top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben snakker om brystvorter


Illustration af nezilo


Her kommer del 2 i klubbens snak om brystvorter. I havde mulighed for at stille spørgsmål til klubben omkring bryster og der var rigtig mange spørgsmål og derfor også rigtig, rigtig mange svar. Det har ikke været muligt at tage alle svar med så jeg har samlet svar der var forskellige og så vidt muligt udeladt svar der gik igen - dog med et par undtagelser.

Der var også så mange spørgsmål at jeg har været nød til at dele det op i 2 dele, et med bryster, det kan du finde her og så et fokuseret på brystvorter som kommer her.


"Mine veninder har altid sagt at jeg har ‘mor-brystvorter’. Ment som en positiv ting."


"Tror måske det er fordi de buler meget ud af."


"Og så er de kun stive, hvis jeg fryser! :/"


"De er meget store i diameter og meget lyse. De fylder en stor del af mit bryst - særlig før jeg fik implantater."


"Areola og vorte er næsten samme farve som huden på resten af brystet. Lille vorte, areola på størrelse med en 5’er. Efter graviditet og amning stritter vorterne hele tiden, hvor det før kun var ved stimulering eller kulde." "Små og strittende" "Som lyserøde pepperoni med knopper" "Areola og brystvorte er ret store" "Føler de ligner en svamp når de er bløde (de buler ud) og en rosin når de er stive" "Flade og meget store" "Store og lyse så de 'smelter' sammen med huden når de ikke er stive" "Den ene er flad den anden er indadvendt" "Selve 'vorten' er meget lille me cirklen om er meget store - den ene meget større" "Lidt skæve, små sorte hår omkring, en af dem har et krydst som var det en navle" "Relativt store, puffy og lyserøde" "Store, lysebrune, små knopper på det brune" "Meget 'lange'. De kan pege nedad" "Store og mørke" "Indadvendte" "De er meget små og runde" "På størrelse med en femmer, den ene er rund den anden er slightly trekantet. Brunligrosa" "Synes mine er for store til mine meget små bryster" "Flade som to små pandekager haha" "One is out one is in" "Store!" "Spejlæg" "Forskellige"


3 % af jer svarede jeg har


97 % af jer svarede jeg har ikke


"Hej.


Jeg har et emne, som jeg meget gerne vil have taget op på klubben. Det omhandler brystvorter, eller mere specifikt indadvendte brystvorter. Hele mit liv har jeg haft indadvendte brystvorter (20år) og det har de seneste år været en stor usikkerhed hos mig. Nu når kvindelige nipples generelt er banned på sociale medier, og så er det også som oftest de " almindeligt udseende" brystvorter der portrætteres i film, billeder osv.


Når jeg læser om det på nettet, er det primært de komplikationer, det kan medføre ved amning, der omtales. Men det her handler for mig mest om, ikke at se ud som andre og have det som en usikkerhed.


Jeg vil rigtigt gerne høre klubben om: hvor mange der også har det, har haft det men ikke længere, har oplevet negative / positive følger deraf, god råd til at håndtere usikkerheden, om nogle har prøvet kræfter med selv at få dem vendt ud (fx ved massage deromkring) og generelt bare erfaringer. Mangler lige at høre, jeg ikke er den eneste." Har du også indadvendte brystvorter? 15 % af jer svarede ja

85 % af jer svarede nej Har du haft dem men ikke længeree?

13 % af jer svarede ja

87 % af jer svarede nej


"Tak for at sætte fokus på indadvendte brystvorter!!! Har virkelig været ked af mit, men er heldigvis ved at lære at holde af det."


"Jeg tror min ene brystvorte er lidt indadvendt. Men som spørgeren skriver, så har man aldrig set billeder af dem, så måske er det ikke det jeg har. Nå, men det her aldrig generet mig, for har ikke tænkt over at de var meget anderledes end andres. Jeg har ammet 3 børn fuldstændig uproblematisk. Og nu hvor jeg ikke ammer mere, er brystvorten foldet ind igen. Når jeg ammer er den ikke så indadvendt som ellers."


