top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Lugt fra underlivet


Illustration af strejfer


Besked fra medlemmet: "Hej klubben. Jeg er gennem et halvt års tid begyndt at døje med noget uønsket lugt fra underlivet. Det opstår hver eneste gang efter jeg har haft min menstruation, og jeg synes altså ikke, at det lugter normalt. Det kan vare i to uger eller endda mere. Det lugter ret slemt og hæmmer mig i mit sexliv.


Forleden havde jeg sex med en fyr som kommenterede på lugten, og det var mega ydmygende…

Jeg har et par gange haft held med at fjerne lugten ved at bruge en kur mod bakteriel vaginose, men det har jeg jo slet ikke lyst til at gøre hele tiden.


Er der andre der døjer med det her? Hvad er det? Hvad kan man gøre? Det kan jo ikke passe, at jeg får bakteriel vaginose af min menstruation??"


Er det noget du kender/døjer med?

34% af jer svarede ja

66% af jer svarede nej


Vi har lavet et indlæg med jeres tips til et godt underlivssmiljø: find det her.


"Lægen. Bed om en podning. Nogle bakterier kræver behandling med antibiotika"


"Det kan man faktisk, vil anbefale mens kop hvis hun ikke allerede bruger det, for at bevare et optimalt miljø dernede."


"Snak med lægen. Det kan være svamp der kan komme efter mens"


"Engangsbind og tamponer gav mig også problemer - prøv med kop eller stofbind i stedet i en periode"


"Jeg får ALTID en helt off lugt efter min mens. Det er pga pH-værdien efter blødningen. Det er HELT normalt og jeg plejer at smøre vivag gel på og sove uden trusser"

"Jeg begyndte at bruge menskop, hvilket gjorde at mit underliv allerede to dage inde i menstruationen stang værre end Esbjerg en varm sommerdag. Jeg stoppede derfor med at bruge kop. For mig kan lugten også komme hvis jeg ikke får skiftet min tampon ofte nok, meget gerne hver 4. time ellers går det galt. Min lugt stammer simpelthen fra indelukkethed og er også værre hvis jeg har trusser på jeg ikke kan ånde i. Derudover har jeg faktisk oplevet at jeg på det seneste slet ingen lugt har, hvilket jeg mistænker hænger sammen med at jeg har fundet en fyr der ææælsker at gå ned på mig og gør det flere gange om ugen. Jeg tror helt enkelt at han renser mit underliv."


"Bruger mælkesyrekaplser/piller (vivag/ISay) i skeden hver uge"


"Man kan godt få bakteriel vaginose af mens pga ændringen i pH-balancen"


"Jeg tog til lægen og skulle have en længere kur mod bakteriel vaginose. Det virkede."


"Det kunne lyde som skedekatar"


"Mælkebakterier i kapsel form til lokal anvendelse. Nogen får bare så meget ubalance med cyklus"


"Jeg har været igennem præcis det samme! Jeg har først indset at det er væk nu og at det egentligt har været sådan i ca et halvt år nu!! Det er ikke fordi jeg har vendt op og ned på min livstil det sidste halve år men jeg har ændret min diæt en smule. Jeg spiser nu overhovedet ikke oksekød, men jeg spiser mere protein indholdig mad samt frugt og grønt med vitamin C, D og B. Derudover drikker jeg meget mere vand"


"Prøv at forebyg under menstruation med floraplus som kan købes på apoteket"


"Synes nogle gange der kan komme ubehagelig lugt ved brug af menokop..."


"Det kan meget vel være skedekatar"


"Kan det være klamydia. Da je havde det lugtede det også lidt anderledes derfra.."


"Jeg har haft problemer med bakteriel vaginose i lang tid (nok 1 år), tror jeg er sluppet af med det nu. Har brugt Matas vaginaltabletter i dagene efter mens (evt. prøv lige inden også) og 2 antibiotikakure/flagyl måtte der til (over længere tid)"


"Jeg havde slem lugt og uvidende mykoplasma i et år. Gik væk da jeg blev behandlet"


"Jeg ville gå til lægen. Måske det kan være skedekatar eller underlivsbetændelse."


"Det hjalp da jeg stoppede med intimsæbe"


"Får svamp efter mens altid, bruger lady balance i 1-3 dage til at genoprette"


"Sex med nye partnere og billige kondomer trigger mit underliv. pH regulerende kapsler er gud!"0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page