top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben snakker om analsex // del 1


Illustration af strejfer


En medlem ville rigtig gerne åbne op for en samtale om røvhullet og det synes jeg var en rigtig god ide. Det førte til dette indlæg som du kan læse her. Men derfor tænkte jeg at det også var passende at tage samtalen op om analsex hvor I kunne stille jeres spørgsmål til klubben.


Men inden vi tager hul (pun intented) på jeres spørgsmål om emnet så tænker jeg lige at jeg vil gøre klart at analsex altså ikke kun handler om en penetrering med en penis men derimod også om penetrering med dildoer, buttplugs og andre objekter samt brug af fingre, tunger eller andre kropsdele.


Find del 2 her.

Et medlem anbefaler også et instagram highlight fra thongria der kommer omkring analsex. Her nævnes også denne artikel.


"Okay, hvorfor føler vi skam og tabu omkring analsex? Historisk set har sex gennem kirken været et spørgsmål om reproduktion. Sex for nydelsens skyld var syndigt og derfor var der også flere stillinger, som var forbundet med dødssynden liderlighed: heriblandt doggy style. Hvis nydelse ved sex er et tabu, der ligger dybt i vores historie, så er analsex det også! Analsex er forbundet med nydelse for nydelsens skyld og er dermed gennem kristendommen gjort syndig. Derfor er den tabubelagt! Derudover så siger man i antropologien, at mennesker kategoriserer alt i livet efter stadier af renhed (kastesystemet i Indien er et eksempel herpå) og fordi røvhullet forbindes med afføring, bliver analsex forbundet med urenhed og dermed skam og tabu."


Det er faktisk et ret interessant spørgsmål. Har vokset op med at tænke at anus udelukkede er til for at "skide og at det derfor ikke er noget sexuelt. Analsex har som nævnt været et tabu. Men det jeg ikke vidste eller havde tænkt over er faktisk at i kulturer hvor sex inden ægteskab er skamfuldt har de overhovedet ikke det samme syn.


Jeg bor pt i Kurdistan (semiselvstændig region i Irak) og har haft samtalen om sex med en del af mine lokale venner. For det første tror langt de fleste at myten om jomfruhinden er sand, men langt de fleste har stadig sex inden ægteskab, men de har analsex. I følge mine venner bliver man så vandt til det at selv efter de bliver gift er analsex helt normalt. Det er virkelig underligt hvordan synet på det ændre sig fra kultur til kultur." "Fordi det er der der kommer lort ud og lort er også tabubelagt" "Forbinder bare hullet med lort og det er ikke fedt under sex" "Fordi det føles 'beskidt'" "Muligheden for at der kan kommen lort involderet" "Afføring og frygt for at det lugter" "Har altid hørt at kvinder ikke gør den slags, det findes kun i porno"


46 % af jer svarede ja

54 % af jer svarede nej


49 % af jer svarede ja


50 % af jer svarede nej "Eller rettere sagt, jeg kunne. Efter 3 fødsler har jeg hæmorider og det er ofte ubehageligt. Men en finger i numsen er helt fint."


"Aaaah fuck, jeg ville svare nej på det forrige spørgsmål ikke det her!!! Jeg kan faktisk rigtig godt lide det!"


"Vil gerne bidrage med mit perspektiv her, for det spørgsmål gjorde mig egentlig lidt irriteret da jeg først læste det. Jeg har problemer med smerte og at være for stram når jeg laver noget vaginalt, like kan højest have to af en partners fingre oppe. Mistænker vaginisme, men ved ikke. Har ikke prøvet at have rigtig vaginalsex på grund af det, men til gengæld har jeg prøvet analsex.


Havde selv leget analt og var glad for det, da en jeg ses med foreslog, at vi prøvede anal da det ikke var lykkedes da vi prøvede vaginalsex. Og det har bare ændret mit sexliv til det bedre, at jeg næsten ikke tænker over de problemer jeg har og stadig godt kan have penetrationssex på en måde som for mig er rigtig godt og lækkert. Ved ikke om der er andre end mig der har den oplevelse, men det er i hvert fald også en måde ens sexliv kan være på."

74 % af jer svarede ja


26 % af jer svarede nej


"(Taler fra et heteroperspektiv) med nogle partnere kan det være nice at prøve at “bruge” det som en del af sex, f.eks. prøve at få en finger op eller putte en finger op, hvis det er noget man ikke er vant til eller ens partner ikke er."


