Hvad gør man hvis man mister lysten til sex mens man er i gang?


Advarsel: der vil i dette indlæg være historier om overgreb.


"Hej klubben.

Sagen er den at min veninde og jeg flere gange har oplevet at miste lysten til sex imens man er igang, både med nye og faste partnere. Hvad gør man eller siger man når man aktivt har sagt ja til at have sex med en person, men under vejs mister lysten fuldstændigt. Hvordan siger man ordentligt fra, uden at det bliver for akavet? Det kan jo hurtigt gå hen og blive en rigtig dårlig oplevelse hvis man ikke får sagt fra, dog har vi begge oplevet at miste lysten under vejs uden at være rustet til at sige fra. På en måde virker det bare “nemmere” at få det overstået. Jeg håber virkelig i kan hjælpe os. Det er oftest ved nye partnere problemet opstår."


81% af jer svaede ja


19% af jer svarede nej


Jeg tænker lige at vi skal have noget helt klart inden vi begynder;


Det er meningen at sex skal være rart og sjovt og du skylder ikke nogen 'at blive færdig' [få orgasme]. Du må altid sige fra ligemeget hvor 'langt' man er nået, ligemeget om I har haft sex før og ligemeget om man selv lagde op til det.


Du har ret til at sige fra. Du skal aldrig nogensinde undskylde for at sætte en grænse - og det er overhovedet ikke egoistisk at lytte til sine egne grænser. Er den anden/de andre såret og føler at det er en afvisning kan man snakke situationen og følelserne ud.


Du skylder ikke sex til nogen.


Videre til jeres svar:


"Jeg har selv til tider rigtig svært ved at sige fra under sex, i sær verbalt! Jeg har fundet ud af at det er nemmere for mig at gøre det kropsligt. Måske det er nemmere for hende som skriver og hendes veninde? Når man ikke kan få det over læberne. Jeg “tapper” min partner to gange, det betyder stop lige, og så kan jeg fortælle mit behov (pause, fuldt stop, bekymring etc) men det kunne være alt muligt andet også. Jeg kan dog godt se at det kan være svært at gøre med en ny partner! Og det vil kræve en måske lidt svær samtale inden. Men jeg håber der er nogen derude som måske kan bruge det."


"Italesætte det UDEN for sex, snak om det, og aftal et tegn/signal/andet der kan gives hvis det sker" "Forklar at du kan mærke at du ikke er tilstede og derfor er det ubehageligt at fortsætte."


"Jeg siger ofte 'jeg har brug for en pause' og så efter lidt tid vurderer jeg om jeg har lyst igen"

"Åha kender SÅ godt!!!! Jeg tør faktisk ikke rigtigt sige ordenligt fra, sige at jeg har mistet lysten - er bange for -ja hvad egentlig??? At de bliver sårede? At jeg ikke er “sexet og sexklar” nok?? Så jeg lyver næsten altid og siger at jeg er blevet øm. Så det er ikke et råd, bare lige mig der også ville komme ud med noget.. men man skal self bare være ærlig og sige at man ikke er så tændt mere og hellere bare vil ligge eller hvad man vil. Men det er så meget nemmere sagt end gjort..

Tror jeg har dårlige erfaringer med det.. min kæreste blev vildt ked af det og low key sur (?!) da jeg ikke var klar til at have sex med ham fordi han tog det som om at jeg ikke var tryg ved ham, ikke kunne lide ham nok eller sådna noget. Men det endte så med at jeg havde sex med ham for at bevise at jeg godt kunne lide ham -..- så fucked. Måske ingen overraskelse at jeg resten af forholdet faktisk ikke havde lyst til sex (med ham) fordi jeg hele tiden følte et underliggende pres. Har faktisk aldrig før nu lavet den kobling - at det startede fra første gang..."


"Man kan spørge om man lige kan få en pause" "Med min kæreste: 'jeg er færdig for nu men lad mig hjælpe dig færdig'"

"Jeg ender altid i en “det er ikke dig, det er mig” Og siger at det må hxn virkelig undskylde, men mine tanker fløj afsted med mig og kom pludselig til at tænke på en helt masse andet end dejlig sex. Ind i mellem er det jo faktisk dét der sker, og så føles det godt at være ærlig. Og de fleste forstår at tanker om økonomi, bedstemor og næste eksamen er lidt af en humørdræber. Andre gange er det simpelthen dårlig sex der får lysten til at forsvinde, der har jeg ofte brugt samme undskyldning. Og det føles sgu lidt som at give afkald på noget integritet. Så der arbejder jeg på noget tættere på sandheden. Men undskyldning og flygtige tanker er altid blevet modtaget med forståelse."


