top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Kærester og menstruation


Vi har snakket om kærester og kropsbehåring og til det spurgte et medlem om vi også kunne snakke om kæreter og menstruation. Specifikt om der er nogen der har prøvet at en kæreste finder menstruationssex ulækkert eller frastødende. Og hvordan har vi det selv med menstruation under sex?


Har du sex når du/din partner har mens?

61 % har svaret ja

39 % har svaret nej


"Mest ja, men hvis vi ikke har er det pga smerter/ømhed/manglende lyst fra min side. Jeg foretrækker at undlade den/de dage hvor det er kraftigst because it's a mess haha, men med let blødning bruger vi bare et håndklæde under og så er det no biggie.


Min nuværende kæreste er den første cis-mand, jeg har kunnet have meno-sex med, og jeg ELSKER det. Jeg føler mig helt vildt meget mere lækker, når min lyst (som i øvrigt ofte er stærkere på den tid) bliver imødekommet, og jeg bliver begæret "på trods" af noget, jeg i 27 år har lært er ulækkert og noget man holder for sig selv."

Hvis nej, hvorfor?

"Føler mig ikke særlig sexet når jeg har mens og tror heller ikke det er så 'lækkert' for ham"


"Fordi han (eks) nævnte at han fandt mig mindre attraktiv"

"Jeg har smerter, diarré og store bind på. Sex er langt nede på ønskelisten"

"Jeg har ikke selv lyst. Føler mig ret 'beskidt' under mens"


"Han bryder sig ikke om det"


"Nogle gange har vi men han vil helst ikke"


"For nogle er det bare ikke rart"


"Jeg har mange smerter og har derfor ikke lyst"


"Vi gjorde det tit da vi var yngre. Nu er det sjældent da min livmor er ret øm sa det er ubehageligt/gør ondt"


"Han synes det er ulækkert"


"Jeg føler mig ikke selv konfortabel med det"


"Min partner vil ikke men vi har faktisk ikke som sådan haft e dybere samtale om emnet"


"Fordi min kæreste ikke bryder sig om det.."


"Min kærestes pik kan ikke komme op at stå fordi han synes det er frastødende"


"Han synes tilsyneladende at det er ulækkert"


"Ikke i starten, flowet er simpelthen for meget, men de sidste dage kan vi godt"


"Fordi han ikke bryder sig om det. Og fordi vi ikke har overskud til at 'rydde op' bagefter"


"Det vil han ikke. Ikke engag ved pletblødning. Han synes det er ulækkert og besværligt"


"Fordi jeg selv synes det er træls og ubehageligt, han kunne ikke være mere ligeglad (heldigvis)"

"Jeg har sjældet følelsen af at have lyst mens jeg har mens"

"Kommer an på kramper"


"Jeg synes det sviner men kan godt lokkes til det i badet"


"Min kæreste siger at det er svært at se blod of betydningen i blodet ka virke frastødende"

"Jeg føler personligt at jeg lugter og ikke føler mig 'sexet'"

"Internaliseret skam. Tanken om at de kan få mit blod på sig og skammen over at andre ser det"

"Jeg synes det kræver meget, koppen skal ud, der skal håndklæde under og bad bagefter"


"Har nogle gange sagt nej ved nye partnere. Har brug for at være helt tryg for et ja"


"Jeg har ikke lyst"

"Han synes det er ulækkert/er bange for at få blod på sig"


"Min partner mener at det er for 'besværligt'"


"Vi er ikke sammen mere men han synes det lugtede dårligt og at der gjorde os beskidte når vi knaldede"


"Personligt føler jeg mig aldrig sexet når jeg har mens og vi synes begge at der ikke er så lækkert"


"Min kæreste er ligeglad men jeg føler mig ulækker"


"Fordi jeg ikke føler mig særlig lækker når jeg har menstruation"


"Har fået at vide at det er ulækkert, og så gør man det jo ikke"


"Han synes det er ulækkert"


"Min kæreste er bage for at det gør ondt på mig men synes ikke det er klamt"


"Det er grænseoverskridende"


"Tror stadig jeg har en skam over min mens, selvom det er dumt. Øv"


"Synes jeg er underligt øm i underlivet under mens, så har ikke rigtig lyst. Har en god undskyldnig for ikke at have penetrerende sex (not a fan) og onanere i stedet!"


