Klubben snakker om bryster


Illustration af nezilo


Let's talk about boobs, baby. I havde mulighed for at stille spørgsmål til klubben omkring bryster og der var rigtig mange spørgsmål og derfor også rigtig, rigtig mange svar. Det har ikke været muligt at tage alle svar med så jeg har samlet svar der var forskellige og så vidt muligt udeladt svar der gik igen - dog med et par undtagelser. Der var også så mange spørgsmål at jeg har været nød til at dele det op i 2 dele, et med bryster, nemlig det her og så et fokuseret på brystvorter. Men her kommer jeres svar på alle de spørgsmål der omhandlede bryster.


"Hej jeg har fulgt klubben i et stykke tid nu. Alle opslagene og diskussionerne om kropsbehåring har hjulpet mig meget med at føle at det er ok ikke at barbere mig!! Så mange tak.

Men jeg har derimod stadig rigtig svært ved at acceptere mine meget små bryster. Er det muligt st klubben kan diskutere det, evt. lave et dedikeret highlight hvor vi anerkender det, diskuterer hvordan vi føler osv?"


Har du også svært ved at acceptere dine små bryster?

34% af jer svarede ja

66% af jer svarede nej


"Jeg får ikke ondt i ryggen. De er en perfekt håndfuld. Jeg kan gå uden BH, uden at få ondt i dem. De sidder hvor de sidder."


"Kigger på andre med små bryster som jeg synes ser godt ud"


"Det er befriende at man ikke skal have bh på"


"Man kan få i alt tøj! Mine veninder med store bryster misunder mig"


"Jeg svinger meget i mellem at være glade for mine små bryster, og at være trætte af dem. Men jeg ser på de gode ting ved små bryster, som fx:

  • De er praktiske, når du dyrker sport

  • Man behøves ikke bruge en formue på bh’er, fordi man ikke som sådan har brug for særlig støtte

  • Man kan bruge noget tøj, som piger med store bryster ikke kan (erfaring fra snak med veninde med store bryster, kan dog være en individuel mening)

  • Man får ikke hængebryster med alderen

  • Og helt ærligt, små bryster har også bare deres charme (som alle bryster selvfølgelig har på vær sin måde)"

"En tur i svømmehallen"


"At jeg faktisk er priviligeret. Fx. ikke smerter i ryggen, mindre seksualisering af klamme mænd)"


"Jeg er gået fra at være mega usikker omkring mine små bryster som ikke engang kan udfylde en a-skål til at elske dem. For mig har det været vigtigt at lade vær med at sammenligne mig med kvinder med store bryster. Finde ud af hvilket tøj der sidder elegant og flot på min kropstype. Desuden har jeg arbejdet meget med at omfavne hele min krop og udseende, og her fandt jeg også frem til at mine bryster passer rigtig godt til proportionerne af resten af min krop. Fokuseret på at fremhæve fordelene ved små bryster og give mere energi til de ting ved min krop jeg i forvejen har sat pris på som f.eks. min røv."


"Mine små bryster passer lige præcis til mig"


"De er bare så flotte"


"Følg folk på insta der har små bryster du synes er nice"


"Generelt gøre op med ideen 'burde'"


"Jeg iklæder mig tøj der sidder stramt og går uden bh."


"Kærtegne og komplimentere dem"


"Det hjælper mig at lade være med at fokusere på, om seksualpartnere synes de er små og ikke kan lide dem, men i stedet fokusere på fordelene ved små bryster, fx at de aldrig er i vejen, når jeg dyrker sport, de er ikke er tunge at bære, jeg ikke får uønsket opmærksomhed/bliver seksualiseret pga mine bryster, jeg behøver ikke en god bh for at støtte dem hvilket giver frihed ift at kunne vælge ikke at gå med bh, etc. Små bryster kan også noget!"


"Jeg har fået piecering i begge brystvorter der giver mig lidt mere selvtillid"


"At mærke friheden ved at kunne gå uden bh"


"Jeg har ikke selv små bryster men eeeeeelsker dem"


"Jeg er begyndt at følge instagrammers med små tits"


"Lækkert undetøj"


"For nogle år siden gik det op for mig at jeg talte grimt om mine bryster, hvilket gjorde mig enormt ked af det. Jeg valgte at konfrontere mig selv med mine bryster ved at gå i stramt tøj, gennemsigtige toppe og den slags. Først var det grænseoverskridende, derefter blev jeg enormt opmærksom på den og begyndte virkelig at holde af dem og vise dem frem, hvor nu er jeg nået til et punkt hvor jeg ikke længere er opmærksom på dem. Det betyder at jeg ikke længere tænker over min påklædning i forhold til mine bryster, men at jeg tager på hvad jeg er i humør til og så er de der ligesom bare."


"Aldrig ondt i ryggen"


"De passer så godt til min krop"


"At røre ved dem"


"Jeg fik brystimplantater som 29-årig. Jeg er så fucking glad for dem. Ærlig talt"


"Jeg har store bryster og synes de er lige så svære at acceptere"


"NOOOOOO jeg ELSKER at jeg har mini bryster og ikke behøver at bruge bh i princippet - det er da mega smukt???!!!!! Og at kunne flashe perky nipples igennem en top. Plus du kan ligge på maven !!! Du kan hoppe helt vildt uden det gør ondt !!!! Er så glad for alle fordelene ved mine og hvilke typer tøj der flatterer mine små mini boobs. Jeg håber at du en dag indser hvor smukke dine er."


"Nok ikke det svar der ønskes men jeg fik dem lavet og det hjalp 100%"


"Kigge på dem og mærke hvor dejlige de er"


"Små bryster er så flotte - eller.. alle bryster er så flotte"


"Jeg forestiller mig med store. Og i mit hoved passer det ikke til mig."


"Jeg har fået en brystforstørrelse"


"Nusser med dem"