"Vil bare sige tusind tak for at tage det her op! Har selv kæmpe komplekser omkring mine bryster, da mine nipples tit vender indad eller "forsvinder" / går i ét med areola (eller hvad det hedder?) og synes bare aldrig, jeg har set andre med mine bryster." "Har ikke et råd vil bare sige at I feel you"


"Her kan jeg byde ind! Vi er en søskendeflok på fire hvor tre af os har det. Og det er helt normalt!! Min søster som er “værst” ramt har gået til læge fordi hun er interesseret i at amme. Hun fik så nogle små sugekopper som hun skal bruge engang imellem, men der skulle være forskellige præparater alt efter hvor “galt” det står til. Ellers er en nipple piercing også en god løsning! Jeg kan dog mærke at min nogen gange gerne vil trække sig ind, hvilket kan gøre lidt ondt, men det har løst mit problem."


"Jeg har en flad og en indadvendt. Det gjorde mig ret usikker tidligere og gjorde også, at jeg havde svært ved rigtigt at føle nydelse ved dem. Under min graviditet, ændrede de sig stille og rolig og blev også mere følsomme. Da jeg skulle amme, fik jeg en ammebrik fra hospitalet, som fungerede rigtig fint i starten.


Amningen gik over al forventning. Vi øvede os lidt stille og roligt på, at baby skulle kunne få fat uden (prøvede ofte uden først og så kom brikken på, hvis det ikke lige lykkedes der - i det hele taget med amning, tror jeg, at der hjælper at se det som et samarbejde - og ligesom alle andre former for samarbejde påvirker det også "resultatet", hvordan begge parter har det i den givne situation). Hun lærte at få fat uden relativt hurtigt, så jeg endte med at smide brikkerne og ammede uden problemer resten af tiden. Sorry for det lange svar. Jeg håber, at det er brugbart. Jeg var selv meget bekymret for, om jeg ville kunne amme."


"Jeg har ikke selv, men har været sammen med i hvert fald to der havde det og synes de var mindst lige så smukke og dejlige som andre."


"Jeg synes godt det kan gøre ondt nogle gange, hvis det f.eks. er koldt og min indadvendte brystvorte ikke får “vendt sig ud”." "Jeg synes det ser så sødt ud" "Det er så let at gå uden bh" "Har arbejdet så meget på at kunne lide mine bryster og er end med at elske dem" "Embrace dem - de er en del af dig og du er amazing!" "Oplever ikke andre negative ting end at det er lidt svære at amme men det kan lade sig gøre, i hvert fald for mig" "Tak for at bringe det på banen. Bliver usikker i et omklædningsrum og også nogle gange sammen med kæreste men de har aldrig sagt noget til det" "Det hjalp meget for mig at nuldre dem lige så stille, nu er jeg begyndt at holde af dem" "Tak for at tage dette emne op!" "Tænk på hvor sejt det ser ud i stedet for hvor underligt det ser ud" "Get to know them! Giv dem noget kærlighed. Benyt dig evt. af gallerier som moons and junes bits and boobs - det nomraliserer dem"


"Note hertil: min ene var indadvendt og ændrede sig i graviditeten så det ikke var et problem med amning overhovedet! Man kan på forhånd opsøge en ammevejleder hvis man er nervøs, jeg ved at nogle har succes med ammebrikker blandt andet. PS. En god mor(/forælder) sidder ikke i brysterne." Har du prøvet at vende dem ud?

"Har prøvet at de “popper” ud hvis det er koldt. Desuden hvis en fyr suger på dem kan de også godt poppe ud. Lidt mærkeligt at se så ser helt anderledes ud."

"Har ikke selv, men har en veninde hvis ene brystvorte var indadvendt som blev vendt ud af sig selv da hun fik barn."


"Nipple piercing virker rigtig fint for mig."


"Jeg oplevede at få den (kun højre er indadvendt) "vendt ud" under amning af mine sønner. Det er yderst smertefuldt og bestemt ikke noget jeg ønsker at prøve igen!"


"Altså det er ikke permanent men hvis jeg sætter pege- og tommelfinger rundt om/op til den indadvendte brystvorte og trækker fingrene fra hinanden, så vender den sig lige så stille udad."


