top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Jeres spørgsmål om kropsbehåringFind det separate indlæg med spørgsmål og svar til kønsbehåring lige her.


"Hejsa. Jeg har fulgt med i noget tid og elsker din side. Jeg kan fornemme at der er ved at ske et paradigmeskift i måden vi ser kvinders hår på. Og det er så skønt og befriende.


Men har du talt om det dilemma eller hvad man kan kalde det, at os der er fx i tidlig 80’erne og er blevet unge samtidig med at barbere ALT hår væk, var det eneste rigtige....?


At være 37 år i dag og se unge og smukke piger gøre alt det jeg ikke selv gjorde, er mega fedt! Befriende. Sejt. Men samtidig er det virkelig grænseoverskridende at skulle lade sig hår gro, når man siden 12 års alderen har barberet ALT væk. Fortæller dig at hår mellem benene i år 2000 var en fuldstændig vanvittig tanke.


"Jeg har tænkt præcis det samme, altså at det (især for folk i 30’erne og 40’erne) må være svært at bryde ud af de vante rammer. Jeg er selv i slut 20’erne og har heldigvis intet problem med at lade håret gro.


Men jeg synes det er virkelig vigtigt at sige, at “kampen” ikke nødvendigvis handler om hår, men om valget - om at det skal være helt op til en selv at vælge om man vil lade håret gro eller barbere sig. Det vigtige er at det ikke er noget der skal dikteres af samfundet, og at det netop ikke er sådan at man som 12-årig barberer sig i mellem benene, fordi at det er sådan kvinder ser ud.

I øvrigt har min mand fortalt mig at han ser flere og flere kvinder i almindelig porno, der har hår (uden at det er annonceret). Kæmpe fremgang."


"Enig, er knap 35"


"Det var det. 33 årig her." "Ja det er svært!!! Jeg er nået til det punkt hvor jeg ikke længere synes det er klamt og så trimmer jeg af og til. Det er SÅ fucking dejligt ikke længere at tænke så meget over det" "Relaterer 100%"

"Som en anden 80'er født vil jeg sige, at det er også vildt grænseoverskridende at skulle afvise alle de idiotiske krav fra dengang man var ung.. Utallige er de gange man har haste-barberet ben (ret smertefuldt btw) for det var bedre at være rød og irriteret end behåret, og seriøst, jeg har simpelthen haft rød og irriteret hud på ben, mellem ben og under arme så UFATTELIG meget tid af min ungdom!


Til sidst nægtede jeg simpelthen bare at blive ved med den slags selvpine, selvom jeg var over 25 før jeg kunne sige det.. Det hjælper virkelig mig at læse om fordelene ved hår på kroppen, og minde mig selv om, at voksne mennesker har hår på kroppen..

Sat helt på spidsen (og selvfølgelig med forbeholdet om, at folk må gøre hvad der passer dem), så har voksne mennesker hår på kroppen, og jeg nægter at bukke under for en eller anden idiot reklamemand, der ikke solgte nok barbergrej, så jeg kan tilfredsstille en ulækker fetischering af ungdom og prepubertet.. Om ikke andet, så hjælper det på min usikkerhed bare at slippe min indre vrede feminist løs.." "Det er super grænseoverskridende men også vildt befriende" "Kan 100% relatere til den her - jeg hepper og synes det er sejt men kan slet ikke selv" "Omg kender!!! Er 33 og synes det er SÅ svært at lade mine hår gro, men kæmper videre" "Kender det så godt (er dog 47, men.... same!)" "Glædes over en generation med bedre muligheder for kroppen og den positive energi det giver min rejse" "Går med samme tanke"


"Små skridt og det er aldrig for sent! Vi er vidst mange som har været igennem netop overgangen" "Enig! Jeg har det helt på samme måde. Jeg er 36 år. Der var andre normer dengang"


"Genkendt. Det var sgu veninde der pressede mig til at starte shaving i 00erne. Æv""Tak for alt det gode arbejde du gør! Fucking vigtigt og mega appreciated.

Spørgsmål til klubben: hvordan har I lært at elske jeres hår på benene? Jeg har intet problem med under armene og kønnet, men benene har jeg lidt skam over. Hvordan håndterer I det? Tak!"


