top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben snakker om bryster


Illustration af nezilo


Let's talk about boobs, baby. I havde mulighed for at stille spørgsmål til klubben omkring bryster og der var rigtig mange spørgsmål og derfor også rigtig, rigtig mange svar. Det har ikke været muligt at tage alle svar med så jeg har samlet svar der var forskellige og så vidt muligt udeladt svar der gik igen - dog med et par undtagelser. Der var også så mange spørgsmål at jeg har været nød til at dele det op i 2 dele, et med bryster, nemlig det her og så et fokuseret på brystvorter. Men her kommer jeres svar på alle de spørgsmål der omhandlede bryster.


"Hej jeg har fulgt klubben i et stykke tid nu. Alle opslagene og diskussionerne om kropsbehåring har hjulpet mig meget med at føle at det er ok ikke at barbere mig!! Så mange tak.

Men jeg har derimod stadig rigtig svært ved at acceptere mine meget små bryster. Er det muligt st klubben kan diskutere det, evt. lave et dedikeret highlight hvor vi anerkender det, diskuterer hvordan vi føler osv?"


Har du også svært ved at acceptere dine små bryster?

34% af jer svarede ja

66% af jer svarede nej


"Jeg får ikke ondt i ryggen. De er en perfekt håndfuld. Jeg kan gå uden BH, uden at få ondt i dem. De sidder hvor de sidder."


"Kigger på andre med små bryster som jeg synes ser godt ud"


"Det er befriende at man ikke skal have bh på"


"Man kan få i alt tøj! Mine veninder med store bryster misunder mig"


"Jeg svinger meget i mellem at være glade for mine små bryster, og at være trætte af dem. Men jeg ser på de gode ting ved små bryster, som fx:

  • De er praktiske, når du dyrker sport

  • Man behøves ikke bruge en formue på bh’er, fordi man ikke som sådan har brug for særlig støtte

  • Man kan bruge noget tøj, som piger med store bryster ikke kan (erfaring fra snak med veninde med store bryster, kan dog være en individuel mening)

  • Man får ikke hængebryster med alderen

  • Og helt ærligt, små bryster har også bare deres charme (som alle bryster selvfølgelig har på vær sin måde)"

"En tur i svømmehallen"


"At jeg faktisk er priviligeret. Fx. ikke smerter i ryggen, mindre seksualisering af klamme mænd)"


"Jeg er gået fra at være mega usikker omkring mine små bryster som ikke engang kan udfylde en a-skål til at elske dem. For mig har det været vigtigt at lade vær med at sammenligne mig med kvinder med store bryster. Finde ud af hvilket tøj der sidder elegant og flot på min kropstype. Desuden har jeg arbejdet meget med at omfavne hele min krop og udseende, og her fandt jeg også frem til at mine bryster passer rigtig godt til proportionerne af resten af min krop. Fokuseret på at fremhæve fordelene ved små bryster og give mere energi til de ting ved min krop jeg i forvejen har sat pris på som f.eks. min røv."


"Mine små bryster passer lige præcis til mig"


"De er bare så flotte"


"Følg folk på insta der har små bryster du synes er nice"


"Generelt gøre op med ideen 'burde'"


"Jeg iklæder mig tøj der sidder stramt og går uden bh."


"Kærtegne og komplimentere dem"


"Det hjælper mig at lade være med at fokusere på, om seksualpartnere synes de er små og ikke kan lide dem, men i stedet fokusere på fordelene ved små bryster, fx at de aldrig er i vejen, når jeg dyrker sport, de er ikke er tunge at bære, jeg ikke får uønsket opmærksomhed/bliver seksualiseret pga mine bryster, jeg behøver ikke en god bh for at støtte dem hvilket giver frihed ift at kunne vælge ikke at gå med bh, etc. Små bryster kan også noget!"


"Jeg har fået piecering i begge brystvorter der giver mig lidt mere selvtillid"


"At mærke friheden ved at kunne gå uden bh"


"Jeg har ikke selv små bryster men eeeeeelsker dem"


"Jeg er begyndt at følge instagrammers med små tits"


"Lækkert undetøj"


"For nogle år siden gik det op for mig at jeg talte grimt om mine bryster, hvilket gjorde mig enormt ked af det. Jeg valgte at konfrontere mig selv med mine bryster ved at gå i stramt tøj, gennemsigtige toppe og den slags. Først var det grænseoverskridende, derefter blev jeg enormt opmærksom på den og begyndte virkelig at holde af dem og vise dem frem, hvor nu er jeg nået til et punkt hvor jeg ikke længere er opmærksom på dem. Det betyder at jeg ikke længere tænker over min påklædning i forhold til mine bryster, men at jeg tager på hvad jeg er i humør til og så er de der ligesom bare."


