Klubben snakker om p-piller // del 1


I er flere der har spurgt til erfaringsdeling af præventionsmetoder og fordele og ulemper. Så det skal vi selvfølgelig snakke om. Jeg laver et indlæg til hver præventionsmiddel der bliver brugt i klubben med polls, informationer samt fordele og ulemper primært på baggrund af personlige erfaringer. Derudover vil der komme en del to med svar på alle jeres spørgsmål om præventionsmidlet.


Som nævnt så kommer de her indlæg til at handle om personlige erfaringer om den givne præventions metode. Husk på at en fordel for nogen kan være en ulempe for en anden og der er ikke nogen oplevelse der er forkert.

Har du prøvet p-piller?

79 % af jer svarede ja

21 % af jer svarede nej


Hvis nej, ville du overveje at prøve det?

37 % af jer svarede ja 63 % af jer svarede nej


"Bivirkninger og har ikke haft sex længe"


"Har næsten kun hørt dårligt om dem. En kæmpe humørbombe"

"Efter alle de historier jeg har hørt er jeg lidt bange for at prøve dem selv"

"Jeg har set hvor meget de kan påvirke humøret så det vil jeg helst ikke nyde noget af"

"En som min veninde kender fik en blodprop pga. p piller da hun var 21- selv om ingen i hendes familie havde en historie om blodpropper, har prøvet dem men er ikke på dem længere pga. de sideeffekts som man kan få, blandt andet en blodprop."

"Alle de hormoner der bliver tilført hele kroppen"

"Hormonel påvirkning"


"Det at kunstige hormoner vil forstyrre den naturlige hormonproduktion og transport"

"Alle skrækhistorierne! Så hellere spiral eller kondom!"

"Jeg er bange for hvordan hormonerne vil påvirke mit humør da jeg har haft en depression før"

"Bange for blodpropper og uren hud"

"Der er klar sammenhæng, for mig og mine venner/bekendte hvert fald, mellem p-piller og depression/humørsvingninger. Når man har en svag psyke i forvejen, som jeg har, så kan p-pillen ekstremt let starte en depression. Jeg har på ingen måder lyst til at gamble med min psyke, som er den vigtigste del af mig. Jeg er helt med på, at p-piller kan have en positiv indvirken på kraftige blødninger osv. men da jeg ikke lider af det, er det irrelevant for mig.

Jeg respekterer, at det er noget nogen kvinder vælger, de har sikkert gode grunde. Men jeg har det ekstremt svært med!!!! At læger tit kun giver informationer om p-pillen og tit slet ikke nævner kobber spiralen, som er et hormonfrit alternativ. At man ser det som naturligt at en kvinde skal proppes med kemikalier og hormoner, er mig totalt uforstående. Håber at den seneste offentlig debat, kommer til at åbne de praktiserende lægers øjne."

"Hormonerne. Har prøvet nødprævention og det fuckede mit humør op"

"Der er depression i min familie. Hvis det ikke er godt nok til mænd så er det ikke godt nok til mig"

"Alle kvinder i min familie har fået blodpropper af dem"

"Jeg tør ikke"

"Hørte det forhøjer stress? Det kan jeg ikke lige overskue"

"Min mor fik det rigtig dårligt mentalt på grund af pillerne - blev depressiv og forværrede stress"

"Dårlige erfaringer med hormonpræparater"

"De standard bivirkninger, men den største grund er, at jeg har migræne med aura forstyrrelser, og efter besøg med 3 læger, hvor først den tredje læge fortalte mig at sandsynligheden for at få blodpropper er kraftigt højere på p-piller når man har migræne. Den information skræmte mig og kom meget bag på mig, da de to første læger prøvede ihærdigt at få mig på p-piller."

"Blev deprimeret af minipiller og vil ikke tage chancen"

"Frygten for bivirkninger"

"Blodpropper i familien. Min gynækolog tør ikke engang give mig dem"

"Blodpropper - Kender en ung pige på 13 år der fik det pga p-piller"

"Jeg har fået at vide at jeg ikke må pga migræne"

"Så mange hormoner"

"De hormonelle ændringer og risiko for brystkræft"

"Den store hormonpåvirkning, og den sindssygt lange liste af bivirkninger! Har hormonspiral, og det tror jeg påvirkede mig lidt i starten (de første 3 måneder) men ikke længere. Når mit hormonspiral skal skiftes vil jeg ikke have et nyt, og i stedet vil jeg bruge pessar. (Har fast partner)"

"Startede aldrig, på grund af viden om p-piller."

