top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben snakker om p-ringen // del 1


I er flere der har spurgt til erfaringsdeling af præventionsmetoder og fordele og ulemper. Så det skal vi selvfølgelig snakke om. Jeg laver et indlæg til hver præventionsmiddel der bliver brugt i klubben med polls, informationer samt fordele og ulemper primært på baggrund af personlige erfaringer. Derudover vil der komme en del to med svar på alle jeres spørgsmål om præventionsmidlet.


Som nævnt så kommer de her indlæg til at handle om personlige erfaringer om den givne præventions metode. Husk på at en fordel for nogen kan være en ulempe for en anden og der er ikke nogen oplevelse der er forkert.

Har du prøvet p-ringen?

7 % af jer svarede ja

93 % af jer svarede nej

Hvis nej, ville du overveje at prøve den?

28 % af jer svarede ja 72 % af jer svarede nej


"Det lyder til at være ubehageligt"


"Hormonerne"


"Hader alt med samme bivirkninger som p-piller"


"Har taget et valg om ikke at bruge hormoner mere"


"Jeg ville være nervøs for at sætte den forkert og dermed ikke opnå den fulde effekt"


"Vil ikke risikere de nasty bivikrninger jeg har hørt en p-ring giver"


"Synes p-piller virker nemmere"


"Det virker besværligt"


"Plastikaffald"


"Den eneste jeg kender som har brugt den blev gravid..."


"Har reageret negativt på hormonerne i p-piller og minipiller og undgår derfor hormoner"


"Prisen, de er sygt dyre"


"Jeg bruger spiral som jeg er meget glad for"


"Hormonpåvirkningen"


"En læge informerede om større risiko for blodpropper"


"Den er mega dyr"


"Jeg synes den var svær at have oppe i mig, den gled nemt ud."


"Jeg fik så mange smerter ved at bruge den"


"Fik en infektion i underlivet som lægerne tænkte kunne skyldes irritation fra ringen, så stoppede og fik aldrig startet igen. Men hvis jeg starter på prævention igen, vælger jeg 100 p-ring igen"


"Prisen"


"Mistede fuldkommen min sexlyst. Er stoppet helt på hormon prævention nu"


"Vil ikke bruge flere hormonprævention"


"Fuldstændig koks i min cyklus og dårlig hud"


"Fik konstant svamp med den. Efter et halvt år havde den fået chancer nok"


"Oplevede nogle virkelig ubehagelige ting i min krop, som jeg mistænkte p-ringen for at stå bag. Blandt de mest fremtrædende: Jeg mistede stort set al sexlyst, havde det ikke godt med mig selv og i min krop (utroligt svært at oversætte den fornemmelse til ord, men en form for fremmedhed i egen krop), OG kunne pludselig ikke tåle alkohol.


Den sidste var ekstremt svært for mig socialt, fordi jeg var i start tyverne og var vant til at feste med mine venner hver weekend. Jeg gik fra at have minimale tømmermænd efter en våd aften i byen til ekstrem (!!) fuldesyge dagen efter 3 øller. Udover pludselig at stå udenfor mine sociale cirkler, var det også svært at fejle noget, “der ikke findes”, for folks manglende forståelse/accept kan være enormt sårende.


Min læge endte med det kvalificerede gæt, at det var migræne - p-ringen øger risikoen for migræne, der kan blive udløst af alkohol (fik jeg at vide).


Alle tre bivirkninger gik i sig selv igen, efter jeg stoppede på p-ringen, så der er grund -til at tro, at der var en sammenhæng.


Er sikker på, at p-ringen er set helt rigtige for nogen. Men for mig var det på ingen måde problemerne værd. Jeg fik bivirkninger allerede efter et par måneder, men ventede et HELT ÅR, før jeg stoppede - “kroppen skulle jo lige have tid til at tilvænne sig”, “tror du ikke, det er psykisk” osv.


Mit bedste råd må være at reagere hurtigere, hvis man oplever slemme mistænkte bivirkninger af p-ringen. Det er bare ikke det værd!"


"Den kan mærkes under sex og har oplevet at den også er faldt ud under sex"


"Samme bivirkninger som p-piller"


"Ville have en baby"


"Den er alt for besværlig og kunne tydeligt mærke den hele tiden"


"Dårligt humør"


"Blev deprimeret"


"Det gjorde ondt når jeg havde sex"


"Fik irritation/svamp af den"


"At man ikke skal huske at tage en pille hver dag"


"Nemt. Og du skal kun huske den to gange på en måned. Når den skal op og ud"


"Elsker at jeg kun skulle tænke på det en gang hver tredje uge og kunne springe mens over"


"Nemt at bruge"


"Synes jeg huskede det bedre (end p-piller) og ingen laktos som ved p-piller"


"Du kan bare tage den ud når du er træt af den"


"Kan ikke mærkes overhovedet og har samme cyklus som p-piller"


"Kan blive siddende under sex"


"Man skal kun tænke på det et par gange om måneden, når en gammel skal ud og en ny skal op"


"For mig fungerede den godt. Jeg fik det helt evighed-PMS agtigt på p-piller"


"Gør ikke ondt at sætte op"


"Hormonerne"


"Kan let falde ud under sex"


"Man kan til tider mærke den ved penetration"


"Jeg kunne mærke den!"


"Prisen. Intet andet synes jeg"


"Fik nemt svamp af den"


"Jeg tog den ud under sex, fordi min partner kunne mærke den, og glemte et par gange at sætte den op igen, så jeg ikke længere var beskyttet. Den havde også den samme effekt på mit humør som p-piller, så det var træls."


"Humørsvingninger"


"Jeg fik et 'aftryk' af den og min kæreste kunne mærke den ved penetration"


"Dyr, og skal opbevares koldt"


"Samme bivirkninger som andre hormonpræventioner"


"Du kan altid mærke den"


"Den er dyr. Prøvede at springe en mens over men blødte alligevel selvom jeg havde sat en ny op"


"Irriterende at skifte"


"Øger risiko for blodpropper"


"Den findes kun i en størrelse"


"Ja. Den øgede risiko for blodpropper"


"Man skal lige vænne sig til hvordan man sætter den op"


"Irritation kan opstå"


"Det er nemmere end piller fordi når den sidder der så er den der jo"


"Virkelig nem at sætte op"


"Man kan slet ikke mærke den når den er i og den er utrolig let at få ind og ud"


"Tjek bivirkninger i forhold til p-piller"


Svar på jeres spørgsmål kan findes i indlægget her.0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page