top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Jeres favoritter fra 2020


Sidste år lavede jeg også et indlæg med jeres favorit billeder der er blevet delt på klubbens instagra og det vil jeg også rigtig gerne gøre i år da det er fedt at kigge tilbage på. Disse billeder er dem I har kommenteret, gemt og delt på jeres story flest gange af alle de billeder der er blevet udgivet i 2020. Tusind tak til alle der har sendt billeder. Tak for i år og vi ses i 2021!


"Jeg har naturligt sammenhængende øjenbryn. Jeg har aldrig følt mig anerledes fra andre af den grund, lige indtil nogen skulle pointere at det så mærkeligt og grimt ud. “Øjenbryn skal altså ikke hænge sammen” fik jeg fortalt som lille pige. Jeg er blevet drillet hele min tid i folkeskolen over mit øjenbryn. Hvordan kunne noget der var så naturlig en del af mig føles så forkert blandt andre?Jeg troede fejlagtigt de næste 5 år at jeg var nødt til at have TO øjenbryn før jeg kunne kigge andre mennesker i øjnene og have det komfortabelt i mig selv.


For et halvt år siden fik jeg nok af det hele. Jeg synes ikke det var fedt at skulle kontrollere hele tiden om der nu var groet hår i midten. Jeg har plukket dem så meget at de nok aldrig vokser ud igen som normalt.


Jeg er ligeglad med hvad andre synes nu. Jeg elsker mit øjenbryn og jeg har aldrig følt mig så hjemme i mit ansigt.


Hvis du også har ét bryn, så lad det være! Der er ikke mange der har det og du er unik!"


"Jeg er så taknemmelig for den her gruppe. Dog imens vi viser vores (overvejende) hvide kroppe frem - skal vi huske på de grupper, der ikke har denne privilegium. Det er ikke alle der har overskuddet eller sikkerheden til at tage netop denne kamp. Der er mange mennesker der for økonomiske, religiøse eller politiske årsager ikke kan tage del i denne del af frigørelsen fra patriarkatet.


Derfor skal vi huske på, at disse grænser som vi skubber til, hører til den privilegeret hvide cis krop, der allerede har mange mange flere priviligier end andre grupper har. I vores egen kamp må vi ikke glemme kampen for dem, der har endnu mere brug for frigørelse."


"Kroppen for mig har altid været et fængsel. Et fængsel fyldt med normer jeg skulle følge. Barbering, faste bryster, slanke maver og ren hud. Mit nytårsforsæt for 2019 var, at stoppe med at straffe min krop for ting samfundet har besluttet, og istedet begynde at acceptere og elske den præcis som den er. Der lang vej endnu, men det bliver kun bedre med tiden. Tak for denne side, den har hjulpet utroligt meget."


"Vi prøver sgu at se hvad insta siger..." - medlemmet havde ikke nogen tekst til billedet og jeg var i tvivl om hvorvidt instagram ville tillade at det, jeg regnede med at de ville tage det med med det samme men det ligger der stadig (endnu)


"I folkeskolen var der en pige efter idræt som råbte “Aaad du har pikslips”, jeg havde aldrig hørt ordet før men kunne høre det ikke var godt. Hun forklarede at det var det hår jeg havde ved navlen og at det var kun drenge der havde det.


Siden da sad jeg med en pincet og plukkede lige så snart et hår dukkede op. Jeg er heldigvis begyndt at elske den del af mig selv og tænker ikke over det, men dummer kommentarer fra familien der spørger om jeg ikke skal fjerne det hjælper ikke."


"En kvinde krop anses for at skulle være mange ting. Da det gik op for mig, at jeg ikke barberede mig for min egen skyld, så holdt jeg op. Har ladet håret stå i en håndfuld år efterhånden og føler mig smuk og naturlig. Embrace yourself"

"En kvinde krop anses for at skulle være mange ting. Da det gik op for mig, at jeg ikke barberede mig for min egen skyld, så holdt jeg op. Har ladet håret stå i en håndfuld år efterhånden og føler mig smuk og naturlig. Embrace yourself"


"Et eksempel på en helt almindelig mave!"


"Der er normer for hvordan kvinders ansigtsbehåring skal være “passende” og socialt acceptabel, hvorimod mænd kan gøre som de vil, uden at det bliver kommenteret og de bliver stirret på."


"Tak for et mega godt initiativ med den side her! Er nået til et sted selv hvor jeg er helt komfortabel med at have hår på benene, armene osv, men har det stadig ret svært med hårene omkring intimområdet, hvis jeg skal have bikini på eller noget, mest fordi det jo rent faktisk er en forlængelse af mine kønshår og det føles bare som en meget intim og personlig ting, som jeg ikke har lyst til at dele med en masse børnefamilier på stranden.


Ligesom jeg ikke har lyst til at vise min vagina til alle, har jeg ikke lyst til at vise mine kønshår til alle? Giver det mening? Det føles nemlig lidt som det samme for mig. Men ønsker også at nå til et sted, hvor mit syn på det ændrer sig og jeg kan være komfortabel med det. Mon nogen af medlemmerne på siden eller du selv har nogle gode råd?"


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page