top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Om urininkontinens


"Hej! Tænkte på om du kunne overtales til at lave en story samt blogpost om “urin-inkontinens”. Jeg er for nyligt begyndt at have problemer med at holde på vandet, bl.a. når jeg giver blowjobs, men også nogle gange hvis jeg fx sjipper eller hopper (højt) på trampolin. Det er lidt af en begrænsning tbh. Har googlet mg frem til at det vist nok er ret normalt (og kaldes “Stressinkontinens”) og at det måske endda kan trænes væk med knibeøvelser, men gad godt høre fra andre kvinder, der har oplevet problemer (og måske endda løst det) med det, da ingen i min omgangskreds tilsyneladende kender problematikken..."


Er det noget I har oplevet:

37% af jer svarede ja

63% af jer svarede nej


"Knibeøvelser gør en forskel"


"Havde en periode på et par år da jeg var helt ung, hvor jeg ofte oplevede det, men det var mest i forbindelse med temperaturskift og det var ret underligt egentligt og pludselig gik det væk. Havde glemt det indtil jeg lige læste det her. Oplevede flere gange at tisse i bukserne. I dag har jeg det ligesom spørgeren ved hop osv., men det er nok fordi jeg har født to børn."


"Brug et yoni æg mellem 20 min og 2 timer om dagen. Lav knipeøvelser og andre bækkenbundsøvelser. Det hjalp for mig. 14 dage, så var problemet væk!!"


"Jeg oplever selv det samme og er helt holdt op med at hoppe på trampolin fordi jeg synes det er flovt"


"Gynzone.dk kan måske hjælpe"


"Det er ikke noget jeg har oplevet helt 100 procent, men jeg har det der hedder hyperaktiv blære, så det føles som om jeg skal tisse hele tiden, og det er svært at holde sig. Har ikke tisset i bukserne før men udelukkende fordi, jeg altid bare løber på toilet. Men altså, jeg kender mange der døjer med lignende, både hyperaktiv blære og inkontinens. Bækkenbundsøvelser kan virkelig hjælpe! Både det, og ift hyperaktiv blære så træning i at holde sig. Så fx når man mærker man skal tisse, så holder man sig i 15 min, og øver så gradvist tiden. Men for inkontinens, så helt klart lav bækkenbundstræning. Du kan evt snakke med din læge, så de kan henvise dig til en fysioterapeut. Det kan måske lyde underligt at tage til fys for det, men de kan virkelig hjælpe (har en veninde som har fået fys hjælp til inkontinens). For øvrigt også noget, der burde anbefales til alle som har født børn."


"Knibeøvelser, knibeøvelser. Hjælper også mod hæmorider. Tjek evt. Empelvic puden"


"Jeg har ikke selv problemet og har heller ikke selv børn. Men jeg ved at det er ganske normalt at opleve hvis man f.eks. har født et barn. Det ved jeg ikke om afsender har eller ej? Men der findes grupper på FB omkring problemet, da det ikke er unormalt at opleve i forbindelse med graviditet/fødsel. (Jeg ved noget om det fordi min veninde har oplevet det/kæmper med det her efter at have født et barn). Og man kan sagtens gå til læge med problemet og få en henvisning til hospital, hvis det er noget der forstyrrer ens hverdag."


"Det er sket hvis jeg virkelig griner eller hoster voldsomt"


"Kun efter fødsel hvor bækkenbunden skal trænes op igen"


"Jeg er for nyligt blevet diagnosticeret med “overaktiv blæresyndrom” hos en gynækolog. Min inkontinens er ikke stressinduceret men er den slags, der kaldes “urge”. Indtil for nogle måneder siden havde jeg aldrig hørt om det før. Læste bl.a. om det i Glæden ved Skeden og fik som sagt en henvisning til en gynækolog, der gav mig diagnosen efter jeg havde udfyldt er væske-vandladningsskema. Jeg får medicin mod det nu, som ikke fjerner problemet men hjælper på det, så nu tisser jeg i hvert fald ikke i bukserne mere - medicinen er dog rigtig dyr - super typisk!"


"Da jeg var tidlig teenager tissede jeg tit lidt hvis jeg hoppede, knibeøvelser hjalp"


"Jeg har født tre børn så ja jeg kender det godt. Jeg har trænet det næsten væk"


"Knib, knib, knib og lidt mere knib. For nogen virker det, for andre ikke"


"Jeg lider meget af det i perioder, fordi jeg bl.a. i min praktikker ikke går på wc i +8 timer (i know i know. Stupid) hvor jeg så oplever at "dryppe" meget efterfølgende eller have svært ved at tømme min blære. Knibeøvelser, gerne med de der æg, er virkelig guld værd! Bare et par minutter hver aften plejer at fikse det for mig efter en uges tid. I starten krævede det lidt mere/oftere/længere."


"Birthe Bonde har en masse bækkenbundsøvelser, hvis du googler hendes navn"


"Fysioterapeut Birthe Bonde har gode øvelser på hendes hjemmeside"

"Det er ret normalt når man har født. Jeg laver knibeøvelser hver dag - mange gange."


