top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Podcasts om kropsbehåring


Vi er begyndt at snakke om (kvindelig) kropsbehåring - og det er pisse fedt! Vi findes godt nok stadig i et lille hjørne og det overordnede blik på (kvindelig) behåring er stadigvæk uhygiejne og at det er ulækkert - men vi er her.


Jeg har før set en kommentar på instagram til et billede der viser kvindelig kropsbehåring stille spørgsmålstegn ved 'jamen hvorfor skal du vise det frem, kan det ikke bare have lov til at være der, hvorfor skal vi høre om det?' og det er jo et godt spørgmål? For hvorfor skal vi snakke om det? Råbe op om det? Vise det?

Vi bliver nød til at italesætte 'skrækken', 'frygten' - kald det hvad du vil - italesætte det før vi kan nå til normaliteten. Vi bliver nød til at snakke om problimatikken før vi kan nedbryde stigmaet. For du kan jo ikke løse et problem uden at anerkende at det er der først.

Og vi har et problem omkring kvindelig kropsbehåring. For det bliver set som unormalt at have det. Det bliver set som klamt, uhygiejnisk, ufeminint, ulækkert og der er en ide om at hvis du ikke fjerner det, så 'tager du dig ikke af dig selv'.


Og det skal der gøres noget ved!


Det er derfor jeg lavede klubben. Fordi det at vise det, det at tale om det og det at dele det, er med til at bryde et tabu. Det er med til at nedbryde tanken om at kvinder ikke skal have hår, ikke må have hår.


Men snakken foregår også andre steder og derfor vil jeg gerne hylde disse fantastiske podcasts for at tage snakken om kvindelig kropsbehåring op. Her har jeg samlet de podcasts om kropsbehåring som jeg kender til:

Østrogenial - helt til hårene

Jeg blev bekendt med østrogenial gennem dette afsnit af deres podcast fordi jeg fik at vide at de i dette afsnit om kropsbehåring, havde nævnt klubben og det skulle jeg da høre! Jeg kom derfra med en masse viden omkring kropsbehåring og jeg er i den grad blevet fan!


Om afsnittet:

Hår eller ej? That’s the question. Vi har i dette afsnit valgt at kaste os ned i krops- og kønsbehåring. Det er både hadet, elsket og alt derimellem. Vi snakker om hårets udvikling fra når vi er små fostre i mors mave til når vi rammer puberteten. Om influentere der ”provokerer” eller laver et statement ved at vise deres kønsbehåring på instagram. Og så besvarer vi alle jeres relevante og gode spørgsmål som f.eks. om kønsbehåring er uhygiejnisk, krydret med nogle af vores egne personlige historier! God lyttelyst


"Man barberer jo heller ikke sit hår af på hovedet for at være mere hygiejnisk"


Du kan lytte til østrogenials afsnit om kropsbehåring - helt til hårene lige her. Afsnittet er omkring 71 minutter.

Feministisk radio - frygten for den kvindelige kropsbehåring

Josefine har i forbindelse med Kvindedagen i Langå lavet en podcast omkring kvindelig kropsbehåring og mere specifikt - frygten for den. Du kan blandt andet få svar på hvorfor vi fjerner hår når det ikke har et praktisk formål, høre en, hvad jeg ville kalde, skrækhistorie omkring det at barbere ben, en snak med to andre kvinder om hvad vi kan gøre for at blive bedre til at respektere hinandens kropsbehåring.


Om afsnittet:

Der er kommet en udbredt forventning om, at særligt kvinder skal fjerne deres kropsbehåring. Men hvorfor har vi de forventninger til os selv og hinanden, og hvordan kan vi blive bedre til at acceptere os selv og respektere hinanden? Lyt med og bliv klogere på frygten for den kvindelige kropsbehåring.


"Der er den her standard om at kvinder har ikke hår på benene. Det (kropsbehåringen) eksisterer ikke"


Du kan lytte til feministisk radios afsnit om frygten for den kvindelige kropsbehåring lige her. Afsnittet er lige under 25 minutter.


