top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben snakker om p-piller // del 2


Del to i klubbens snak om p-piller. Du kan finde del 1 lige her hvor du blandt andet kan høre klubbens fordele og ulemper ved p-piller.Her kommer svarene til jeres spørgsmål om p-piller. Husk at der (primært) er tale om erfaringer og det derfor ikke er det samme for alle. Det er en lang smører så skal vi ikke bare komme i gang? Ved nogle svar er der mange der har skrevet det samme og så har jeg altså kun valgt et par stykker.


"Efter al den belysning, der er blevet kastet på p-piller her på det sidste, kunne det måske være meget rart at høre klubbens erfaringer med eventuelle bivirkninger? Eller måske, om der har været en positiv forandring ved at stoppe på p-pillerne? Kh en der kraftigt overvejer at stoppe for at se, om det ville hjælpe på humørsvingninger!"


Du kan læse mere om klubbens ulemper - og dermed også bivirkninger - og hvad der fik flere medlemmer til at stoppe med at tage p-piller her. Mange af svarene gik nemlig igen.


"Jeg var trist gennem hele gymnasiet. Stoppede med p-piller (jeg kan faktisk ikke huske hvorfor) og kunne pludselig mærke glæde og at jeg følte mig som mig selv igen."


"Jeg havde i over et år hovedpine og kvalme, jeg ved ikke hvorfor jeg tænkte, at “sådan var det bare”. En eller anden dag valgte jeg så, at prøve at stoppe på p-piller, og bivirkningerne forsvandt efter et par uger - ligesom min krop “svulmede ned” efter et år med væske og meget forstørrede bryster. Efterfølgende har jeg søgt en bedre form for prævention, det er stadig ikke lykkes mig at finde noget uden bivirkninger."

"Jeg er sådan set afhængig af hormonspiral og p-piller for at fungere i min dagligdag. Jeg har dog valgt at droppe eller holde en lang pause med p-piller, da jeg oplever en lang række bivirkninger: øget træthed, smerter i brystet og depressive tendenser. Jeg er gået fri fra bivirkningerne, men det hjælper i den grad ikke på hvad mit underliv fejler (ukendt) i forvejen. Dog opper det i den grad min livskvalitet når jeg så engang imellem fungerer."

"Ved ikke engang hvor jeg skal starte..."

"Angstanfald"

"Jeg har i de 2,5 år jeg har været på p-piller været ret deprimeret. Overvejer derfor at stoppe, for at se om det gør en forskel."

"Jeg har prøvet forskellige mærker p-piller og forskellige typer af prævention. Jeg synes p-piller havde en effekt på mit sind og humør, men også på min fornemmelsen af at jeg ikke kunne mærke mine følelser eller forstå dem. Men jeg tog også p-piller fra jeg var 14-22, hvor man jo er en forvirret teenager, så det er svært at sige hvad som var hvad. Men så havde jeg nogle år hvor jeg ikke var på noget prævention og der kunne jeg mærke hvad p-pillerne havde gjort ved min psyke. Det føltes så rart at være tilbage i mit følelsesliv. Jeg kunne bedre mærke mig selv og begyndte at føle mig stærk mentalt og mindre depressiv. Nu er jeg på kyleena hormonspiral og det svare vist til 2-3 p-piller om måneden. Det er jo rart at tænke på. Jeg tror at når min spiral udløber, bliver mit næste præventionsmiddel en pessar. Jeg har hørt godt om den i Østrogenials podcast og det er jo hormonfri prævention."

"(cn: selvmordstanker) Jeg var på p-piller i 3 måneder, og i den periode blev jeg gradvist mere og mere depressiv. Det skete så gradvist, at det først var da jeg begyndte at få selvmordstanker jeg for alvor overvejede om pillerne kunne være en faktor. Da jeg konsulterede min læge, anbefalede hun på det kraftigste at jeg stoppede med pillerne. Det gjorde jeg, og efter et par uger uden, var selvmordstankerne forsvundet og mit stemningsleje næsten tilbage hvor det var før p-pillerne.

