top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Knopper og udlæt på venusbjerget


To medlemmer havde spørgsmål omkring deres venusbjerg, den ene med knopper og den anden med udslæt. Husk at holde øje med det og hvis ikke der sker en bedring er det altid er en god ide at tage til lægen med det.


"Ok advice needed! (Jeg er en fyr, så omtal mig med han/ham).


Jeg har (??) de her knopper på mit venusbjerg som ikke ser ud af meget udenpå (lyselilla, flade, buler ikke så meget ud) men føles stenhård og KÆMPE under huden når jeg trykker/mærker på den. Jeg har haft en før, hvor det virkede til bare at være et indgroet hår - men det føles lidt ekstremt ift de andre ingroede hår jeg har haft før. Altså den gør ikke ondt at trykke på overhovedet! det er bare lidt weird at den ser meget diskret ud udenpå - men virkelig stenhård når man mærker på den og som om den "fylder" meget under min hud."


Er der nogen der ved hvad det kan være?


"Bylder"


"Nej desværre, men det lyder som noget du burde se din læge om"


"Det kan være arvæv fra indgroet hår"


"Måske en form for cyste?"


Der ER et indgroet hår, måske et trippelt et af slagsen"


"Mit gæt er en taglknop"


"Har haft det samme. Jeg fik at vide fra kostmetologen at det var 'arvæv' efter indgroede hår og betændelse."


"Hidrosadenitis - gå til lægen - hilsen lægen"


"Lymfekirtler muligvis. Ufarligt så vidt jeg ved. Kan de rykkes rundt er det fjong."


"Kunne godt være en byld. Særligt hvis knuden ligesom hæfter sig til huden"


"Jeg har oplevet det samme men ved ikke hvad det er"


"Lyder mærkeligt, er det efter barbering eller? Tænker læge ville være en god ide for ham"


"Jeg havde en lignende og tog til lægen. Viste sig at være et indgroet hår"


"Har haft en kugle før som nok var en hudorm, smilede og blev nysgerrig"


"Det lyder som noget der bør tilses af en læge."


"Hej!

Jeg er lidt nervøs for at skrive ind, men here it goes. Er det muligt at du kan spørge klubben om nogen har døjet med rødme, irritation og kløen på venusbjerget og omkring de ydre kønslæber? Jeg har forsøgt at ignorere det i lang tid, men nu kan jeg ikke længere ignorere det." Har du prøvet noget lignende? 21 % af jer svarede ja 79 % af jer svarede nej


"Jeg døjede med kløe og knopper men det stoppede da jeg stoppede med barberingen. Det klør en sjælden gang imellem men det stopper hvis bare jeg ikke “kløer igen”."


"Svamp" "Lichen planus måske?" "Det kan være at huden er for varm på grund af syntetiske materialer" "Det ligner at det sidder i trussekanten. Vakemidlet måske?"

"Svært at sige fordi udslæt kan være 117 ting, men første tanke var om vedkommende måske reagerer på stoffet som trusserne er lavet af? Eller elastikkanten. Ellers så evt varme/fugt i området." "Kunne godt være en svampeinfektion. Helt sikkert en tur til lægen!" "Tjek om dit undertøj er i funky stop. Jeg kan ikke gå med andet end bomuld"

"Jeg får det af cigaretrøg! Især hvis jeg har været passiv ryger!! Får det også på armene, indersiden. Jeg tænker det er en form for allergi og den allergi kan vel være alt muligt. Måske blive tjekket for allergier. Jeg slår altid ud der også i hvert fald." "Det ligner svamp" "Fugt på huden. Det kan give svamp og irritation. Har samme problem" "Det kan være svamp. Jeg havde kløe lige under venusbjerg og på ydre kønslæber"

"Jeg tog til lægen med samme problem. Jeg fik en creme mod svamp og valgte nogle andre bind og det hjalp. Løsning for denne person kan være en anden. Men altid godt at gå til lægen. Hvis din læge ikke er god så spørg en nær om de har en god læge. Gode læger tager nogle gange i mod patienter som ikke er deres egne." "Bakterievækst, fx stafylokokker eller streptokokker, den slags kløer, få det podet! [få taget en prøve hos lægen]. Det ligner inficeret eksem (bakterier) og i så fald skal der nok antibiotika til" "Kan det være på grund af barbering? et nyt produkt måske?" "Lichen Sclerosus?" "Vaskemiddel/pulver man ikke kan tåle" "Allergisk reaktion?" "Skægpest?"

"Det kan være en svampeinfektion hvis området ofte er fugtigt."

"Helvedesild? Folk med nedsat immunforsvar får det oftere. Havde det engang omkring hoften, da jeg var meget stresset, sovet dårligt og havde det mentalt nedern. Det kunne måske være en mild form for det? Mit gik væk af sig selv / jeg tog nogle vitamin piller for at booste immunforsvaret..." "Børneeksem? Sidder oftes i skridtet, led og hovedbund" "Svamp eller tør hud" "Jeg vil helt klart smutte til lægen med det"

"Fik trykket nej, jeg har næsten hver sommer. Det er ikke svamp der er problemet hos mig. Det hjælper mig at skylde med vand hver aften, tør grundigt men blidt. Ingen creme, deo, sæbe eller noget, som i intet heller ikke kokosolie. Brug bomuldstrusser og sov nøgen. Jeg ligger også gerne med spredte ben efter bad om sommeren så det hele kan få luft."

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page