"Jeg kan få den vendt ud ved at sætte pegefinger og langefinger fladt rundt om og så køre hurtigt op og ned med den anden hånds pegefinger"


"Ja man kan gøre det med sugekopper man kan købe. Jeg har fået mine vendt på den måde at de nu nemmere kan komme ud når min partner suger dem ud. Og jeg kan selv vende dem ud. Så er jeg fint tilfreds og stoppede. Man kan vist vende dem helt ud ved at blive ved. Det har jeg planlagt at gøre inden jeg skal amme for at gøre det nemmere, da jeg meget gerne vil amme."


"Jeg har prøvet niplets og andre sugekop-dimser, men det fungerede ikke for mig. En dag gik det op for mig at piercinger måske kunne hjælpe på min usikkerhed. Så efter noget research, sprang jeg ud i at tage alene ned og få dem piercet. Det var meget grænseoverskridende og jeg græd meget da jeg fik dem piercet - ikke af smerte, men det var en kæmpe forløsning. Mine nipples er meget bedre nu (dog ikke 100% “normale”) og jeg føler mig sexet og sej over at have fået dem piercet. Min kæreste elsker mine piercinger og siger intet til at mine brystvorter ser lidt anderledes ud."


46 % af jer svarede ja

54 % af jer svarede nej "Synes mine bryster har forskelligt humør fra hvert øjeblik. Nogle gange er de følsomme, andre gange er de dybt uimponerede af alt."


17 % af jer svarede ja


83 % af jer svarede nej

"Det skifter."

"Ikke længere, men oplevede det efter jeg havde tabt mig meget og huden ikke helt havde fulgt med endnu." "Mærker literally ingenting når det bliver rørt ved også i seksuelle sammenhænge hvor jeg er virkelig tændt"


21 % af jer svarede ja


79 % af jer svarede nej


"Ja, mega meget!! Hvis jeg ikke er tændt, så er det det værste at få rørt mine brystvorter. Men under sex elsker jeg det. Meget mærkeligt."

"JA!! Så glad for at det bliver taget op. Har altid synes det var SÅ mærkeligt! For mig er det angst, sorg og en følelse af forkerthed der bliver aktiveret. Men det sker ikke altid." "Bliver altid trist og får sådan en hjemves følelse, hvis jeg selv rør ved mine brystvorter. Det er super underligt, men har faktisk en enkelt veninde, der har det på samme måde." "JA, det får jeg også! Vidste ikke det var en ting, andre havde, har altid undret mig over det og syntes det var lidt pinligt at snakke om, fordi jeg syntes det lød mærkeligt."

70 % af jer svarede ja

30 % af jer svarede nej "Har jeg ikke altid gjort, men med min nuværende partner er det simpelthen så godt."

"Det kommer meget an på humør og hvor jeg er i min cyklus faktisk. Hvis jeg er tæt på menstruation bliver mine brystvorter alt for sensitive til at kunne røre ved, hvis jeg er tæt på ægløsning er det noget af det bedste jeg ved."


64 % af jer svarede samme. 36 % af jer svarede ikke samme. "Den ene er brun, den anden er lyserød."


"Mine skiftede lidt farve, da jeg begyndte at solbade topløs; også er det hængt lidt ved her i efteråret."


"Tror brystvorter kommer i alle farver."


"Skiftede farve??? Is this a thing? Ej hvor cool. Jeg tror altid mine har været samme farve."


"Skal de skifte farve? Er det ikke først ved graviditet det kan ske?!"


"Skulle de være brune? Lyserøde er da normalt."


"Det har ikke noget at gøre med puberteten. Det har noget at gøre med pigmenter i huden. Hvis du er lys og sart over for solen, vil du også typisk have lyse brystvorter. At de skulle skifte farve er vist en røver. De bliver kun mørkere under graviditet, så barnet nemmer kan finde brystet og amme."


"Tænker også bare det har noget at gøre med ens hudtone?"


