top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben snakker om p-piller // del 2


Del to i klubbens snak om p-piller. Du kan finde del 1 lige her hvor du blandt andet kan høre klubbens fordele og ulemper ved p-piller.Her kommer svarene til jeres spørgsmål om p-piller. Husk at der (primært) er tale om erfaringer og det derfor ikke er det samme for alle. Det er en lang smører så skal vi ikke bare komme i gang? Ved nogle svar er der mange der har skrevet det samme og så har jeg altså kun valgt et par stykker.


"Efter al den belysning, der er blevet kastet på p-piller her på det sidste, kunne det måske være meget rart at høre klubbens erfaringer med eventuelle bivirkninger? Eller måske, om der har været en positiv forandring ved at stoppe på p-pillerne? Kh en der kraftigt overvejer at stoppe for at se, om det ville hjælpe på humørsvingninger!"


Du kan læse mere om klubbens ulemper - og dermed også bivirkninger - og hvad der fik flere medlemmer til at stoppe med at tage p-piller her. Mange af svarene gik nemlig igen.


"Jeg var trist gennem hele gymnasiet. Stoppede med p-piller (jeg kan faktisk ikke huske hvorfor) og kunne pludselig mærke glæde og at jeg følte mig som mig selv igen."


"Jeg havde i over et år hovedpine og kvalme, jeg ved ikke hvorfor jeg tænkte, at “sådan var det bare”. En eller anden dag valgte jeg så, at prøve at stoppe på p-piller, og bivirkningerne forsvandt efter et par uger - ligesom min krop “svulmede ned” efter et år med væske og meget forstørrede bryster. Efterfølgende har jeg søgt en bedre form for prævention, det er stadig ikke lykkes mig at finde noget uden bivirkninger."

"Jeg er sådan set afhængig af hormonspiral og p-piller for at fungere i min dagligdag. Jeg har dog valgt at droppe eller holde en lang pause med p-piller, da jeg oplever en lang række bivirkninger: øget træthed, smerter i brystet og depressive tendenser. Jeg er gået fri fra bivirkningerne, men det hjælper i den grad ikke på hvad mit underliv fejler (ukendt) i forvejen. Dog opper det i den grad min livskvalitet når jeg så engang imellem fungerer."

"Ved ikke engang hvor jeg skal starte..."

"Angstanfald"

"Jeg har i de 2,5 år jeg har været på p-piller været ret deprimeret. Overvejer derfor at stoppe, for at se om det gør en forskel."

"Jeg har prøvet forskellige mærker p-piller og forskellige typer af prævention. Jeg synes p-piller havde en effekt på mit sind og humør, men også på min fornemmelsen af at jeg ikke kunne mærke mine følelser eller forstå dem. Men jeg tog også p-piller fra jeg var 14-22, hvor man jo er en forvirret teenager, så det er svært at sige hvad som var hvad. Men så havde jeg nogle år hvor jeg ikke var på noget prævention og der kunne jeg mærke hvad p-pillerne havde gjort ved min psyke. Det føltes så rart at være tilbage i mit følelsesliv. Jeg kunne bedre mærke mig selv og begyndte at føle mig stærk mentalt og mindre depressiv. Nu er jeg på kyleena hormonspiral og det svare vist til 2-3 p-piller om måneden. Det er jo rart at tænke på. Jeg tror at når min spiral udløber, bliver mit næste præventionsmiddel en pessar. Jeg har hørt godt om den i Østrogenials podcast og det er jo hormonfri prævention."

"(cn: selvmordstanker) Jeg var på p-piller i 3 måneder, og i den periode blev jeg gradvist mere og mere depressiv. Det skete så gradvist, at det først var da jeg begyndte at få selvmordstanker jeg for alvor overvejede om pillerne kunne være en faktor. Da jeg konsulterede min læge, anbefalede hun på det kraftigste at jeg stoppede med pillerne. Det gjorde jeg, og efter et par uger uden, var selvmordstankerne forsvundet og mit stemningsleje næsten tilbage hvor det var før p-pillerne.

Sidenote om hormonspiral: Jeg har efterfølgende haft en hormonspiral i lidt over et år, men har også måtte få den fjernet, da jeg oplevede for store psykiske bivirkninger. Dog var de i mit tilfælde "mildere" end på p-piller. Nu har jeg taget konsekvensen, og bruger ikke længere hormonelle præventionsmidler."

"Jeg har spist p-piller i ca 14 år. Og at stoppe med dem for 3-4 år siden har været det bedste for min krop og sind.. jeg havde mange humørsvingninger, kunne være sådan helt inderligt ulykkelig over ting jeg meget bedre kan håndtere nu, eller slet ikke bliver påvirket af. Når jeg bliver ked af det eller vred, kan jeg endelig bare bedre håndtere det konstruktiv, eller have nok kontrol til at gå væk, indtil jeg kan formulere mig, uden at blive taklet af mine følelser."

"Mild grad af sygdommen lichen"

"Jeg startede på p-piller som 16-årig, da jeg fik en fast partner. Jeg har været stoppet igen (for måske 9 år siden, da jeg var 19) da jeg kraftigt begyndte mistænke deres indvirkning ift min depression. Jeg slap ikke af med min depression, men stoppede med at bruge p-pillet indtil jeg var 23, da jeg havde oplevet for mange sprængte kondomer og endte med at blive gravid (fik abort).

Jeg har stadig depression, men må nok erkende at p-piller gør det værre. Derfor fik jeg en hormonspiral for 4 år siden for at afprøve det. Ift prævention har det fungeret så fint! Men må indrømme at jeg gerne vil have den ud, da jeg ikke kan lade være med at tænke over nyere artikler som også nævner at hormonspiraler kan være problematiske ift psyken."

"Jeg startede på p-piller allerede da jeg var 13.... jeg startede fordi min menstruation var meget uregelmæssig og meget smertefuld (i perioder var jeg så syg, fordi det var så slemt)... P-pillerne hjalp på at det blev regelmæssig, og jeg synes også det var rigtig fedt at jeg selv kunne styre det, i forhold til fx. Ferie."

"Jeg havde ikke været så meget opmærksom på bivirkninger, selvom jeg egenligt skulle have bemærket det, da jeg blev ramt... jeg tog rigtig meget på - det hele kom ikke på en gang, men det kom meget pludseligt efter nogle år, hvor jeg havde taget det. Jeg fik forhøjet blodtryk, meget forhøjet, og det var også det der gjorde, at jeg stoppede. P-pillerne, har også haft påvirket min egen krops hormoner, så det døjer jeg stadig lidt med, så det lidt “ligner” at jeg har PCOS (er blevet tjekket ved lægen)..."