"Se den tyske film 'vådområder' den handler præcist om det dilemma" "Alle har et røvhul og alles er forskellige og der er ingen der er forkerte" "Leg med partner og alene. Tag babyskridt" "Jeg lader mine hår gro omme bagi for også at få en følelse af at det bliver mere naturligt" "Udforsk det" "Jeg husker mig selv på at alle har et røvhul og det er ikke meningen det skal være æstetisk" "Har du en partner så tal gerne med dem om det" "Et grundigt bad. Kig på det i spejlet og giv det komplimenter"


"Go slow, massere glidecreme og så find en stilling hvor du kan slappe godt af - personligt fungerer det bedst for mig hvis jeg ligger på maven. Start med en finger eller andet småt først. Har altid vådservietter liggende i skuffen under sengen, så han lige kan tørre fingrene af - lyder usexet, men bakterierne skal bare ikke i nærheden af skede/urinrør" "Køb en buttplug først og øv dig med det" "Masser af glidecreme og slap af" "Stimuler røvhullet og resten af kroppen i lang tid for du begynder at indføre noget" "Start langsomt og kommuniker. Sig hvad der er godt og hvad der er dårligt, ja og nej, osv" "Brug absolut kun objekter lavet til analsex eller at det har et håndtag det det kan forsvinde op i tamrsystemet ellers!!!" "Bruger du silikone glidecreme kan du ikke bruge silikonelegetøj da det edbryder materialet" "Jeg er mest tryg ved analsex med mig selv" "Glidecreme og masser af det!!" "Det er vigtigt at være tryg ved din partner" "Leg evt med en finger først" "Buttplugs i flere størrelser og start uden en partner" "Det er så utrolig vigtigt at varme op" "Ved buttplugs: pres i mod når den skal op. Klem/stram til år den skal ud" "Du skal ikke presse dig selv ud i det hvis ikke du er 100% komfortabel" "Lyt til kroppen og stop op hvis det gør ondt" "Det kan være godt at have vaginalt penetration inden da det opvarmer musklerne bagi" "Kommuniker" "Husk at trække vejret" "Lyt til podcasten 'sex i nummer to'" "Tal også om chancen for afføring"


"Vandbaseret, uden parfume fra Apoteket"


"Kaerlig glidecreme"


"Sinful har lavet et i deres eget mærke til analsex som er rigtig god"


"Ikke en af de pirrende slags, i hvert fald. De kan godt svie"

"Ifht analsex: PAS PÅ med de der afslappende/bedøvende glidecremer til analsex. Du risikerer skræmmer, fordi du ikke kan mærke muskulaturen og når den siger fra. Husk, der er en grund til, at ens ringmuskel feks er helt lukket og det er svært at få noget op. Slap af, tilpas med glidecreme og slap mere af." "Hybrid - en blanding af vand og silikonebaseret!" "Matas medicare. Intim gel. Godt til alt" "Unscented, uden smag og lign. Har oplevet at få mavesmerter og diarré pga glidecreme med lugt og lign." "Vil anbefale en silikonebaseret da vandbaseret tørrer hurtigt ud" "Spunk - kan købes på homoware.dk" "Jeg har haft gode erfaringer med kokosolie"

Du kan også finde flere anbefalinger i dette indlæg her.


"Der er mange forksellige typer glidecremer. Alm glidecreme er der ikke noget der hedder. Der er silikone, oliebaseret, vandbaseret, natur, creme osv"


"Analglidecremer er ofte tykkere og langsommere om at tørre ud"


"Der er nogen analglidecremer der har bedøvende effekt men undgå dem!"

"Der kan være glycerin i hvilket ikke gør det så godt til vaginalt brug"


"Lol, jeg vidste ikke, der fandtes anal glidecreme. Alm. glidecreme fungerer i hvert fald heeeelt fint. Hilsen den helt store anal-lover."

"Tror da at visse sygdomme kan overføres lettere, hvis der kommer små rifter i eller omkring anus, men er på ingen måde ekspert. Kunne være fedt med lægelig rådgivning måske?"


"Ja/nej. Analkanalens slimhinde er sart og der kan nemt opstå en rift, hvorfor kønssygdomme let kan overføres. Samtidig kan der opstå betændelsestilstand, smerter og diverse tarmgener. Ydermere kan skader på ringmuskulaturen have senfølger. Endeligt kan der opstå infektion/sygdom ved utilstrækkelig hygiejne (fx ass-to-mouth, giver finger anal og glemme at vaske hænder osv.) Alt dette kan undgås hvis man a) bliver testet og/eller bruger kondom b) varmer op med ad libitum glidecreme (hvis det gør ondt, gør man det forkert) c) husk hygiejnen! Hilsen en analfikseret mediciner.