"Jeg føler mig mindre hygiejnisk men min kæreste (hankøn) har ikke noget problem med det"


"Min kæreste bryder sig ikke om mensblod"


"Fordi jeg under menstruation føler mig fysisk utilpads i høj grad. Sexer det sidste jeg har lyst til."


"Det virker ubehageligt. Derudover er jeg bange for smerten ved penetration + mens smerter. Og blod all over."


"Min libido er lav under mens så har ikke behovet"


"Min kæreste synes det er ulækkert"


"Peronligt finder jeg det ubehageligt og mine smerter/gener bliver ofte værre"


"Penetration gør ofte ondt på mig ved sex. Andet sex kan være fint" "Pt er jeg single men min eks synes det var klamt"


"Jeg har ofte menstruationssmerter så sex virker uoverskueligt"


"Det vil han ikke på grund af blodet"


"Jeg har oplevet at det brænder lidt"


"Er nok bare ret indfanget i 'det er ulækkert' og har svært ved ikke at fokusere på det"


"Han har intet imod det men jeg synes det er bøvlet at skulle tage koppen ud"


"Min mand tænder ikke på mens. Han rører ved mig på alle andre måder end penetration"


"Han synes det er ulækkert hvilket er træls når det er der jeg har allermest lyst"


Det er jo helt og aldeles fair, ikke at have sex fordi man har smerter eller ikke har lyst. Og det er jo også okay fordi man føler sig usexet osv - jeg føler mig selv 'klam' når jeg har menstruation, men jeg kan ikke lade være med at tænke på at grunden til at vi føler os usexet, uattraktive, klamme, urene osv. når vi har menstruation, er fordi vi gennem hele vores liv har fået at vide at menstruation er noget der netop er ulækkert, noget der skal gemmes væk og noget der er privat - endda uhygiejnisk.

Det er jo klart at man ikke føler sig sexet eller attraktiv under menstruation når man i mange år har fået at vide at det er beskidt, klamt, unaturligt, privat, noget vi for guds skyld ikke må hentyde til når vi er i andres selskab?


Sex er selvfølgelig ikke noget man skal have når man har menstruation - eller for den sags skyld når man ikke har - hvis man ikke har lyst eller fordi der er en anden grund til det. Og alle grunde er helt valide men jeg synes alligevel det er tankevækkende at så mange 'føler sig' klamme, usexet, grimme, uhygiejniske når de har mens (mig selv inkuderet).

Hvis ikke du har prøvet det, er det så noget du kunne finde på at prøve?

78 % har svaret ja

22 % har svaret nej

"Jeg føler mig ærligt talt ikke specielt lækker under min mens men det er desværre også der jeg har mest lyst til sex. Har givet efter en enkelt gang og fandt ud af at det ikke var så slemt som jeg frygtede. Jeg tog et langt bad og vaskede mig godt og grundigt. Derudover gjorde jeg mig selv “klar” inde i badet, fordi jeg ikke var komfortabel med at han skulle røre eller slikke mig når jeg havde mens. Smed et håndklæde ind i sengen, for at undgå at få noget på lagenerne. Jeg havde det bedst med at han brugte kondom, så han ikke skulle få blod på sig og ellers gik det helt fint. Jeg vil faktisk gå så langt at sige at det var en af de eneste gange hvor jeg var tæt på at komme ved ren penetrationssex"


Synes du at menstruationssex er ulækkert?

14 % har svaret ja

86 % har svaret nej

Er din kæreste/den du ser ligeglad med mens under sex?