Sidenote om hormonspiral: Jeg har efterfølgende haft en hormonspiral i lidt over et år, men har også måtte få den fjernet, da jeg oplevede for store psykiske bivirkninger. Dog var de i mit tilfælde "mildere" end på p-piller. Nu har jeg taget konsekvensen, og bruger ikke længere hormonelle præventionsmidler."

"Jeg har spist p-piller i ca 14 år. Og at stoppe med dem for 3-4 år siden har været det bedste for min krop og sind.. jeg havde mange humørsvingninger, kunne være sådan helt inderligt ulykkelig over ting jeg meget bedre kan håndtere nu, eller slet ikke bliver påvirket af. Når jeg bliver ked af det eller vred, kan jeg endelig bare bedre håndtere det konstruktiv, eller have nok kontrol til at gå væk, indtil jeg kan formulere mig, uden at blive taklet af mine følelser."

"Mild grad af sygdommen lichen"

"Jeg startede på p-piller som 16-årig, da jeg fik en fast partner. Jeg har været stoppet igen (for måske 9 år siden, da jeg var 19) da jeg kraftigt begyndte mistænke deres indvirkning ift min depression. Jeg slap ikke af med min depression, men stoppede med at bruge p-pillet indtil jeg var 23, da jeg havde oplevet for mange sprængte kondomer og endte med at blive gravid (fik abort).

Jeg har stadig depression, men må nok erkende at p-piller gør det værre. Derfor fik jeg en hormonspiral for 4 år siden for at afprøve det. Ift prævention har det fungeret så fint! Men må indrømme at jeg gerne vil have den ud, da jeg ikke kan lade være med at tænke over nyere artikler som også nævner at hormonspiraler kan være problematiske ift psyken."

"Jeg startede på p-piller allerede da jeg var 13.... jeg startede fordi min menstruation var meget uregelmæssig og meget smertefuld (i perioder var jeg så syg, fordi det var så slemt)... P-pillerne hjalp på at det blev regelmæssig, og jeg synes også det var rigtig fedt at jeg selv kunne styre det, i forhold til fx. Ferie."

"Jeg havde ikke været så meget opmærksom på bivirkninger, selvom jeg egenligt skulle have bemærket det, da jeg blev ramt... jeg tog rigtig meget på - det hele kom ikke på en gang, men det kom meget pludseligt efter nogle år, hvor jeg havde taget det. Jeg fik forhøjet blodtryk, meget forhøjet, og det var også det der gjorde, at jeg stoppede. P-pillerne, har også haft påvirket min egen krops hormoner, så det døjer jeg stadig lidt med, så det lidt “ligner” at jeg har PCOS (er blevet tjekket ved lægen)..."

"Efter jeg stoppede på p-piller, tabte jeg omkring 15kg, som bare var “vand” fra p-pillerne. Efter en længere periode, kom der også styr på mit blodtryk..."

"Jeg har været så glad for at stoppe på p-piller, så det har virkelig været en god beslutning for mig, at stoppe på piller."

"Min veninde havde en allergisk reaktion til nogle p-piller hvor hun faktisk endte med at skulle med en ambulance"

"I første omgang jeg prøvede p-piller, blev jeg meget depressiv og gik fra at være glad og udadvendt til stille og indelukket, og da jeg så kom af dem, lyste jeg, efter ca. en måned, helt op og kunne mærke mig selv igen. I anden omgang jeg kom på p-piller, prøvede jeg nogen med mindre hormon i, men der græd jeg non-stop den ene måned, jeg var på det, før jeg besluttede mig for at stoppe - der gik én dag, og så stoppede gråden."

"Jeg var på p-piller i to år, og de påvirkede mit humør helt vildt! Først nu når jeg er stoppede kan jeg se hvor stor en forskel de gjorde. Plus så gav de mig kæmpe bryster som 16 årige og halv hængende som 18 årige."

