top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Hvad kan man sige hvis en partner gør noget der ikke føles godt under sex?Besked fra medlemmet: "Hej, tak for jeres fede opslag, jeg elsker at I gør tabuer om sex så håndgribelige. Jeg tænkte på, om I kan lave et opslag med konkrete ting man kan sige under sex, hvis ens partner gør noget som ikke føles godt. Personligt har jeg nemlig lidt svært ved at sige hvad jeg godt kunne tænke mig under sex, fordi jeg er så vant til at det handler om, hvad manden godt kan lide. Så jeg ender med bare at vente på at det er overstået fordi jeg er usikker på hvad man kan sige, der ikke vil få ham til at føle sig usikker og ødelægge den gode stemning. Håber det giver mening! De bedste hilsner herfra<3"


Er det noget du genkender?

84% af jer svarede ja

16% af jer svarede nej


"Prøv at foreslå, hvad de ellers kan gøre, f.eks. hvis det er stimulering af klitten: “Prøv lige at lave bevægelser i cirkler” eller andet. Hvis du ikke føler dig tryg i at sige det under sex, kan du tage den op bagefter, og så har det self også den fordel, at fyren ikke bliver usikker og måske ikke kan fortsætte sex’en."


"Det føles ikke så rart, men jeg kan godt lide.."


"Man kan prøve at flytte/skubbe deres hånd eller krop blidt et andet sted hen"

""Sexual negotiation" før samleje, så dit sexuelle væsen allerede er blevet italesat - føler det fjerner meget af den awkwardness nogen er bange for og det kan også være sindsygt frækt at udforske sin partners seksualitet på en dybere måde. Det er awkward i ét sekund under samlejet og så bliver du med det samme derefter belønnet med din partners fysiske reaktion på den ønskede stimuli. Synes alle skulle se denne fra aunt midori og sexplanations: youtubevideo"


"Jeg plejer at få øjnkontakt og fuld opmærksomhed med at sige min partners navn i normal volume og forklare hvad der foregår, hvordan det føles og så tager vi den derfra og evt. brainstormer om andre stillinger eller noget helt andet eller om vi skal stoppe. Sex er bedst når man snakker sammen hele vejen"


"At redirecte lyder lidt bedre (fx "lidt blidere", "prøv at gøre det her"), men hvis det går helt galt er det effektivt at sige "stop" eller "vent". Derudover er der intet galt i at snakke under sex, så hvis man har noget konkret er det helt fint at sige dét (fx "vil du ikke prøve den her position?"), men det er svært at komme med konkrete eksempler uden flere detaljer. Vigtigste råd er, at hvis det at snakke under sex, eller om sex, "ødelægger den gode stemning" er det nok ikke en person, man burde have sex med. Så man kan lige så godt springe ud i det. Jeg kender det dog godt, så jeg anerkender at det er svært. Held og lykke!!!"


"Synes det er lettere at vise det. Evt guide deres hænder til et sted hvor det føles godt. Hold øjenkontakt imens og vis det med lyde og ansigtsudtryk, når det rammer rigtigt. Det er faktisk ret frækt"


"Tit vil din partner jo gerne have dig og have at du nyder det, så jeg plejer bare at sige noget i retning “ej, det synes jeg ikke er så rart”. Ellers kan man også snakke om det efter hvis man føler det er et bedre rum til det. Men det er meget nemmere end man tror (kommer selvfølgelig an på partner)."


"Det du gjorde lige før var lækkert"


"Det er helt ok at sige, at sige til en partner, hvis personen gør noget man ikke kan lide/ikke tænder én. Men det kan være rigtig svært at få sagt! I stedet plejer jeg at sige noget a la "vil du ikke xxx (f.eks. give finger, slikke, skifte stilling)", altså i stedet ændre situationen og skifte fokus."


"Hvis det er en fast partner, kan man i en ikke-seksuel situation tale om et tegn eller et ord der kan betyde at man lige skal spørge ind til hinanden. Man kan evt. Lave flere tegn/aftaler det betyder forskellige ting."


"Det er lidt rip-the-bandaid-off men når du først har sagt noget én gang er det nemmere senere"


"Jeg forsøger for det meste at vise det i stedet for at sige det... Og så har mig og min kæreste snakket om sex og preferencer på tidspunkter der ikke var under sex - så ved man det lidt på forhånd. Men vi har også været ret åbne overfor at blive guided af hinanden under sex, specielt i starten. At man ligesom sagde at den anden skulle sige hvad de kunne lide og så gjorde man det (hvis man har lyst self). Men synes stadig det er svært hahaha."


"Sig hvad du gerne vil have i stedet for hvad du ikke vil have"


"Aftal et safeword"


"Vær ærlig. Hvis det er en god partner vil de også gerne have at det føles godt for dig"


"Må jeg guide dig?"


"Det gælder om at være høflig og hvis man kan; sig det lidt sexy/frækt så det ikke virker som kritik"


"Hold en pause hvis du har brug for det. Sig hvad du føler højt, mærk hvor I har hinanden"


"Det kan være svært at sige højt så man skal være skarp på kropskommunikation"


"At skabe et trygt rum for begge"

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page