Klubben snakker om menstruationskopper // del 1


Illustration af nezilo

Et medlem spurgte om vi kunne snakke om koppen og jeg spurgte jer om I havde nogle spørgsmål til klubben om menstruationskoppen - der kom en hel del! Derfor har jeg også delt det op i to indlæg for at det ikke bliver alt for langt. Beskeden lød:

"Hejsa. Er der blevet talt om menstruationskoppen og folks erfaringer? Er nemlig lige startet og er mega vild med den. Derudover ville jeg høre om folk havde erfaring med at man følte sig mere “slap” eller “stram” efter at have brugt den i længere tid? Er ikke så erfaren endnu nemlig."

Vi starter med medlemmets spørgsmål:


"Derudover ville jeg høre om folk havde erfaring med at man følte sig mere “slap” eller “stram” efter at have brugt den i længere tid? Er ikke så erfaren endnu nemlig:)" Jeres svar: "Slap/stram" har intet med menseskop at gøre, ej heller hvor mange man har været sammen med eller ikke har været sammen med. Just throwing that out there <3" "Nope, jeg synes det bare bliver nemmere at have med den at gøre og med lidt mere muskelkontrol... så ingen forskel i “stramhed”... det er vel også bare muskulatur så hvis man er nervøs for det tænker jeg at man kan være opmærksom på “kegel”/knibeøvelser....?" "Man kan ikke ændre "stramheden" i skeden. Ikke engang ved fødsel" "Jeg kan ikke mærke nogen forskel og jeg har brugt kop i to år" "Har brugt min i 3 år og der er ikke sket nogle ændringer med min fisse. Tror det er fysisk umuligt at blive slap/stram af en kop" "Har ikke mærket nogen forandring" "Jeg føler mig helt klart mindre stram efter et stykke tid" "I starten synes jeg at den var ubehagelig at sætte op, nu ingen problemer, så kan godt være at jeg ikke er så 'stram' (whatever that means)"


56 % af jer svarede ja

44 % af jer svarede nej


1 = et medlem


OrganiCup: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1


Lunette cup: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1


Meluna: 1 1 1 1 1 1 1


Divacup: 1 1 1


Rubycup: 1 1 1


Flowcup: 1 1

Nixit: 1 1

Lady cup: 1 1


LouLou cup: 1


Lilycup: 1


Lamazuna: 1


Merula cup: 1


Selenacup: 1


Juju: 1


Si-bell: 1


Claricup: 1


Dusk: 1


"INTIMINA Lily Cup One Menstrual cup. Jeg har skuldre skade og nerveskade, og min finmotorik kunne ikke få fat på OrganicCupens "snor", men denne har en cirkel, som jeg lige kan få min finger i og hive ned. Derudover er den foldbar og kommer i et lille etui som er nem at have med."


2 % af jer svarede ja

98 % af jer svarede nej Jeres svar: "Jeg har købt en men jeg var nød til at give op. Forstår den ikke" "Sværere at få til at sidde rigtigt men behagelig i brug." "Svært at sætte rigtigt, gjorde ondt fordi den faldt halvvejs ud mens jeg gik" "Jeg kunne ikke bruge en almindelig fordi jeg kunne mærke den for meget men nixit er meget bedre." "Fik den aldrig til at fungere." "Jeg bruger en lignende kop (Ziggy cup fra Intima) og er ret glad for den. Købte den fordi man helst ikke skal bruge kop med vaccum når man har spiral, og denne her fungerer uden, og sidder i spænd i stedet. Synes ikke der kan være så meget i som en kop med vaccum, men den kan let tømmes når man er på toilettet, uden at man skal tage den helt ud, enten ved at klemme med bækkenbunden eller ved lige at trække den lidt ned fra der hvor den sidder i spænd med en finger. Den er noget mere messy at bruge da der kommer blod overalt når man skal have den ud. Har to andre veninder der har den, den ene fungerer det ved, den anden kunne ikke få den til at sidde i spænd, så det er lidt forskelligt om det lige virker tror jeg. Ellers er det ligesom andre kopper som kan sidde i tolv timer ad gangen. Og ekstra bonus, så kan man have penetrerende sex med den i uden at det kan mærkes og uden der kommer blod ud. Håber det kan hjælpe."


"De fleste mærker har en kop til en person der har født"


"Organicup har en størrelse som kaldes B, den er til personer der har født."