"Da jeg for 5 år siden flyttede til København løb jeg tør for p-piller og valgte at stoppe da jeg alligevel ikke havde sex. Jeg valgte efter et par år at begynde igen, men allerede efter 1 mdr. besluttede jeg at det ikke var for mig. Jeg blev så emotionel (det gør jeg stadig uden p-pillerne) men det var på et andet niveau og det føltes som om mine følelser var ude af kontrol - det var lidt skræmmende at opleve. Så valgte helt at stoppe. Flere veninder sagde at jeg bare skulle vænne mig til det, men det ønskede jeg ikke at vende mig til. Jeg tog hovedsageligt p-piller for at dulme menstruationssmerter, men besluttede at smerterne var bedre end ikke at kunne stole på sine egne følelser ... håber det giver mening."

"Efter 6 år på p-piller valgte jeg at stoppe. Jeg mærkede en klar forbedring af mit mentale helbred og mit humør blev generelt bedre og jeg tog lettere på tingene! Jeg fandt ud af at det jeg havde troede var min personlighed siden jeg var 16 år som f.eks. at begynde at græde over små ting, være irritabel og generelt have tendens til at falde ned i huller af tristhed, faktisk bare var hormoner!!

Efter 10 måneder uden noget hormonel prævention begyndte jeg på minipiller og det dårlige humør og tudeturene vendte tilbage med det samme (foruden 4 måneders non-stop blødning). Stoppede hurtigt igen heldigvis, fordi jeg kunne spotte det som 24 årig. Har hormonspiral nu, som ikke påvirker mit humør (men har til gengæld nogle fysiske bivirkninger).... life as a woman i guess.."


70 % af jer svarede 'jeg er'


30 % af jer svarede 'jeg er ikke'


"Jeg fik sexlyst igen, kunne blive våd, når jeg havde lyst. Nu har jeg hormonspiral, da det er det eneste min gynækolog kunne tilbyde som hjælp til mine invaliderende kraftige blødninger pga PCO. Den har afhjulpet blødningerne, men sexlysten er dalet noget igen.. Pest eller kolera."


"Mindre depressiv"


"Større sexlyst"


"Det har været meget positivt for mig at stoppe med p-piller, og jeg vil helst ikke tilbage på dem. Jeg har tabt mig 6kg, fået mere energi og generelt meget bedre humør! Derudover har jeg fået langt mere sexlyst og har heller ikke længere problemer med at blive våd under sex, hvilket ellers har været lidt et problem... Det negative ved at stoppe har været at jeg har fået bumser og mens smerter, men det lever jeg gerne med."


"Jeg blev mere/hurtigere våd under p-pille stop"


"Min depression/tåge forsvandt, følte mig endelig som 'mig selv' igen"


"Jeg stoppede på p-piller så fik jeg min sex lyst igen, og fik mindre humør svingninger og blev generelt bare gladere."


"Min sexlyst steg og sexen blev utrolig meget bedre fordi jeg blev mere tændt!"


"Jeg er for nydeligt stoppet på p-piller (for ca 2 mdr siden) og har valgt ikke at starte på noget ny prævention endnu for lige at se hvordan min krop ville reagere på stoppet først. Vil sige at jeg i mange år har lidt meget af humørsvingninger i form af at jeg brød sammen forholdsvis tit. Det er nu ikke sket siden jeg stoppede. Ved ikke om de ting er direkte ‘connected’ men det gik bare lige op for mig nu da jeg læste spørgsmålet og tænkte over det."


"Glad :))))"


"Jeg kunne forstå mine egne følelser igen!"


"At mærke min krop efter 15 år og øget sexlyst"


"Min depression gik over i sammenhæng med at jeg stoppede på p-piller"


"At få ægte menstruation igen. Det lyder måske sært, men det der med at se og mærke ens naturlige “flow” igen og naturlige mængde af blod igen, det var fantastisk. Der kom ligesom ordentligt “hul igennem”, og jeg følte mig renset. Jeg er dog på mini-piller nu efter en rædsom oplevelse med spiral... Jeg tør ikke at gå au natural uden fast partner."


