Ja, lad os endelig romantisere røvhuller..


What a girl gotta do to read some unproblematic smut???

'Hvad havde du forventet?' er typisk min tanke når jeg er færdig med disse bøger og jeg ved det ærlig talt ikke? Det kommer bare altid bag på mig at den her opførsel romantiseres - hell det har jeg selv gjort da jeg var teenager, endda med nogle af de her bøger, men gang på gang når jeg finder mig selv i en trang til steamy smut har jeg på magisk vist glemt alt om hvor forfærdelige mændene er skrevet (og for den sags skyld kvinderne med deres internalisere misogyny).

Slutshaming. Victimblaming. Sexisme. Homofobi. Tykfobi. Toksisk maskulinitet.


'Jeg er bare ærlig' - røvhuller.


'Jeg ved hvad kvinder vil have' - idioter.


'Ingen siger nej til mig' - entitleled fjolser.


'Jeg beskytter dig bare' - besidderiske narre.

'Du er så stram', 'du er ikke som andre piger', 'er du klar over hvor mange slåskampe jeg har været i for din ære?', 'han er sådan et røvhul bUt My bOdY waNtS hIm', 'jeg bliver NØD til at have hende' skal jeg blive ved?

Dette er bare nogle af de ting der er en sikker vinder hver gang, ikke dem alle medmindre du har jackpot, men du kan ligesom sidde og krydse dem af... Og ja, jeg blev nød til at google synonymer for idioter til at skrive det der, haha.


Og de er i ALT indefor romance/erotikken/new adult genrene - i hvert fald når det kommer til heteroseksuelle romances. Like, jeg har læst flere der har svaret på den kritik med at 'jamen de er jo bare realistiske' og ja det kan fandme godt være men de er også med til at reproducere og romantisere problematisk opførsel!


Men der er forskel på at være realistisk og at romantisere! Der er ingen der siger 'hey det er sgu ikke så fedt det der' når fyren insisterer på at han ved hvad hvad hun vil have, eller hvornår hun er tændt eller bare generelt er en idiot. Eller 'let's not' når 'alfahanner' bliver VED med at siger at 'du er min min min, jeg ejer dig (eller stikker fingrene op i fissen på hende og siger 'I own this') og du skal ikke smile til andre fyre og grrrhhh kiggede han på dig jeg bliver nød til at smadre ham!!'


Det er bare.. nå ja sådan er mænd pfff who cares?


SIG DET MED MIG:

'Bad boys' er bare røvhuller vi har romantiseret.

Og bad boys kan du bytte ud med 'nice guys', 'jeg er ærlig' fyre, 'alfahanner', you name it. Romantiserede røvhuller, nothing more.

Inden vi fortsætter:

Forkotelser der bliver brugt:

MC - hovedpersonen

LI - love interest


Advarsel: overgreb!


Okay. Vi starter ret hårdt ud. Men den er bare så sigende for hvordan mentaliten hos de her (bog)fyre er. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg havde forventet med denne her når man læser the blurb men jeg sad en aften og var i humøret til steamy smut så jeg tog den første og hvad der viste sig at være forfærdeligt... but again, what did I expect.

Hanglingen: MCs veninde beder hende om at gå på en date med den her fyr (LI) fordi hun 'aldrig kommer ud' og så viser det sig at være fyren (sådan en drug lord idk) som veninden skylder penge til. Der er en gæld der skal betales - som bliver betalt i form af sex *host* voldtægt *host* og han bestemmer hvornår den er betalt.


Jeg gemte ikke nogle citater fra denne bog fordi så ville jeg screenshotte hele lortet.. men der er en ting der gør at jeg godt lige vil tage den med alligevel for den siger meget om den 'romantiske' genre; at der fra kvindens side bliver sagt stop og at fyren bliver ved alligevel for 'I know you want it' OG at fyren mener at han ejer kvinden og derfor kan gøre med hende hvad han vil.


'Romance' eller såkaldt 'dark romance'? er der en forskel??


I slutningen af bogen bliver der, af en fyr (LI's bror) som skulle til at voldtage hovedpersonen, hentydet til at LI gør det samme - noget med at det er hvad han lærer andre med hans opførsel - og LI er sådan pickachou face *gasp* 'I do no such thing how dare you??' og så sidder man bare som læser og blinker ud i intetheden i over 10 minutter og har flashbacks til at hun GENTAGNE gange siger NEJ og beder ham om at STOPPE men han bliver VED for der er en GÆLD der skal betales og han holder hende FANGET og hun er våd så han VED at hun vil HAVE HAM.


