top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Kender I også det med jeres udflåd?


Udflådet startede på story med spørgsmål omkring afblegede pletter i underbukserne og udflåd der føles som om det ætser lidt og så tænkte jeg at vi lige så godt kunne tage et 'kender/oplever I også det' som vi har lavet med menstruation, vulva og sex.


Her kommer alle jeres spørgsmål omkring udflåd - rækkefølgen er som de blev lagt op på story:


Besked fra medlemmet: "Hej, jeg har et anonymt spørgsmål til klubben, hvis du vil lægge det på story! Tænkte på om der er andre der oplever at deres udflåd/mens somme tider føles nærmest som om det ætser lidt?? Tænker om det kan være fordi det er meget surt til tider, men har bare aldrig oplevet at det har bleget mine trusser, så det skulle næsten undre mig hvis mit er mere surt end andres.. Har spurgt flere veninder om de kender det, men de reagerer lidt som om jeg skal gå til lægen, hvilket jeg altså ikke tror jeg skal hahah. Takker på forhånd."


22% af jer svarede kender

78% af jer svarede kender ikke


"Oplever det ofte efter sex"


"Mange får (sommetider blot mild) svamp on/off og det kan give ætsende sviende fornemmelse"


"Jeg ville måske snakke med en gynækolog om det"


"Kunne godt lyde som et mild svampetilfælde"


"Ja, så meget at det kan give sår, barrierecreme hjalp"


"Kender at det ætser hul i mine trusser"


"Oplever selv ætsende fornemmelse men ved mig klør det også samtidig og det er svamp i mit tilfælde"


Besked fra medlemmet: "Noget med hvor meget / mængde af udflåd er “normalt”, og hvad andre gør. Jeg bruger fx altid trusseindlæg, for ellers synes jeg nogle gange det kan sive igennem mine trusser og så kommer der noget af det ud på indersiden af ens bukser. Kan fx slet ikke forstå hvordan nogle kan bruge g-streng, for der føler jeg især det “siver ud”, så det stoppede jeg med at bruge allerede som teenager - er bare nysgerrig på hvad andre gør og om de overhovedet tænker over det her “problem”"


Har du meget udflåd (hvad du synes er meget)?

54% af jer svarede ja

46% af jer svarede nej


Bruger du altid/tit trusseindlæg pga udflåd?

15% af jer svarede ja

85% af jer svarede nej


"Jeg har også meget udflåd og brugte også trusseindlæg engang men stoppede med det og har vænnet mig til at jeg bare altid har udflåd i trussen. tørrer det af når jeg er på toilettet eller kan mærke at der er meget vådt men ellers lever jeg med det da det er usundt for underlivet at gå med trusseindlæg konstant, det kan ikke ånde så man producerer faktisk mere udflåd end ellers og så er det grobund for svamp. Mit råd er drop trusseindlæg nu og gå kun i naturligt stof som bambus eller 100 % bomuld, så kan underlivet ånde og regulere sig selv på en sund måde."

"Nej. Vil dog sige at jeg før har brugt min menscup til at fange udflåddet inden det kommer ud hvis jeg har haft nogle bestemte bukser på hvor det tydeligt vil kunne ses, eller hvis jeg har skulle noget hvor jeg ikke har kunne gå på toilet og tørre mig helt så ofte. Syntes det er ekstremt skamfuldt og tænker tit om der er noget galt."


"Jeg har det afhængigt af min cyklus og når det er så går jeg oftere på toilet og tørrer mig. Oplever også at det går igennem til bukserne"


"Bruger også trusseindlæg ellers skal jeg skifte underbukser flere gange om dagen"


"Brugte dagligt trusseinlæg indtil en gynækolog fortalte at det kunne give celleforandringer"


"En til to teske udflåd er normalt, hvis du oplever at det siver ud og gør trusserne gennemblødte så kan det sagtens være din pH værdi som der er ged i. Indlæg gør det værre"


"Jeg har også meget udflåd men jeg hader indlæg så lader det bare komme"


"Har det lige sådan!!"


"Har mere udflåd jo mere seksuel aktiv jeg er"


"Bambus/bomuldstrusser er godt så kan vulva bedre ånde og det har den brug for for at have det godt"


"Havde mindre udflåd efter jeg stoppede med at bruge trusseindlæg i en periode"


58% af jer svarede ja


42% af jer svarede nej


"Mindre mængde"


"Har meget kræftigere og mere klistret udflåd nu hvor jeg ikke er på p-piller mere"


"Mindre udflåd og mere neutralt i lugten"


"Øget mængde og mere varierende konsistens end på hormonspiral"


"Har fået ægløsningsudflåd efter stop af p-piller. Bleger ikke mine trusser mere"


"Havde mindre udflåd på p-piller"


"Hvor jeg er i min cyklus kan altid ses på min udflåd, det kunne det ikke før"


"Havde nærmest ingen udflåd på p-piller, nu er det normalt igen"


"Har meget mere udflåd"


"Er stoppet for tre uger siden og jeg ha SINDSYGT meget udflåd - kroppen genstarter"


"Har mindre udflåd"


"Mit udflåd er begyndt at følge min cyklus"


"Mere lugtende og klumpet udflåd efter p-pille stop"


"Tykkere og klarere"


74% af jer svarede ja


26% af jer svarede nej


"Men meget af det der skrabes ud, er fnuller fra toiletpapiret (blandet med udflåd)."