"Meget mere følelsesmæssig stabil, uden konstant gråd/grin (man er self aldrig 100% stabil)"


"Er blevet gladere, ingen tankemylder, mere bekymringsløs og ingen humørsvingninger"


"Jeg havde kun negative bivirkninger ved at stoppe. Efter 1 år i humørsvingnings/bumse/bløde-igennem-helvede, startede jeg igen. Mine humørsvingninger var meget værre uden pillerne."


"Græd stort set hver dag på p-piller og havde kæmpe svingninger. Nu er jeg stabil"


"Jeg er stoppet pga angst. Jeg havde været på p piller i knap halvandet år da jeg blev ramt af en efterreaktion af en traumatisk oplevelse og jeg blev så ramt af angst at jeg nærmest ikke var andet end en kropslig skal. Jeg endte med at komme på antidepressiv, hvilket jeg stadig er, og efter to år på antidepressiv har jeg endeligt valgt at stoppe på p piller fordi jeg fortsat oplevede angst. Jeg har ikke haft angst siden jeg stoppede for to måneder siden."


"Intet for mig. Min cyklus er fucked, flere smerter, mere blod og mere akne"


"Jeg har fået min sexlyst tilbage"


"Bedre humør!"


"Mindre skedesvamp"


"Bedre søvn"


"At gå fra p-piller har betydet at min kæreste og jeg har fået et helt nyt sexliv. På p-piller blev penetration hurtigt bare det som sex mest bestod af, fordi det jo var dejlig nemt. Efter jeg er stoppet på p-piller (og vi har brugt kondom) har vi taget os tid til at lære hinandens lyster at kende, og har fuldstændig fornyet hvad sex er for os og hvordan vi har sex (fx mere eksperimenterende, mere oralsex, mindre fokus på penetrativ sex). Det har været vildt lækkert og har givet mig helt ny sexlyst."


"Angsten forsvandt"


"Kunne mærke mig selv igen - 'glasklokken' lettede"


"Ingen bekymringer om glemt p-pille mere haha"


"Jeg fik voldsom græspollen allergi af at tage p-piller. Jeg fandt først ud af at det var p-pillerne der var grunden til det for 1,5 år siden da jeg skiftede til ikke hormonel prævention. Jeg har ikke haft skyggen af allergi symptomer siden. Jeg tør slet ikke tænke på, hvilke andre konsekvenser det har haft for min krop at fylde den med hormoner i så mange år. Det er virkelig virkelig skræmmende for mig at mærke denne forandring. Derudover er det fantastisk at slippe af med humørsvingningerne. Jeg er uden allergi og meget mere i balance. Jeg kommer ALDRIG til at fylde hormoner i min krop igen."


"Alle mine bivirkninger ophørte MED DET SAMME. Men så fik jeg så akne efter jeg stoppede"


"Balance i kroppen"


"Jeg var 14, da jeg startede på p-piller og stoppede, da jeg var 30. Nu kan jeg mærke, at pillerne tog meget af min sexlyst, for efter jeg er stoppet er min sexlyst eksploderet. Jeg tog p-piller i næsten 15 år. 15 år med nedsat sexlyst. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget sex jeg er gået glip af pga p-pillerne. Jeg er SÅ glad for at være stoppet, jeg har fået en dejligt sexliv efter jeg stoppede dem."


"Alt"


"Jeg oplevede at min lyst til sex steg helt vildt og at jeg har meget nemmere ved at blive våd. Har været på p-piller siden jeg var 13 (pga endometriose), så har aldrig tænkt at min sexlyst var hæmmet eller at jeg havde “problemer” med at producere væske, når jeg var tændt... Men hold da op en forandring, her 15 år senere - p-piller var den rigtige løsning for mig en bestemt periode af mit liv (og som smertelindring, ikke mindst), men har virkelig været glad for mit valg om at stoppe."