"Kigger dem i øjnene og siger 'stop lige' og forklarer at man ikke har lyst længere"


"Efter at have haft sex i et stykke tid sagde jeg bare 'nu kan jeg ikke mere'"


"Jeg har fast partner, det plejer at ske a la jeg sætter farten ned (stopper min del af arbejdet), lægger hovedet på min partners skulder og siger “sorry, jeg ‘har den’ ikke længere” og ruller væk, men vi er også meget trygge ved hinanden. Det hjælper at vi før har snakket om lyst og hvordan vi har haft den mere eller mindre i perioder."

"Man er bare ærlig. 'Beklager men jeg har simpelthen mistet lysten'"


"'Jeg synes det er nok nu men det var rigtig dejligt'"

"Jeg har selv oplevet, at miste lysten under sex, og også tænkt, det er nemmere bare at få det overstået. Men jeg har også prøvet at være sammen med en fyr, der havde svært ved at holde erektionen. Det er måske ikke helt det samme, men reaktionerne bagefter kunne måske ligne lidt. For mit vedkommende var jeg helt okay med det, jeg følte mig ikke afvist eller mindre værd, men det kunne jo være det, man frygtede, at ens partner følte, og at det er derfor, det føles “nemmere” at fortsætte. Jeg tror fremover, jeg også selv vil blive bedre og hurtigere til at erkende, når det sker, og så få sagt det til min partner. Og så tænker jeg, det er vigtigt at få snakket om, hvad partneren føler i den situation, og spørge direkte, om de f.eks. føler sig afvist eller ikke gode nok. Og hvis det er en fast partner, skal man måske snakke om det på forhånd."


"Hvis man har svært ved at sige fra kan det være en god ide at øve på det uden for sengen da det er en meget sårbar situation at være i. Øv dig på at sige fra, stop, sætte grænser uden for sex"


"Det burde være nok at sige nej verbalt men forstår godt det er svært hvis partneren ikke lytter"

"Til spørgsmål ang. det at miste lysten under sex kan jeg varmt anbefale bogen “Come as you are” af Emily Nagoski der handler om kvindelig seksualitet. Jeg er ikke sikker på hun adressere det at miste lysten UNDER sex direkte, men hun taler rigtig meget om den kvindelige psyke ifbm sex og hun forklarer om seksuelle “bremser” som kan gøre man mister lysten til sex på et givent tidspunkt." - jeg har selv anbefalet den i dette indlæg.


"'Jeg har ikke lyst mere'"


"Det vigtigste er at du er tro mod dig selv og derfor bare får sagt fra"


"Hvis man er i en usikker/utryg situation kan man bruge "undskyldninger" (det er jo ikke en undskyldning hvis det handler om at være safe!) som at man lavede en dum bevægelse med hovedet eller har ondt et sted eller andet. At sige stop burde være nok men man kan altså ende i situationer hvor det bare ikke er det." "Plejer at sige 'kan vi lige stoppe' og så forklare at jeg ikke har lyst og evt hvorfor."


"Jeg kan mærke at jeg har mistet lysten"


"Jeg har før sagt 'jeg tror altså jeg er alt for udmattet'"


"Det sker faktisk rigtig ofte for mig. Har aldrig tænkt over det før jeg så denne story, glæder mig til at læse svar fra andre. Har lært så meget af denne side, så tusind tak!!!"


"Jeg udviklede i en alder af 16 år en slem angst der kom under samleje, hvilket stadig hænger ved i en alder af 25 år, men jeg har fundet ud af hvor vigtigt det er at sige fra i tide for begge parter. Det er ubehageligt ja, men bliver det ikke forstået og accepteret så er det et klart signal om at det ikke er den rette jeg har sex med. Jeg har desværre både opleve godt og dårligt med det, ikke alle forstår et nej."


"Jeg synes tit, at det er fordi, jeg er for meget i mit eget hoved og tænker en masse ting. Og så mister jeg fokus og tit også lysten. Jeg plejer at spørge, om vi lige kan vende tilbage til kysset. Det virker rigtig tit for mig. Det føles mindre overvældende det hele, når jeg jeg lige tager to skridt tilbage."


"Jeg plejer at fortælle at jeg ikke lige mentalt er der hvor jeg troede at jeg var og derefter invitere min partner til at fortsætte akten med sig selv."