top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben snakker om p-ringen // del 2


Del to i klubbens snak om p-ringen. Du kan finde del 1 lige her hvor du blandt andet kan høre klubbens fordele og ulemper ved at bruge p-ringen som præventionsmiddel. Her kommer svarene til jeres spørgsmål om den. Husk at der (primært) er tale om erfaringer og det derfor ikke er det samme for alle. Det er en lang smører så skal vi ikke bare komme i gang? Ved nogle svar er der mange der har skrevet det samme og så har jeg altså kun valgt et par stykker.

Find del 1 her.


Følgende tekst er fra netdotor.dk: "P-ringen er en blød plastikring med en diameter på 54 millimeter og en tykkelse (diameter) på fire millimeter, der indeholder hormon til tre uger. Ringen klemmes sammen og lægges op i skeden på 1. dag i menstruationen.

Der skal den ligge i tre uger og afgive hormon. Efter tre uger tages ringen ud, og der holdes pause i syv dage. I pausen kommer blødningen. Efter de syv dages pause lægges en ny ring op i skeden. Man kan også bruge p-ringen uden pause. Så lægger man en ny ring op i skeden, når man tager den "gamle" ud. Herved undgår man blødning.


Ringen kan ikke anbringes forkert og falder ikke ud, da den folder sig ud og sidder let i spænd i skeden (uden at genere). De fleste vælger at lade ringen sidde under samleje, da den ikke generer, men ringen kan være ude af skeden i tre timer i døgnet, uden at det påvirker sikkerheden. Hvis ringen har været ude, skylles den i lunkent vand, før den atter lægges op i skeden. Hvis ringen har været ude af skeden længere end de anbefalede tre timer, svarer det til en glemt p-pille, og der bør anvendes kondom eller afholdenhed fra sex i syv dage.


For at huske det tidspunkt, hvor p-ringen skal udskiftes, kan man indstille en alarm på sin telefon eller markere dagen i sin kalender.

Hvis man glemmer at lægge en ny ring op efter syv dages pause, lægges den nye ring op, så snart man bliver opmærksom på, at man har glemt ringen. Man skal så bruge kondom i syv dage og springe den næste pause over.

"P-ringen virker på samme måde som p-piller. Hormonerne i p-ringen blokerer for kroppens dannelse af de overordnede kønshormoner, som normalt sørger for, at man får ægløsning. Ved brug af p-ring stopper ægløsningerne derfor, og man kan herefter ikke blive gravid."

P-ringen er receptpligtig så du skal have fat i den gennem lægen og man skal selvfølgelig huske på at p-ringen ikke beskytter mod sygdomme.


41 % af jer svarede ja


59 % af jer svarede nej


"For det meste ik. Og de få gange den har drillet har jeg bare taget den ud lidt, det kan man godt op til 3 timer..."


35 % af jer svarede ja


65 % af jer svarede nej


"Svamp"


"Den kan mærkes under sex og glider nemt ud"


"Den kan mærkes indeni under sex, penetration og den kan klemme"


"Fået svamp en del gange da jeg brugte den"


"Efter noget tid fik jeg svie og brændende fornemmelse. Tror det var et slemt udbrud af svamp"


40 % af jer svarede god


60 % af jer svarede dårlig


"Jeg er kommet lidt akut på p-ring midt i min menstruation på min læges ordre da p-piller ikke gjorde noget godt for mig de sidste to år"


13 % af jer svarede ja 87 % af jer svarede nej


"Det er lidt som om der ikke er nok plads. Hvis jeg bruger begge hænder kan jeg få det til at passe men rngen lægger nærmest som en planetring" "Elsker p-ring, den fungerer godt for mig og plejer at bruge menskop uden problemer" "Ringen tages ud i den uge man har menstruation. Den sidder ikke opee og er derfor ikke et problem" "Det kommer nok lidt an på ens livmoderhals. Jeg oplevede ingen problemer" "Jeg har ikke haft problemer med det, jeg får kun meno i løbet af de 7 dage ringen er ude" "Det er kun første gang man skal bruge ringen under mens, ellers ingen ring under mens" "Jeg ville nok personligt bruge bnd lige i denne menstruation. Jeg skulle tage min p-ring ud ved mens" "Nogle gange ville p-ringen med ud når jeg hev tampon ud men ellers ikke"


"P-ring. Men helst noget uden hormoner"


"100% spiral"


"Spiral"


"SPIRAL. Er på min anden hormonspiral nu. Best choice ever"

"Helt 100 spiral" "P-ring" "Langt færre hormoner i spiral som kun indeholder gestagen" "P-ring gør ikke nas at få sat op"

"Jeg har spiral i stedet nu, og det virker meget bedre for mig fordi der er færre hormoner i, og mit humør derfor ikke bliver påvirket. Men p-ring gør til gengæld slet ikke ondt at sætte op, og jeg synes det gjorde frygteligt ondt at få sat spiral op."

"P-ring kan ikke mærkes fysisk, hverken i hverdagen eller under sex. Jeg synes at hormonspiral giver stærke mens smerter!!! og gjorde ondt!!! at få sat op."

"Det er lettere at stoppe på p-ring igen" "Hellere spiral fordi den er der men spiral kan du ikke nemt selv hive ud igen" "Spiral!!" "Spiral er billigere i længde og man skal ikke tænke over prævention"

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page