"Tror ikke det har noget med alder at gøre men mere bare individuelt fra person til person hvilkem farve de er"

39 % af jer svarede også mig

61 % af jer svarede ikke mig


Har du hår omkring brystvorten? 76 % af jer svarede ja

24 % af jer svarede nej

"Plukker dem af. Jeg tror, at årsagen til at mine er blevet mørke, er fordi jeg engang troede, at det var forkert at hårene var der, så de fik en tur med skraveren, og så startede showet. Jeg kunne sagtens lade hårene stå, for der er intet forkert i at have dem der, men hvis nogen skulle være så heldige at se mine bryster, så er jeg mest tilpas ved, at de ikke er der - selvom det jo ikke er forkert at have dem!!! Lidt fjollet og dobbeltmoralsk." "Fjerne dem med en pincet" "Fjerne dem med en pincet men det giver tit indgroede hår" "Lader dem være, men er blond så det er meget nemt for mig at sige" "Kigger på dem" "Kærtegner dem sgu bare" "Lader det være" "Nogle gange plukker jeg dem, andre gange ikke" "Fjerne de helt sorte hår med en pincet i ny og næ" "Plukker. Har desværre haft sexpartnere der har kommenteret på det. Gad virkelig godt lade være men er så usikker på det" "Lader dem blive. Plejede at plukke dem indtil jeg læste at det var dårligt at gøre det" "Lader dem være" "Ville så gerne kunne lade dem være :(" "Hårfjerningscreme fra veet eller pincet" "Ville finde ud af hvor langt de kunne blive. De helt sorte stride hår kunne blive 4-5 cm lange!!" "Eeelsker at hive dem ud, så satisfying" "Får laser"

47% af jer svarede ja


53 % af jer svarede nej "Ikke i en alder af 30, men fra jeg var 10 år gammel -og på en lejrtur fik at vide det var klamt. Jeg var skamfuld dengang, men nu som 16-årig har jeg lært at acceptere at det er normen for min krop. Og det er okay. Fjerner dem dog stadig ind i mellem med en pincet, men som oftest får de lov at gro lige dér hvor de nu engang vælger at gro." "Har haft det siden jeg var 12 så ja hehe"


80% af jer svarede ja


20 % af jer svarede nej


Det kan være hudorme men det kan også være disse kirtler:

Har du nipple piercing?


16 % af jer svarede ja


84 % af jer svarede nej

"Har haft og fortryder. Men kommer an på ens tanker bag det. Jeg vil personligt gerne være mor en dag og amning kommer muligvis til at blive svære for mig, fordi min nip er helt ødelagt efter den piercing. Det sker heldigvis ikke for alle, men det gjorde det for mig."

"Syntes personligt ikke, at det gjorde mere eller mindre ondt, end andre piercinger. Jeg haft haft min i 3-4 år, og jeg er SÅ glad for den. Den pynter og klæder mig, er sjov at “lege” med, og synes selv at den er ret sexet. Ingen betændelse hos mig, nogensinde. Den har kun gjort godt for mig (meget godt ift. mit syn på mine bryster, selvom at jeg kun har i den ene)"

"Ang nipplepiercing vil jeg dog nævne (fordi det gjorde ingen af mine veninder med nipplepiercinger da jeg spurgte dem ad, før jeg selv fik min), at jeg oplever en del smerter hvis jeg ikke har haft bh på en helt dag. Jeg tror det er fordi at tøjet kan “glide” henover ens nipple, mens en bh ikke rykker på sig i samme omfang, hvilket kan give en ømhed. Derudover bruger jeg stadig mange kræfter op at pleje den efter lidt over 4 år. Der kommer nemt puds i den, som altså ikke dufter synderligt godt - lidt af en partykiller under lagenerne - og derudover elsker jeg at få stimuleret mine nipples under sex, hvilket dog ikke altid er muligt grundet ømhed, igen, selv efter over 4 år. Heldigvis er det en piercing, og den kan bare tages ud, hvilket jeg på trods af alt ovenstående, endnu ikke har gjort (selvom jeg ofte overvejer det)."

"Jeg har i begge - det gjorde mega ondt, helingstiden er utrolig lang (1,5 år for mig, måske fordi jeg har rimeligt store bryster) men jeg ELSKER dem. De har gjort mine bryster meget mere følsomme og jeg kan (uden noget pis!!) komme ved bare at få mine brystvorter suttet på."