Hvis du har prøvet p-piller men ikke bruger der mere, hvad fik dig til at holde op?


"Hormonelle forandringer som blev symptombehandlet med p-piller. Stoppede for at få balance"


"Humørpåvirkning"

"Fik migræne (ikke bivirkning tror jeg) men man skal ikke være på p-piller når man har migræne"

"Fik en depression af p-piller og gik til psykolog et halv år efter jeg stoppede"


"Kunne mærke at det var dårligt for min krop"


"Jeg stoppede for et par år siden (efter måske 10 år eller mere på p-piller) fordi jeg begyndte at blive mere bevidst om al den kemi vi omgiver os med og putter i og på vores kroppe. Og det gik op for mig at jeg faktisk ikke brugte dem for min egen skyld da det på ingen måde er generende for mig at bare bruge kondom."

"Viden om hvad det egentlig er"


"Depresssion"

"Nedsat sexlyst, generelt dåligere humør og tror også jeg blev 'tør' dernede af dem. Hjalp at stoppe!"

"Jeg har haft vilde humørsvingninger, været meget ulykkelig og har haft det samme grimme depressionsmønstre ca. siden jeg startede. Jeg stoppede for en uge siden, for at se om det er p-piller som er skyld i det."


"Migræne"


"Svingende humør og kunne ikke mærke mig selv overhovedet"


"Havde overvejet at stoppe mange gange men da jeg endeligt gjorde det var da min mor fortalte mig om et oplæg hun lige havde læst om hvor en kvinde fortalte at når de laver undersøgelser om sådan generelle kvinders mentale helbred el. lignende, bruger de ikke kvinder der er på p-piller fordi det giver sådan misvisende data. Nu ved jeg ikke hvor faktuelt det rent faktisk er men havde set så mange ulemper allerede, tænkte jeg ligeså godt kunne stoppe."

"Dårligt humør ALTID og ingen sexlyst. (Kunne heller ikke lide tanken om at proppe mig selv med hormoner. Nu er både mit gode humør og sexlyst tilbage"

"Humørsvingninger, konstant svamp i underlivet, manglende sexlyst. Alt gik væk da jeg stoppede"

"Følte mig depri, tung i kroppen, smertefulde 'kramper' i ben om natten, ingen sexlyst"

"Vi ville have en baby. Livet uden p-piller var for fedt så kommer aldrig til at starte igen!"


"Jeg kunne godt lide tanken om at min cyklus var mere “naturlig” og upåvirket, og så havde jeg ikke behov for p-pillerne, da jeg ikke rigtig havde et sexliv + så ville jeg også gerne undersøge, om jeg ville få det anderledes, hvis jeg ikke tog pillerne, altså om hormonerne påvirkede mig på en negativ måde (mærkede ingen forskel da jeg gik af)."

"Jeg var villig til a gøre nærmest hvad som helst for at få det bedre mentalt. Og det fik jeg også"

"Øget chance for brystkræft, depression (gentagne gange) og migræne."

"Jeg kunne ikke huske at tage dem"

"Jeg blev gravid på p-piller. Har efterfølgende fået spiral"


"Jeg følte ikke nødvendigheden var der længere"

"Begyndte oprindeligt på dem på grund af kraftige menstruationssmerter, men også som prævention. Havde været på dem i mange år, og var i mellemtiden også sprunget ud som lesbisk, så havde ikke brug for præventionsdelen mere, og så har jeg bare fået et andet syn på det med at proppe hormoner ind i sin krop hvis det strengt taget ikke er nødvendigt. Så jeg tænkte jeg ville prøve at stoppe og se hvad der skete - da jeg som sagt havde været på dem i mange år kunne det jo godt være min cyklus og mine smerter havde ændret sig siden jeg begyndte at tage dem som 16-årig. Indtil videre går det fint uden."


"Glemte altid at tage dem og de fuckede meget med mit 15-årige sind"


"Blev psykisk påvirket af dem"


"Alle omkring mig mente at jeg var blevet trist og dyster. Havde også mistet sexlysten"


"Jeg fik p-piller som 17-årig. Var ikke seksuelt aktiv, men havde meget uregelmæssige menstruationer og rigtig mange smerter. Lægen gav mig p-piller og fortalte, at mine problemer måske skyldtes sygdom - men i så fald ville det først blive et problem, når jeg skulle have børn.

