top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben anbefaler: serier


Anbefalingsrunde! Midt i denne karantænetid, hvor dagene smelter sammen og hovedet har svært ved at finde hoved og hale i det hele, kan man godt løbe tør eller mangle nogle ideer til god (educational) underholdning i alle former. Derfor lavede jeg en anbefalingsrunde på klubbens instagramstory. Jeg startede med mine anbefalinger og så kunne I sende jeres ind. Det har jeg lavet til denne lille serie hvor vi deler alle vores anbefalinger.

I dette indlæg kommer alle serie anbefalingerne:


Sex education

Jeg elsker selv Sex Education (Eric giver mig liv!) og synes helt klart det er en serie mange, specielt unge, kan få gavn af da den åbent snakker om sex og seksualiteter og er med til at belyse mange emner der ikke (må) snakkes om. Serien følger teenagedrengen Otis, der har en mor der er sexterapeut. Han starter selv en klinik på sin skole sammen med en kammerat og giver råd til andre elevers 'sex-problemer'.

Et medlem skriver: "Jeg ville give en anbefaling til klubbens frirum - De fleste kender den nok godt, men Netflix serien Sex Education, fortjener at blive nævnt, synes den snakker om og aftabuiseret seksualitet, identitet, onani, seksuelle overgreb og så meget andet, på en mega god og tilgængelig måde, der i hvert fald åbnede mine øjne en del og lærte mig meget."

Du kan se de, indtil videre, tre sæsoner på netflix.


Girls

"Denne serie fokuserer på en gruppe kvinder i New York og deres eventyr efter universitetet. Efter kunstskolen, mener Hannah (Dunham) at hun har talentet til at blive en succesrig forfatter, og mens hun endnu ikke har skrevet sine erindringer, har hendes forældre afskåret hende økonomisk. Endnu en komplikation er hendes ugengældte passion for skuespilleren Adam. Da den barske realitet viser sig, sætter Hannah sin lid til sin bedste ven Marnie, der har et job og en kæreste. Samtidig dukker deres ven, Jessa, op i byen, hvor hun flytter ind hos Shoshanna, hendes naive yngre kusine. I løbet af den første sæson prøver de fire piger på at finde ud af, hvad de vil have – fra livet, fra fyre, og fra dem selv og hinanden."


Et medlem skriver: "serien Girls på HBO har mit hjerte"


Du kan se serien på HBO her.


Broad city

"Serien følger de to unge kvinder, der også i serien hedder Abbi og Ilana, og deres festlige liv i New York. De ryger sig gerne skæve og tager på eventyr i den spændende by, der byder på alt fra thrilleragtige køb af illegale håndtasker til akavede restaurantbesøg." (Filmmagasinet Ekko)

Et medlem skriver: "To single kvinder I NY der både snakker om feminisme og håååår"


Serien kan ses på Comedy Central her.


Doggystyle

Jeg er selv vild med Doggystyle! Jeg synes den tager fat i rigtig mange gode ting om det at famle rund i tilværelsen, samt sex og kærlighed.


"Asta drømmer om at blive elsket og beundret. Hun søger kærligheden i en mand med det rigtige image og jagter en karriere som skuespiller. På insta ser hendes liv perfekt ud, men lige nu mangler Asta et sted af bo. Det er bare ikke helt nemt at finde bolig i København, og slet ikke når man hverken tjener penge eller er studerende. Måske må Asta forlade det funklende København, men hun vil for alt i verden ikke hjem til sine forældre i provinsen."


Du kan se de to sæsoner på drtv her.


Feel good

"Standupkomikeren Mae Martin håndterer et lidenskabeligt og rodet nyt forhold til pigekæresten, George, mens hun tackler udfordringerne ved at være ædru."


Find serien på netflix lige her.


Special

Om serien skriver Netflix: "En ung, homoseksuel mand med cerebral parese bryder ud fra sin isolerede eksistens i håbet om endelig at finde det liv, han ønsker sig." - Et medlem skriver om serien: "Så fin serie der super fedt viser at sex også er for folk med funktionsnedsættelse og så er den bare super queer!"


Du kan se serien på Netflix her


Euphoria

Jeg har selv set Euphoria og jeg kan godt forstå den er populær! Beskrivelsen på HBO skriver: "Advarsel: Serien indeholder stærke billeder og eksplicit indhold såsom hårde scener med stofmisbrug, vold og seksuelle situationer. Disse scener kan virke ubehagelige for nogle seere. Multimediestjernen Zendaya har hovedrollen i en dynamisk HBO-dramaserie, som følger en gruppe gymnasieelever, der færdes gennem et minefelt af stoffer, sex, identitet, traumer, sociale medier, kærlighed og venskab i vor tids mere og mere ustabile verden."


Du kan se serien på HBO lige her.


Pose

"En dansemusical, der foregår i 80'erne og udforsker kontrasten mellem flere forskellige livsstile og samfundslag i New York: LGBT-scenens ballroom-kultur, den luksuriøse Trump-periodes opståen og den sociale og litterære scene i centrum af byen."

Serien kan både ses på netflix eller HBO.


Mrs. America

"“Mrs. America” fortæller historien om bevægelsen for vedtagelsen af ligestillingsloven Equal Rights Amendment og den uventede modreaktion, der for evigt ændrede det politiske landskab." Cate Blanchett er med i serien og alene det gør at jeg har super meget lyst til at se dem. Okay, handlingen lyder virkelig også interessant!!


Serien kan ses på HBO her.


Unorthodox

(Endnu) en ny serie på Netflix som jeg også har kigget lidt på. "En hasidisk jødisk kvinde i Brooklyn flygter fra et arrangeret ægteskab til Berlin og bliver adopteret af en gruppe musikere, indtil fortiden indhenter hende."


Du kan se serien på Netflix.


Unbelievable

Et medlem skrev til mig og sagde at denne serie manglede på listen - så den tiljøjer vi lige. "Virkelig godt lavet og virkelig skræmmende på samme tid." Jeg har ikke selv set den men kun hørt anbefalinger om den. En realistisk serie der giver en knude i maven.


Om serien: "da en ung kvinde beskyldes for at lyve om en voldtægt, ser to kvindelige betjente på en række overfald, som ligner uhyggeligt meget. Inspireret af virkelige hændelser."


Serien kan ses på netflix.


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page