top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Prævention til folk (med vulvaer) der har sex med vulva-ejere


Illustration af strejfer


Et medlem efterspurgte et indlæg der fokuserede på prævention til queer kvinder og mennesker med vagina der har sex med andre mennesker med vagina:

"Hej klubben! først vil jeg bare lige sige at jeg er vild med klubben og det arbejde og initiativ du lægger i det. Dernæst har jeg et spørgsmål (i guess?). Jeg ved ikke om det er blevet dækket før, men som queer kvinde har jeg i hvert fald svært ved at finde mangfoldige informationer om hvordan man bedst beskytter sig mod kønssygdomme når man er en person med en vagina der har sex med andre personer med vaginaer, og jeg er sikker på jeg ikke er den eneste der sidder derude og synes det ville være vildt dejligt med et indlæg om det også!

Meget af det andet prævention der bliver snakket om handler jo meget om forhindring af graviditet (hvilket jo også er super vigtigt). Så ja, det er vel bare en slags request om info på prævention for queer kvinder og andre personer med vaginaer der også har sex med folk med vaginaer, hvis det altså ikke er et emne der allerede er dækket."


Der er jo selvfølgelig ikke noget køn på prævention og regler for hvem der kan bruge hvad - dette indlæg kommer bare til at fokusere på hvad man kan bruge hvis man som vagina-ejer gerne vil være sammen med andre vagina-ejere. Du kan også finde rigtig mange informationer og ressourcer på LGBT+ sundhed.


Inden vi starter med præventionerne så nævnte et medlem hjemmesiden våd.nu og den tænker jeg også skal deles med jer, da det helt sikkert er en side rigtig mange kan få gavn af - det er en side med mange informationer som jeg også bruger i dette indlæg.


Om våd.nu:

"Sitet www.VÅD.nu har information om sex og seksuel sundhed og henvender sig til lesbiske, biseksuelle, queerpersoner og kvinder, der har sex med kvinder, både cis og trans. I afsnittene herunder kan du læse mere om baggrunden for hjemmesiden, og vores overvejelser omkring målgruppe, sprog og ordvalg. På sitet kan du finde information om forskellige typer sex, sexsygdomme, smitteveje og beskyttelse/prævention."


Læs mere her.

Våd. nu skriver: "slikkelappen er en barriere, der beskytter mod smitte med sexsygdomme. En barriere er en beskyttelsesform, der sikrer, at man ikke deler sekreter, blod eller andet, når man har oralsex, enten vaginalt eller analt. Slikkelapper er firkantede og er lavet af latex ligesom kondomer. Du ligger slikkelappen på det sted, du slikker, for eksempel hen over vulva eller anus. Det kan være en god idé at smøre glidecreme på den side, der vender ind mod kroppen, da det øger følsomheden. Slikkelappen skal holdes fast med begge hænder, og det betyder selvfølgelig, at jeres bevægelsesfrihed nedsættes lidt. Personen, der bliver slikket, kan også selv holde slikkelappen på plads."


De er ikke særlig udbredt men man kan få nogle hos Sinful lige her.

Brug kondom til at lave en slikkelap:

Våd.nu skriver: "du kan lave dine egne slikkelapper ved at klippe enden af et kondom, og derefter klippe kondomet op på den lange ende. Du kan også bruge husholdningsfilm, men vær opmærksom på, ikke at bruge den type der kan komme i mikrobølgeovnen (- den type har nemlig små huller)."


Fingerkondomer er som navnet beskriver kondomer der er lavet til at sætte på fingrene under sex. Et medlem skriver: "Fingerkondomer til at beskytte for negle og bakterier i neglelak osv"


Har man lange negle kan man også bruge fingerkondomer ved at lægge noget vat under neglen og tage fingerkondomet på - så er det ikke så skarpt. Man skal dog være opmærksom på om der kommer rifter eller hul på materialet.


Man kan få en pakke med 100 stk. fingerkondomer til 25 kr. lige her.


"Handsker kan sikre, at man ikke deler bakterier, virus, sekreter, blod eller andet, når man har sex med hænder og fingre, enten vaginalt eller analt. Handsker er lavet af latex ligesom kondomer og slikkelapper."


Du kan finde en pakke med 20 stk. handsker hos sinful lige her.


Et medlem skriver: "bruger man penetrerende sexlegetøj som deles under akten man man bruge kondom på det" hvilket våd.nu også skriver er en god ide: "det er vigtigt at skifte kondom, hvis fingre, dildo eller penis skifter fra en person til en anden, eller fra et sted på kroppen til et andet, fx vaginalt til analt og omvendt." Brug kondom til at lave en slikkelap:

Våd.nu skriver: "du kan lave dine egne slikkelapper ved at klippe enden af et kondom, og derefter klippe kondomet op på den lange ende. Du kan også bruge husholdningsfilm, men vær opmærksom på, ikke at bruge den type der kan komme i mikrobølgeovnen (- den type har nemlig små huller)."


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page