Jeres spørgsmål om menstruationsunderbukser


Først og fremmest inden vi starter vil jeg bare lige sige at det har været virkelig svært. For det første fordi i har haft rigtig mange (gode) spørgsmål og det har været svært at finde en rød tråd. For det andet fordi menstruation jo er en virkelig individuelt ting fra person til person. Vi bløder alle sammen meget forskelligt, vi betragter vores blødninger meget forskelligt, altså, hvad der er heavy for nogen er medium for andre og omvendt.

Derfor er det også super vigtigt at huske på at det her er mine oplevelser med underbukserne og selvom jeg vil prøve at gøre det så fyldestgørende og så rammende som muligt så alle kan finde ud af svarene i forhold til deres eget flow så er det simpelthen umuligt at ramme det hele.

I har rigtig mange spørgsmål og derfor kan der godt kommer til at være mange gentagelser men det er simpelthen fordi jeg gerne vil svare så godt som muligt, da det er en meget stor investering.

Jeg har sparet op til at kunne investere i de her underbukser fordi jeg ikke kan bruge menstruationskop og almindelige bind (i hvert fald ikke uden gener). Koppen fremkalder eller giver simpelthen flere smerter og bind har jeg enormt svært ved at bruge fordi jeg er så utrolig sensitiv, selv øko bind kan volde problemer.

Jeg har også prøvet genanvendelige stofbind. Det var ikke forfærdeligt, ikke lykken, men mere om det kommer.

Jeg fik så et sæt fra Thinx i julegave i 2018 for at prøve dem af. Jeg brugte dem på min førstedag der er let til middel blødning og jeg var meget begejstret for konceptet! Der var overhovedet ikke nogen ble følelse, jeg slap for binds ulidelige kløe og slap for at gøre mine smerter værre fordi jeg ikke skulle have en kop op.

Thinx er noget af det første der kom på markedet, jeg synes de var okay men det må da være udviklet mere siden da? Og det kan jeg kun sige ja til. Emma fra kh-underlivet havde lavet en test af menstruationsunderbukser - find indlægget her - og her nævnte hun mærket Ooia som jeg ikke havde hørt om før.


Hun nævnte også andre mærker men det var Ooias jeg havde lyst til at prøve og så var de også de billigste samlet set. Pefekt! Jeg bestilte sidste år 5 par hjem fra Tyskland (for blandt andet at få mængderabat) og jeg må sige at jeg er glad for dem!

Jeg har lavet et indlæg til hver af de to mærker;


Du kan læse om thinx underbukserne her.


Du kan læse om ooia underbukserne her.

Det her kommer til at være meget generelt om menstruationsunderbukser. Er dit spørgsmål her ikke så er det højst sandsynligt fordi de er i de dedikerede indlæg. Men inden vi tager jeres spørgsmål havde jeg selv lige nogle spørgmsål til jer på story:


71% af jer svarede ja


29 % af jer svarede nej


6% af jer svarede ja


94 % af jer svarede nej


Et medlem skriver:"Jeg har ikke prøvet fordi de ikke findes i min størrelse, hvilket jo bare er glasuren på toppen af kagen når det komme til inklusion af store/forskellige kroppe. Jeg bruger stofbind, men at de kan karte rundt og nive i hårene er en kæmpe ulempe, ville så gerne bare have trusser i stedet."


47% af jer svarede ja 53 % af jer svarede nej


"Ja og nej. Har dem fra thinx. De holder tæt, men synes der meget hurtigt kommer en lugt dernede fra... som om de er alt for indelukkede"


Da jeg spurgte om i ville have anmeldelse på de underbukser jeg har og om hvad i gerne ville vide var der en del der gerne ville vide alt og spurgte hvad det var da I ikke havde hørt det før. Det forstår jeg godt da det heller ikke er noget der er specielt udbredt her i Danmark.


Menstruationsunderbukser er underbukser der er lavet til at kunne absorbere blod. Du kan bruge dem alene eller du kan bruge dem i kombination med andre mensproduktet (kop eller tampon).

Jeg har også set nogle bruge dem i tiden efter fødsler.

Ja det gør de for mig med en medium flow. Der er selvfølgelig forskellig kvalitet, materiale osv. alt efter hvilket mærke du køber men du kan finde mere specifik information om de to mærker jeg har:

Læs om thinx underbukserne her.