68 % har svaret ja

32 % har svaret nej


"Min partner har intet problem med det. Jeg arbejder selv på at føle mig lækker ved menses. Tror derudover at jeg umiddelbart bare synes det er lidt for “besværligt” (ift. lagener og da jeg stadig bor hjemme), og at det er lidt griset og “ulækkert” - hvilket det jo slet ikke er, men arbejder lige på at overbevise mig selv om at det ikke er"


Har du været ude for at der var en der ikke ville have sex med dig på grund af menstruation?

50 % har svaret ja

50 % har svaret nej


Jeres oplevelser med en der ikke ville:

"Min ekskæreste - dog ville jeg heller ikke selv, så det var ikke rigtigt et dilemma, men kan huske at jeg spurgte ham af nysgerrighed. Det kan være at hans svar har påvirket mit eget syn på det i dag, hvor jeg stadig ikke kan få mig selv til det"


"Han sagde ikke direkte nej, men han fortalte mig en “skrækhistorie” om en gang, hvor han havde sex med en kvinde, hvor han midt i det hele opdagede, at hun havde menstruation. Han fortalte det som om, at det var noget af det klammeste og mest akavede, han nogensinde havde oplevet. Så var stemningen ligesom lagt"


"En ekskæreste sagde at han ikke synes det var frækt. Hold nu kæft det er godt han er en eks."


"Jeg har det sådan at mange (selvom de siger de er ligeglade) ikke er så ligeglade og de måske bare siger de er for at virke “woke”, hvilket får mig til ikke at stole på det og derfor føle mig self conscious. Derudover er det sgu lidt rodet at have sex når man har mens."


"Min eks var ret blandet med det. Nogle gange var det ikke noget problem, andre gange kunne han ikke overskue det. Det var sådan set fint. Det var langt mere træls, at han havde forbandet svært ved at sætte ord på (og sikkert vide), hvordan han havde det (fx med menstruation og sex)."


"Min ekskæreste. Han kunne næsten ikke holde ud at høre ordet menstruation og ville helst ikke vide, hvis jeg havde det."


Noget du synes man skal vide hvis man gerne vil have menstruation under sex?

Der var rigtig mange der svarede at det var en god ide at lægge et (evt. rødt eller sort) håndklæde eller ekstra lagen under fordi der godt kan komme blod ud over det hele. Der er også et par der skriver at der er mindre blod end man tror, hvilket nok kommer an på menstruations dagen og den enkeltes flow.


Livmoderen kan godt være meget følsom eller øm så det kan være en god ide at gøre partneren opmærksom på det og gå lidt langsommere frem end man normalt ville.


"(Hetero sex) Min bækkenbund er mere følsom, når jeg har menstruation, så det kan gøre ret nas med sexstillinger, hvor man bliver bollet dybt haha. Så personligt skal jeg være mere påpasselig med stillinger og hårde stød, når jeg har det. (Kender ikke biologien bag det...)"

"Vi synes det er nemmest når man ikke skrifter stilling da det mindsker spredningen af blodet"


"Blodet kan virke som en slags glidecreme og gøre det ret behageligt" / "Blodet fungerer godt som glidecreme"

"Forspil is key, så snart man er våd nok stoppes blødningen midlertidigt"


"Hvis ens partner har en penis kan der godt komme tørret blod under forhuden som kan gøre ondt så kondom er key"


"ALDRIG HAV SEX MED TAMPON I, JEG GENTAGER ALDRIG. Taler af erfaring."


"Jeg har haft ret stor succes med at have menosex med menstruationskop indført - har så bare klippet ‘tappen’ af og været rimelig forsigtig med penetration. Det er ret effektivt mod at blod ikke ender overalt, hvilket selvfølgelig kan være en smule upraktisk at skulle gøre rent efter."


"Det kan godt komme til at lugte lidt men det glemmer jeg selv imens"


Der er også en håndfuld der anbefaler at gøre det i bruseren:


"Bruseren er det helt rigtige sted hvis man er nervøs for blod på alt."


"Det kan være rart at have sex i badet hvis man som jeg er bange for at skulle plette på lagnet"


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page