"Er det ikke mere smegma?"


56% af jer svarede ja


44% af jer svarede nej


"Det er brunt omkring min mens"


69% af jer svarede kender


31% af jer svarede kender ikke

"Min kæreste har det lidt på samme måde, selvom jeg på en måde bare synes at det er sexy med en lidt våd trusse. Og jeg er jo vant til udflåd i mine egne underbukser. Bliver så trist af at tænke over hvor meget vi har lært at skamme os over vores kroppe."


95% af jer svarede ja


5% af jer svarede nej


"Udflåden ændrer sig gennem din cyklus i hvert fald hvis man ikke bruger hormonprævention. Hvid og “tør” eller “snasket” udflåd = ikke fertilt. Gennemsigtigt/slimet/æggehvideagtigt = fertilt udflåd."

"Ja det er en “cyklus-ting” . dit udflåd er i konstant cyklus og kan vise dig hvornår du er mest fertil fx."


26% af jer svarede ja


74% af jer svarede nej


"Jeg gjorde i en periode - man kan få det “fikset” hos en gynækolog, hvis det er til stor gene. Så smører hun sådan noget lila stads på, der gør et eller andet."


"Ift trusseinglæg. Gik og med dem engang og følte jeg måtte skifte det mange gange daglig, fordi jeg følte jeg havde meget udflåd. Talte med en gynækolog om det, som sage at bakterier sætter sig i trussendlægne, og at jeg skulle bruge bomuld/silke/uld trusser og skifte dem dagligt eller mere. Og så gik det væk af sig selv. Min udflåd mindskes og dermed også lugten af brugt trusseinglæg. Fordi så kunne vagina ånde og selvrense."


"Kan være klamydia."


"Måske prøv i en uges tid eller to uden. Det kan godt være, at vulva producerer mere udflåd pga trusseindlægget, fordi der ikke er ordentlig ventilation og fordi der samler sig nogle bakterier dernede."


"Jeg vil lige gøre obs på at trusseindlæg også kan “forværre” miljøet dernede og forårsage endnu mere udflåd, så det kan vist godt blive lidt af en ond cirkel hvis man bruger det som løsning på meget udflåd - men kan godt forstå at det lidt kan føles som den eneste løsning, og der er garanteret også forskel på trusseindlæg, så jeg skal ikke gøre mig klog på om det er derfor i lige denne situation. knus"


97% af jer svarede ja


3% af jer svarede nej


"Lige til det her er jeg glad for at bruge en cyklus-tracker hvor man kan skrive ting ind dagligt, både udflåd og lignende, men også humør og spisevaner og sådan, så kan man holde øje med om det ændrer sig med cyklussen eller om der er noget usædvanligt."


"Fordi livmodermunden åbner sig lidt omkring ægløsningen, fordi sæden nemmere kan svømme derop. Så det er sekret fra livmoderen. Det er typisk æggehvideagtigt, sejt og gennemsigtigt. Østrogen har meget med sekret at gøre, ændring i østrogen vil typisk medføre ændring i sekret"


"Min er basically ægge hvide - sygt klistret hahah"


"Jeg har meget mere udflåd ved ægløsning, hvor det “klistrer” mere.. Rører man ved det, kan man se hvordan det hænger lidt mere ved end normalt (ved mig).. Det hænger i tråde mellem fingrene, hvis man slipper dem let.. Duften er også anderledes, ikke dårlig men anderledes.. kraftigere duft måske."


"Mit er meget tykt og helt hvidt."


"Under ægløsningen vil udflåddet være næsten som æggehvide, meget eftergiveligt og elastisk."


"Udflåden er en del af cyklussen. Læs om det i boget “taking charge of your fertility” eller download den gratis app “Clue”. Lige efter mens har de fleste ikke så meget udflåd - altså den tørre fase, derefter går det til klistret og derefter cremet, for tilsidst at blive helt klart og æggehvideagtigt (under ægløsning). herefter er de fleste okay tørre igen indtil menstruationen kommer. Dette gælder naturligvis kun hvis man ikke bruger hormonel prævention "." "Jeg kan igen anbefale app'en Clue. Udover at man kan tracke sin menstruation kan man også tracke sin udflåd. Den er nemlig cyklus bestemt og vil ofte være mere elastisk op til ægløsning for bedre at kunne lede sæd op til ægget. I Clue kan man læse mere om hvordan ens udflåd kan ændre sig. Selv definerer de 4 typer: æggehvide, klistret, cremet og atypisk."