Som 21-årig begyndte jeg at tænke meget på, om der mon reelt var noget galt med min krop. I så fald ville jeg hellere vide det nu, end i en situation, hvor jeg faktisk prøvede at få børn. Tror det ville være psykisk bedre for mig at vide det på forhånd. Jeg havde en idé om, at problemerne måske bare kunne have skyldtes, at jeg ikke var helt færdig med puberteten, da jeg begyndte på pillerne. Samtidig var jeg ikke glad for tanken om at fylde min krop med “fremmede” hormoner. Så jeg stoppede som en slags eksperiment for at se, hvordan min voksne krop ville opføre sig uden ekstern hormonpåvirkning.

Er virkelig glad for at jeg stoppede, fordi jeg føler mig meget mere i kontakt med min krop og føler jeg har mere kropslig autonomi. Og jeg ved, at de signaler, min krop sender mig, har en betydning. Ville dog ikke afvise at begynde igen, hvis jeg fik en fast partner."


"Blev deprimeret og angst"


"Boller aldrig såe"


"Havde været på dem et års tid, men så fik jeg mens i 34 dage (???) og de vildeste humørsvingninger. Gik til lægen og de kunne ikke sige så meget, men vi fandt frem til at jeg måske ikke helt kunne tåle p-pillerne, og så stoppede jeg og gik over til p-stav i stedet. Det fungerer bedre for mig at jeg ikke skal huske på pillen, men bare skal have staven skiftet hver 3. år."


"Fik slem hovedpine af dem"


"Hudproblemer og ingen sexlyst"

"Mere migræne"


"Jeg blev gravid på p-piller"


"Jeg fik det psykiske dårligt på p-piller. Efter første barn, kunne jeg mærke at ting var anderledes, så der fik jeg en kobberstav og efter tvillinger fik jeg så klippet. Jeg var ofte meget træt da jeg var på p-piller, det er jeg ikke mere. Ihvertfald ikke af p-piller. Jeg forstår ikke at p-piller anbefales til kvinder. Jeg vil ønske at jeg ikke havde fået lov til det i så tidligt en alder af min læge den gang.."

"Jeg ville se om det påvirkede mig vægt (hurra tykfobi) men det gjorde ingen forskel"

"For højt blodtryk"

"Min kæreste og jeg gik fra hinanden og havde ikke brug for prævention længere"

"Jeg startede på dem pga menstruationssmerter og var glad for dem i cirka to år uden bivirkninger. Derefter kom mine smerter igen, selvom jeg var på dem, og mit humør blev meget påvirket. Jeg græd flere gange om ugen uden umiddelbar årsag, og jeg kunne slet ikke mærke min krop eller mig selv (plejer at være rigtig tunet ind på min krop og mine følelser, det mistede jeg fuldstændig). Jeg kunne ikke adskille hvad der var mig, og hvad der var hormoner derfor stoppede jeg."

"Menstrationssmerter, migræne, PMS var ulideligt, depression og brystsmerter"

"Jeg blev depressiv"

"Bogen 'taking charge of your fertility"

"Kvalme og akne"

"Ville gerne opleve min krop naturligt"

"Stoppede i 2 år efter jeg slog op med min kæreste. Følte det var unødvendigt at fylde min krop med hormoner når jeg ikke havde regelmæssig sex. Samtidig en god måde altid at være sikker på man husker gummi med et one Night stand haha."


"En jeg kender som ellers var rask fik en blodprop i hjernen. Hun var 22"


"Amning"

"Fik meget hovedpine og menssmerter - har jeg aldrig haft før"

"Oplevelse fra en kendt ung pige der havde fået en blodprop af dem"

"Blev gravid selvom jeg var på p-piller - efter graviditeten fik jeg spiral"

"Jeg kunne ikke lide tanken om at fylde min krop med falske hormoner"

"Lægen sagde jeg var for gammel"

"Celleforandinger, smerter og blødninger. Blødte altid og havde smerter efter sex. Nu er alt godt."

"Humørsvingningerne fyldte for meget"


"Frygten for blodpropper"


"Jeg glemmer at tage dem til tiden"


"Jeg havde kronisk depression indtil jeg endelig kom af p-pillerne efter 10 år"


"Jeg ville gerne tilbage til min egen krop"

"Jeg ville gerne connecte med min krop igen - kunne slet ikke mærke mig selv på pillerne"

"Cyste i brystet"


"Blev voldsom køresyg så kastede og hver gang jeg tog bussen"

"Blev single"

"It was babytime"


"Ingen menssmerter!!"

"Struktur i cyklus"

"Fucking lækkert ikke at bruge kondom under sex"

"Stabilt humør, nul depression og bedre orgasmer/sex generelt"

"Spontan sex uden kondom"