"Aldrig ondt i ryggen"


"De passer så godt til min krop"


"At røre ved dem"


"Jeg fik brystimplantater som 29-årig. Jeg er så fucking glad for dem. Ærlig talt"


"Jeg har store bryster og synes de er lige så svære at acceptere"


"NOOOOOO jeg ELSKER at jeg har mini bryster og ikke behøver at bruge bh i princippet - det er da mega smukt???!!!!! Og at kunne flashe perky nipples igennem en top. Plus du kan ligge på maven !!! Du kan hoppe helt vildt uden det gør ondt !!!! Er så glad for alle fordelene ved mine og hvilke typer tøj der flatterer mine små mini boobs. Jeg håber at du en dag indser hvor smukke dine er."


"Nok ikke det svar der ønskes men jeg fik dem lavet og det hjalp 100%"


"Kigge på dem og mærke hvor dejlige de er"


"Små bryster er så flotte - eller.. alle bryster er så flotte"


"Jeg forestiller mig med store. Og i mit hoved passer det ikke til mig."


"Jeg har fået en brystforstørrelse"


"Nusser med dem"


"Finde til roden af hvorfor jeg synes det. For mig kom alle usikkerheder udefra og derfor kunne jeg arbejde med at give slip på det"


"Tag billeder af dem! Masser af billeder!"


"Glimrende bryster"


"Mega vigtigt emne om små bryster! Her kommer lige en lang smøre, som måske er for lang og uoverskuelig, men i hvert fald mine erfaringer og oplevelser. Puha. Små bryster har desværre været et alt for stort issue i alt for mange år af mit liv...


Dengang jeg gik i folkeskole og begyndte at udvikle mig, var der et sindssygt stort fokus på pigernes bryster. Fordi jeg havde små bryster, så jeg det som det bedste at værre tidligt udviklet og have store bryster. Jeg havde en klar idé om, at store bryster var flotte og små bryster var ‘ligegyldige’. Derfor stoppede jeg (ligesom mange andre) papir i min bh, når jeg skulle til ‘fest’.


Jeg kan huske at min ‘bedste veninde’ fortalte drengene i klassen, at jeg i virkeligheden havde kæmpe bryster, men at jeg bandt dem ind, fordi jeg syntes det var pinligt at have store bryster. ... det passede overhovedet ikke, og jeg fatter ikke, hvorfor hun ville starte det rygte.


Min første kæreste i 9. Klasse konstaterede også - en af de første gange vi var nøgne sammen - at hans bryster var større end mine (pga. træning).. det gjorde mig endnu mere usikker på min krop, end jeg i forvejen var.


Fordi jeg selv altid har haft små bryster, regnede jeg derfor også med at min lille søster fik små bryster. Jeg kan huske at hun arvede min første bh, og det havde jeg det super fedt over. Men efter et par måneder, var hun gået fra en a til en d skål.


Hold kæft det var hårdt!! Og det var mindst ligeså hårdt for min lille søster, der ikke syntes det var særlig sjovt at have store bryster i 6. Klasse. Men det kunne jeg ikke forholde mig til. Selvom jeg jo godt vidste, at det ikke var hendes skyld, var jeg så indebrændt og jaloux! Det var virkelig synd for min søster:(


Min mor fortalte mig engang, at grunden til at jeg havde små bryster og min veninde havde store bryster, var fordi hendes far havde en større tissemand end min far. Det syntes jeg jo gav super god mening, men jeg kunne bare ikke få det til at hænge sammen med min lille søsters store bryster (?)! Min mor er skide sød, men det var altså kæmpe bullshit at fyre af!


Der var også en periode, hvor jeg ændrede mine kostvaner og begyndte at ‘træne’, kun med det formål, at mine bryster skulle vokse.