Oplever du nogensinde skam over dine hår på benene?

82 % af jer svarede ja

12% af jer svarede nej


"Jeg gik bare rundt med hår på benene, indtil det blev mere “normalt” for mig at se på, end at have glatte ben. Så tilvænning. Jeg barberer kun mine ben, når jeg bliver irriteret over mine (meget lange og kraftige) benhår eller når jeg har en lille grooming session med fodbad, stearinlys etc. På den måde bliver barbering mere en self-love ting. På den måde er det også nemt for mig at gennemskue, når jeg gør det for andres skyld. Så når jeg har hår på benene, fordi jeg gerne vil have dem der, så minder jeg mig selv om min stolthed over min egen integritet og selvrespekt. På den måde lærer jeg at elske dem."


"Minder mig selv om at jeg ikke har noget imod andres så mit er også fint"


"Prøver altid at huske på at de fleste slet ikke lægge mærke til det og jeg har ret til at være her Hair and all! Jeg må gerne være her!" "Jeg oplever kun skam overfor mænd selvom jeg er lesbisk - patriarki much"


"Italesætte overfor dig selv hvorfor du vælger ikke at barbere dine ben, det hjalp mig!" "Jo mere 'exposed' man er til noget, desto mere normaliserer man undebevidst" "Se billeder af andre med hår på"

"Jeg har kridthvide ben og mørkeblonde lange hår på benene, her til vinter har enkelte nået 2+cm. Jeg foretrækker at barbere benene første dag jeg “blotter” dem i offentligheden og så prøver jeg at lade hårene vokse så længe som muligt. Det når altid at blive lidt længere fra gang til gang. Ved ikke om det er et råd eller kan hjælpe."


"Jeg accepterer at jeg nogle dage kommer til at føle skam og det er ok" "I en måned fjernede jeg intet hår og lærte at glatte ben ikke er mit eget behov"

"Jeg trimmer hårene på mine ben cirka en gang om ugen, måske en gang hver anden uge, når det er sommer.. Det er også køligere.." "Jeg får det bedre når jeg tænker på at jeg er med til at normalisere det" "Jeg aer dem meget og spørge faktisk også mine veninder om jeg må ae deres benpels" "Jeg elsker mine hår på benene og det hjælper med at sortere de overfladiske fyre fra" "Tid. Det er virkelig en proces og den går op og ned og det er okay."Hej klubben! Har der været en snak om ansigtsbehåring på et tidspunkt? Jeg har et generelt dejligt forhold til min kropsbehåring, men min mustache.... Den bliver fjernet. Og jeg ved ikke helt præcist af hvilke grunde, andet end at det måske er for maskulint. Det kunne I al fald være rart at læse om andres forhold til deres stace"


Fjerner du hår på overlæben/omkring hage og mund?

43% af jer svarede ja

47% af jer svarede nej


"Har desværre ikke et godt råd, men har samme problem! Jeg har altid et lille håb om, at det kun er mig selv der lægger mærke til det, men lige som jeg begynder at glemme det, oplever jeg at personer kommenterer på det (selvom hårene faktisk er meget små). Så jeg leder også efter råd..."


"Hader mit lille overskæg, så jeg fjerner det.." "Jeg føler mig ret skamfuld over det" "Ville ønske at jeg havde et mere afslappet forhold til det men lægger mere mærke til det på mig selv end andre"

"Hadet det!! er så flot over mit skæg på hagen" "Har det svært ved det men prøver at lade det være" "Synes det er svært.. Føler mig utiltrækkende, selvom jeg lader håret gro på resten af kroppen" "Jeg fjerner hår på hagen men ikke overlæben endnu selvom jeg godt kunne tænke mig at de ikke var der" "Jeg prøvede at putte mascara på mit overskæg og det var befriende at owne det"

"Jeg har helt sikkert mørke dun på overlæben, men jeg prøver at owne dem.. Lange, mørke hår på hagen derimod, de ryger instantly.."