"Det gjorde HELT VILDT ONDT at få dem lavet. Og blev nærmest syg om aftenen. Det fik jeg at vide var meget almindeligt. Men allerede dagen efter havde jeg ingen problemer og havde heller ikke ondt og har slet ikke haft det. Jeg havde min veninde med, men havde hende ikke med inde, det fungerede godt for mig. Så havde jeg en til at passe på mig efter, men jeg behøvede ikke tage stilling til en ekstra i rummet da vi var i gang. Men jeg har ikke fortrudt det. Elsker dem!!!" "Det er slet ikke så slemt! Og det er meget værre for mænd end for kvinder! Helingen kan være super omstændig, og det er nemmere i små brystvorter og små bryster end i store, men smerten er ikke værre end en bruskpiercing."

"Var inde for at få lavet en. Da jeg havde lidt indadvendte nipples ville hun ikke lave den, da det potentielt kan ødelægge mælkekirtlerne."

"Det gør selvfølgelig ondt, men ikke nær så meget som man skulle tro. Helingsprocessen er ret lang og det er virkelig vigtigt man holder den da der nemt kan gå betændelse i. Efter den er hele kan de også ret ofte blive små betændte hvis man lige slår sit bryst eller noget i den stil, og så er det saltvandsbad I en uge igen. Er så glad for hvordan den ser ud, men nok også den mest irriterende jeg har. Også rigtig vigtigt at gå til en ordentlig piercer. Jeg fik min første et shady sted, og den blev piercet alt for langt inde så det gjorde sindssygt ondt, og den helede aldrig så måtte tage den ud igen."

"Ja, det gør ret ondt MEN kun i sådan 5 sekunder. Det kan man sagtens klare, synes helt klart at det er overvurderet, hvor ondt det rent faktisk gør. Men kan anbefale, at man ikke får dem piercet mens man har mens. Det gjorde jeg, og det gjorde mere ondt, end jeg tror det kunne have." "Men folk glemmer, hvor meget arbejde det faktisk tager at få dem til at heale rigtigt. Jeg renser mine med kogende vand + havsalt 1-2 gange dagligt af 15 min på hver bryst og bruger intimsæbe i badet. Hvis man ikke er god til den slags, skal man simplethen lade være, fordi jeg har haft venner der har fået det vildeste betændelse fordi de ikke kunne finde ud af at gøre det konsekvent og hver dag. I værste fald kan piercingen migrere. Ud over det skal man huske på, at man ikke kan bade med piercingen i et helt år (healingstiden) men man kan dog købe vandtætte plastre og putte på, det skal man huske! Men ellers synes jeg det er en skøn piercing, og de har gjort mig mere selvsikker!" "Det gør nas!" "Det gør virkelig ondt. Men er super flot synes jeg. Det heler virkelig langsomt og kan blive meget øm selv efter heling hvis man får et slag eller lignende. Jeg er personligt blevet mere følsom efter piecing." "Gør slet ikke ondt, det eneste er dog at man jo bløder lidt, hvilket er super sært. Men altså nogle af mine huller i ørerne gjorde mere ondt"

"Vil ikke lyve. Det gjorde skide ondt, men det er hurtigt ovre efter få sekunder!! Månederne efter plejede jeg piercingen med klorhexidin morgen og aften, og nu vasker jeg den med neutral sæbe hver gang jeg er i bad. Jeg har haft min i to år og er simpelthen så glad for den. Kan virkelig anbefale det!" "Min ene gjorde ikke ret ondt men nr. 2 gjorde virkelig ondt. Men smerten værd" "Det er super flot men der går nemt infektion i :(" "Gjorde vildt nas og helede aldrig. Pillede den ud efter 3 måneder" "Det tager sååå lang tid for dem at hele" "Det fik mig til at elske mine bryster. Det gør ondt men kun et kort sekund" "Jeg synes at det var den mindst smertefulde piercing jeg har fået. Jeg synes endda at det gøre mere ondt i øreflipperne end i brystvorten. Og det gør bestemt ikke ondt i øreflipperne. Men tror det kan være meget forskelligt fra person til person. For har hørt folk sige at de græd af smerte." "Gjorde ikke mere ondt end nogle af mine andre piercinger" "Jeg fik at vide at jeg havde for små nipples til at få dem lavet såå" "Jeg er glade for mine men mine nipples er dog mere følsomme, ikke på en god måde" "Jeg har skulle rense dem mere end andre piercinger" Synes ikke det gjorde specielt ondt - min septum piercing var værre" "Mistede meget af min følelse i den nipple jeg havde piercingen i" "For mig var det en kæmpe selvtilidsbooster" "Helingstiden er fucking lang" "Husk. At. Rense. Ofte"