"Jeg oplever min cyklus" Det er seriøst fedt og empowering"


"Efter jeg stoppede med p-pillerne, var det som om et slør blev løftet for mine følelser. Jeg kunne mærke mig selv igen. En vildt syret følelse - men aldrig en jeg vil være foruden. Jeg er glad for at kunne lytte til min krop. Jeg skal aldrig tilbage på p-piller."

"En måned efter forsvandt 'tågen'. Efter 6 måneder var min cyklus normal/regulær igen"


"Da jeg stoppede på p-piller mærkede jeg ingen forandringer ud over længere menstruation"


"Først efter ca. 6 måneder"


"Jeg havde engang en læge, som var pænt lige glad med alt. Først da jeg nogle år senere fik en ny og sød læge, fandt jeg ud af, at den gamle læge havde givet mig nogle meget stærke p-piller, som man åbenbart normalt kun må få i 3 mdr. Jeg havde været på dem uafbrudt i over 5 år!! Min nye læge sagde, at jeg skulle skifte mærke øjeblikkeligt, men jeg besluttede af stoppe helt.


3 uger efter p-pille stop begyndte jeg at få uren hud, følte mig trist, havde humørsvingninger. Pludselig steg min sex lyst til et niveau jeg aldrig havde oplevet før - jeg havde seriøst ca 1,5 år, hvor jeg følte mig helt fucked på hormoner og havde en følelse af ikke at kunne stole på mig selv.

Men lige så stille fandt min krop tilbage til sin normale cyklus. Jeg begyndte at læse lidt om hormoner og cyklus, tracke den på app osv, og i dag har jeg helt styr på hvilke dage i måneden jeg er ovenpå og fuld af energi, og hvilke dage hvor jeg mere har brug for at være alene."


"Jeg mærkede ikke rigtig nogen ændriger faktisk"


"Ikke mere end en måned tror jeg"


"En måned cirka"


"Ca. 2-3 måneder"


"Et par uger"


"Jeg tror jeg begyndte at mærke noget efter 2 uger. Men en eller to måned efter kunne jeg mærke en klarhed i mit mentale syn på verden og mig selv."


"Ca 3 måneder"


"Et par uger"


"Næsten med det samme"


"Inden for det første år. Der gik nok 7-8 måneder før jeg kunne. Min mand nævnte det også deromkring, at det var blevet nemmere at håndtere hverdagen med mig."


"Med det samme"


"1 måned"


"Ca 6 måneder efter"


"2-4 måneder"


"Efter 2-3 måneder var mit humør bedre. Efter ca. 6 måneder følte jeg det som om at jeg var på lykkepiller sammenlignet med før. Følte mig som sådan ikke deprimeret, men var bare blevet mere og mere indadvendt og lidt ked af det. Har aldrig været så glad før og haft så meget selvtillid som nu."


"1 måned efter føles jeg normal igen"


"2 måneder"


"Allerede efter en måned"


"Første naturlige menstruation efter jeg stoppede"


"Fysisk: havde ikke mens i tre måneder.


Mentalt: der gik noget tid inden jeg bemærkede at jeg faktisk havde været i meget bedre humør de sidste par måneder og ikke grædt."


"Fik først menstruation 9 måneder efter første gang jeg stoppede"


"Efter ca. 1,5 år blev min cyklus regelmæssig igen"


"Efter 8 måneder på stop af p-piller blev min cyklus endelig regelmæssig"


"Anden/tredje cyklus"


"2-3 måneder efter men mine humørsvingninger stoppede med det samme"


"1-1,5 år efter på generelle kropsfølelse. Min mens udeblev indtil et halvt år efter stop"


51 % af jer svarede 'jeg har'


49 % af jer svarede 'jeg har ikke'


Et par medlemmer skrev:

"Yup!!! Gone with the wind.."