"Efter jeg stoppede på p-piller, tabte jeg omkring 15kg, som bare var “vand” fra p-pillerne. Efter en længere periode, kom der også styr på mit blodtryk..."

"Jeg har været så glad for at stoppe på p-piller, så det har virkelig været en god beslutning for mig, at stoppe på piller."

"Min veninde havde en allergisk reaktion til nogle p-piller hvor hun faktisk endte med at skulle med en ambulance"

"I første omgang jeg prøvede p-piller, blev jeg meget depressiv og gik fra at være glad og udadvendt til stille og indelukket, og da jeg så kom af dem, lyste jeg, efter ca. en måned, helt op og kunne mærke mig selv igen. I anden omgang jeg kom på p-piller, prøvede jeg nogen med mindre hormon i, men der græd jeg non-stop den ene måned, jeg var på det, før jeg besluttede mig for at stoppe - der gik én dag, og så stoppede gråden."

"Jeg var på p-piller i to år, og de påvirkede mit humør helt vildt! Først nu når jeg er stoppede kan jeg se hvor stor en forskel de gjorde. Plus så gav de mig kæmpe bryster som 16 årige og halv hængende som 18 årige."

"Da jeg for 5 år siden flyttede til København løb jeg tør for p-piller og valgte at stoppe da jeg alligevel ikke havde sex. Jeg valgte efter et par år at begynde igen, men allerede efter 1 mdr. besluttede jeg at det ikke var for mig. Jeg blev så emotionel (det gør jeg stadig uden p-pillerne) men det var på et andet niveau og det føltes som om mine følelser var ude af kontrol - det var lidt skræmmende at opleve. Så valgte helt at stoppe. Flere veninder sagde at jeg bare skulle vænne mig til det, men det ønskede jeg ikke at vende mig til. Jeg tog hovedsageligt p-piller for at dulme menstruationssmerter, men besluttede at smerterne var bedre end ikke at kunne stole på sine egne følelser ... håber det giver mening."

"Efter 6 år på p-piller valgte jeg at stoppe. Jeg mærkede en klar forbedring af mit mentale helbred og mit humør blev generelt bedre og jeg tog lettere på tingene! Jeg fandt ud af at det jeg havde troede var min personlighed siden jeg var 16 år som f.eks. at begynde at græde over små ting, være irritabel og generelt have tendens til at falde ned i huller af tristhed, faktisk bare var hormoner!!

Efter 10 måneder uden noget hormonel prævention begyndte jeg på minipiller og det dårlige humør og tudeturene vendte tilbage med det samme (foruden 4 måneders non-stop blødning). Stoppede hurtigt igen heldigvis, fordi jeg kunne spotte det som 24 årig. Har hormonspiral nu, som ikke påvirker mit humør (men har til gengæld nogle fysiske bivirkninger).... life as a woman i guess.."


70 % af jer svarede 'jeg er'


30 % af jer svarede 'jeg er ikke'


"Jeg fik sexlyst igen, kunne blive våd, når jeg havde lyst. Nu har jeg hormonspiral, da det er det eneste min gynækolog kunne tilbyde som hjælp til mine invaliderende kraftige blødninger pga PCO. Den har afhjulpet blødningerne, men sexlysten er dalet noget igen.. Pest eller kolera."


"Mindre depressiv"


"Større sexlyst"


"Det har været meget positivt for mig at stoppe med p-piller, og jeg vil helst ikke tilbage på dem. Jeg har tabt mig 6kg, fået mere energi og generelt meget bedre humør! Derudover har jeg fået langt mere sexlyst og har heller ikke længere problemer med at blive våd under sex, hvilket ellers har været lidt et problem... Det negative ved at stoppe har været at jeg har fået bumser og mens smerter, men det lever jeg gerne med."


"Jeg blev mere/hurtigere våd under p-pille stop"


"Min depression/tåge forsvandt, følte mig endelig som 'mig selv' igen"


"Jeg stoppede på p-piller så fik jeg min sex lyst igen, og fik mindre humør svingninger og blev generelt bare gladere."


"Min sexlyst steg og sexen blev utrolig meget bedre fordi jeg blev mere tændt!"


"Jeg er for nydeligt stoppet på p-piller (for ca 2 mdr siden) og har valgt ikke at starte på noget ny prævention endnu for lige at se hvordan min krop ville reagere på stoppet først. Vil sige at jeg i mange år har lidt meget af humørsvingninger i form af at jeg brød sammen forholdsvis tit. Det er nu ikke sket siden jeg stoppede. Ved ikke om de ting er direkte ‘connected’ men det gik bare lige op for mig nu da jeg læste spørgsmålet og tænkte over det."


"Glad :))))"


"Jeg kunne forstå mine egne følelser igen!"


"At mærke min krop efter 15 år og øget sexlyst"


"Min depression gik over i sammenhæng med at jeg stoppede på p-piller"


"At få ægte menstruation igen. Det lyder måske sært, men det der med at se og mærke ens naturlige “flow” igen og naturlige mængde af blod igen, det var fantastisk. Der kom ligesom ordentligt “hul igennem”, og jeg følte mig renset. Jeg er dog på mini-piller nu efter en rædsom oplevelse med spiral... Jeg tør ikke at gå au natural uden fast partner."


"Meget mere følelsesmæssig stabil, uden konstant gråd/grin (man er self aldrig 100% stabil)"


"Er blevet gladere, ingen tankemylder, mere bekymringsløs og ingen humørsvingninger"


"Jeg havde kun negative bivirkninger ved at stoppe. Efter 1 år i humørsvingnings/bumse/bløde-igennem-helvede, startede jeg igen. Mine humørsvingninger var meget værre uden pillerne."


"Græd stort set hver dag på p-piller og havde kæmpe svingninger. Nu er jeg stabil"


"Jeg er stoppet pga angst. Jeg havde været på p piller i knap halvandet år da jeg blev ramt af en efterreaktion af en traumatisk oplevelse og jeg blev så ramt af angst at jeg nærmest ikke var andet end en kropslig skal. Jeg endte med at komme på antidepressiv, hvilket jeg stadig er, og efter to år på antidepressiv har jeg endeligt valgt at stoppe på p piller fordi jeg fortsat oplevede angst. Jeg har ikke haft angst siden jeg stoppede for to måneder siden."


"Intet for mig. Min cyklus er fucked, flere smerter, mere blod og mere akne"


"Jeg har fået min sexlyst tilbage"


"Bedre humør!"