Åha


Det jeg egentlig bare gerne vil frem til er, at jeg er super ked af, hvor meget størrelsen på mine bryster, har fået lov til at fylde i min usikkerhed omkring mig selv. Jeg er super ked af den måde bryster blev fremstillet og italesat i min folkeskole tid. Det billede jeg fik af mine egne bryster dengang, var at de var forkerte, fordi de var små.

Jeg må bare sige, at det er noget så klassisk og irriterende som ‘tid’, der har fået mig til at elske mine bryster nu. Til gengæld elsker jeg dem virkelig også!


Jeg elsker, at der er så meget tøj der passer mig på overkroppen.

Jeg elsker, at jeg aldrig behøver at gå med bh.

Jeg elsker, at uanset hvor stor eller lille min krop er, så passer mine bryster til min krop, fordi de er en del af den!

Jeg elsker elsker elsker at blive rørt og kysset og nusset på mine bryster - jeg elsker, når folk jeg har sex med, Røre ved mig og viser at de tænder på mine bryster.

Det er også mange af de personer, som jeg har haft sex med gennem tiden, der har været med til at give mig et bedre billede af min krop og mine bryster.

Det lyder virkelig kliché, men jeg har fundet ud af, at folk er ligeglade med, hvor store eller små mine bryster er.

De fleste der synes at jeg er dejlig, synes også at mine bryster, min røv, mine lår, min mave, mine læber, mine øjne osv, er dejlige!

- og dem der ikke gør, kan skide mig et stykke! ;)

I takt med, at jeg har lært at acceptere mine bryster mere og mere, er jeg også blevet meget mere sikker på mig selv seksuelt. Det gør det meget sjovere for mig at onanere og have sex med andre!


Så mit råd er tid. Erfaring måske. Når det kommer til ens selvbillede, er meget af det ofte noget der foregår oppe i ens eget hoved, og ikke noget andre kan se eller forstå. Kærtegn dine bryster! På den måde lærer de (og dit hoved) måske at forstå, at de er skønne, som de er."


Er dit ene bryst større end det andet?


66% af jer svarede ja


34% af jer svarede nej


"Jeg tror en af fordelene ved at være til alle køn er at når jeg føler mig usikker på fx mine boobs tænker jeg “men jeg er synes titties er great på andre og giver ikke en flyvende fuck om en persons ene boob er større end den anden . Jeg er jo bare glad for dem ???” Også føler jeg mig åndssvag over at have det dårligt med mine egne. Det er self ikk sådan for alle men det hjælper at huske at langt de fleste mennesker som er attracted til folk med bryster kommer til at appreciate dem uanset størrelse/form/proportionalitet/symmetri."


"De er lige som de skal være og hvis der er andre der har et problem med det så skal de bare fucke af"


"Ja.. men kun minimalt. Dog stadig nok til at den ene pat hopper ud af nogle af mine bh’er, imens den anden bliver hvor den skal."


"At jeg ved at det er ret almindeligt"


"Det gør mig unik"


"Ved at vide om det er helt normalt"


"Bonus info; over 80 % af alle kvinder har forskellige størrelser bryster. (I større eller mindre grad). Så det er faktisk normalen."


"Kigge på dem og kærtegne dem"


"Jeg arbejder stadig på det.."


"Har aldrig hadet dem men der er bare bryster"


"Blev 40. Så er ting ligemeget"


"Det er bare sådan det er. Jeg elsker generelt bare patter, mine og andres. Babser er awesome. Desuden er det normalt med forskel på venstre og højre sådan er det også men mænds testikler. Min favorit bryst er faktisk det mindste."


"Kigge på dem når jeg er i bad og skrifter tøj og vide at det er normalt"


"Det er da mega sejt den ene er lidt anderledes"


"De er en del af mig og de er smukke"


"Billeder! Og se andre med forskellige størrelse bryster"


"Jeg fik en piercing i det lille og på den måde blev det mit 'yndlings bryst'"


"Jeg kan have en kuglepen under den ene, så har jeg i det mindste én stor pat"


"Det er jeg ikke nået til endnu"


"Feminisme. Et fokus på at min krops værdi ikke afhænger af kapitalistiske sexistiske idealer"


"Store søs og lille søs. Den ene er lidt større for at ku passe på den anden"

99% af jer svarede ja

1% af jer svarede nej "Det er en stor fed porno/popkulturs løgn at bryster ikke hænger når man er ung"


"Alle bryster er forskellige og #saggyboobsmatter"


"Følg theslumflower her på insta hun har startet hashtagget #saggyboobsmatter"

"Det her er jo så meget mig!? Mit bedste råd: kig på dig selv i spejlet uden trøje på, ofte. Drej og vend dig, hop og stræk. Sig ikke nedladende, men derimod kærlige ting om dig selv. Det er svært. En process så at sige - men husk på at det er dine bryster, der (forhåbentligt) er sunde og raske. Alle bryster er forskellige og dejlige som de nu end ser ud.


