top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Klubben anbefaler: programmer


Anbefalingsrunde! Midt i denne karantænetid, hvor dagene smelter sammen og hovedet har svært ved at finde hoved og hale i det hele, kan man godt løbe tør eller mangle nogle ideer til god (educational) underholdning i alle former. Derfor lavede jeg en anbefalingsrunde på klubbens instagramstory. Jeg startede med mine anbefalinger og så kunne I sende jeres ind. Det har jeg lavet til denne lille serie hvor vi deler alle vores anbefalinger.

I dette indlæg kommer alle program anbefalinger:


Tykke Ida

Et indblik ind i Idas liv som tyk og den diskrimination og de fordomme hun er ude for, specielt det at tykke kvinder ikke må være seksuelle og at tykke kvinder ikke kan score. Det er anset som forkert at et tykt menneske elsker sig selv hvilket også er noget hun kommer omkring.


"Må man være tyk og elske sex? Må man spise is på gaden? Må man være glad og gå i stramt tøj? Og hvor mange elskere kan en tyk pige egentlig tillade sig at have? I denne minidokumentar på to afsnit kommer vi helt tæt på kropsaktivisten Ida, der har været tyk hele sit liv, og som kæmper for retten til at se ud, spise, elske og leve som hun gør, uden at skamme sig. Midt i Idas liv er også alle elskerne, den konstante jagt på den eneste ene, tårerne og selvhadet, der viser, hvor svært det er at få kærlighed fra andre, når man stadig kæmper med at give den til sig selv."


Se de to afsnit på drtv lige her.


Idas fede fatcamp

Ida, der også står bag ved Tykke Ida, har taget flere kvinder med på fat camp i USA og her får vi et indblik i deres kampe og tanker om tykfobi og hvad man ikke 'kan og må' som tyk.


"Det skal ikke længere være forbundet med skam, at være tyk. Derfor har Ida, kendt fra DR3 dokumentaren 'Tykke Ida', inviteret fire andre tykke kvinder med til North Carolina, hvor de - for første gang i deres liv - skal indgå i et fysisk fællesskab, som udelukkende består af tykke kvinder."


Se de seks episoder på drtv lige her.


Fissen brænder - mit liv med vulvodyni

Et medlem har anbefalet denne 30 minutters svenske dokumentar og vil også selv anbefale den. Har du nogensinde hørt om sygdommen vulvodyni? Det havde jeg ikke før jeg så et opslag på Instagramprofilen Kend Din Kus, hvor en kvinde fortalte om hvordan det var at leve med sygdommen.


Kvinder fortæller om hvordan det er at leve med vulvudyni. Vulvodyni er en smertelidelse i underlivet og rammer hver tiende mellem 18-25 år. Det er chokerende at høre om det svigt der er fra sundhedsvæsnet der enten ikke ved hvad de skal stille op, ikke tager det alvorligt, siger at det ikke kan passe at de har denne sygdom eller giver råd der kan gøre det værre.


Du kan se den korte dokumentar på DRTV lige her.


Mig og min pik/fisse

"Fisse, kusse, skede, lotusblomsten. Hvad end du kalder den, så har alle kvinder den mellem benene. DR3 gir dig et helt ucensureret kig ind mellem benene på en række hudløst ærlige danskere, der fortæller om former, folder og behåring. For hvor meget betyder det, vi har under bæltestedet, for vores tanker og følelser?"


Hmmm "hvad end du kalder den, så har alle kvinder den mellem benene." - det er ikke sandt! Jeg har selv set programmet og det er skønt at se forskellige vulvaer og penis (i flertal?) og høre deres egne oplevelser men det er (desværre) med en meget binær kønsforståelse som mænd=pik og kvinde=fisse som du kan læse i beskrivelsen ovenover.


Afsnittene kan ses her på drtv


Jeg er tyk

"Dansk dokumentar om fire unge kvinder, der har fået nok af selvhad og skam og nu insisterer på at leve livet fuldt ud. Mød Helene, Marte, Pauline og Wilde i 'Jeg er tyk'." Det er så utroligt vigtigt at der bliver sat fokus på den tykhad der er i samfundet. Det går ud over alle (frygten for at blive tyk) men i den grad tykke mennesker der bliver så diskrimineret alle steder fra!


Lige nu kan du se to afsnit på tv2 play.


Explained, den kvindelige orgasme

Et medlem anbefaler afsnittet 'den kvindelige orgasme' (mennesker med vulva og vagina) lavet af Explained. I beskrivelsen står der "den kvindelige orgasme er sværere at opnå, når en mand er involveret. Se årsagerne - og hvordan kvinder bruger gør-det-selv-løsninger." I denne episode af Explained finder du ud af hvad orgasmen er og ikke er.


Episoden kan findes på netflix lige her


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page