"Mindre skedesvamp"


"Bedre søvn"


"At gå fra p-piller har betydet at min kæreste og jeg har fået et helt nyt sexliv. På p-piller blev penetration hurtigt bare det som sex mest bestod af, fordi det jo var dejlig nemt. Efter jeg er stoppet på p-piller (og vi har brugt kondom) har vi taget os tid til at lære hinandens lyster at kende, og har fuldstændig fornyet hvad sex er for os og hvordan vi har sex (fx mere eksperimenterende, mere oralsex, mindre fokus på penetrativ sex). Det har været vildt lækkert og har givet mig helt ny sexlyst."


"Angsten forsvandt"


"Kunne mærke mig selv igen - 'glasklokken' lettede"


"Ingen bekymringer om glemt p-pille mere haha"


"Jeg fik voldsom græspollen allergi af at tage p-piller. Jeg fandt først ud af at det var p-pillerne der var grunden til det for 1,5 år siden da jeg skiftede til ikke hormonel prævention. Jeg har ikke haft skyggen af allergi symptomer siden. Jeg tør slet ikke tænke på, hvilke andre konsekvenser det har haft for min krop at fylde den med hormoner i så mange år. Det er virkelig virkelig skræmmende for mig at mærke denne forandring. Derudover er det fantastisk at slippe af med humørsvingningerne. Jeg er uden allergi og meget mere i balance. Jeg kommer ALDRIG til at fylde hormoner i min krop igen."


"Alle mine bivirkninger ophørte MED DET SAMME. Men så fik jeg så akne efter jeg stoppede"


"Balance i kroppen"


"Jeg var 14, da jeg startede på p-piller og stoppede, da jeg var 30. Nu kan jeg mærke, at pillerne tog meget af min sexlyst, for efter jeg er stoppet er min sexlyst eksploderet. Jeg tog p-piller i næsten 15 år. 15 år med nedsat sexlyst. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget sex jeg er gået glip af pga p-pillerne. Jeg er SÅ glad for at være stoppet, jeg har fået en dejligt sexliv efter jeg stoppede dem."


"Alt"


"Jeg oplevede at min lyst til sex steg helt vildt og at jeg har meget nemmere ved at blive våd. Har været på p-piller siden jeg var 13 (pga endometriose), så har aldrig tænkt at min sexlyst var hæmmet eller at jeg havde “problemer” med at producere væske, når jeg var tændt... Men hold da op en forandring, her 15 år senere - p-piller var den rigtige løsning for mig en bestemt periode af mit liv (og som smertelindring, ikke mindst), men har virkelig været glad for mit valg om at stoppe."


"Jeg oplever min cyklus" Det er seriøst fedt og empowering"


"Efter jeg stoppede med p-pillerne, var det som om et slør blev løftet for mine følelser. Jeg kunne mærke mig selv igen. En vildt syret følelse - men aldrig en jeg vil være foruden. Jeg er glad for at kunne lytte til min krop. Jeg skal aldrig tilbage på p-piller."

"En måned efter forsvandt 'tågen'. Efter 6 måneder var min cyklus normal/regulær igen"


"Da jeg stoppede på p-piller mærkede jeg ingen forandringer ud over længere menstruation"


"Først efter ca. 6 måneder"


"Jeg havde engang en læge, som var pænt lige glad med alt. Først da jeg nogle år senere fik en ny og sød læge, fandt jeg ud af, at den gamle læge havde givet mig nogle meget stærke p-piller, som man åbenbart normalt kun må få i 3 mdr. Jeg havde været på dem uafbrudt i over 5 år!! Min nye læge sagde, at jeg skulle skifte mærke øjeblikkeligt, men jeg besluttede af stoppe helt.


3 uger efter p-pille stop begyndte jeg at få uren hud, følte mig trist, havde humørsvingninger. Pludselig steg min sex lyst til et niveau jeg aldrig havde oplevet før - jeg havde seriøst ca 1,5 år, hvor jeg følte mig helt fucked på hormoner og havde en følelse af ikke at kunne stole på mig selv.

Men lige så stille fandt min krop tilbage til sin normale cyklus. Jeg begyndte at læse lidt om hormoner og cyklus, tracke den på app osv, og i dag har jeg helt styr på hvilke dage i måneden jeg er ovenpå og fuld af energi, og hvilke dage hvor jeg mere har brug for at være alene."


"Jeg mærkede ikke rigtig nogen ændriger faktisk"


"Ikke mere end en måned tror jeg"


"En måned cirka"


"Ca. 2-3 måneder"


"Et par uger"


"Jeg tror jeg begyndte at mærke noget efter 2 uger. Men en eller to måned efter kunne jeg mærke en klarhed i mit mentale syn på verden og mig selv."


"Ca 3 måneder"


"Et par uger"


"Næsten med det samme"


"Inden for det første år. Der gik nok 7-8 måneder før jeg kunne. Min mand nævnte det også deromkring, at det var blevet nemmere at håndtere hverdagen med mig."


"Med det samme"


"1 måned"


"Ca 6 måneder efter"


"2-4 måneder"


"Efter 2-3 måneder var mit humør bedre. Efter ca. 6 måneder følte jeg det som om at jeg var på lykkepiller sammenlignet med før. Følte mig som sådan ikke deprimeret, men var bare blevet mere og mere indadvendt og lidt ked af det. Har aldrig været så glad før og haft så meget selvtillid som nu."


"1 måned efter føles jeg normal igen"


"2 måneder"


"Allerede efter en måned"


"Første naturlige menstruation efter jeg stoppede"


"Fysisk: havde ikke mens i tre måneder.


Mentalt: der gik noget tid inden jeg bemærkede at jeg faktisk havde været i meget bedre humør de sidste par måneder og ikke grædt."


"Fik først menstruation 9 måneder efter første gang jeg stoppede"


"Efter ca. 1,5 år blev min cyklus regelmæssig igen"


"Efter 8 måneder på stop af p-piller blev min cyklus endelig regelmæssig"


"Anden/tredje cyklus"


"2-3 måneder efter men mine humørsvingninger stoppede med det samme"


"1-1,5 år efter på generelle kropsfølelse. Min mens udeblev indtil et halvt år efter stop"


51 % af jer svarede 'jeg har'


49 % af jer svarede 'jeg har ikke'


Et par medlemmer skrev:

"Yup!!! Gone with the wind.."

"Har fået mange flere sexdrømme efter jeg stoppede."

"Den er aldrig rigtig kommet igen."


"Den forsvandt da jeg startede på p-piller som 16 årig og er aldrig kommet igen selvom jeg stoppede. Er 22 i dag. Stoppede som 18 årig og holdte et års pause fra hormoner. Bruger p- stav nu."