Og jeg ved godt at dette er et ekstemt tilfælde med det der gæld halløj og at det er en 'dark romance' men det er altså ikke en ualmindelig tankegang at fyren 'ved hvad kvinden vil have' så hendes nej betyder ikke noget. STOP DET!


"But you are so wet" er noget der popper op igen og igen med disse bøger. MC har afvist LI men vupsi når han stikker hånden ned i hendes trusser og er hun 'drivvåd' så derfor; wants it.


NEJJJ.


Jeg har faktisk lige læst en super god bog der forklarer dette. 'Come as you are', som jeg vil dele i et kommende indlæg, forklarer hvad der sker:


Det hedder nonconcordance og betyder at du kan være tændt uden at være våd eller våd uden at være tændt.


Det at være tændt er ikke noget der sker i underlivet - det er noget der sker i hjernen samt context.


Underlivet reagerer bare på seksuelle ting men det er HJERNEN der bestemmer om du bliver/er tændt eller ej. Underlivet kan ikke fortælle nogen om du er tændt. Ja, du kan godt være våd og tændt på samme tid, selvfølgelig, men det at være våd er ikke ens betydende med at man er liderlig!


Og det er noget der bruges mod kvinden i SÅ mange bøger.


Det er ikke engang toppen af isbjerget i denne roman - det er en brøkdel af et snefnug. Men ej okay, hvad havde jeg regnet med?

Denne bog har så høj en rating på Goodreads og jeg FATTER ikke hvordan det kan lade sig gøre! LI i den her giver mig en dulmende vrede indei når jeg tænker på ham. Han er SÅ træls og så GIFTIG.


Og her er der igen, ligesom med bogen ovenover, et eksempelt på at hun siger STOP, mens hans hånd bevæger sig op under hendes nederdel men han svarer med:


"I'm trying. Ask me again" og fortsætter.. eghehkjgehgrhjlserhguweyuh er du lige så sur som mig?


Denne scene skulle eftersigende være skrevet om så den ikke.. i don't know.. er et overgreb.. (Jeg har set forfatterens undskyldning/forklaring og det skulle have været en joke men det der ledte op til joken var blevet taget ud i de redigereinger der er foretaget - men siden hvornår er det at ignorere grænser sjovt? Like... MC har et panikanfald imens det sker??)


For det ER et overgreb at BLIVE VED når der bliver sagt stop eller nej. Det er at overskride en grænse og så er jeg fucking ligeglad med at han har en six pack eller at han mener at vide hvad hun vil have. Stop det!


For det er en anden ting; han er et cookie cutter *Jeg ved hvad du vil have og jeg skal nok bryde din skal så derfor ignorerer jeg dine grænser for jeg ved hvad der er bedst for dig* - eksempel:


Han insisterer på, nej, presser hende til, at tage en afslørende kjole på som hun ikke er comfortable med - men det er noget han bestemmer - mens hun græder tager han nemlig tøjet af hende for at tage kjolen på hende - whaaaaaaaaat??? er det ikke bare romantisk hva???


Hans grund? “I’m paying for dinner, so I get to choose what I stare at while we eat." RUUUUUN!!!!


Men det stopper ikke her med this idiot:


Han spørger hende på et tidspunkt under en af deres smooching (ew) sessions 'is this okay?' og man tænker endelig! samtykke - men da hun så siger 'I don't know' BLIVER HAN VEEED AAAAAH!!


Hvis du har lyst til at læse mere om hvor problematisk denne bog er så siger dette review det hele - det kan jeg i den grad anbefale for den rammer SÅ mange af de ting der er normalt adfærd for fyre i romatiske bøger.

This book is a piece of WORK! Ham her vi, ellers efter sigende som læser, skulle smelte over er så... jeg har ikke ord for hvor grrrrrrrh han er!! Når jeg sidder og læser de her citater igen begynder jeg at dirre indeni, haha.


Jeg forstår virkelig ikke hvordan denne bog har vundet Goodreads choice awards 2013 i kategorien romance??? I am confusion! Det siger om nogen noget om hvor meget det (og med 'det' mener jeg toksisk maskulinitet og røvhulleri) er normaliseret.. og romantiseret.


