Kærester og kropsbehåring


Der er flere medlemmer der har skrevet at jeres kærester godt nogle gange kan have problemer med jeres kropsbehåring - fælles for flere jeg har snakket med er dog at kæresterne prøver at acceptere det - og det er jo en start! ('acceptere' er i mangel af et bedre ord - det er jo ikke noget de skal acceptere eller godkende for at du kan få lov, du er som du er og det må de tage eller lade være). I fortjener alle de absolut bedste, der er der for jer lige meget hvad og elsker jer som I er! Men der er også jer der har skrevet at jeres kærester rigtig gerne vil have at I fjerner jeres kropsbehåring eller hentyder til om I ikke lige skulle se at 'få gjort noget ved det'.

Et medlem skriver: "Min kæreste stiller spørgsmålstegn ved mine hår på benene. Han synes det ville være dejligt, hvis jeg barberede især de lidt længere og mørkere hår på anklerne. Jeg synes det er et dilemma, for som han siger, så vil man jo gerne gøre ting for hinanden som ens partner godt kan lide, på den anden side vil jeg gerne selv bestemme om jeg skal have hår eller ej.


Når jeg snakker med ham, kan han godt se at det er kulturelt/en konstruktion at kvinder ikke må have hår på benene, men samtidig har han svært ved ikke også selv at finde det lidt grimt/ulækkert fordi det jo også er det han er “opdraget” til. Har I nogle gode råd til hvordan man kan snakke om det?"

Ville du fjerne din kropsbehåring for en kærestes skyld? 40% svarede ja 60% svarede nej


"Hvis det får min partner til at tænde mere på mig, så vil det give mening for mig"


"Usikkerhed. Er bange for at når han "foretrækker" uden hår, ville han ikke tænde på andet"


"Hvis jeg ikke selv havde noget imod at sætte tid af til det, ville jeg gerne gøre det for en anden"


"Hvis jeg var blindt forelsket, så tror jeg desværre jeg ville gøre alt"


"Usikkerhed. Flovt men rigtigt"


"Jeg ved 100% hvad jeg er tilpas med, så jeg ved at jeg ville gøre det for ham, men KUN hvis jeg har LYST til det, ikke fordi jeg føler mig presset. For så er det at det bliver giftigt. Jeg vil gerne gøre noget godt for min partner, hvis det føles rigtigt for mig."


"Ikke fordi jeg har lyst men bliver usikker på mig selv hvis min partner ikke finder mig attraktiv"


"For at han ikke ville finde mig uattraktiv"


"Det her lyder dumt, men jeg ville gerne gøre det hvis han derimod giver vild oral"


"Ville ikke gøre det hvis det føltes som om jeg skulle. Men hvis han kunne acceptere at mine hår er på mine præmisser ville jeg gøre det en gang i mellem for også at lytte til hvad han kan lide. Altså hvis lysten til at gøre det kom indefra."


"Er ikke selvsikker nok til at tage de kommentarer der kunne komme"


"Måske fordi jeg ville sætte pris på, at han også gjorde ting som jeg synes var lækkert. Hvis jeg nu virkelig ikke var til skæg, og han havde skæg, og han så for mig - og derfor også lidt for ham, barberede det, ville jeg blive glad.. vi er alle et produkt af denne her kultur, men man behøver ikke gå forrest, hvis det er en for stor ofring, og det tror jeg det ville være for mig, hvis min mand ikke synes jeg var lækker. Men det ville kræve at han var helt med på, at han ikke skal bede mig om det, er bevidst om at det er fucked at han synes det er ulækkert og han ville prøve at arbejde på det først. Hvis det med tiden ikke ændrede sig, så ville jeg fjerne det."


"Hvis han synes jeg er mere lækker uden hår så giver det mig noget at være lækker for ham"


"Fordi jeg ikke er så knyttet til min kropsbehåring at det ville gøre mig noget. Jeg kan godt lide min krop både med og uden behåring, normalt er jeg for doven til at fjerne dem"


"Fordi at hvis jeg lige gør den lille ting en gang imellem, kan jeg få andre ting til gengæld"


"Noget af min kropsbehåring har jeg slet ikke lyst eller energi til at fjerne. Andet er jeg bare lidt ligeglad med, så det ville ikke gøre den store forskel. Men det kommer altså også an på min kærestes attitude. Som i, jeg er frisk på stort set hvad som helst som et eksperiment eller for afvekslingens skyld, men ikke, hvis det er fordi, jeg ellers er klam eller ulækker. Omvendt plejer jeg at barbere armhuler, men ville have det ok med at lade det gro hvis min partner bad om det. Ville dog ikke lade mit (halvbarberede) hovedhår gro for hans skyld."