"Min sexlyst forsvandt næsten helt på p-piller. Og begyndte på dem for at have mere sex.."


"Havde ALDRIG lyst på piller. Nu, uden piller, har jeg altid lyst, which I enjoy"


"Min sexlyst er blevet SÅ meget bedre efter jeg stoppede på p-piller"


"Min var fuldstændig det samme, af og på p-piller."


"Fin sexlyst både på og af"


"Ingen forskel"


"Var ret stor før, forsvandt næsten efter. Er helt sikkert kommet tilbage igen"


"Mere lyst uden p-piller"


"Fik meget mere lyst efter p-pille stop"


"Mistede min sexlyst på p-piller. Totalt. Kom tilbage næsten i det øjeblik jeg stoppede"


"Har mistet sexlysten efter 2 år på p-piller"


"Klart øget sexlyst efter stop"


"Troede ikke det påvirkede mig men da jeg stoppede fik jeg meget mere lyst"


"Min ændrede sig ikke men har veninder hvor deres faldt drastisk"


"Meget større lyst uden p-piller og bliver nemmere våd"


69 % af jer svarede at de hjælper jer


31 % af jer svarede at de ikke hjælper jer


"De hjalp meget!! Fik til gengæld hovedpine. Men ingenting i forhold til de smerter jeg havde før"


"Havde de samme smerter som før pillen - totalt uændret. Har været på dem i maaaange år"


"De hjalp mig med smerter men bivirkningerne var for voldsomme så jeg måtte stoppe"


"Mit hormonspiral hjalp helt vildt mod menstruationssmerter!"


"De forværrede mine. Ifølge min læge skete det ca for en ud af 100..."


"Jeg startede som 13-14-årig pga smerter. Har taget dem med kun enkelte korte pauser men er stoppet helt igen efter 15 år, og smerterne er bare kommet igen for fuld smadder. Så meget at jeg har overvejet om jeg burde starte igen."


"Jeg gik fra at ligge med feber, opkast og slemme smerter hver gang til almindelige slemme smerter. Det blev dog aldrig tjekket om det muligvis var noget andet"


"Det hjælper rigtig meget!! Og man kan springe over så man kun har mens 3-4 gange om året"


"Det kan de klart: det samme gælder andre hormonpræventionsformer samt kobberspiral, men alle kroppe reagerer forskelligt, fordi de fungerer forskelligt."


"Bare lige et tip fra mine dage som 14-årig, plaget af MEGET slemme kramper (dette var inde jeg havde lyst til at tage p-piller): B-vitamin hjalp mig rigtig meget. Bare som ekstra vitamintilskud dagligt. Kender ikke til om der medicinsk findes en sammenhæng mellem B-vitamin og menstruationssmerter, ved bare at det hjalp mig rigtig meget dengang - måske det kan hjælpe andre også."


"Ikke længere, men før mine fødsler var p-piller helt nødvendige. Opkast og voldsomme smerter forsvandt efter jeg begyndte på p-piller."


"Det har næsten 100% fjernet mine smerter"


"Havde ikke smerter før eller de første år på p-piller men fik smerter de sidste år på p-piller"


"Ikke færre smerter men kortere mens periode = en hjælp"


"Virker ik en skid. Der er ingen forskel for mig på den front"


"Lindrede lidt, har dog stadig smerter de første 2-3 dage.


"Det hjalp meget. Men spiralen jeg har fået virker endnu bedre"


"Jeg er ikke ekspert overhovedet, men læser Womancode pt, hvor hun gør ret meget ud af at advarer mod at man tager p-piller mod hormonelle ubalancer(eller mere kroniske problemer), da pillerne ikke behandler ubalancerne, men blot kamuflerer symptomerne, og at de ofte er værre, når man går af pillerne igen :(


PS du får ikke menstruation på p-piller, blot en "kunstig" blødning, og hvis lægen omtaler det som menstruation, ville jeg nok blive lidt kritisk. Håber du finder den løsning der er rigtig for dig! Det ikke er meningen at din cyklus skal være fuld af smerte og ubehag."


"Lindrede. En smule. Men altså stadig slemt"


"Det har hjulpet meget. Plejede at besvime af smerter og fylde mig med piller. Ikke mere"


"Det hjalp mig meget. Efter jeg stoppede har jeg ikke fået ondt igen"


"Synes spiral hjælper 100 gange bedre"


"Jeg er gået fra at tage overdosis af ibuprofen og paracetamol hver måned til nærmest slet ikke at have brug for smertestillende. Vi snakker opkast worthy smerter før"


"De hjælper. Er dog stoppet igen og så kom smerterne tilbage"


"Hjalp på smerter. Men alt var fucked på p-piller"


"Jeg fik mindre kraftige blødninger men samme slags smerter"


"Hormonspiral hjalp til gengæld."


Klubben har før delt tips mod menstruationssmerter (der ikke er smertestillende) som du kan finde lige her.


"Jeg har selv lige fået konstateret PCOS, men kan ikke tåle p-piller (eller anden hormonel prævention). Der er så vidt jeg ved ikke andre behandlingsformer, men det er ikke en nødvendighed. Men konferer med din læge om det!"


"Det er absolut ikke. Generelt bliver p-piller brugt til symptombehandling"


"P-piller gjorde min PCOS smerter værre. Minipiller hjælper 10% mod smerter"


"Ikke en nødvendighed, men virkelig godt til at regulere hormonbalancen"


"Jeg har fået hormonspiral i stedet. Primært for at behandle meget kraftige menstruationssmerter."


"Det kommer an på sværhedsgraden; hvor plaget du selv er af hormonbalancen samt hvad du forventer af din krop. I forbindelse med ønsket graviditet kan hormonbehandling være nødvendigt men derudover kan du påvirke balancen med kost: jeg mener kosten hedder KISS kost."


"Jeg har fået konstateret PCOS, har fået at vide at det er en smagssag. Kommer an på hvilke gener du vil undgå. P-piller = færre hår, meno bliver regelmæssig og akne kan forsvinde"


"P-stav osv kan det samme men det er symptombehandling og ikke en 'kurering' "


"Det er det ikke. Det er det aldrig. Læs Anette Paulins bøger om hormonterapi."


"Jeg fungerer bedre uden men med fokus på kost og træning"


"Det er nok bedst at høre på lægen. Hvis du er i tvivl kan du snakke med flere læger"


"Det hjælper især på akne for mig men jeg tror bestemt ikke at det er nødvendigt."


"Jeg startede af samme grund og svaret er nej!"