Mit andet råd: ha’ en åben og ærlig snak med dine gode venner/veninder omkring din usikkerhed. Jeg er sikker på, at de tanker du går med, ikke er gældende hos dine venner/veninder - og de usikkerheder, sol de evt. kunne have, forstår du måske heller ikke. Og hvis I er rigtigt seje, så lad hinanden se på jer alle, og giv hinanden komplimenter." "Dine bryster er unikke" "Har jeg også altid haft samt strækmærker på brysterne. Jeg har været meget kede af dem men lærer hver dag at acceptere dem lidt mere. De er unikke og de er mine" "De er præcis som de skal være" "Kig på en masse forskellige bryster. De er SÅ forkellige. Følg drawnbyjovanna" "Mine gør lidt af det sammen og jeg har accepteret det ved at røre/udforske dem og ved med om kigge på dem i spejlet hehe." "Bryster er fantastiske som de er. Jeg har været meget lille med store bryster længe, så var jeg på antidepressiv og tog 30 kg på. Det hjalp ikke på brysterne og de blev gigantiske. Og de hænger og jeg hadet det. Og jeg har stadig lidt svært ved at acceptere at de hænger i en alder af 21, men jeg prøver virkelig at huske på at alle bryster er forskellige men de er alle lige smukke!! Og hvis folk ikke kan acceptere det, så er det altså deres problem. You’re boobs are beautiful, and so are you honey." "Jeg er ikke glade for mine men arbejder på det og det er okay at det er en process" "Leg med dem og gå nøgen rundt når du kan. Det hjalp mig" "Jeg fik piercet dem. Bedste beslutning ever" "Hængebryster er frække" "Det hjalp mig at du skrev det så jeg ved at jeg ikke er alene" "Ingen råd men kan relatere" "Tag mere i svømmeren! Der er SÅ mange forskellige bryster"


45% af jer svarede bh

55% af jer svarede ingen bh "Jeg er "tvunget" til også at bruge bh, grundet mit arbejde. Men når jeg ikke er på arbejde, så bliver bh'en hjemme!"


"Pga tatovering på sternum har jeg været uden bh de sidste par uger. Jeg har ret store bryster. Det betyder smerter i ryg og skuldre. Men det er altså bare bryster. Alle har brystvorter. Bare fyr den af." "Nogle dage kan det også gøre lidt ondt at gå uden bh med store bryster - f.eks. hvis jeg løber hopper. Og så er jeg lidt bange for ikke at blive taget seriøst eller virke uprofessionel uden bh på arbejde- selvom det ikke burde være et issue." "Det er pænest og rarest uden, synes jeg. Hvis jeg skal på job kan jeg godt finde på, at tage en bh på. Og når det er koldt, tager jeg gerne en undertrøje på." "Jeg føler mig smukkest og bedst tilpas med bh på" "Det gør ondt uden bh" "Jeg synes bher strammer og generer"


"Jeg går altid med BH, fordi de er for store og ustyrlige til ikke at have en på - ville nogle gange ønske, de var mindre, så jeg kunne gå uden, men det er for ubehageligt ikke at have den på i offentligheden." "Det er så befriende uden bh" "Det føles rarer og friere uden" "Uden bh fordi frihed"


"Jeg går ikke med bh, fordi jeg simpelthen syntes det er pænest til mig uden. Jeg elsker det endnu mere, når jeg har stive nipples. Desuden, så er det bedst for brystet (har jeg læst) at ikke gå med bh. Der kan selvfølgelig være nogle hvor det simpelthen gør for ondt ikke at have bh på, men for mig var det bare en tilvænnings sag. Ps. Jeg har fået et meget bedre forhold til mine bryster efter jeg smed mine bh’er ud, da jeg nu ser mine bryster meget oftere." "Kan godt lide looket uden bh" "Det gør ondt at lade være med at bruge bh (85i)" "Er alt for usikker til ikke at gå med bh"