"Til en hvis grænse vil jeg ja. Det er stadig på mine betingelser og når jeg har lyst"


"Ville på en måde ønske at jeg kunne svare nej, er blot selv i processen med at 'unlearne' de her normer"


"Jeg ville personligt ikke kunne lide at sutte pik på en fyr som havde meget hår, så derfor respekterer jeg ham hvis han heller ikke vil det på mig. Samtidig er hår bare hår og ikke vigtigt for mig om jeg har det eller ej. Føler mig ikke mere eller mindre kvinde med eller uden"


"Fordi jeg er bange for at min mand så ikke vil finde mig attraktiv"


"Jeg er 17 år og boys på min alder kender ikke til kvindelig behåring = forkerthedsfølelsen"


"Fordi jeg gerne vil have at min kæreste skal finde mig lækker"


"Bange for at blive forladt"


"Hvis min kæreste finder det frækt gør jeg det gerne"


"Kompromis: jeg trimmer min kønsbehåring og han fjerner sit skæg"


"Ville (desværre) føle mig forpligtet til det hvis han bad mig om det"


"Han sagde at det var usexet at jeg ikke intimbarberede mig, især når det kommer til oralsex"


"Det kommer an på hvorfor mit kropsbehåring er et 'problem'"


"Det er mest i forbindelse med oralsex"


"Nogle gange bliver jeg i tvivlt om, hvor 'vigtigt' det er for mig og så fylder min kærestes mening"


"Har sagt nej (sorry) men gør det hvert år på hans fødselsdag haha måske lidt plat men"


"Da det kan stå i vejen for seksuel nydelse og derudover en kompromis tankegang"


"Det er ikke så vigtigt for mig at have hår på kroppen. Mine hår er alligevel ikke så tydelige så det gør ikke så stor en forskel for mig personligt. Og jeg kan godt lide at han bliver så glad for så en “lille”(igen for mig) ting men jeg kan godt forstå at nogen ikke bryder sig om det. Jeg barberer mig fx kun under armene og intimt, benene lader jeg være som de er."


"Tror desværre at det betyder meget for mig at føle mig sexet i deres øjne og fordi det kan være svært i forvejen."


"Hvis han blev glad, hvorfor ikke? Så vigtigt er hår ikke for mig og der går intet af mig"


"For at gøre hende glad..."


"Min kropsbehåring er i forvejen on/off. Ville gøre det engang imellem hvis han blev glad. Ikke altid"


"Fordi jeg er usikker og bange for at han/hun droppede mig"


"For at gøre ham glad og tilfredsstille ham"


"Min kæreste synes det er ubehageligt at få hår i munden under oralsex så derfor fjerner jeg lidt"


"Fordi han også vil fjerne for eksempel sit skæg for mig"


"Fordi min kæreste ville gøre det samme for mig. Hun er heldigvis ligeglad"


"Fordi min behåring ikke er specielt vigtig for mig, så hvis han bedst kan lide det sådan, er det fint. Altså udover når jeg ikke gider... så må han tage mig med hår eller smutte."

"Fordi som Florence Given siger så skal man aldrig kompromisere sig selv" (se længere nede)


"Jeg lægger rigtig meget værdi i mine hår, fordi det bidrager til større selvkærlighed. Den vil jeg aldrig gå på kompromis med. Såfremt min partner udtrykte et ønske om at jeg ændrede det, vil jeg klart sætte mig ned og prøve at forstå behovet herfor, og måske i fællesskab afdække normerne, således man kan få emnet belyst fra en anden (normkritisk) vinkel."


"Fordi han ikke skal bestemme over min krop. Min kropsbehåring, min beslutning."


"Det er mit eget valg, ikke min kærestes"


"Jeg ville føle at jeg ville gå imod hvad jeg selv havde lyst til"


"My body, my rules og så er den bare ikke længere"


"Fordi det ville være et overgreb på min krop at gøre noget som JEG ikke har lyst til"


"Min krop, mit valg. Præcis på samme måde, som jeg da heller ikke ville gå på kur hvis min kæreste sagde jeg skulle, eller gå i noget bestemt tøj fordi han sagde jeg skulle. Det er da for vanvittigt. Og den går begge veje! Kender kvinder der vælger tøj til deres mænd, bestemmer hvilken frisurer de skal have osv. Har engang været i sådan et forhold. Det var så nedslidende. Måtte ikke drikke øl fordi det synes han var klamt, måtte ikke spise fed mad for jeg skulle ikke tage mere på, måtte ikke være ude for sent, osv osv. Hvor går grænsen så?"