"Har PCOS - kan anbefale hormonspiral. P-piller gjorde ikke noget godt"


"For mig har det betydet at jeg ikke har dannet cyster på æggestokkene"


"Jeg har en veninde med PCOS og hun har hormonspiral i stedet"


"Har klubben før haft snakket om acne (I forbindelse med p piller stop)? Har døjet med det siden jeg stoppede på p piller for 2 år siden. Kom lige i tanke om det, fordi jeg har cystisk acne udbrud lige nu, og tænkte, damn det ville være dejligt hvis man kunne gøre noget."


"Isotretinoin fik min akne væk"


"Har også fået akne igen efter stop. Havde det ikke i ansigtet før men det har jeg da nu.."


"Skær ned på fødevarer der indeholder mange hormoner. Mælk og kød"


"Jeg har akne på ryggen efter jeg stoppede på p-piller for et år siden og på halsen hvilket jeg alsrig har haft før"


"Fik akne i forbindelse med p-piller. Endte med at få piller mod det hos hudlægen. Men det værd!!!"


"Jeg tog en A-vitamin kur mod cystisk akne. det er skarpt men virker vanvittig godt"


"Desværre ved jeg ikke nok om det, men jeg ville gå til en hudlæge og måske prøve piller mod uren hud hvis jeg var meget ked af det."


"Jeg er selv på minipiller, så kan ikke lige hjælpe i forbindelse med stop af p-piller. Men jeg har selv altid døjet meget med cystisk acne, både i ansigtet og på ryggen (arveligt). Har været igennem alverdens cremer og piller, men det eneste, der virkelig har hjulpet er isotretinoin, som jeg fik recept på gennem hudlægen. Det er hårdt ved kroppen og der er mange (midlertidige) bivirkninger, men ville gøre det hele om igen, for nu er jeg aknefri."


"Jeg stoppede med at spise mælkeprodukter og smurte mine 'sår' - akne med aloe vera"


"Efter jeg stoppede gik min ryg, bryst og ansigt amok med akne"


"Isotretinoin kan nok godt hjælpe. Det er dog ret hårdt for kroppen og der er også nogle forholdsvis alvorlige bivirkninger (bl.a. nedsat lever funktion, så man må man skal passe på med at drikke alkohol, det kan give fostermisdannelser hvis man bliver gravid)


Du skal derfor have taget blodprøve en gang om måneden. Det er kun en hudlæge som kan udskrive denne type medicin, og man skal derfor først op til egen læge og have en henvisning.


Men der er også mange der har været meget glade for at have taget det. Det hjalp også på min acne noget tid efter, men det er dog vendt tilbage og det er blevet en smule værre siden jeg stoppede på p-piller for 2,5 måned siden.


Nu prøver jeg at håndtere det ved at være ekstra opmærksom på min hudpleje og bruger ofte diverse ansigtsmasker."


"Drop laktose. Det er guf for slimhinderne der reproducerer bumser derudaf"


"Jeg har DESVÆRRE også fået uren hud efter jeg stoppede på p-piller kvilket er mega irriterende"


"Har haft samme problem ! Al min akne kom igen efter jeg stoppede på p-piller og jeg begyndte endda også at få på kinderne hvilket jeg ikke har haft før. Det har hjulpet mig at gå hos en god grøn kosmetolog (mynthe på Vesterbro kan anbefales hvis man er på de kanter) men det har ikke fjernet det fuldstændig. Plus kosmetolog kræver tålmodighed da det for mig tog et år før jeg kunne se store resulter, plus det også er dyrt.. Jeg er også begyndt at se anderledes på min akne.

Jeg prøver at tænkte det som min krop der fortæller mig når jeg er stresset, spiser noget den ikke kan lide fx gluten eller hvis jeg skal til at have min menstruation. Plus #freethepimple her på insta er også fantastisk."


"Okay - den her bliver måske lidt lang, men - da jeg stoppede for tre år siden fik jeg meget slem acne også med cyster. Jeg har aldrig nogen sinde haft en urenhed, så det var meget voldsomt for mig.


De sidste 3 år har jeg prøvet ALT!


Da det er hormonerne der ikke fungerer, så bliver man nødt til at arbejde med det. Cremer osv. er 100% symptombehandling. Grunden til at vi får acne er højst sandsynligt, at vores krop ikke selv producerer det (fordi vi har fodret den med hormoner og den har derfor glemt, at den skal igang igen). Der er derfor for meget mandligtkønshormon i vores krop. Derfor vil kroppen prøve at udskille det der hvor mænd har hår. Dette betyder urenheder på bryst, ryg og i det område, hvor mænd har skæg og ned ad halsen (især kæbelinjen).


Det man kan gøre, som har hjulpet mig.

1: alle de basic råd. Som spis massere af grønt. Drop sukker, gluten, laktose og skær generelt ned på kød og hormonforstyrrende madprodukter og generelt produkter.


2: undgå cremer med olie....


3: rens ansigt hver morgen og aften (ny klud HVER gang - de kan købes billigt i Ikea). Brug ikke stærke rense midler, evt. bare lunt vand, hvis du ikke har make-up på.


4: gå den alternative vej. Jeg har været hos en homøopat og fik en rigtig god plan til, hvordan jeg kan hjælpe min krop/hud.

Lige nu er jeg igang med en 11 dages udrensning med en vild kostplan og 3 tarmskylninger.


5: tid og tålmodighed - jeg føler så sindssygt meget med jer, som lider af det her, for det er helt forfærdeligt. Det er en lang og hård proces, både fysisk og psykisk. Husk at vær god ved dig selv og snak pænt til dig og din hud. Min hud bliver slem når jeg har ægløsning og når jeg er stresset. Så jeg spiser ekstra sundt under ægløsning og er ekstra sød og god ved mig selv, når jeg er stresset.


Håber noget af det måske kan hjælpe."


"Massere af A vitamin"


"Jeg blev sendt på p-piller mensj eg stadig var jomfru grundet akne. Jeg stoppede dem igen da jeg ikke synes de havde en god virkning. Så fik jeg en henvisning til en hudlæge og fik en behandling der ægte hjalp."


"Akne i 4 år, nu næsten væk efter antibiotika piller + creme"


"Hudpleje med syre!"


"Jeg skar mælkeprodukter ud af min kost pg kom af med små hvide knopper i panden."


"Det er normalt. Snak med en hudlæge om det"


"Det er hormonknopper - jeg fik dem på arme og røv - du kan ikke gøre noget ved dem"


"Prøv pudderfåsernes t-zone peeling, den redder alt!!"