For mig er det rarest at gå uden, men jeg har også små bryster og får ikke ondt, hvis de ikke får støtte, medmindre jeg løber en tur - hvilket alligevel aldrig sker hahaha." "Gør ondt i min ryg uden" "Bh fordi jeg synes det ser pænest ud" "Jeg føler mig bedre tilpas med bh på" "Jeg ELSKER nare ikke at have bh på. Det var pga komfort men nu elsker jeg også hvordan det ser ud" "Hader at gå med bh. SÅ ubehageligt"


"Min bryster er meget store (G/H skål) så jeg synes ikke det er rart når de hænger. Og så synes jeg de er pænere i bh." "De er lidt store og hænger.. ville gerne gå uden" "Begge - the best of both worlds" "Ville ønske jeg kunne gp uden men de er simpelthen for store og mangler støtte når jeg går" "Stof bh er et hit her" "Jeg har så små bryster at jeg ikke behøver bruge en bh" "Bh - patriarkatets magt"

"Jeg går ofte med en stram trøje eller en behagelig og løs sports bh ting inden under, ellers føler jeg nippels kan slide mod trøjen hvilket kan være ret ubehageligt."


"Jeg har aldrig bh på! Får decideret ondt i brystkassen af at have en bøjle på. Start med at gå uden i løst tøj, hvor man ikke kan se det. Til sidst bliver det enormt naturligt og man vender sig til det. Kroppen vender sig også til ikke at konstant have stive nipples uden bh." "For mig var det nemmest i starten hvis jeg gik i meget stramme trøjer, evt bodys, da det ligesom holder lidt på brysterne og så er det en nemmere overgang. Desuden gik jeg fra bøjle-bh’er til softbra hvis jeg havde gennemsigtigt på eller havde en utilpas uden bh-dag, igen for at forskellen ikke er helt så mærkbar." "Jeg stoppede med at bruge bøjle-bh for 4-5 år siden og har haft det på 1 gange siden, hvilket var forfærdeligt. Det gik virkelig op for mig hvor ubehageligt det er og hvor meget pain man kan vænne sig til (især hvis man er curvy og det er svært at finde en som ikke skærer ind i huden). Jeg vænnede mig hurtigt til at mine bryster så anderledes ud under tøjet og nu synes jeg bar det er rart at have top-agtigt ting uden støtte på!" "Just do it" "Start med at gøre det hjemme eller i selskab med tætte veninder" "Jeg går i løse trøjer da jeg føler at det er mindre afslørende" "Hav en undertrøje på" "Efter mange års usikkerhed omkring mine relativt store - og dermed en anelse hængende - bryster, besluttede jeg mig for at droppe bh’en. I starten føltes det grænseoverskridende og som om det rettede al opmærksomhed på brysternes form og bevægelse, men jeg blev hurtigt enormt positiv omkring dem - især efter jeg fik mine nipples piercet. Fik øget fysisk velvære i ryg og lænd uden en stram bh. Jeg føler endda at brysterne naturligt “strammer” lidt op, når nu bh’en ikke gør jobbet for dem. Tror i bund og grund tricket er at acceptere sine bryster, og det sker som en selvforstærkende proces idet man vænner sig af med tanken om at bh’en SKAL være tilstede for “skjule” det naturlige, frie, bevægelige bryst, man nu end har!" "Find tøj du synes dine bryster ser godt ud i" "Af med bh'en så er du good to go" "Start med at gøre det engang imellem for at vænne dig selv til følelsen. For mig var det meget anderledes og noget min hjerne skulle vænne sig til" "Lag på lag" "Det er bage at springe ud i det" "Man gør det bare. Brysterne vænner sig til det men kan huske det gjorde ondt i starten" "Start med en bralette" "Det kommer lidt an på hvorfor man gerne vil have bh på, tænker jeg. Personligt er mine bryster meget tunge, så jeg har som regel bh på, hvis jeg går rundt eller skal sidde meget. Herhjemme behøver jeg ikke bh, fordi jeg ligger mere ned, enten i seng eller sofa, og så vejer de ikke lige så tungt på min ryg. Er det et spørgsmål om, at man ikke vil vise brystvorter, kan man jo øve sig ved kun at dække brystvorterne, med dertil indrettede covers eller lignende, og så ellers lade dem "flyve frit". Det gjorde jeg selv ind imellem, da mine bryster var mindre. Er det derimod et spørgsmål om, at man er ked af bryster, der hænger, så skal man huske sig selv på tyngdekraften. Ingen kan undslippe den, det er det mest naturlige og dine bryster er stadig fab.. "Slut fred med at idioterne stirrer og at du er flawless. Så er det dejligt nemt" "Gør det først når du ikke skammer dig over dem, så slipper du for at føle at du skal gemme dig" "Brug en blød top fra sloggi" "Brænd bh'en"