Ringmusklen kan godt springe, men så skulle man virkelig have gået amok (her er vi nok ude i noget fisting/meget stor dildo). Mere normalt er at den bliver overstrækket, men det går over af sig selv/vha. knibeøvelser, og er derfor ikke noget specielt farligt (omend ubehageligt/skræmmende i perioden). Hvis man som modtager lytter til sin krop, burde der ikke være nogen fare"


"Har hørt fra en veninde som er sygeplejerske og har arbejdet på skadestuen, at der en gang imellem kom folk ind med komplikationer ift at “miste” en buttplug/hjemmelavede buttplugs(som fx en grøntsag) fordi der ikke var en bagstop på den fx. SÅ BRUG ALDRIG ANDET EN LEGETØJ SOM ER LAVET TIL DET.


Hun har også fortalt at hvis man er voldsom i akten og får en større rift på indersiden af tarmen(hvilket man ikke nødvendigvis kan mærke), kan der komme infektion i blodbanen, hvilket godt kan være farligt. Derfor skal man være meget obs på om der kommer blod i afføringen efter man har haft analsex. Man kan også sagtens have fået en udvendig rift ved anus, som kan bløde lidt, men det er ikke så alarmerende fordi det kan holdes rent med vand efter toiletbesøg. Men hvis der er blod i selve afføringen skal man søge lægehjælp."


"Det er vigtigt at bruge beskyttelse!!"

"Douching kan godt være småfarligt for endetarme hvis vandet bliver skudt for langt op. Så vil anbefale at man bare skider en time før og går i bad bagefter. Så skulle det være fint. Men man kan godt få rifter så meget lube og laaangsom start er key!"


"Det er vigtigt at bruge kondom da der også kan overføres kønssygdomme ved analsex" "Ringmusklen kan springe og huden mellem skeden og anus kan flækkke hvis man er for hård."


"Der kan skabes vakuum når penis trækkes ud og det kan suge afføring med ud"


"Jeg skulle skide ualmindelig meget bagefter. Ikke så sexet"


"Rimelig meget lort..."


"Det kan gøre ondt, rifter, hæmorider, lort på pikken - hvis man synes det er 'galt'"


"Hvis man bruger et objekt uden håndtag kan det smutte op i tarmsystemet"


"Hvis I ikke giver jer tid og rusher det, kan det gøre seriøst ondt, og du kan få slemme rifter. Og det er så synd, for det er ægte nice, når man tager sig tiden, der skal til."


"Mener ja til at man skal bruge kondom, selvom man bruger anden prævention. Altid kondom når det er i røven, læste jeg engang. Man kan vidst egentlig også godt få klamydia i røven."


"Altså, nej og ja. Man bliver ikke gravid af analsex! Kondom er en fin idé, fordi man efterfølgende kan tage det af og fx have (hvis man har en vagina) vaginal penetration uden at være så bange for bakterier og forurening. Ellers SKAL man selvfølgelig vaske inden evt vaginal penetration. Desuden er der diverse kønssygdomme der godt kan smitte analt; herpes, kondylomer mm. Derfor er kondom en god idé."


"Hvis der spørges om man kan blive gravid, så nej det kan man ikke. Men man kan stadig overføre sygdomme."


"Kondom under analsex kan være en god ide, især hvis sex fortsætter efter det. For så er penis (eller hvad man nu penetrerer med) ren."


"Der *skal* ikke nødvendigvis bruges kondom, men jeg gør det altid af princip - ikke som prævention, men fordi det hygiejnisk er nemmere. Det gælder også dildoer jeg bruger vaginalt. Og så masser af glidecreme"

93 % af jer svarede ja

7 % af jer svarede nej "Og det skal man være indforstået med, og være okay med. Ellers er der en risiko for at man reagerer forkert når/hvis det sker, og man blamer den anden for ikke at være “ren”. Det er jo ikke muligt at helgardere sig imod afføring når man leger med/i det område det befinder sig"


"Man kan godt lave en analskylning med rent, lunkent vand UDEN sæbe, men husk for guds skyld at få alt vandet ud igen og gør det ikke for ofte. Din endetarm er slimhinde og de bliver tørret ud af at blive "vasket" for ofte. Hvis du har almindelig, fast afføring, så behøver du ikke at skylle din endetarm, men skal bare huske at analleg skal foregå ikke lige efter du har skidt, men heller ikke for mange timer efter. Mads Ananda Lodahl har en fantastisk guide til røvhullet."


"Sørg for at du har været på toilettet for nyligt (og altså ikke skal skide). Så bare vask dig bagi med vand. Sådan har jeg altid gjort og har ikke haft problemer."