"Hormoner er en rutsjetur. Mild peeling og frugtsyre i din hudpleje. Og A-vitamin"


"Tror ikke der er en sammenhæng. Men gå til hudlæge og få det undersøgt"


"Overvej at starte på spiron (ikke prævention)"


"Kroppen renser ud, vent. Hav fokus på væske nok og dejlig varieret mad, så skal kroppen nok gøre sit"


"Giv det tid. Hormonsystemet skal tilpasse sig og falde ind i sin egen rytme"


"Hormonspiral"


"Jeg begyndte på minipiller. Har både PCO og endometriosis"


"Ja, hormonspiral"


"Spiral + minipiller. Ingen menstruation, minimale kramper og smerter udover"


"Hormonsiral"


"Det har mindsket mine migræne anfald at stoppe men ikke fjernet det 100%"


"Man skal IKKE tage p-piller hvis man har migræne!!! Blodprop risiko!"


"Da jeg var på P-piller og begyndte at få migræne op til min menstruation skulle jeg stoppe med p-pillerne med det samme. Jeg har aldrig døjet med migræne og havde været på p-piller i over 10 år på det her tidspunkt. Og det startede ud af det blå, jeg stoppede med p-pillerne med det samme og har ikke haft migrænen siden. Så for min læge var kombinationen af p-piller og migræne et total no go.."


"Ja"


"Jeg døjer med hovedpine. Det hjalp klart at stoppe på pillen"


"Nej"


"Har både migræne med og uden p-piller"


"Hvis du døjer med migræne i forvejen inden p-piller, burde du straks komme af pillerne, da det kan forhøje chancen for blodpropper. Dette burde lægen meget gerne have informeret dig om.

Jeg døjede dog med hovedpine og blev sat på p-piller af andre grunde. Lægen informerede ikke om at bivirkningerne kunne være hovedpine, så jeg endte med at min hovedpine blev forværret til migræner, dette stoppede efter jeg stoppede på p-pillerne."


"Det stoppede ikke for mit vedkommende"


"Det stoppede med det samme for mig og har ikke haft det siden - 4 år"


"Jeg fik migræne, da jeg startede på pillerne. Havde aldrig haft det før. Jeg stoppede med pillerne 3 måneder senere, fordi jeg simpelthen ikke kunne få en hverdag til at fungere grundet migrænen. Her et år efter har stadig ofte migræne."


"Ikke for mit vedkommende"


"Hmm altså, jeg ved bare at man slet ikke må tage p-piller hvis man har migræne"


"Det stoppede hos mig"


"Normalt må man ikke få tildelt p-piller hvis man lider af migræne"


"Jeg har ikke haft migræne siden jeg stoppede"


"Jeg har døjet med meget slem migræne siden jeg var 14/15 år gammel, det var først da jeg stoppede på p-pillen for 3 år siden at det gik op for mig at det var sammenhængende med det.. jeg havde så slem migræne, hvor jeg kastede op og fik feber og ja... man ønsker ikke den slags migræne for sin værste fjende.. min søster døjede med samme problem. Jeg vil aldrig rører p-piller eller lign. Igen. Synes det er tankevækkende!"


"Jep! Jeg havde migræne før p-piller men da jeg stoppede, stoppede migræne i flere år"


"Jaaa"


"Mega meget migræne. Højst sandsynligt forbundet med mit blodtryk som pillerne forhøjede"


"Besvimede af migræne, blev henvist til spiral - så blev alting meget bedre"


"En af mine bivirkninger var muligvis migræne. Det stoppede ret hurtigt efter"


"Min migræne er uændret med og uden p-piller"


"Havde altid hovedpine under mens. Har jeg ikke mere"


"Det blev forværret"


"Migræne fortsætter et lille stykke tid efter men forsvandt kort efter"


"Nej men startede et par år efter"


"Inden for et år stoppede min migræne"


"Nogle tager minipiller i stedet hvis p-piller giver migræne"


"Min bedste veninde kan ikke tåle hverken p- eller minipiller pga migræne"


"Ja"


"Jeg udviklede migræne på p-piller og jeg har ikke haft et eneste anfald siden jeg stoppede"


"JA!! Mine gjorde.. vildt. Troede jeg var alene."


"Min migræne startede da jeg startede på p-piller og har den stadig 1 år efter stop på pillen"


26 % af jer svarede ja


74 % af jer svarede nej


Et medlem skrev: "oplevede at min armhulesved begyndte at lugte, da jeg fik p-stav!"


12 % af jer svarede ja


88 % af jer svarede nej


Et medlem skriver: "Kan dog skyldes andet end p-piller. Jeg fik udløst lichen i munden pga. klorhexidin rens."


73 % af jer svarede ja


27 % af jer svarede nej


"Men lad ikke internaliseret tykfobi stoppe dig fra at vælge den præventionsløsning der passer til dine behov!"


"Altså ja det passer at der er nogle som tager på, men der er også nogle som ikke gør."


"Det kan påvirke appetitten, men ikke stofskiftet."


"Men det modsatte kan også være tilfældet og nogle påvirkes ikke."


"Men det er kun vand, så det forsvinder igen når man stopper."


"P-pillerne i sig selv får dig ikke til at tage på, men kan rode lidt med ens mæthedsfornemmelse, så man spiser mere."


"Det kan man pga væskeophobning (eller hvad det hedder), men det er langt fra alle"


"Min læge sagde til mig, at det handler om at lysten til mad stiger eller ens "stop knap" forsvinder, så man er nødt til at træne hjernen til at huske hvor meget man normalt spiser! Så man ikke overspiser, fordi det er det som gør man tager på, ikke pillerne i sig selv."


Mange af jer skrev at det ikke er noget I har oplevet.


"Har ikke oplevet det. Må være noget med hormonerne i p-pillerne, hvis sandt"


"Nej. Jeg ligner den samme gamle hårbolle"


"En lille smule men det er virkelig ikke særlig meget"


"Ikke tilfældet her"


"Hormonændringen i kroppen kan bidrage til øget hårvækst"


"Jeg fik lidt i starten men efter et års tid gik det i sig selv igen. Er generelt ok behåret"


"Det kan måske skyldes PCOS? Det finder man først ud af efter man stopper på p-pillen"


"Det har jeg ikke oplevet"


"Østrogen kan påvirke hårvæksten så der bliver mindre end 'naturligt "


34 % af jer svarede ja


66 % af jer svarede nej


Et medlem skriver: "det opføre sig sgu altid underligt. Det er derfor det hedder underliv - det har sit eget liv udenom kroppen *grineemoji* (det er en joke, ved ikke hvorfor det hedder underliv)"


"Ja. Men du skal nok forvente pletblødninger"


"Nej, man kan springe over indtil man får gennembrudsblødning og så skal man holde pause"


"JA, der findes INGEN evidens for at vi død og pine SKAL bløde hver måned. Desuden er det IKKE meningen at man skal blive syg af mens. Så skal man undersøges for fx endo. [endometriose]"


"Det er alligevel ikke rigtig mens man får når man tager p-piller"


"Ja det er det"


"Har ikke haft problemer med at springe min mens over"


"Nej slet ikke. Det er en skrøne. Jeg sprang min over i 6 måneder og det gik fint"


"Jeg gør det samme fordi jeg er bipolar! Min læge siger at det kun er farligt når man starter på p-piller. Men når man er startet så gør det ingen forskel om man holder pauser eller ej da hormonerne alligevel er i kroppen. Har gjort det flere år og har været glad for det."