"Organic basics og moonsandjunes" "Change har nogle gode og støttende bh'er uden bøjle til store bryster" "Sloggi!!" "Moons and junes"" "Moons and junes audre modellen. Er selv 75f og den holder dem godt" "Aldi sælger lige nu bh'er uden bøjle som virkelig er behagelige og sørger for masser af støtte" "Er rigtig glad for h&m's soft bras med padding" "Weekday og monki laver nogle der sidder til så brysterne holdes på plads. Har selv b-skål" "Organic basics laver nogle rigtig gode bh'er uden bølje der sidder godt" "Synes at magasins egen mærke har ret godt udvalg" "Bilka har nogle gode soft bras"


"Det er næsten umuligt at finde nogle der fungerer for mig desværre, og synes det er så irriterende. Er 70F, Har en fra Boody i bambus som er meget elastisk. Den er god - og ikke dyr!"


"En fra Bibiche som er pæn og for det meste passer (min størrelse svinger lidt over min cyklus), men den er herre dyr. Og en random trekants-BH som fungerer ok. Men tror man er nødt til prøve sig frem - synes dog ofte de billige fra H&M sidder helt forfærdeligt og har ikke nok støtte i stropper og i omkredsen. Materialet er ikke godt nok."


"Svingede meget i BH str fra mærke til mærke - men den sidste jeg brugte var 70E og nu går jeg bare med bralets/toppe. Altså sådan nogle der bare er elastiske hvor man regulerer stropperne og det er det."


"De er svære at finde, så jeg måtte kigge udenlands. Playful Promises, Tutti Rouge, Ivory Rose. Ellers er der den helt almindelige Sloggi, deres bh-toppe støtter faktisk ganske okay."


"Sloggi!!"


"Min erfaring er at det er virkelig svært at finde noget der passer og samtidig støtter"


"Jeg har Lskål (change størrelser) og jeg har købt bøjlefri i føtex og klippet bøjlerne ud af de gamle"


"Jeg har kun haft dårlige erfaringer"


"Miss Mart of Sweden har ca ALLE størrelser og kan customize"


"Moons and junes er det eneste bøjleløse jeg har fundet som mine boobs kan være i. 70/75H"


"Umuligt, ganske umuligt"


"Asos har nogle der er gode"


"Lort. Har ikke prøvet en der er god"


"Monki kan godt have nogle der er gode"


"Skulle lige vænne mig til at det ikke støttede så meget i starten men elsker det nu"


"Ammebh'er!! De er så rare! og man kan sy dem sammen der hvor de kan åbnes"


"Kan simpelthen ikke få det til at fungere"


"Kæmpe struggel"


"Simone Perele"


"Jeg har valgt at gå over til bh’er helt uden bøjle og ‘kop’. Dem jeg bruger nu ligner en sports bh, men er løsere og af en anden type stof. Kan købes i Bilka/Føtex til 49 kr. Jeg synes at de giver mine bryster et mere ‘naturligt’ look. De bliver støttet så det ikke er ubehageligt, men ikke løftet på sådan en ‘hej, se mine patter’ agtig måde, som jeg somme tider føler at ‘almindelige’ bh’er gør. Jeg synes at mine bryster syner lidt mindre og derfor ikke virker så voldsomme under tøj."


"Det er så mega svært og dyrt! Men gode bh’er hjælper synes jeg. Super frustrerende når noget ikke passer /sidder dårligt fordi det meste highstreet er lavet næsten uden plads til bryster. Når moden "dikterer" løse silhuetter og meget over size/a-line kjoler kommer jeg også bare til at ligne Luna fra bamse og kylling eller en midaldrende billedkunstlærer.