"Nedern. Piller hele tiden i hårene på hagen, får nogle gange sår." "Jeg har nogle sorte, halvlange hår under hagen som umiddelbart er de eneste hår jeg ikke kan acceptere" "Jeg har skæg pga hormonforstyrrelser. Jeg fjerner det næsten hver dag. Er så flov" "Tror jeg fjerner det fordi jeg synes det er grimt, ikke fordi det er ulækkert eller maskulint" "Jeg har selv sorte hår på overlæben og jeg skifter lidt mellem at fjerne dem" "Bedre jo ældre jeg blev" "Hår på overlæben generer mig kosmetisk, så jeg fjerner dem" "Desværre langt mere flov over det end resten af min kropsbehåring" "Mit forhold til mit mustache er kun blevet bedre efter jeg stoppede med at fjerne det og lod den gro" "Mega usikkert men jeg har forberedt nogle nice comebacks hvis jeg skal høre for det" "Engang begede jeg mit mustache, det virkede fint. Nu er det bare som det er" "Ser det som en mulighed for at inspirere andre kvinder til at lade det gro" "Det er min absolut største usikkerhed. Min partner kommenterede det og jeg blev ked""Jeg prøver og bliver virkelig inspireret til at elske min kropsbehåring ved at følge med her. Jeg lader mit hår vokse under armene, intimt og på benene tager jeg tilløb (det er klart det sværeste for mig). Men mit spørgsmål går på - hvad med de hår der sidder ved et modermærke/knub eller ved brystvorterne? Jeg har hår de steder - sorte og lange. Jeg har altid fjernet dem og føler lidt jeg er ulækker/en “heks” hvis jeg ikke gør. Hvad gør I andre?"


Er det nogle følelser du kender?

79% svarede ja

21% svarede nej


"Jeg plukker hår på modermærker. Jeg har taget stilling til det et par gange om hvorfor jeg gør det. Jeg er kommet frem til, at JEG gerne vil have dem væk. Bare fordi man har kropsbehåring nogle steder, behøver man ikke at have kropsbehåring overalt.


For mig er det vigtigt, at jeg tager stilling til hvem jeg gør det for. Hvis jeg føler jeg gør det for andre, så er det et problem. Jeg får også to lange hår på hagen, og det synes jeg ser fjollet ud. Men hvis dine hår på bryst vorter og modermærker ikke genere dig, men du er bekymret for om det genere andre, så lad dem være, det er din krop." "Plukker rundt om areola" "Jeg fjerner rundt om areola da jeg bruger mine bryster meget under onani og der kan hårene godt forstyrre" "Jeg plukker hår på nipples fordi jeg synes det forstyrrer mit look med nipplepiercinger"

"Lade dem være" "Plukker engang imellem, bare når jeg lige har lyst"


"Tager dem lige med pincetten"


"Ligesom med alt anden kropsbehåring, fjerner jeg hårene engang imellem, hvis jeg har lyst til det. Men kan sagtens gå i flere måneder uden at fjerne det, så det handler for mig mest om, hvordan jeg lige føler for det." "Har altid ladet dem sidde" "Pincet, men prøver at lade være så lader dem vokse ud i længere og længere tid ad gangen for at vænne mig til det" "Klipper dem af fordi jeg synes det er for følsomt med en pincet" "Fjener de værste med en pincet så det ikke er vildt mange" "Plukker. Min kæreste er også begyndt at være med til at fjerne dem. Fælles aktivitet. He"


"Lader det gro"Hey du! Jeg tænkte lige på en ting! Hvordan dealer du med fetishisering? Måske et spørgsmål til klubben?


Er det noget du har oplevet?

10% af jer svarede ja

90% af jer svarede nej


"Jeg blev fuldstændig turned off og det fortalte jeg vedkommende" "Jeg vidste virkelig ikke hvad jeg skulle gøre..." "Har selv fetish med det (mit eget + partners) - men det er selvfølgelig kun fint hvis det er respektfuld med samtykke"


"Jeg beder dem om at fucke af" "Jeg siger at jeg ikke har lyst til at blive feticheret, så de må godt stoppe. Hvis ikke det virker og det er fremmede fjerner jeg mig så vidt mulig fra situationen og på some blokerer jeg"0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page