"Jeg øver mig i at være ligeglad fordi jeg er træt af at tage hensyn til det. Mænd skjuler heller ikke deres nipples eller bulen i bukserne for den sags skyld. Men ellers kan linned, andet tykt/stift stof, brystlommer og langt hår være en hjælp og især om sommeren at lige have en løs skjorte eller andet med hvis man pludselig får trang til at dække sig."


"Det eneste der er at gøre (for mig, altså!) er at tænk “fuck it” og minde mig selv om at i sammenhænge der ikke er seksuelle/skal fodre en baby, er mine nipples bare et stykke på min krop ligesom mine knæ - og jeg vil ikke iklæde mig noget jeg finder ubehageligt (bøjle bh) bare fordi andre tænker noget om mig. Måske er der nogen der seksualiserer det, hvilket jeg finder uønsket. Men jeg ville også finde det uønsket hvis fremmede på gaden seksualiserede mig pga. andre ting på min krop, som jeg aldrig har gået lige så meget op i at skjule, som nipples. Desuden får jeg mindre og mindre opmærksomhed eller skjulte blikke, fordi det er blevet så normalt som det er nu. Føler ikke at folk tænker over det, som de gjorde for nogle år siden."


"Embracer det. Synes det er flot (og naturligt)" "Flere lag af tøj i tunge materialer" "Owner det" - hvilket i er rigtig mange der svarede. "Intet" "Er ligeglad" "Har lært min hjerne at elske det og fuck hvad andre tænker" "Varmt tøj. Ellers accepterer jeg når det sker" "Vatterede trekantsbher" "Sloggi" "Løst tøj, med mønster" "Embracer det!! Det er SÅ flot når man kan se nipples gennem tøjet. Ellers brug nipple patches. De kan godt være lidt hårde for huden i længden though" "En stram top inderst"


"Jenny Mustard har inspireret mig til at turde gå mere uden bh. Øv dig hjemme og blandt veninder og i tøj du føler dig godt tilpas i. Pludselig glemmer du at tænke så meget over det."


"Start med at gå uden bh når du har sweatre eller tykke trøjer på, så det ikke kan ses, og så arbejd langsomt selvtilliden op til at gå uden bh i mere synligt tøj! For nogle år tilbage var jeg så opmærksom på mine nipples hele tiden, at jeg ikke kunne slappe af uden en bh på, men efter noget tid havde jeg kun bh på hvis tøjet var gennemsigtigt, og nu er jeg helt ligeglad! Tror jeg tænkte meget over om det skabte unødig opmærksomhed, men mine bryster og stive nipples under en stram top ser generelt alt for lækkert ud til at gemme væk."


"Prøv at gå med en tynd bh først og så lidt med en undertrøje og når du har modet kan du droppe det helt. Jeg har også ofte stive brystvorter og jeg tror virkelig at det handler om at embrace det. Det er jo bare sådan din krop gør og det er i orden. Og hvad så hvis de stritter? Hvis andre folk ikke kan lide det, kan de jo kigge væk. PS. Jeg elsker at gå uden bh nu, men det har taget lidt tid at komme hertil."


"Haha, sjovt - jeg har det modsatte problem. Jeg har altid misundt de struttende brystvorter - og skal ind imellem lige trække vejret dybt for at være okay med at folk kan "se" at min brystvorter er bløde og "flade" hele tiden!"


"Gid der var mig! Omfavn det og slut fred med at folk ikke er vant til nipples. De glor" "Ikke et tip men ville ønske jeg havde stive nipples. Det er så smukt!!" "Embrace det. Brug Rachel fra Friends som rollemodel" "Prøv at spice dit feed op med folk der ser foskellige ud" "Start med flere lag og så nedgrader i etaper" "Rock it! Tænk på det som et power move" "Undertrøje" "Det ser så flot ud, nyd det" "Lag på lag" "Se dem som en accessory" "Fuck patriarkatet og gør det alligevel" "Haha se friends, Rackel er mit store nipple-ikon" "Øvelse øvelse øvelse. Start med løse bluser og så mere tætsiddende efterhånden" "Jeg fik lavet nipple piercing og siden har jeg bare ville vise det frem"


Er det noget du har prøvet?