"Har spurgt egen læge, gynækolog og læge-bror og alle sagde at det ikke var farligt. Mens er ikke nødvendigt."


"Det ved lægen jo bedst men mens bliver kraftigere og gør mere ondt synes jeg"


"Menstruationen er kunstig når du er på p-piller. Du gemmer æg ved at 'springe over'"


"Helt ufarligt"


"Det har jeg fået fortalt af min læge. Har senere fået fortalt af en anden læge at det ikke er..."


"Jeg har læst at man i hvert fald skal have mens 4 gange om året."


"Min læge har også sagt at det ikke er farligt men hun anbefaler det ikke hver gang"


"Medicinsk ja, men fik altid kvalme og 'mens' smerter hvis jeg sprang flere over"


"Ja, eller det er ikke særlig sundt at tage p-piller, men hvis du tager dem kan du ligeså godt springe mens over, da det er en kunstig blødning, som man lavede da p-piller kom ud i sin tid. Man sagde at kvinder skulle holde pause og de fik således den kunstige blødning, på denne måde virkede p-piller ikke så farlige, fordi kvinder stadig følte at de havde en cyklus.


Man har dog ikke rigtig en cyklus, når man er på p-piller, og det er derfor kommet frem i nyere tid at det ikke er nødvendigt at holde pause når man er på p-piller. Jeg er dog ikke ekspert, bare meget nysgerrig, så vil anbefale at følge Laura Grubb og kh_underlivet, her på insta, de har masser af fakta på området. Desuden er ens menstruation et af de værktøjer som vi kvinder kan bruge som sundhedstegn. Så hvis man har meget ubehag og problemer med sin menstruation, er det ofte fordi man har en eller flere ubalancer i sin krop. Jeg havde selv mange problemer med min cyklus engang, men man kan ændre det med den rette kost osv."


"Ja.. Mere eller mindre. Det er helt ufarligt ikke at holde pause, har selv gjort det i mange år. Meen, du kan opbygge for meget hormor når du gør det, som kroppen gerne vil af med, så jeg oplevede da jeg gjorde det, at jeg under sex pludselig begyndte at bløde helt vildt. Min læge fortalte mig at sex kunne udløse hormonet, lidt ligesom en prop, og det var derfor jeg pludselig havde blødt så meget, og anbefalede mig at holde en pause ca. Hver 3 måned. Så det er ikke farligt, men det er heller ikke optimalt aldrig at få sin menstruation."


"Jeg har rigtig svært ved at blive gravid efter p-pille stop. Det tog to år - ved ikke om det er forbundet"


"Jeg var på p-piller i 6 år og blev gravid 3-4 måneder efter jeg stoppede"


"Det tog i hvert fald et år at blive gravid efter at have brugt p-piller"


"Det kan man ikke"


"Long story short; nej"


"Klar anbefaling! Har aldrig haft bivirkninger eller lignende og synes det er rart at der er system i det"


"Anbefaler det ikke til nogen da mulige bivirkninger er alt for store til at det kan betale sig. Not worth it"


"Har været på p-piller i 10 år. Jeg har aldrig haft problemer. Men jeg fortryder det inderligt. At jeg ikke har haft mere respekt for min fantastiske krop."


"Prøv i stedet hormonspiral. Det er en mere sikker prævention og bedre for dit mentale og kropslige helbred. Plus vi står med et problem at kvinder der optager hormonelprævention oralt, tisser det resterende hormon ud og det kommer i om løb med vores drikkevand. Ikke godt at tage p-piller for planeten heller."


"NEJ!!!"


"N e j"


"NEJ"


"Jeg vil ikke anbefale p-piller, det påvirker min krop og mit humør på negative måder"


"Bestemt ikke. Jeg fik kopper spiral efter mange år på p-piller. Jeg var altid så depressiv"


"Jeg er umiddelbart rigtig glad for at være på p-piller, da jeg led vildt meget af pms inden jeg kom på dem. Vi snakker 14 dage ud en cyklus med kraftige humørsvingninger. Hverken rart for mig eller mine omgivelser. Desuden har jeg også ret mange smerter og hovedpine under menstruation, som jeg også slipper for, da jeg tager mine p-piller sådan, at jeg har menstruation ca. Hver anden eller tredje måneden. Det fungerer ret godt for mig.


Det skal dog siges, at jeg har mange tanker om det er den rigtige præventionsform for mig, da jeg på en måde mistænker dem for at "flade" mit humør ud... Men igen, så er jeg i tvivl om det er tanker jeg har, fordi at så mange er begyndt at forholde sig kritisk til p-piller og eventuelle bivirkninger."


"Nope nope nope"


"NEJ, kan ik anbefales!! Man kan ikke mærke sig selv på p-piller"


"Lad vær"


"Jeg ville aldrig gøre det. Hvis du absolut vil have hormon vil jeg sige hormonspiral"


"Jeg synes det er en god og nem prævention. Men for nogle træls at skulle huske pillen"


"Nej, kan virkelig ikke anbefale. Alt er bedre uden!!"


"Jeg havde en positiv oplevelse og mærkede ikke umiddelbart nogen forandringer i min krop udover blødningerne, naturligvis. Men vi er jo alle forskellige! Dog synes jeg, at det er vigtigt, at den pågældende person grundigt søger oplysning omkring p-pillers - især hvordan man har fundet ud af, at de påvirker kvinders hjerner. Weekenden har skrevet en populær og god artikel om det."


"Undersøg spiral i stedet! Færre bivirkninger!"