Fries before guys - kropsbehåring og diætkultur

Fries before guys er en elsket podcast af rigtig mange og jeg forstår hvorfor! De er, for at sige det mildt, helt geniale og det jeg elsker ved deres podcast er deres ærlighed, latter og den.. fantastiske egenskab de har til at få dig revet med som om du sidder i stuen og har en samtale med dem. Og jeg er vild med dette afsnit hvor de kommer omkring kropsbehåring og hvor fucked verden er når det kommer til hår på en kvindekrop - for jeg kan genkende det hele.


Om afsnittet:

Vores tidlige teenageår var fyldt med guides til bløde sommer-ben, vores kropsform skulle gerne være en pære frem for et æble og Julia Roberts behårede armhule på den røde løber skabte ramaskrig hele vejen over atlanten. Vores selvhad voksede i takt med at teenage-hormonerne rasede og forkerthedsfølelserne blev fodret fra alle ledder og kanter. Hvilken indflydelse har populærkulturen haft på vores forhold til kroppen? Kan vi stoppe med at proppe forkvaklede idealer om skønhed ned i halsen på hinanden? Få vores bud i dagens afsnit! Afsnittet er indspillet live på Kunsten i Aalborg. "Det er langt ude når jeg tænker på hvad barbering egentlig har udsat mig for.."

Du kan lytte til fries before guys's afsnit med kropsbehåring lige her. Afsnittet er 32 minutter.

Fries before guys - dit vrede behårede mareridt

Jeg vil også lige give et skud ud til afsnitten 'dit vrede behårede mareridt' fordi det indeholder det absolut ikoniske citat; "jeg er dit vrede behårede mareridt" - afsnittet handler ikke om behåring men om feminisme, hvad det vil sige og hvordan det kommer til udtryk hos Nanna og Josefine.


Om afsnittet:

I dagens afsnit taler vi om, hvordan vi egentlig er feminister. Hvornår kommer det til udtryk? Vi oplever begge situationer, hvor vi bliver passive og vender det blinde øje til. Men kan man overhovedet bygge sin feminisme på gode intentioner? Derudover er vi trætte af altid at skulle forklare, forsvare og uddanne folk, der ikke mener, at feminismen er vigtig eller for dem. Burde vi alligevel gå ind i diskussionen og tage en for holdet? Vi taler bl.a. om at blive bedre til at ødelægge den gode stemning og at stå op for sig selv og andre. Du kan lytte til fries before guys's afsnit 'dit behårede mareridt' lige her. Afsnittet er lige under en time.

Feminist på prøve - har du har på kutten?! med Fie Sommer Feminist på prøve, også kendt som Stinella, skrev til mig for at høre om jeg kendte nogen der ville være med til et afsnit om kvindelig kropsbehåring, så jeg delte beskeden og hun blev kontaktet af den skønneste Fie Sommer. Det her afsnit blev faktisk lavet og udgivet mens klubben var deaktiveret af instagram. Om afsnittet: “Har du hår på kutten?!” ... - Har du nogensinde tænkt på hvorfor? ..og hvorfor mange kvinder er glatbarberet og hvorfor de gider at stå i badet i akavet stillinger, for at fjerne håret på deres tissekone? Fie gjorde op med barberede ben og glatte fisse - Det tog lidt mentalt at 'overbevise' sig selv om at hun var perfekt som hun er...med hår på. "Jeg havde det faktisk også sådan i en periode at hvis jeg skulle være sammen med med min kæreste og jeg vidste at der i hvert fald ville gå et par dage så ville jeg ikke gøre noget i den tid for det er nemmere at barberer sig hvis hårene har en vis længde. Det der med lige pludselig at skulle planlægge efter hvordan at du barberede dig, fuck hvor er det bare fucking sygt." Du kan lytte til afsnittet fra feminist på prøve lige her. Afsnittet er en time. Du kan også se podcasten med video på youtube lige her.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page