top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Hvorfor startede jeg klubbenHej allesammen! Der var et medlem der skrev til mig at jeg meget gerne måtte fortælle hvorfor jeg valgte at lave denne klub. Jeg må være ærlig at sige at, selvom det var noget jeg meget gerne ville fortælle, så har jeg ikke, før nu, haft tid til at få det ned på skrift.


Men det kommer her.

I løbet af sommeren 2018 havde jeg lyst til at se hvordan jeg havde det med min kropsbehåring, specifikt mine hår på benene og under armene da jeg allerede lod min kønsbehåring gro. Denne sommer brugte jeg derfor til at prøve at gå længere og længere mellem barberinger for at se hvordan jeg havde det med hårene.

Og det viste sig faktisk at jeg slet ikke havde noget imod min egen behåring. Det var en del af mig som godt måtte være der. Selvfølgelig sneg der sig tvivl ind her og der - og det gør der stadig engang imellem - men jeg var glad og lettet.


Over hele vinteren lod jeg alt gro. Og det var sku egentlig ret fedt. En byrde, som jeg synes det at fjerne kropsbehåring var, var væk.


Vi når til starten af sommeren 2019 og jeg er nervøs. Det er første gang jeg skal vise min krop i fuld flor til resten af verden. Skraberen var smidt ud så der var ingen vej tilbage. Okay måske lidt dramatisk for jeg kunne bare gå ned og købe en - men jeg kunne ikke finde skraberen frem fordi jeg faldt i en spiral af andres tanker om mig og min egen tvivl.

Det gik egentlig okay. Jeg lagde mærke til nogle blikke her og der men jeg mindede mig selv om hvad JEG havde lyst til og så faldt andres blikke og mine spekulationer om hvad de mon tænkte i baggrunden.


Men hvornår kommer klubben ind i billedet, tænker du måske.

Jo det skal jeg fortælle dig. Vi er i maj 2019, min kropsbehåring har fået lov til at gro i snart et år og jeg havde lyst til at dele det med andre. Vise andre at de også kunne lade deres gro hvis de havde lyst til det og vi kunne være sammen om det. Jeg synes det var et rum der manglede.

Og samme dag dukker der et billede op på min Instagram. Det er Johanne, fra hvad der dengang hed barn af internettet, nu johannejacobsen_, som lige havde lagt et billede ud på sin Instagram omkring hendes kropsbehåring. Og jeg tænke fuck JA!

Hendes caption lød som følgende:

"2019 er året hvor jeg endelig stoppede med at barbere mig! Det gik op for mig, at jeg egentlig aldrig havde prøvet at have hår - altså sådan ‘rigtige’ hår med en naturlig længde. Så snart de dukkede op fjernede jeg dem jo og det havde jeg gjort i næsten 7 år. 7 ÅR!! Hvis vi nu forestiller os, at jeg barberede mig 2 gange om ugen før og at det hver gang tog 5 minutter. Så har jeg på 7 år brugt 60 timer(!!) udelukkende på at barbere mig! Det er jo vanvittigt.


2019 var så endelig året, hvor jeg følte mig sikker nok i mig selv til at stoppe med at barbere mig. For jeg vidste jo godt, at jeg egentlig ikke barberede mig for min egen skyld. Men det var nu altså noget, som jeg lige skulle forberede mig lidt på. Jeg sagde til mig selv, at jeg ville prøve det og hvis jeg ikke kunne lide det, så ville jeg jo bare barbere det af igen.


Men what do you know. Det kom jeg ikke til. Jeg elsker det. Som med alting så skulle jeg lige vende mig til det i starten, men nu bærer jeg det sgu med stolthed. Og jeg har altså ikke små hvide hår som ingen kan se - jeg er dit vrede behårede mareridt haha (citat: @friesb4guyspodcast). Det ville nu efter 6 måneder føles helt forkert at barbere det af som bare er blevet en del af min krop. Jeg VED nu at det ikke ville være for min egen skyld."


Det var lige hvad jeg havde brug for, så jeg hev mit kamera frem, tog nogle billeder af mine hår på benene, skrev et instagram post om det og lagde det ud. Med bankende hjerte af nervøsitet - men også af frihed. Fuck det var fedt.


Inden Johannes post havde jeg tænkt på, hvor fedt det ville være med en Instagram profil netop som klubben men jeg havde ikke modet til 100% at springe ud i det. Derfor skrev jeg til Johanne om min ide og om hun måske havde lyst til styre den sammen med mig. Johanne svarede at hun havde for travlt men synes det var en vildt fed ide.


Og derfor, den 22. maj 2019 opstod De Behårede Kvinders Klub. Jeres støtte har været fantastisk og jeg er så taknemmelig for at I har lyst til at være med


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page