Går efter at markere taljen - højetaljede bukser, stop skjorter/t-shirt ned i underdelen. Kigger også ofte efter vintage, da der er bedre pasform (men meget begrænset udvalg i størrelser).. og hvis der er noget man synes er pænt og nice så fuck alle "modereglerne" og tag det på!"


"Alt der er syet ind i livet er godt, det er som regel skjorter. Tunikaer, ting med empiresnit eller bindebånd/bælte." "Jeg håndterer det dårligt. Håber andre har gode tips" "Elsker mine store bryster så jeg køer bare stramme t-shirts" "Striktrøjer. Men har seriøst bare accepteret at jeg ikke kan gå i det jeg vil" "Altid noget med talje og stræk" "'Mande-model' t-shirts ser pisse godt ud og kan styles meget feminint" "Jeg ligner et telt." "Super stramme trøjer eller kæmpe trøjer" "Overdele i bomuld der kan give sig og forme sig derefter" "Semi-løse kjoler" "Trøjer med bind/slå om effekt er vildt godt. Altså når man binder dem i taljen" "Bælte. Altid bælte i livet" "Bruger nærmest hun tøj der fremhæver talje" "The struggle is real" "Er begyndt at gå med babytees eller en skjorte som man kan knappe lidt op foroven"


25% af jer svarede kender


75% af jer svarede kender ikke "Det samme sker for mig. Prøv evt. At bruge en vaskeklud til at eksfolire huden i badet. Det synes jeg hjælper. Og så kan man få bodylotion med peelende ingredienser som aha eller salicylsyre som hjælper mod tilstoppede porer."


"Har det på helt samme måde og tror bare det fordi når man har store bryster bliver det nemt et varmt og lidt “svampet” område som ikke får så meget luft - jeg har bare valgt at affinde mig med det også presser jeg dem om aftenen haha burde nok ikke men synes det er ret satisfying"


"Har en badehandske, bruger den hver dag, og så en tea tree Oil-creme efter bad da den lukker hudporerne."


"Måske skrubbe hver dag i badet? Evt bruge noget Aha-serum eller tonic som fjerner tilstoppes porer. Kontakt evt hudlæge. Måske findes der et præparat netop til det formål."


"Jeg ville nok kontakte en hudlæge, tror jeg. Derudover kan jeg foreslå min egen sommerrutine: skifte bh tit (hver dag, nogle gange flere gange om dagen), og bruge antiperspirant under brysterne, eventuelt "chub-rub" eller pudder.."


"Kokosolie og grundig aftørring" "Det sker en sjælden gang om sommeren. Holder området tør med deo" "Pas på med overehandling og giv dem luft. Hos mig er det slidtage of varmeknopper fra når brystet glider sig på huden" "Jeg smører med shea butter" "Masser dem med babypuder" "Ikke brug scrub! Det spreder urenhederne. Find en rigtig god creme i stedet" "Har valgt at acceptere det" "Deo under" "Zink-salve i et meget tyndt lag hjælper nogle gange mig andre steder på kroppen" "Salicylic acid en gang om ugen måske? Men må ikke bruges som gravid"


"Jeg er begyndt at bruge deodorant under, og jeg synes, det hjælper lidt - ellers kan man vist købe noget udmærket creme på apoteket, hvis det handler om mærker under brysterne." "Barriere creme" "Tager bh på og sprayer deo under" "Zink creme!! Husk, hvis man sveder meget må man ikke bruge barrierecreme da det giver svamp" "Tørrer/dupper når jeg er på toilet" "Hader det!! Og har ikke en god løsning. Døjer med svamp i huden og vil bare gerne brokke mig" "Deo under hjælper lidt" "Vådservietter" "Babypudder" "En bh der giver et godt løft til brysterne"

"Min bh griber det"


"Er begyndt bare at acceptere det.."


"Hudpleje. Samme som i ansigtet"


"Salicylsyre (Paula's Choice weightless body treatment 2% BHA er fantastisk"


"Australian body care sæbe"


"Tør grundigt efter bad"


"Vask det godt og tør grundigt"


"En god bomuldsklud kan gøre underværker"


16 % af jer svarede kender

84 % af jer svarede kender ikke "Jeg havde det da jeg var teenager, men det gik over af sig selv efter et par år." "Hormoner?" "Ved ikke hvorfor" "Min læge fortalte at det er en påvirkning af mange hormoner og sved der var grunden"


3% svarede ja


97% svarede nej


"Jeg har ikke selv, men min veninde er gået i gang med processen. Dog får hun det først betalt af staten, når hun har tabt sig 10kg! Det er for at bevise det er brystvæv, og ikke fedt. Er dybt forarget over det, for hendes krop burde ikke tabe sig, men nu er hun gået igang og mangler 5kg."