10 % af jer svarede ja


90 % af jer svarede nej

"Nej, men jeg bryder mig virkelig ikke om at rører ved dem. Eller at andre gør det! De må gerne tage fat om mine bryster, men kun at tage fat i nipple, synes jeg er så ubehageligt." "Jeg har helt enormt følsomme nippes, jeg kan opnå orgasme kun ved berøring af dem. Men jeg kan slet ikke klare at blive rørt ved dem uden jeg er ekstremt tændt, og det skal være virkelig blidt. Jeg skal have bh på og må nogen gange også putte vat i fordi det er så ubehageligt hvis de bliver rørt ved. Min mand har virkelig svært ved at jeg ikke kan klare at blive rørt på dem bare sådan hyggeligt. Jeg kan ikke forklare det andet end det nærmeste gør ondt. Men dog er de også blevet et middel til fantastisk orgasmer."


45 % af jer svarede det har jeg også

55 % af jer svarede det har jeg ikke

"Se smukke billeder af andre bryster. Fx munes and junes bits and boobs"

"Kig på dem, rør ved dem og tag billeder af dem" "Sad en gang og så noget ala de unge møder. Hvor den ene pige sidder og ammer, og hendes areola var meget stor. Hvor min daværende pap mor siger “ad det der er godt nok grimme bryster” og jeg kan huske jeg blev helt mundlam at nogle snakker som om andre kvinder. Og jeg var måske kun 12 så min bryster var jo slet ikke færdig udviklede. Min areola er nu selv rimelig stor, men jeg er faktisk virkelige glad for dem, selvom det tog lidt tid også med den kommentar i baghoved! Har altid fået at vide jeg at rigtig flotte bryster. Så prøv lad vær med at tænke for meget over det..." "Alle bryster er gode bryster" "Fik nipple piercinger og jeg er meget nøgen så er komfortabel i min krop" "Jeg sluttede først fred med det da jeg blev mor" "Har selv haft samme problem med at acceptere dem. Synes de er smukkest når jeg har stive nipples, fordi området så skrumper og hele brystet får en mere fuldendt form. I afslappet tilstand er de list laskede synes jeg. Men min k lader ikke til at have nogle problemer med dem og nyder dem både på billeder og i virkeligheden og det hjælper mig til at se, at begge dele kan noget. Det er ikke så vigtigt for mig længere." "Det har hjulpet mig at vide at det er normalt" "Jeg fik den ene nipple piercet og det hjalp mig rigtig meget" "Tag masser af nudes i smukke omgivelser hvor du føler dig selv 100%" "Synes det er SÅ smukt" "Åh kender. Har max store.. men kig på dem meget uden bh og så kommer det I promise"

Er det noget du har prøvet?

2 % af jer svarede ja


98 % af jer svarede nej


"Jeg har fået en reduktion af areola. Ikke helt det samme som brystvortereduktion (hvor det er selve “vorten”, der formindskes). Var glad for det i begyndelsen. Det er ikke helet pænt op. Jeg fortryder ikke, for det er blevet bedre - altså jeg har fået det bedre med mine bryster, men jeg kunne ikke nedbryde trådene, jeg blev syet med, så jeg måtte opereres igen og sidst hev de trådene ud af mig, da jeg var helet. Det mest smertefulde jeg nogensinde har oplevet. Men ja, jeg vil ikke fortryde noget, som jeg gjorde i jagten på at blive gladere. Man kan altid være bagklog. Reduktion af areola er ikke det samme som brystvortereduktion, hvilket et medlem gjorde opmærksom på da jeg spurgte om det så ikke var det samme: ’Nej, de to ting er ikke de samme, men de bliver tit omtalt i samme åndedrag. Jeg sagde selv brystvortereduktion, da jeg mente reduktion af areola til min konsultation i tidernes morgen. Man kan få opereret selve, ja, “vorten” mindre; altså sådan kortere i det. Og areola er det farvede omkring selve brystvorten."

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page