"Har fået mange flere sexdrømme efter jeg stoppede."

"Den er aldrig rigtig kommet igen."


"Den forsvandt da jeg startede på p-piller som 16 årig og er aldrig kommet igen selvom jeg stoppede. Er 22 i dag. Stoppede som 18 årig og holdte et års pause fra hormoner. Bruger p- stav nu."


"Min sexlyst forsvandt næsten helt på p-piller. Og begyndte på dem for at have mere sex.."


"Havde ALDRIG lyst på piller. Nu, uden piller, har jeg altid lyst, which I enjoy"


"Min sexlyst er blevet SÅ meget bedre efter jeg stoppede på p-piller"


"Min var fuldstændig det samme, af og på p-piller."


"Fin sexlyst både på og af"


"Ingen forskel"


"Var ret stor før, forsvandt næsten efter. Er helt sikkert kommet tilbage igen"


"Mere lyst uden p-piller"


"Fik meget mere lyst efter p-pille stop"


"Mistede min sexlyst på p-piller. Totalt. Kom tilbage næsten i det øjeblik jeg stoppede"


"Har mistet sexlysten efter 2 år på p-piller"


"Klart øget sexlyst efter stop"


"Troede ikke det påvirkede mig men da jeg stoppede fik jeg meget mere lyst"


"Min ændrede sig ikke men har veninder hvor deres faldt drastisk"


"Meget større lyst uden p-piller og bliver nemmere våd"


69 % af jer svarede at de hjælper jer


31 % af jer svarede at de ikke hjælper jer


"De hjalp meget!! Fik til gengæld hovedpine. Men ingenting i forhold til de smerter jeg havde før"


"Havde de samme smerter som før pillen - totalt uændret. Har været på dem i maaaange år"


"De hjalp mig med smerter men bivirkningerne var for voldsomme så jeg måtte stoppe"


"Mit hormonspiral hjalp helt vildt mod menstruationssmerter!"


"De forværrede mine. Ifølge min læge skete det ca for en ud af 100..."


"Jeg startede som 13-14-årig pga smerter. Har taget dem med kun enkelte korte pauser men er stoppet helt igen efter 15 år, og smerterne er bare kommet igen for fuld smadder. Så meget at jeg har overvejet om jeg burde starte igen."


"Jeg gik fra at ligge med feber, opkast og slemme smerter hver gang til almindelige slemme smerter. Det blev dog aldrig tjekket om det muligvis var noget andet"


"Det hjælper rigtig meget!! Og man kan springe over så man kun har mens 3-4 gange om året"


"Det kan de klart: det samme gælder andre hormonpræventionsformer samt kobberspiral, men alle kroppe reagerer forskelligt, fordi de fungerer forskelligt."


"Bare lige et tip fra mine dage som 14-årig, plaget af MEGET slemme kramper (dette var inde jeg havde lyst til at tage p-piller): B-vitamin hjalp mig rigtig meget. Bare som ekstra vitamintilskud dagligt. Kender ikke til om der medicinsk findes en sammenhæng mellem B-vitamin og menstruationssmerter, ved bare at det hjalp mig rigtig meget dengang - måske det kan hjælpe andre også."


"Ikke længere, men før mine fødsler var p-piller helt nødvendige. Opkast og voldsomme smerter forsvandt efter jeg begyndte på p-piller."


"Det har næsten 100% fjernet mine smerter"


"Havde ikke smerter før eller de første år på p-piller men fik smerter de sidste år på p-piller"


"Ikke færre smerter men kortere mens periode = en hjælp"


"Virker ik en skid. Der er ingen forskel for mig på den front"


"Lindrede lidt, har dog stadig smerter de første 2-3 dage.