"Jeg bruger en anal “pumpe” hvor man simpelthen sprøjter vand op i røvhullet og skider det ud, indtil vandet du skider ud er klart og uden afføring. Det gør mig meget mere afslappet! Man kan købe sådan en pumpe enten i din lokale sexskole ellers kan du købe den Bille snotsuger på apoteket."


"Man kan købe en lille analduch, som kan sprøjte lidt vand op. Man skal lige vende sig til følelsen. Det er ikke ubehageligt eller gør ondt. Husk lidt glidecreme ved indføringen. Sinful har en begynder pakke til analsex, der står også ting som der er gode af vide. Du kan også altid søge afklaring omkring sin sexualitet hos en sexolog, hvis der er noget du er i tvivl om noget ved dig selv og du har behov for at kigge nærmere på udfordringen i dit sexliv. Kh en sexolog-studerende"


"Gå i bad på dagen og hvis jeg laver lort på dagen så går jeg ud og skyller igen" "For mig er det fint bare lige at skylle under bruseren inden" "Sørg for at have skidt et par timer før" "Jeg vasker bare mellem ballerne med en mild sæbe" "Vil man gerne bruge tunge kan man bruge slikkelapper"

35 % af jer svarede ja


65 % af jer svarede nej


"Tal med din partner om det så du kan mærke at hvis det sker så skal det nok gå" "Det er ikke verdens undergang" "Det er ikke risikofrit, gør det kun hvis du føler dig tryg ved din partner"

"Når du har været på toilettet og vasket dig kan du prøve selv at stikke en finger eller andet op, og på den måde se, at der ikke kommer lort med ud. Du kan også kigge på hullet i et spejl, og på den måde se, at du er ren." "Affind dig med at der er lort i røvhullet og hvis fobien kommer fra giveren er den et røvhul" "Altså man kan jo gøre sig rent bagefter" "Tal om det. Det kan godt være grænseoverskridende men hvis ikke du kan snakke om det med personen er det så en person du skal have analex med?" "Tøm dig med et lavement først" "Kommuniker inden om at det er en risiko. Snak om din usikkerhed omkring det"

19 % af jer svarede ja


81 % af jer svarede nej


66 % af jer svarede ja


34 % af jer svarede nej "Jeg tror at et stort problem for dem, der ikke oplever det som rart, er at man prioriterer penis-penetration! Det er sååå følsomt deromme og at bolle der skal ikke bare være fordi at det er fedt for den penetrerende person, men fordi det er dejligt. Det er lidt ligesom skeden - jo mere man slapper af, jo rarere og mere "medgørligt" bliver det, og hvis der er noget der modarbejder det, så er det at gabe over mere end man kan klare!"

42 % af jer svarede ja


58 % af jer svarede nej

"Ved ikke hvad “alle siger”. Det gør ondt. Men man skal jo gøre det langsomt og forsigtigt, huske at trække vejret og slappe af, og have rigtig meget tillid til hinanden. Den som penetrerer skal være meget opmærksom på at den anden er helt med på hvornår man gør hvad, og en tillidsfuld kommunikation er nødvendig.


De første par gange jeg (og min partner) forsøgte det, troede jeg, jeg aldrig ville kunne få det til. Det gjorde så fucking ondt og jeg kunne ikke slappe af. Men så gjorde vi noget andet og så kunne vi prøve igen næste gang jeg var klar til det.


Og nu er det noget jeg rigtig godt kan lide og nyder at være i."


"Åhhh. Det er ikke meningen at det skal gøre ondt! Slap af, gør der når du føler dig tryg og tændt, gør det i et roligt tempo, brug masser af glidecreme. Analsex for mig gør ikke ondt, og jeg kan endda få orgasmer af det :) det kan stimulere g-punktet gennem skedevæggen."


"Masser af opvarmning med fingre eller andet i lang tid. Og forspil, så du er tændt og lysten. Og så selvfølgelig brug glidecreme eller andet. Dog gør det også, at det er lettere for ham at komme ind, så I skal begge være opmærksomme på at være forsigtige til at starte med. Og du skal have kontrollen over hvor hurtigt i går frem."


"GLIDECREME!!! Og buttplug har hjulpet mig meget."


"Hvis det gør ondt, så stop! Analsex skal ikke gøre ondt. Analsex tager tid, du skal være meget opvarmet/liderlig før at man er klar til det. Gå altid langsomt frem og brug massere af glidecreme. En finger af gangen og ikke noget med bare at mase på. Analsex er mega dejligt når man giver sig tid til det. Podcasten ærligtalt har en god episode on analsex.