"Prøv dig frem. Trods vaginal fødsel bruger jeg stadig størrelse A fra organicup (B var for stor)"


"Jeg forsøgte med den jeg havde (lille) og den fungerede fint. Gør lidt ondt så tør ikke en stor"


"Prøv dig frem. Jeg blev overrasket over at jeg skulle bruge den mindste efter 2 fødsler"


"Jeg har en og har flere gange forsøgt at få den til at sidde ordentligt men den virker for lang."


"Skede og koppen stank frygteligt efter jeg prøvede den (4 timer) og kunne ikke fjerne stank fra koppen."


"Jeg bløder nærmest ikke alligevel og heller ikke i særlig langt tid ad gangen. Ellers fantastisk opfindelse."


"Synes simpelthen ikke at den er behagelig. Har prøvet at vænne mig til den flere gange men uden held"


"Jeg har prøvet at få den tingest op 5 gange (af halve oh hele timer) uden held"


"Har ikke prøvet endnu men vil gerne"


"Prøvede nogle måneder men kunne aldrig få den til at folde sig ud ordentligt. Så fik spiral og har ikke haft mens lige siden. 5 år uden JA TAK"


"Har købt en men kan ikke overskue at komme i gang"


"Har aldrig været glad for det med tamponer og det med at den skal sættes op"


"Jeg ejer en men kan slet ikke få den op. Føler mig så utryg ved at have noget oppe. Ville ellers gerne."


"Har spiral og koppen kan komme til at suge den ud. Men har tidligere brugt den"


"Jeg kunne aldrig få den til at sidde ordentligt. Jeg kunne mærke den hele tiden"


"Jeg har virkelig kraftige menstruationer og er bange for at den ikke holder"


"Er bange for at den er for bred til min skede"


"Elskede den!! Men fik hormonspiral og så var der ikke brug for den længere"


"Jeg tør ikke. Er bange for at det gør ondt eller at jeg ikke kan finde ud af at bruge den rigtigt"


"Jeg har spiral og tør derfor ikke"


"Tør ikke haha"


"Synes bare ikke jeg kunne få den til at sidde ordentligt - efter flere forsøg gav jeg op"


"Har hormonspiral + ville nok ikke bruge kop pga. frygten for blodige fingre og intet sæbe."


"Jeg kan ikke holde ud at få mens (bliver så syg) så spiral i stedet. Det hjælper mig"


"Er lidt skræmt over den. Vil gerne prøve en snart"


"Fordi den er meget problematisk for mit bløde væv (har en bindevævssygdom, Ehlers Danlos Syndrom), hvor den presser på venerne og giver smerter i vævet. Har været gennem 10 modeller, alle med samme resultat: smerter og hæmorider.


Det er IKKE nogen skam hvis den ikke virker for ens krop, den fungerer ikke for alle, men der er nogle der har MEGET travlt med at shame de, der ikke kan bruge den, for "det er bare fordi du ikke har en rigtige model/ikke vil/synes det er klamt " osv. Hvis man vil bruge en anden miljøbevidst løsning kan man anvende stofbind, det fungerede fint for mig (har ikke længere mens pga testosteron)." Preach!


"Jeg kan ikke finde ud af at få den sat op ordentligt"


"Er for besværlig at sætte i synes jeg"


Det gjorde ondt lige meget hvad jeg gjorde. Kunne mærke den hele tiden"


"Bryder mig ikke om at have noget oppe"


"Min skede er ret stram og det er svært at indføre koppen uden ubehag"


"Jeg kan ikke få den til at sidde ordentlig og bliver øm efter flere dages brug"


"Det virker bare ikke. Har prøvet alt muligt og jeg har givet op"


"Jeg er piv bange for at jeg ikke kan få de ud igen, haha"


"Har prøvet to mærker i to størrelser men de gør desværre ondt på mig. Ville så gerne!"


"Synes ikke den holder tæt"


"Jeg synes jeg kunne mærke den hele tiden"


Det fungere desværre dårligt med min kroniske mavesygdom og smerter"


"Den er dyr at anskaffe"


"Magter ikke"


"Har mange kramper så er lidt nervøs for at skulle rode meget rundt dernede"


"Det er nono at stikke noget derop i min kultur og min mor ville lægge mærke til ekstra bind"


"Har ikke fundet en der passer efter fødslen men brugte en før og elskede den"


"Kan ikke få dem op. Hverken teen modellen eller a modellen fungerer."