"Det hjalp meget. Men spiralen jeg har fået virker endnu bedre"


"Jeg er ikke ekspert overhovedet, men læser Womancode pt, hvor hun gør ret meget ud af at advarer mod at man tager p-piller mod hormonelle ubalancer(eller mere kroniske problemer), da pillerne ikke behandler ubalancerne, men blot kamuflerer symptomerne, og at de ofte er værre, når man går af pillerne igen :(


PS du får ikke menstruation på p-piller, blot en "kunstig" blødning, og hvis lægen omtaler det som menstruation, ville jeg nok blive lidt kritisk. Håber du finder den løsning der er rigtig for dig! Det ikke er meningen at din cyklus skal være fuld af smerte og ubehag."


"Lindrede. En smule. Men altså stadig slemt"


"Det har hjulpet meget. Plejede at besvime af smerter og fylde mig med piller. Ikke mere"


"Det hjalp mig meget. Efter jeg stoppede har jeg ikke fået ondt igen"


"Synes spiral hjælper 100 gange bedre"


"Jeg er gået fra at tage overdosis af ibuprofen og paracetamol hver måned til nærmest slet ikke at have brug for smertestillende. Vi snakker opkast worthy smerter før"


"De hjælper. Er dog stoppet igen og så kom smerterne tilbage"


"Hjalp på smerter. Men alt var fucked på p-piller"


"Jeg fik mindre kraftige blødninger men samme slags smerter"


"Hormonspiral hjalp til gengæld."


Klubben har før delt tips mod menstruationssmerter (der ikke er smertestillende) som du kan finde lige her.


"Jeg har selv lige fået konstateret PCOS, men kan ikke tåle p-piller (eller anden hormonel prævention). Der er så vidt jeg ved ikke andre behandlingsformer, men det er ikke en nødvendighed. Men konferer med din læge om det!"


"Det er absolut ikke. Generelt bliver p-piller brugt til symptombehandling"


"P-piller gjorde min PCOS smerter værre. Minipiller hjælper 10% mod smerter"


"Ikke en nødvendighed, men virkelig godt til at regulere hormonbalancen"


"Jeg har fået hormonspiral i stedet. Primært for at behandle meget kraftige menstruationssmerter."


"Det kommer an på sværhedsgraden; hvor plaget du selv er af hormonbalancen samt hvad du forventer af din krop. I forbindelse med ønsket graviditet kan hormonbehandling være nødvendigt men derudover kan du påvirke balancen med kost: jeg mener kosten hedder KISS kost."


"Jeg har fået konstateret PCOS, har fået at vide at det er en smagssag. Kommer an på hvilke gener du vil undgå. P-piller = færre hår, meno bliver regelmæssig og akne kan forsvinde"


"P-stav osv kan det samme men det er symptombehandling og ikke en 'kurering' "


"Det er det ikke. Det er det aldrig. Læs Anette Paulins bøger om hormonterapi."


"Jeg fungerer bedre uden men med fokus på kost og træning"


"Det er nok bedst at høre på lægen. Hvis du er i tvivl kan du snakke med flere læger"


"Det hjælper især på akne for mig men jeg tror bestemt ikke at det er nødvendigt."


"Jeg startede af samme grund og svaret er nej!"


"Har PCOS - kan anbefale hormonspiral. P-piller gjorde ikke noget godt"


"For mig har det betydet at jeg ikke har dannet cyster på æggestokkene"


"Jeg har en veninde med PCOS og hun har hormonspiral i stedet"


"Har klubben før haft snakket om acne (I forbindelse med p piller stop)? Har døjet med det siden jeg stoppede på p piller for 2 år siden. Kom lige i tanke om det, fordi jeg har cystisk acne udbrud lige nu, og tænkte, damn det ville være dejligt hvis man kunne gøre noget."


"Isotretinoin fik min akne væk"


"Har også fået akne igen efter stop. Havde det ikke i ansigtet før men det har jeg da nu.."


"Skær ned på fødevarer der indeholder mange hormoner. Mælk og kød"


"Jeg har akne på ryggen efter jeg stoppede på p-piller for et år siden og på halsen hvilket jeg alsrig har haft før"