top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Hvor sikker er pull out metoden?Vi har været igennem de fleste præventionsmetoder, i hvert fald de mest kendte som du kan finde indlæg om i dette opsamlingsindlæg. Vi har lige snakket om den meget ukendte og nye ballerine spiral som blev til dette indlæg og et par medlemmer har spurgt til om vi kunne tage pull out metoden op og det synes jeg kun er en god ide for at få noget åbenthed omkring det.


Dette indlæg er ikke en opfordring til at bruge denne metode, ligesom jeg med de andre indlæg om prævenstionsmetoder heller ikke opfodrer til at bruge dem men en samling af tanker og erfaringer fra medlemmer og så kan man selv finde ud af hvad der passer til ens egne behov.


56% af jer svarede ja


44% af jer svarede nej


"Min kæreste og jeg bruger pt pull out metoden. Vi har haft snakken omkring “risikoen”/sansynligheden for graviditet og er blevet enige om at hvis det sker, så sker det. Tror det er rigtig vigtigt med netop denne metode at have god kommunikation med partneren og overensstemmelser med hvad der skal ske, hvis man blev gravid."

"Altså jeg brugte den med min eks (faderen til mine børn) i ca 6 år. Det virkede udemærket, jeg blev kun gravid når det var planlagt."


19% af jer svarede ja


81% af jer svarede nej


64% af jer svarede positive erfaringer


36% af jer svarede negative erfaringer


8% af jer svarede ja


92% af jer svarede nej


sundhed.dk står der: "Hvor sikker metoden er, afhænger af mandens evne til at trække sig ud før sædudtømning. Der kan være sædceller i den væske, som udskilles fra manden før sædudløsningen. Man regner med, at det resulterer i graviditet for ca. 20 % af de par, der bruger denne metode."


"Hvis personen når at trække sig ud inden er chancen lille. Precum indeholder sjældent sædceller. Man skal dog passe på hvis man har sex flere gange på en dag sa der kan være sædceller tilbage"


"Hvis man er fuldstændig sikker på hvornår man har ægløsning og bruger kondom i den periode, er den ligeså sikker som p-piller"


"Jeg har brugt pull out metoden ret konsekvent med en kæreste igennem 5 år og der har aldrig været uheld. Jeg havde styr på min cyklus og når jeg var frugtbar brugte vi kondom"


"Prespærm kan også gøre en gravid og dette undgår man ikke ved pullout-metoden"


12% af jer svarede ja


88% af jer svarede nej


17% af jer svarede ja


83% af jer svarede nej


"Det er nemt"


"Ingen kondomer + ingen hormoner"


"Fin som supplement til anden prævention"


"Det er dejligt at se udløsningen"


"Sex uden pauser"


"Ansvaret er for en gang skyld på fyren"


"Helt nær kontakt og så er det lidt frækt han kommer på dig"


"Du undgår alle bivirkninger fra prævention, undgår kondom"


"Høj risiko for graviditet"


"Risiko for graviditet og kønssygdomme"


"Har været gravid 2 gange med pull out metodn. Efter to aborter har jeg nu spiral"


"Jeg blev gravid"


"En følelse af usikkerhed i kroppen"


"Kæmpe usikkerhed. Er ofte endt med at bruge metoden, fordi jeg gerne ville have det var bedst muligt for den, jeg var sammen med. Er gået for meget på kompromis med mig selv, og har følt, det har været svært at sætte grænser, overfor én som siger at kondom er ubehageligt. Kender rigtig mange, som altid har brugt denne metode, og aldrig er blevet gravid. Men sådan er det ikke gået for mig. Selvom jeg har fulgt min cyklus, er jeg endt med at blive gravid. Det føles meget meget dumt og ubehageligt at tænke på, hvilke konsekvenser det har for mig at sætte partnerens nydelse så højt."


"Alt for stressende da jeg ikke stoler på den så er anspændt under akten"


"Messy"


"Præsperm kan indeholde levedygtige sædceller"


"Man er ikke inde i hinanden når de kommer"


"Bruger den i kombination med termomoeter + cycle tracking. På dage hvor jeg ikke er fertile"


"Sexpartner med penis trækker sig ud før udløsning"


"Min partner trækker sig ud og kommer ud over mig i stedet for"


93% af jer svarede ja


7% af jer svarede nej


"Teoretisk set, er man kun fertil i en kort periode lige omkring ægløsning. Altså kan man teoretisk set have ubeskyttet samleje i perioden EFTER ægløsning og frem til en uges tid inden ny ægløsning (en uges tid, idet sædceller kan leve i livmoderen i op til 5 dage - 5 dage gamle sædrester kan altså godt befrugte et æg, selvom risikoen er lille). Dette frarådes dog absolut af fagfolk, både med henblik på kønssygdomme, men også idet man fokuserer på ordene 'teoretisk set' - i praksis følger kroppen bare ikke altid de mønstre og "skemaer", vi forventer, og man kan altså sagtens ende med en uønsket graviditet, som teoretisk set bør være umulig."


Nogle skriver sædceller kan overleve i 4-6 dage - andre skriver op til 7 dage.


"Der er selvføgelig sikre perioder hvor man er langt fra sin ægløsning"


"Jeg brugte kondom i min ægløsning, test kan købes på apoteket"


"Jo tættere på ægsløsning jo mere risky er det"


"Dagene lige efter menstruation og dagene lige op til er der lavere chance for at blive gravid"


17% af jer svarede ja


83% af jer svarede nej


52% af jer svarede ja


48% af jer svarede nej


"Den chance man tager. Er det det værd, at risikere at blive gravid? Kan man overskue konsekvensen? Selv hvis man ikke bliver gravid, kan man så overskue at gå og være bekymret hele tiden?"

"Man skal være opmærksom på, at precum (det gennemsigtige væske der med stor sandsynlighed kommer ud, når penis-haver får erektion og er tændt) også indeholder sædceller der kan befrugte. “Man må regne med 15-20 graviditeter om året blandt 100 kvinder og mænd, der benytter metoden konsekvent” skriver NetDoktor."


"At man ikke er beskyttet mod kønssygdomme"


"Den med penis skal tisse inden sex og aftal evt. signal når man er tæt på orgasme. Og hellere trække sig ud lidt inden orgasme end lige inden"


"Man skal holde godt øje med sin egen cyklus"


"At der godt kan blive uheld og nødprævention kan blive nødvendigt"


"Man skal stole 100% på den anden part"


"Der er også sædceller i pre-sæd!!"


"Ikke brug pull out metoden hvis du er fertil. Vær åben omkring hvor du er i din cyklus"

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page