Denne dude er et klassisk eksempel på en 'jeg er ikke et røvhul, jeg er bare ærlig'-typen der bare giver sådan en forfærdelig kløe i røven selv lang tid efter man er færdig med det lort.


Endnu en klassiker denne dude med topkarakter får når det kommer til mandlige hovedpersoner er 'I know what women want and its my DEAK'. TOPKARAKTER. Men mere om det om lidt..


Først: I slutningen af bogen, mens de har sex siger han at han vil have at hun skal på p-piller med denne lækre laban:


"I don't want anything between us"


Mister 'jeg er da ligeglad med hvad du vil for jeg vil mÆrKe DiG' er ikke en sjældent tilfælde for der er en tilbagevendende kløe (kan I mærke at der er meget kløe på spil?) af fyre der vil have at MC skal på p-piller fordi de ikke vil have kondom på. Hvorfor? Med et komdom er det ikke lige så godt *whaa whaaa* og det 'ødelægger stemningen' når de skal stoppe op for at tage kondom på, så kan han ikke bare 'tage hende når han vil' - det er alt for ubelejligt jo??


Anyways, han er også den LI der bare knepper sig gennem alt med et hul (not my words) indtil, årh nej, han en dag ser MC og nu kan han ikke 'begrave sin pik' (igen not my words) i andre uden at ønske at det var hende - han han ikke engang blive HÅRD! Det utænkelige er sket.. følelser.... for andre.... end sin egen pik *GASP*!


“It finally happened.

“What happened?”

“What you’ve been wishing on me all these years,” I whisper. “I fell in love.”


cue the eye roll.. Also, tjek ud hvad han så tænker bagefter:


"I look up to see the smile form. It’s what she’s always wanted for me. She’s been married to Steven forever, has been in love with him for even longer. So she’s never agreed with the way I live my life and can’t wait for me to settle down. To find someone to take care of me, the way she takes care of Steven. The way our mother still takes care of our dad.


But I told her it would never happen—it wasn’t what I wanted. Why bring a book to the library? Why bring sand to the beach? Why buy the cow when you get the milk for free?


Are you starting to see the picture here?"


Ew. For at citere Florence Given; STOP RAISING HIM HE'S NOT YOUR SON!! Igen en klassiker når det kommer til disse forfærdelige røvhuller. Kvinden skal opdrage dem, 'redde dem' fra deres eget røvhulleri. "To find someone to take care of me" AD!


Next problem.


Kender i den der fyr i bøgerne der har en 'dialog' (more like monolog) med læseren og fortæller læseren (som højst sandsynlig er kvinder) hvad kvinder vil have og hvordan 'mænd fungerer'? Sådan er røvhullet her nemlig:


Et eksempel er at der står to rødhåret søstre og tilbyder en trekant og han siger til os: "Let me tell you, no man would pass up a ride like that."


eller: "See that guy—black suit, devilishly handsome? Yeah, the guy getting the blow job from the luscious redhead in the bathroom stall? That’s me.


“Jesus, baby, I’m gonna come.”


Let’s freeze-frame here for a second.


For those ladies out there who are listening, let me give you some free advice: If a guy who you just met at a club calls you baby, sweetheart, angel, or any other generic endearment? Don’t make the mistake of thinking he’s so into you, he’s already thinking up pet names.


It’s because he can’t or doesn’t care to remember your actual name.


And no girl wants to be called by the wrong name when she’s on her knees giving you head in the men’s room. So, just to be safe, I went with baby.


Her real name? Does it matter?


“Fuck, baby, I’m coming.”


.....


“How about a drink?” she asks, in what I’m sure she thinks is a sultry voice.


But here’s a fact for you—once I’m done, I’m done. I’m not the kind of guy who rides the same rollercoaster twice. Once is enough, and then the thrill is gone and so is the interest.


But, my mother did raise me to be a gentleman. “Sure, sweetheart. You go find a table, I’ll get us something from the bar.” Redhead put in quite an effort sucking me off, after all. She’s earned herself a drink."


But, my mother did raise me to be a gentleman. Igennem bogen fortæller han den kvindelige læser hvad kvinder vil have og hvordan mænd 'bare er som de er, nothing to do about it og sådan er alle'. Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte med det her så let me just keep going med denne dudes røvhulleri:


"It’s the hottest club in New York City. Well, at least tonight it is. By next week it will be some other club. But the location doesn’t matter. The script is always the same. Every weekend my friends and I come here together but l