"Det betyder noget, derfor ikke. Hvis jeg var ligeglad, så ja"


"Det er en del af mig/min krop, som 'følger med'. Synes han skal acceptere mine valg selvom det kræver at han vænner sig af med ideen om den 'rigtigt kvindekrop'"


"Fordi det er mit frie valg, min krop, og hvis han/hun/hen ikke kan holde det ud så ses"


"Det er min krop. Hvis man ikke kan acceptere mine valg så er man ikke den rigtige for mig"


"Jeg ville heller aldrig drømme om, at gå ind og bestemme hvilken frisure han skulle have, eller hvilket tøj han skulle gå i, med mindre at han bad mig om hjælp. Bare fordi jeg personligt synes krøller er mere sexet end glat hår, så ville jeg da aldrig insistere på at min kæreste skulle permanente det hver 6 måned. Det ville totalt miste sin charme. Jeg synes kropsbehåring ligger under samme problematik. Vi har bare ikke en kulturel forståelse for, at det selvfølgelig ikke er okay at bestemme over din kærestes kropsbehåring, men vi ved alle sammen godt at du er lidt mærkelig hvis du hele tiden går og retter på din kærestes tøjstil eller hår. Du behøver ikke at være sassy omkring din beslutning om kropsbehåring, men du skal ikke udvise skam. Du skal stå ved din beslutning, og langsomt vil mændene også følge med. Måske ikke med dig, måske først med en senere kæreste. Forandring tager tid. Det er bare vigtigt ikke at give op midt i kampen."


"Jeg er altså ikke nogens pyntedukke"


"Jeg bestemmer over min egen krop og mit eget udtryk, ingen andre!!"


"Fordi min kæreste respekterer mig for lige præcis den jeg er. Kunne aldrig finde på at finde en kæreste som havde noget imod det"


"Fordi det er min krop #mybodymychoice"


"Min krop, mit valg"


"Det vigtigste er altid at man selv har det godt i sin egen krop, om det så er med eller uden hår. På trods af at hår stadig er tabubelagt, ville jeg nok også sætte spørgsmålstegn ved om det så overhovedet er en fyr jeg ville være sammen med, hvis han udtalt synes at mine hår var grimme og ulækre."


"Jeg har brugt alt for meget tid på at ændre mig selv for andre menneskers skyld" (amen)


"Det er en naturlig del af mig og min krop er mit valg. Jeg kan føle mig sexet, hvorfor ikke ham"


"Det er en del af mig, jeg er et individ og er ikke til for at please nogen"


"Min kæreste støtter og opfordrer mig til at være mig selv, som en kæreste bør."


"Fordi jeg aldrig vil bede ham om at barbere sig for min skyld. Gensidig respekt vil jeg sige"


"Fordi jeg leder efter en partner med værdier som åbenhed og et afslappet kropsforhold"


"Kom til at trykke ja, men mente nej.. Til gengæld kan hans meninger dog godt påvirke mig i hvad jeg gør og ikke gør i forhold til kropsbehåring, fx har han nogle gange kommenteret på det når det var langt forneden. Såsom “det er godt nok ved at være langt var” ... Hvor jeg så på en måde har følt at så skulle jeg barbere mig hvilket jeg har gjort. Det hele er dog en anden snak lige pt, da alt er vendt på hovedet da jeg er sygemeldt og min kæreste og jeg ikke ses specielt meget for tiden fordi jeg ikke kan magte det. Men jeg er blevet stærkere og hvis JEG har lyst til at barbere mig, så gør jeg det. Men gider jeg det ikke så er jeg totalt ligeglad og lader det være."


"Fordi det er min krop. Og vi lærer kun at acceptere behåring ved at normalisere det"


"Fordi jeg ville gå på kompromis med mit eget princip om at det er min krop ved at fjerne det for en andens skyld = du er ikke god nok/du skal ændres for at du er okay"


"Fordi min kærlighed til min egen krop kommer før min partners kærlighed til den"