"Min søster fik et brystreduktion fordi hun gik og havde ondt i ryggen. Hun har fået ar på brysterne men generelt er det blevet rigtig pænt! Hun er rigtig glad for det selv. Kirurgen fjernede så meget han kunne uden at ødelægge mælkekirtlerne og nerverne. Man skal bare huske at en bivirkning kan være at man ikke kan amme og man kan miste følelsen i brysterne." "Jeg fik som 17-årig og det var den bedste beslutning" "Overvejer det stærkt" "Overvejer også rigtig meget" "Jeg var meget ung da jeg fik det men er så glad for det!" "Kender en som har. Der kom arvæv på indersiden af brystet" "Min mor fik dem lavet da hun havde meget store bryster. Hun er så glad for det" "Har har fået fjernet 1300g og det har ændret mit liv! Har ikke ondt i ryggen længere" "Jeg har en del veninder der har gjort det. De er alle mega glade for det" "Kender en der har gjort det pga ondt i ryggen og er så glad for det"


66% af jer svarede ja


34 % af jer svarede nej


"Min mor er ked af hun ikke gjorde det i sine unge dage da hun nu har rygproblemer"


"Min kusine fik fordi hun fik ondt i ryggen af sine."


5 % af jer svarede at det har I også prøvet


95 % af jer svarede at det har I ikke prøvet

"Det kan godt være p-pillerne - Jeg er på hormonmedicinering i form af præventionsmidler og mine bryster vokser og skrumper i ny og næ - dog ikke så meget. Er naturligt meget lille men svinger mellem en AA og en B-skål." "Det er p-pillerne 110 %"

"Lyder som noget, man lige burde få en læge indover."

"Måske er det “bare” noget hormonelt? Da jeg var teenager havde jeg ret store bryster, men de skrumpede ned, da alle teenage-hormonerne lagde sig. Mine bh’er fra 7. Klasse ville være for store til mig i dag."


51% af jer svarede ja 49% af jer svarede nej "Min søster fik sine lavet større, og hun fortryder ikke ét eneste sekund."


"Jeg har fået silikone, dråbeformede implantater, under musklen, snit under brystet. Fik dem i en ung alder (21). Jeg har aldrig fortrudt det. Jeg havde enormt mange usikkerheder omkring min krop generelt. følte at fordi jeg havde så små bryster, så så alt andet uproportionelt “stort” ud, hvilket gjorde mig meget opmærksom på at holde vægten nede. Efter jeg fik lavet mine bryster, har jeg haft det meget bedre med hele min krop, ikke kun brysterne. Det hele er mere proportionelt. Der er dog kommet MEGET mere “small titty love” på sociale medier og alle steder omkring mig. Derfor tænker jeg ofte, at jeg måske ikke havde taget samme beslutning i dag, da jeg ser dem repræsenteret og elsket i en helt anden grad end jeg gjorde gennem hele min opvækst. Men fortryder på ingen måde!! Jeg kunne måske ønske at jeg havde fået dem lagt ind gennem armhulen, men man ser ikke arret meget. De er blødere end jeg troede de ville være (men slet ikke så bløde som ægte bryster, skal man vide)."


"Jeg er så glad for jeg fik mine lavet. Bedste råd må næsten være ikke at være så nervøs for at de bliver “for store”. Jeg endte med at vælge en for lille model, af frygt for det blev for meget. Det ville modellen større ikke have været. Og det kan godt ærgre mig." "Lær at elske dem alligevel og brug pengene på noget andet" "Jeg har mistet følelsen i mine brystvorter efter operationen og fik ikke noget information om det inden." "Jeg fik lavet mine bryster større for 8 år siden og jeg er meget glad for dem. De ser naturlige ud" "Det bedste jeg har gjort for mig selv! Elsker dem så meget" "At ændre ens udseende ændrer ikke på ens selvhad" "Det hjælper ikke at få dem lavet større, usikkerheden sidder i hovedet" "Man skal bare være obs på at man kan blive alvorligt syg af at få lavet bryster - tjek breast implant illness"

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page