Læs om ooia underbukserne her.


Det gør at jeg ikke skal bruge bind, tamponer eller menstruationskop. Bind og tamponer har en tendens til at irritere, selvom det er øko og menskoppen kan frembringe eller forværre mine kramper i underlivet og så trykker den hele tiden på min blære så jeg gik rundt med tisse fornemmelse.

Så underbukserne gør at min menstruation bliver mere behageligt.


  • Dag 1: bruger et par

  • Nat 1: et par, medmindre der var så lidt dag 1 eller jeg fik det så sent at et skift ikke er nødvendigt.

  • Dag 2: to par

  • Nat 2: et par

  • Dag 3: et par

  • Nat 3: et par (skifter i løbet af aftenen hvis der er behov for det)

  • Dag 4: et par hvis det er brug for det, ellers kører jeg videre med dem fra natten (bløder typisk ikke så meget om natten)

  • Nat 4: kører videre med dem fra dagen medmindre det er det samme par fra nat 3, så skrifter jeg

  • Dag 5: et par

  • Nat 5: typisk ikke mere mens så bruger ikke noget mens beskyttelse


Jeg har selv 8 par – 5 med maksimum beskyttelse fra ooia og 3 med medium beskyttelse fra thinx. Jeg får det typisk til at gå op med mit behov for skift men nogle gange kan det godt blive liiiidt stramt og kunne sagtens have gavn af to-tre par mere som jeg ville købe fra ooia.


Det kommer an på cyklus til cyklus hvordan blødningerne er. Typisk, det jeg har set folk have, er omkring en 12 stykker, så burde man være godt dækket ind (selvfølgelig afhængig af hvilken model og mærke man har).


Jeg tror jeg ligger i medium kategorien i forhold til flow. På dag to bløder jeg mest og der kan det godt nogle gange knibe med to par. Ud over dag to hvor jeg bløder mest kan jeg godt gå med et par underbukser i de 10-12 timer man også kan have menstruationskoppen oppe.


Årh, det kan jeg ikke helt svare på, jeg har medium flow og de fungerer fremragende for mig. Men det er ikke til at sige, det par jeg har fra Ooia kan tage op til 6 tamponers blod, så kan du prøve at se hvor meget det rækker dig til på en dag. Thinx modellen kan suge hvad der svarer til 3 tamponers væske.


Hvis du skal have dem på et helt døgn skal du have et meget let flow eller det skal være på en af de sidste dage. Har du dem på mere end 12-14 timer hvor du mere end pletbløder kan det godt begynde at klø lidt og der er stor risiko for at vi vil bløde igennem. Jeg har dem typisk ikke på et helt døgn af hygiejniske grunde.


Nej, altså ligesom med et bind der er på grænsen til at være fyldt/overfyldt og mærkes vådt så er det den samme følelse her - man skal bare skifte inden man når til det overfyldte stadie. Og i løbet af dagen mens du bruger dem er der ikke nogen vådhedsfornemmelse andet end når det lige kommer ud fra vagina (du ved den der klamme følelse når du mærker det komme ud) men det tørrer igen - ligesom et bind.


De fungerer egentlig meget ligesom et bind, men i stedet for papir og plastik så er det lavet af stof der kan vaskes og genanvendes. Og grundet den stærkere sugeevne så er der plads til mere blod i underbukserne så du kan have dem på i længere tid end du ville kunne med almindelige bind.


Det er lidt forskelligt fra mærke til mærke men ved Ooia er det blandt andet uld og ved Thinx er det blandt andet bomuld. Så er der også nogle andre lag der gør at det holdes tørt og hæmmer bakterier og lugt. Du kan læse mere om det i de dedikerede indlæg;


Læs om thinx underbukserne her.

Læs om ooia underbukserne her.


Igen, ligesom med bind kan de jo blive overfyldte men ja de er helt tætte. Du kan igen, igen læse mere om de forskellige mærker i de dedikerede indlæg. Jeg kun har blødt igennem et par gange fordi jeg havde dem på for lang tid;

Læs om thinx underbukserne her.

Læs om ooia underbukserne her.


Det har jeg skrevet om i de to dedikerede indlæg.


Læs om thinx underbukserne her.

Læs om ooia underbukserne her.