"Tror bare det er at prøve det og mærke på egen krop. Evt. snak med din læge"


"Nej. Er lige stoppet efter 10 år - det er godt men ikke godt nok"


"Jeg elsker p-piller. Jeg kan bolle alt det jeg vil, kan kontrollere min mens og har 0 bivirkninger"


"Jeg har bedre erfaringer med hormonspiral. Billigere, mere sikkert og ikke voldsomme bivirkninger"


"Selvom jeg ikke ville på dem nu så var de en god beslutning da jeg var yngre"


"Personligt ville jeg bestemt ikke anbefale det, men jeg kender folk for hvem de virker fint. Det bedste råd jeg kan give er nok at gøre dig bevidst om mulige bivirkninger(også de psykiske!), konsultere din læge, og hvis du stadig har lyst til at prøve pillerne af, så huske at mærke efter, og turde at handle på det, hvis du oplever stærke bivirkninger."


"Nej."


"Nej. Det er ikke det værd. Jeg havde sååå mange humørsvingninger"


"Det kan 100% anbefales synes jeg. Er mega glad for at være på p-piller (er i et fast forhold)"


"Snak med din læge om det. Det kan være mega nice men ikke for alle"


"Nej"


"Hvad er klubbens erfaringer med skift fra p-piller til prævention med færre hormoner? Minipiller, hormonspiral, kobberspiral mm? Har været på p-piller i 6-7 år, og føler ikke rigtigt at jeg ‘kender’ min krop længere. Har aldrig haft problemer med p-pillerne, men vil gerne noget mere ‘naturligt’."


"Jeg har spiral og er mega glad for det! Stoler meget mere på mine hormoner nu"


"Jeg har fået det bedre på hormonspiral end på p-piller. Men havde det bedst uden"


"Hormonspiral: jaydess. Afgiver mindst hormon men virker kun i 3 år"


"P-stav og kopper spiral har jeg haft stor glæde af."


"Hormonspiral (den lille) har været guld værd - det er så meget bedre!"


"Jeg kunne ikke tåle p-piller pga det høje, hurtige hormon niveau. Min læge mente det var noget pjat, men jeg skiftede til minipiller, og var on and off på dem i 5 år. Det bedste jeg gjorde var at stoppe. Forværrede alle mine psykiske symptomer, gav mig fokus problemer, årsag til vægtøgning og lignende. Ikke lige så slemt som almindelige p piller, men stadigvæk kunstigt."


"Fra p-piller til hormonspiral. Det bedste jeg har gjort for mig selv"


"Jeg fik først mens smerter EFTER jeg skiftede til hormonspiral. Havde det aldrig før"


"Minipiller fungerer for mig men er jo stadig hormoner så ikke naturligt"


"Kondom. Man skal lige vænne sig til at skifte men så er det virkelig nice at være hormonfri"


"Jeg stoppede med p-piller efter 5 år fordi jeg gerne ville mærke min krop uden hormoner. Havde en periode på et år uden anden prævention end kondom, men er nu på hormonspiral, som jeg valgte fordi der kommer færre hormoner ud i kroppen. Dog er der vist lige så mange som oplever bivirkninger af hormonspiral som p-piller, hvilket jeg gerne havde vidst før jeg fik den. Jeg oplevede ikke den store forskel da jeg stoppede på p-piller, men følte dog at jeg kunne mærke mit underliv bedre/havde nemmere ved at mærke hvad jeg havde lyst til under sex. I de første måneder med spiral havde jeg lidt mindre sexlyst, men lige nu er jeg ok tilfreds med den."


"Hold dig væk fra minipiller, de var værre for mig! Så hellere hormonspiral"


"Minipiller er god, hvis man er OK med at ens mens forsvinder/bliver svag"


"Da jeg var på minipiller fuckede det med min cyklus. Havde mens i 18 dage i træk"


"Skiftet fra p-piller til kobberspiral var for mig og mit psykiske velbefindende helt afgørende! Jeg oplevede at kunne mærke min krop igen, min cyklus og fik en glæde for min menstruation som jeg ikke havde før. Mellem de to ‘permanente’ præventionsformer havde jeg en periode uden noget og kunne derfor rent mærke at jeg ikke skulle tilbage til eller skifte til noget med hormoner i uanset styrke."


"GØR DET! Jeg havde lidt humørsvingninger i starten men ellers er alt godt!"


"Kopperspira FTW"


"Jeg fik minispiral jaydess. Der er væsentligt færre hormoner. Nu bruger jeg app til at tracke ægløsning"


"Jeg vil anbefale dig at få en spiral i stedet!"


"Jeg skiftede til hormonspiral i stedet og mærkede med det samme en stor forskel. Meget bedre"


"Hormonspiral gav mig blødninger i 6 måneder og humørforandringer"


"Jeg var på p-piller i nogle år og stoppede også fordi jeg gerne ville være mere i kontakt med min krop og ikke blive påvirket af hormoner. Har siden fået hormonspiral og jeg elsker det!!! Jeg har næsten ikke mens længere, næsten ingen smerter, og jeg kan slet ikke mærke hormonerne på mit humør (blandt andet fordi det er meget mere lokalt)."


"Det er vist rigtig nemt at gå direkte fra piller til hormonspiral. Det skal bare passe med når din pakke slutter. Spørg din gynækolog."


"Jeg tracker min cyklus og beskytter mig med kondom i den frugtbare periode, eller for tiden har jeg ingen fast partner, så beskytter mig for det meste med kondom alligevel. Kræver at du bruger nogle måneder på at lære din cyklus at kende (hvilket også bare føles mega nice) og at den er regelmæssig selvfølgelig!"


"Aaaaargh, hvor jeg kender det!! Stoppede på p-piller af præcis samme grund! Kunne helt klart mærke min krop meget bedre, da jeg stoppede på p-piller. Har hormonspiral nu, og kan stadig mærke min krops signaler bedre, så det er noget helt andet end at være på p-piller."


"Jeg prøvede hormonspiral, men kom også af den, fordi jeg døjede meget med pletblødninger derfra. Har dog veninder, der er tilfredse, så det er et forsøg værd. Jeg var på den med færrest hormoner pga dårlige erfaringer med p-piller. Jeg oplevede ikke noget mærkbart på humøret, muligvis lidt på kådheden."


"Jeg kunne overveje pessar hvis jeg kom i et fast forhold" x 3


"Pessar caya. Fantastisk" x 7


"Ægløsningsberegner" // "Cyklus tracking. Tjekker udflåd" x 7


"Ikke noget. Min kæreste og jer er begge infertile"


"Mini-piller" x 9


"Ingenting"


"Træk ud metoden"


"P-stav" x 3


"Hormonspiral" x 19


"Kopperspiral" x 10


"Spiral" x 14 [ikke specificeret hvilken]


"Jeg er steriliseret"


"Prøver at få min kæreste til at få en midlertidig vasektomi. Det er der ikke nok der ved noget om"


"Homoseksualitet virker meget godt for mig lol" x 3 (haha, husk stadig at beskytte mod sygdomme tho)0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page