top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Sad nipple syndrome


Illustration af strejfer


Besked fra medlemmet: "Halløj. Har du hørt om “sad nipple syndrome?” Jeg har de sidste mange år, måske så længe jeg kan huske?? fået den her mærkelige fornemmelse når jeg rør ved mine nipples, det en kombination af ubehag, en deprimeret følelse, klump i halsen, rastløshed/uneasiness, har nævnt det et par gange overfor mine veninder, der ikke har kunnet relatere, men så har jeg ikke tænkt mere i det, da denne fornemmelse altid forsvinder højst 30 sekunder efter jeg stopper med at røre dem. Men da det skete i dag, søgte jeg det på nettet uden at forvente et svar?? Men finder ud af at det er et helt fænomen (sad nipple syndrome) at flere har oplevet ubehagelige fornemmelser, er det noget du kunne spørge/tage op i gruppen?"


5% af jer svarede ja


95% af jer svarede nej


Sad nipple syndrome er et syndrom hvor berøring af brystvorterne medfører følelser af tristhed, hjemve eller ubehag. Der er ikke lavet nogen forskning på området men et bud er at det hænger sammen med dopaminen i hjernen - du kan læse en artikel om den kobling lige her. Et medlem spurgte om det var farligt og det er der ikke nogen svar på, der er ikke noget der tyder på at det er farligt.


13% af jer svarede ja


87% af jer svarede nej


69% af jer svarede at I altid har haft det sådan


31% af jer svarede at det er noget der er kommet


Der er ikke rigtig nogen forskning om sad nipple syndrome og der er heller ikke særlig mange der kender til det så jeg tvivler på at der er en diagnose. Der er heller ikke nogen medlemmer der har reageret på det.


Som skrevet er der ikke rigtig noget forskning på det så det vides ikke men foreløbigt tyder det på at det er et fald i hormonet dopamin der er skyldt i det.


32% af jer svarede ja


68% af jer svarede nej


"Omg!! Jeg har altid undret mig over det med mine egne, fordi jeg forventede en rar følelse"


"JEG TROEDE JEG VAR DEN ENESTE! Det er så slemt at jeg flere gange har været i tvivl om hvorvidt jeg evt havde knuder i brystet, da jeg ikke synes det ikke kunne give mening at jeg havde så stor ubehag ved at røre min nipple/bryst!? Mega fedt at klubben er et sted hvor man kan opdage sådan noget her om en selv<33"


"Jeg føler enormt ubehag ved at blive rørt på mine brystvorter. At blive rørt på hele brystet sammen med nippel er helt fint. Det er en følelse der for mig godt kan føles som et mindre “overgreb”. Jeg tror det er fordi jeg syntes det er så ubehagelig en følelse så jeg har lyst til at skubbe min partner væk. Men at føle mig decideret ked af det over at blive rørt der kender jeg ikke til."


"Jeg har det ikke hele tiden men oplever det især om morgnen, f.eks når jeg vasker mig i badet. Og for mig føles de som kvalme/væmmelse"


"Føler mig som et barn. Føler mig alene"


"Jeg har det faktiskt hahah - har altid bara gjordt grin med det men det er altså virkelig ubehageligt, man får en “ tomheds følelse”. Jeg googlede det også og så at andre havde det ens. MEN jeg ville lige sige at jeg f.x. Får ikke den følelse når jeg har været sammen med nogen sexuelt og de rør ved dem, der synes jeg det er rart."


"Det er sååå ubehageligt! Det er kun når jeg rører ved den, ikke hvis det er andre"


"Det var værst da jeg var teenager.. men seriøst den mest ubehagelige følelse.. Følelsen er langt langt værre end hjemve følelsen. Til gengæld er mine nipples følsomme på den helt rigtige og positive måde når jeg har sex."


"INGEN må røre mine nipples.. jeg bliver fysisk dårlig, altså nærmet opkast syg af det. Jeg synes det gør voldsomt ondt, og jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre ved det. Jeg bliver ked af det, og skammer mig over det."