"Ved ægløsning er det meget klistret så sædcellerne kan sætte sig fast - forestil dig at have udflåd mellem pege og tommelfinger og når du trækker dem fra hinanden vil der være en lang “snor” af slim, det er ægløsningsudflåd. "Basically så går udflåd fra at ikke at være der - sticky - cremet - æggehvide - sommetider helt flydende og tilbage igen i hver eneste cyklus. Jo mere flydende den er, jo tættere er man på ægløsning, jo længere kan sædceller overleve og jo mere fertil er man (man er kun fertil i de maks 24 timer hvor ægget er levende lige efter ægløsningen). Det der med skiftende type og mængde af udflåd er et helt normalt sundhedstegn."


"Man kan kende sin fertile periode på klart udflåd, at det kan strækkes ud mellem fingrene og at det føles glat eller slippery når man tørrer sig. Det kan være alle tre ting eller bare en af dem."


"Efter menstruation kan end udflåd være brunt eller der er måske slet ikke så meget. Der dannes en “prop” af slim/udflåd, for at beskytte underlivet mod diverse ubudne ting og sager. Når man så når sin ægløsning midt i sin cyklus, så løsnes denne “prop” for at der kan blive fri passage gennem livmoderhalsen for sædcellerne. Der kan derfor opleves større mængder udflåd omkring ægløsning og derefter en lidt mindre mængde frem mod næste menstruation. Håber, det giver mening. Det er selvfølgelig super individuelt! Men rent fysiologisk løsnes den her “prop” ved ægløsning og der kan derfor typisk opleves mere udflåd."


Brug en tracker som Clue for eksempel. Så kan man se om der er system i ændringerne"


"Lugt til det!"


"Læs fx bogen Glæden med Skeden som er super god og gennemgår udflåd i de forskellige faser"


"Læs Taking Charge of your Fertility, fyldt med viden om udflåd. Kan se bort fra fertilitet"


"Lugt og rør ved det"


"Læs bogen 'dit hemmelige våben' - så meget cyklusviden"


"Følg fx @cyklusvisdom"


"Bogen Gennemblødt gennemgår hvordan udflåd ændrer sig under cyklus"


"Det bedste jeg har gjort er at bruge en tracker"


"Lav en vulvadagbog!"


"Østrogenial har lavet afsnit om udflåd og gennemgår det"


76% af jer svarede kender


24% af jer svarede kender ikke


13% af jer svarede ja


87% af jer svarede nej


47% af jer svarede ja


53% af jer svarede nej


Oplever du at underlivet lugter kan du tjekke klubbens indlæg; et lugtende underliv?


59% af jer svarede ja


41% af jer svarede nej


60% af jer svarede ja


40% af jer svarede nej


90% af jer svarede kender


10% af jer svarede kender ikke


"DET ER FORDI MAN HAR ÆGLØSNING! Det står i et rigtig godt kapitel i "glæden med skeden", hvor man kan lære at læse sin cyklus ud fra ens udflåd"


72% af jer svarede ja


28% af jer svarede nej


34% af jer svarede ja


66% af jer svarede nej


"Det er sved fra lysken (lysken og armhulerne) er de eneste steder vi producere hormonel sved og de eneste steder det lugter af sved. Det er ikke din yoni"


75% af jer svarede ja


25% af jer svarede nej


65% af jer svarede kender


35% af jer svarede kender ikke


"Det her kender jeg så godt, og især at det lugter mere i perioder med hyppigere sex. Fik engang at vide at det er noget med hvor godt at PH-værdien af ens egne og en given sexpartners kønsorganer passer sammen. Så har man fx hyppig sex med en, hvor det passer dårligt sammen, kan ens udflåd lugte mere (og nogen oplever at få hyppig blærebetændelse).

Jeg har det dog ikke fra en fagperson, det her, så det skal måske tages med et gran salt - men det passer virkelig godt med min erfaring. Jeg oplever at det hjælper at bruge kondom og tisse umiddelbart efter, hvis man er sammen med en med en penis, der kommer i en. Men igen, det er kun egen erfaring, ved ikke hvor faktuelt, det er.

Ps. Tak for at tage dette emne op generelt, der ellers er åndsvagt tabubelagt - det er skønt at se hvor mange, man kan spejle sig i"


75% af jer svarede ja


25% af jer svarede nej

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page