spændinger i underlivet. Måske nogle gode øvelser for at afspænde?"


"Det kan være en form for herpes. Kokosolie hjælper nogen"


"Det skete nogle gange for mig da jeg var yngre og havde sex hvor min krop fysiologisk var klar (våd osv) men hvor mit hoved ikke helt var i det.. men det behøver jo ikke være det"


"Altså jeg har en teori om at det sker for mig, fordi mine ydre kønslæber er forholdsvist store, og uanset hvor våd jeg er, sker det til tider at penis “får fat” på huden (på ydre labia) og “hiver” i det, når der penetreres, så det kan give rifter / sprækker. Min løsning er at starte ud meget blidt - og i positioner hvor jeg oplever det oftere, være opmærksom på evt. at “sprede” ballerne med hænderne, så ydre labia automatisk også bliver hevet væk. Håber det giver mening, og held og lykke."


"Mere opvarmning?"


"Min veninde oplevede det samme og endte med at blive sendt lidt rundt hvor til de sidst fandt ud af at hun havde behov for at få brændt en hinde (?, undskyld jeg ikke kender termer osv) inde i skeden, som var den der blev ramt hvergang g. Hun blødte og det føltes som om hun flækkede/sprækkede, samt blødte ved hvert eneste penetration. Dog forstår jeg ikke helt ud af beskeden, hvor hun præcis sprækker?"


Medlemmet der skrev beskeden svarede: "mellem skeden og anus."