"Det er lige gået op for mig at det kan være det jeg har!! Det forklarer så meget"


"Jeg anede heller ikke at det var et syndrom. Men jeg havde det i rigtig mange år, fra jeg var teenager og, nu jeg tænker over det, helt indtil for ca. 5 år siden (der har jeg været i starten af 30'erne). Det holdt op efter jeg havde fået mine to børn. Om der er en sammenhæng dér, aner jeg ikke. Før måtte en partner ikke røre mine brystvorter. Nu er det noget af det bedste jeg ved i forbindelse med sex. Jeg bliver så tændt af det. Så det kan altså vende. Hvorfor og hvordan aner jeg dog ikke. Jeg har aldrig hørt om andre der har oplevet det samme og troede det var mig der var noget galt med. Så TAK fordi du sætter fokus på det."

"Jeg er i chok! Jeg har aldrig tænkt over det eller hørt om det. Men jeg kan 100% genkende en følelse af melankoli."


"Jeg har aldrig forbundet det med noget negativt, men har det nok også kun i mild grad. Jeg kan bedst sammenligne det med den følelse som positivt savn kan give. Hvor man er trist over selve savnet, men samtidig glad, fordi savnet er rettet mod en man kan lide."


"Jeg oplever slet ikke den der nydelse ved at blive rørt der - tværtimod, det er ubehageligt"


"Kan slet ikke klare at nogen piller ved mine nipples - får en tom følelse indeni"


"Det kommer meget an på hvordan og hvornår de bliver rørt - hvis jeg er i "in the mood" til lidt hygge oplever jeg det ikke så meget, men hvis jeg ikke er så kommer det tit, og kan være svært at forklare til min kæreste hvorfor at jeg synes det er ubehageligt ift andre gange (hvis nu det ikke er i en seksuel akt men bare lidt nus)."


"Jeg har aldrig hørt om syndromet, men har det sådan at, jeg skal være meeget tændt, før end at nogen “må” røre dem, ellers opleves det ubehageligt følelsesmæssigt, som der beskrives, og også engang i mellem alligevel - men har selv tolket det som om det var relateret til tidligere grænseoverskridelse/overgreb der indvolverede brysterne."


"Jeg fik et brystløft som det kom af. Vidste bare ikke det havde et navn.."


"Wtf det jo mig, troede bare jeg frydtede min seksualitet eller lignende"


"Mit gik væk da jeg var ca 20. Havde det fra jeg var 16 ca, de var følelsesløse, og fik kvalme+ubehag når jeg rørte dem, så ved ikke om det decideret er sad nipple syndrome… Uncomfy nipple syndrome?? Men altså, efter at have fået en kæreste som omfavnede mig og mine bryster fuldstændig, og udtagning af piercinger, gik det væk, og i dag er det nice med nippelberøring."


"Jeg vidste ikke det var en ting, men har altid oplevet det, også nu med amning"


"Som depressioner"


"Rimelig intens men altså ikke sådan at jeg græder eller ikke kan komme videre med min dag"


"Meget intens. En knude i maven lige med det samme"


"Mild. Mere bare irriterende"


"Det kan variere synes jeg"


"Det kan med det samme få mig til at miste min sexlyst når min kæreste slikker/rører på dem"


"Ret intens men kortvarig"


"Ret intens. Jeg bliver fraværende og "zoomer" ud og får lyst til at græde. "Nostalgisk" er ordet for mig"


"Ikke så intens men synes ikke det er rart at blive rørt på mine nipples"


"Dybt deprimerende og græder også"


"Intens. Skal stoppe med det samme"


"Meget! Vil sige 7-8 ud af 10"


28% af jer svarede kender


72% af jer svarede kender ikke


"Ej fuck det er rigtigt! Jeg sad og tænkte virkelig hårdt og længe over hvordan det føles og det her rammer lige i røven!"