"Prøv empelvic puden! Den skulle være mega god til at styrke bækkenbunden"


"Jeg hopper konsekent ikke på trampolin. Og man skal lige passe på når man nyser"


"Jeg oplever det somme tider hvis jeg nyser kraftigt"


"Har seriøst tisset i bukserne x flere. Er i start 20erne. Har købt bækkenbundskugler på sinful"


"Næsten 25% af alle personer med underliv mellem 20-25 år der ikke har født, oplever urinlækage. Efter fødsel stiger tallet til det dobbelte. Det er bare så tabu belagt, at de færreste søger hjælp - og de der gør mødes ofte af en læge der bare sige "knib alt hvad du kan". Lad være med det!


Bækkenbunden er en muskel, der kan trænes lige som alle andre muskler. Og helt som de andre muskler har den brug for styrke, men lige så vigtigt af afspænding/stræk. Det er ved at blive en almindelig folkesygdom i DK, at personer med underliv har overspændte bækkenbunde. Fordi de går og kniber konstant.

Opsøg en gyn-obs fys - eller start med en yogalærer der specialiserer i bækkenbunden."


Laver du knibeøvelser?

42% af jer svarede ja

58 af jer svarede nej


Hvis ja, hvor tit?

"Når jeg kommer i tanke om det"

"Overhovedet ikke tit. Det kommer sådan 'nå ja, det kunne være man lige skulle gøre det'"

"En gang om ugen"

"Under sex"


"Bare engang imellem når jeg kommer i tanke om det"


"Hver dag, 2-3 gange om dagen"


"Hver gang jeg er ved at tisse i bukserne/har gjort det. Hej vagina post fødsel"


"Når jeg lige kommer i tanke om det. 1-5 gange om måneden"


"Hver dag, flere gange om dagen"


"Stort set hver dag. Startede for en uge siden på grund af inkontinens"

"Hver dag, for jeg fødte for 12 dage siden. Normalvis nærmest aldrig."


"2-3 gange om ugen"


"Ca. hver anden dag"

"Når jeg lige føler for det"


"Under onani og sex så det svinger lidt"

"Når systemet driller"

"Hver dag (er gravid)"


"Når jeg keder mig eller skal prøve at falde i søvn"


"Alt for sjældent"


Man skal være opmærksom på at man godt kan lave bækkenbundsøvelser forkert og et medlem har gjort mig opmærksom på denne video hvor gynækologen dr. Staci Tanouye skriver at det kan gøre mere skade end gavn - her gør hun også opmærksom på at det ikke er en nødvendighed for alle.

"There are people who should do kegels and people who shouldn’t. Many people don’t know that kegels are not a universally good thing. You can over-do it, do them improperly, and worsen various pain conditions - backfiring in a very painful way with an overactive pelvic floor - a constant state of tension and spasm in the muscles of your pelvic floor that you have now trained your body never to release."


"Ja, gå gerne til en fysioterapeut, de er gode til at guide i det"


"Tænk at du skal holde en prut inde UDEN at klemme ballerne sammen"


"Du skal samle ærter op, ikke knække gulerødder - fik jeg at vide af min gynækolog"

"Appen gynzone kan hjælpe med den grundlæggende teknik"


"Jeg laver nogle øvelser hvor det ikke kun handler om at knibe men også om at slippe laaangsomt"


"Start småt. Lav 10 gentagelser, 2 gange om dagen. Øg langsomt. Knib, hold i 5 sek, slip. Når du kan holde i 5 sekunder, så kan man øge."

"Ja. Tena har lavet fine videoer. Det er nemmere at knibe hvis man ligger på ryggen"


"Gry Senderovitz gennemgår det i kh underlivet-podcast og Gry har også lavet en pude til netop at forbedre sine knibeøvelser"


Kh underlivet har også lavet et indlæg om bækkenbundsøvelser som du kan læse lige her.


"Ja! Helle Gotved har lavet en god bog og Gotved Instituttet (kbh) har hold og kurser"


Bruger du bækkenbundskugler?

5% af jer svarede ja

95% af jer svarede nej


Jeg spurgte efter anbefalinger til yoni æg men fandt efter et par medlemmers beskeder ud af at jeg i virkeligheden mente bækkenbundskugler. Jeg troede det var det samme (it's not).

"Aldrig, ALDRIG bruge alle der der "yoni æg" der er lavet af halvædelsten osv, alt for stor risiko for infektion, de kan ikke rengøres ordentligt. Brug vaginalvægte/kugler, der er fuldt belagt med medicinsk silikone. Tjek f.eks mærket Je Joue hos Lust.dk. INGEN. JADEÆG. OP. I. VAGINA!!! Dårlig, dårlig idé! Alle de mikroskopiske revner, der kan sætte sig bakterier i..."


Du kan læse mere om hvorfor det er en dårlig ide lige her.

"Hvis man har problemer med blæreinkontinens er det helt klart bækkenbundskugler og ikke yoniæg, man (evt.) skal have fat i."

"Peech.dk (@peech_dk på insta) har en række forskellige der varierer i priser og vægt"


"Je Joue Ami"


"For mig gør det ondt at bruge. Så det virker ikke for alle"


"Bedst at starte uden. Når du kan lave dem korrekt i noget tid kn man overveje bækkenbundskugler"


"Je Jous har et geni sæt af 3 forskellige vægte så man kan 'arbejde sig op'"

"Sinful har en masse at vælge imellem."

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page