"Gå langsomt frem"


"Masser af glidecreme"


"Øv dig med buttplugs. Og start med små og byg op i størrelser"


"Forberedelse og afslapning"


"Masser af opvarming"


"Fingre først"


"Hav tålmodighed"


"L a n g s o m t"


"Stop hvis det gør ondt"


"Tid, tillid, tryghed"


"Det er vigtigt at lysten til analsex er der. Man skal ikke have sex kun for en partners skyld. Start stille og roligt"


"Buttplugs, glidecreme, fingre og tunge."


"Massage på lænden, ballerne, lårene så man slapper godt af"


"Start med at partneren leget med det under oralsex og arbejd liderligheden op"


"Start med fingre"


Sid overskrevs så kan du selv styre det"


"Gå i bad sammen, så ved du at hvis uheldet er uden så kan det hurtigt skylles af"


"Han slikker fisse mens han smører godt ind i røvhullet. Når der er godt vådt kommer han forsigtigt op i røvhullet mens jeg har en vibrator"

"Først massere udvendigt, så 1 finger op, så 2, så måske et buttplug, og så kan han til sidst trænge laaaangsomt op. Når først han har været helt oppe én gang, kan vi som regel fortsætte i en rytme som var det vaginalt. Og så for Guds skyld rigeligt med glidecreme under heeeele processen!!"


"Min kæreste og jeg bruger nok 5 min. på opvarmning nu, hvor vi er blevet ok trænede i det. Og kan gå direkte fra 1 finger til penetration. Men de første gange skulle jeg bruge i hvert fald 15-20 min. Og så føles “opvarmning” jo i øvrigt også meget lækkert.

"Meget besvær ved det handler helt sikkert også om, at man er opspændt. Og det gør sig bare ekstra meget gældende, når det er anal, fordi 1) det er uvant og 2) man kan have så mange bekymringer og komplekser omkring det, som ikke er tilstede ved vaginal pen., som vi også kan læse her. Men når man har gjort det sammen en del gange, forsvinder meget af den opspændthed også med tiden, fordi man lærer hinanden at kende i det og bliver tryg." "LANG TID" "Finger i både vagina og anus er rigtig godt men masser af glidecreme" "Mindst 45-60 minutter" "20 minutter. Fingre, glidecreme og buttplugs i et par forskellige størrelser" "5-10 minutter" "Det er meget forskelligt - 3-30 min" "Masser af massage i området" "En halv times tid. Berøring, finger, slik, legetøj" "Indtil det er dejligt og på ingen måde et problem at få 'penis' ind" "Med buttplug. ca. 10-20 min" "Varmer op med buttplugs i forskellige størrelser"

"Det handler ikke så meget om at strække sit anus ud, som det handler om at lære at slappe af. Et trick er at skubbe en lille smule ud, ligesom hvis du skider, for det er den stilling muskulaturen slapper bedst af i. Prøv dig frem."


"Det tog laaaang tid"


"Anus er en muskel som kan give sig så du kan have fuld penetration første gang"

"'fuld'/penis penetrering behover ikke være et mål eller slutpunkt"


"Har lært at man skal presse lidt mens han stikker den op fordi så udvider den sig. Selvfølgelig med masser af glidecreme" "Nogle uger hvor vi bare brugte fingre" "2-4 gange" "En uge med intensiv træning. Buttplugs, rimjob og finger" "Måske et par måneder fra jeg prøvede første gang selv til jeg prøvede analsex" "20 minutters tid med stimulering af og omkring ringmusklen" "Det var en længere periode. Først med finger. så fingre. Så buttplug, så penis"


"Slappede MEGET af. Så meget, at jeg følte jeg pressede, som når jeg skider. Men trængte ikke til at gå på toilettet, så der var ingen afføring."


"Ved at give slip på kontrollen. Det kan være grænseoverskridende i starten, men jo mere afslappet man er, jo dejligere bliver det"


"Man vænner sig til det hvis man vil og synes det er dejligt" "Onanerer selv analt så fandt måske en måde at nyde det på og slappe af" "Det kom helt af sig selv da jeg havde prøvet det lidt" "Fik min partner til at holde stille et par sekunder. Det er intenst men det føles fantastisk" "Prøv under onani og blive mere komfortabel med din røv" "Jeg skal bare være meget liderlig" "Hvis det er fordi det ikke er rart så stop" "Har prøvet det en del gange men aldrig vænnet mig til det. Måske er det ikke for alle" "Dybe vejrtrækninger" "Tid" "Det føles dejligt fra starten af" "Kæmper stadig med det. Det er rart men det føles samtidig som om jeg skal skide haha" "Har jeg aldrig rigtig, men giver man slip kan man få de vildeste orgasmer"

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page