74% af jer svarede hele kroppen


26% af jer svarede kun bryster og brystvorterne


83% af jer svarede ja


17% af jer svarede nej


En del svarede begge dele


"Alt berøring, men kun når det er andre der gør det"


"All of the above - alt berøring er nedern for mig"


"Ved mig er det kun når jeg selv rører dem eller nogle gange kun strejfer dem"


"Uanset hvem der rører dem. Får det også når jeg tager min BH på.."


"Ved let/blid berøring"


"Hvilken som helst berøring, mund, fingre, legetøj"


"For mig er det fx hvis vandstrålen rammer dem i badet eller jeg har en løs t-shirt på"


52% af jer svarede begge tilfælde


48% af jer svarede kun det ene tilfælde


67% af jer svarede ja


33% af jer svarede nej


"For mig er det al berøring uden for sex der fremkalder ubehag. Under sex er det bare nice"


"Bemærker det ikke under sex"


"Mister sexlysten med det samme når min partner rører ved mine brystvorter"


"Intet problem der"


"Oplever det ikke under sex men synes nogle gange berøring under sex kan føles lidt meh"


"Grænseoverskridende"


"I love nipple play. Men det er meget vigtigt at jeg er tændt ellers er det ikke rart"


"De skal helst ikke røres under sex. Bliver distraheret af det og kommer ud af stemningen"


"Får det kun når jeg selv rører ved dem"


"Mest sådan øv rør mig et andet sted, det her er ikke rart"


48% af jer svarede ja


52% af jer svarede nej


Det er der ikke rigtig nogle svar på. Som skrevet ved første spørgsmål så er der lavet en kobling af hormonet dopamin der bliver udskildt i hjernen; når man rører ved brystvorterne så falder hormonet eller også så reagerer domapinen med ulyst når brystvorterne bliver berørt. Læs mere i denne artikel fra Videnskab.


24% af jer svarede ja


76% af jer svarede nej


81% af jer svarede at det gik væk ad sig selv


19% af jer svarede at de selv fik det til at gå væk


"Jeg har i suuuuper lang tid slet ikke vidst det havde et navn, jeg troede blot det var en trigger for mit trauma. Jeg har så fået nipplepiercinger og har det slet ikke mere som nu får mig til at tænke at det evt. var det her og ikke pga past trauma."

"For mig er det meget forskelligt, hvilken følelse det fremprovokerer at røre eller blive rørt på mine nipples."


"Det forsvandt af sig selv men kommer tilbage af og til"


Når det er i forbindelse med amning kaldes det D-MER som er en forkortelse for "dysforisk nedløbsrefleks" (på engelsk dysphoric milk ejection reflex). Her oplever ammnede at få negative følelser når de ammer men det stopper typisk igen efter et par minutter.


Ved D-MER er der, ligesom ved sad nipple syndrome, lavet den samme kobling til at det kan være (et fald i) hormonet dopaminen der gør at man oplever nedstemthed eller tristhed når brystvorterne berøres. Der er ikke lavet særlig meget forskning på området så der er ikke et endegyldigt svar.


Har du oplevet tristhed mens du ammede?

26% af jer svarede ja

74% af jer svarede nej


"Jeg havde mens jeg ammede. Kvalme hver ENESTE gang mælken løb til i 1.5 år. Hver gang. Det er åbenbart meget normalt."


25% af jer svarede ja


75% af jer svarede nej


"Hvis jeg piller i navlen"


"Nogle gange når jeg onanerer får jeg det psykisk dårligt - men ved ikke om det er skam fra barndommen"


"Penetration generelt faktisk. Jeg har prøvet at købe dildoer men blev skuffet over det. Penetrationssex med min kæreste er godt, gætter på fordi intimiteten 'skjuler det'"


"Maven"


"Kønslæber - hvis jeg slet ikke er tændt eller har lyst"


"Find en god side og link til, nogle gange er det nemmere end selv altid at skulle forklare"


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page