top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Hvad er de smertelignende kramper i anus?Besked fra medlemmet: "Hej. Jeg har et spørgsmål, og ved ikke om det er det rigtige sted at spørge, men nu prøver jeg.


Jeg får en gang i mellem en form for krampe lignende smerte i anus. Som stikker op mod underlivet. Det er så svært at forklare. Det gør i hvert fald pisse ondt. Og jeg kan nærmest ikke bevæge mig i de sekunder det er der.


Det er ikke sådan uden på, men som om det er i endetarmen og så op mod maven/underlivet. Har andre mon spurgt? Prøvet det? Hvad er det og what to do?"


Er det noget I kender?

65% af jer svarede kender

35% af jer svarede kender ikke


Oplever du de stikkende smerter tit? (hvad du synes er tit)

33% af jer svarede ja

67% af jer svarede nej


"Det er proctalgia fugax. Også kendt som butt lightning. Hvis det sker i forbindelse med mens kan det også være endometriose.


"Udeluk endometriose. Og ellers kan muskulære spændinger påvirke pudendus nerven som forsyner bækkenbunden" - link til klubbens indlæg om endometiose.


"Jeg oplever det samme! + smerter i vulva. En googlesøgning fik mig forleden frem til 'pudental neuralgia'. Ved ikke om det er det som vedkommende døjer med men er vel værd at tage med videre."


"Bagoverbøjet uterus/livmoer der vender ind mod endetarmen kan være en mulighed."


"Jeg kender en der har oplevet det samme som har fået stikpiller af lægen der får anus til at slappe af."


"For mig er det på pga. colitis ulcerosa."


"Det eneste jeg har oplevet er at man bare må vente på at det går væk igen og prøve så meget som man kan at slappe af. Er ekstra opmærksom på at slappe af i kroppen når jeg lige har haft det og det hjælper på at det ikke kommer igen."


"Det eneste der hjælper er at slappe af."


"Hos mig kommer det i perioder med meget stress og angst."


"Jeg oplever det når jeg har menstruation."

- Oplever du det også under menstruation?

78% af jer svarede ja

22% af jer svarede nej


"Fik det tit dengang jeg ikke havde spiral under menstruation."


"Sker ALTID i starten af min menstruation. Især i forbindelse med toiletbesøg"


"Det er som regel noget jeg får under toiletbesøg når jeg pludselig virkelig skal skide."


"Jeg har kun oplevet det i forbindelse med min menstruation. Har aldrig oplevet menstruationskramper fra maven, men de sammentrækninger omkring anus er så forfærdelige."

"Jeg ved ikke hvorfor men min mand får det også. Herhjemme går det under navnet 'røvkniv'"


"Kan ikke tåle gluten og det sker når jeg spiser det så måske prøv at være glutenfri i en periode."

- Er det også en sammenhæng du har oplevet?

10% af jer svarede ja

90% af jer svarede nej

"Oplever det nogengange når jeg bruger buttplug"

- Har du også oplevet det?

12% af jer svarede ja

88% af jer svarede nej

"Tegn på forstoppelse for mig. Spis dadler, drik vand, gå tur."

- Er det også en sammenhæng du har oplevet?

34% af jer svarede ja

66% af jer svarede nej


"Jeg troede også at det var i endetarmen og var vildt bange. Det er det ikke. Det er i bunden af de muskler der sidder omkring skeden (helt nede ved røven). Mine krampeanfald dernede startede efter jeg havde hormonspiral, og min gynækolog sagde at det var HELT normalt. Det er åbentbart noget man får/kan få, hvis man har meget opmærksomhed rettet mod sit underliv (også i underbevidstheden). Det havde jeg i underbevidstheden da jeg lige havde fået lagt spiral i månederne inden.

Man kan sikkert også få det af andre årsager, men det er i hvert fald helt normalt - no worries. Der findes nogle vildt gode øvelser man kan lave i 5 minutter hver dag i nogle uger, og så skulle det vidst gå væk. Jeg fik aldrig prøvet øvelserne, for efter jeg vidste hvad det var, var det som om at det forsvandt af sig selv, da mine tanker om det forsvandt. Noget jeg prøvede i starten for at få det væk var bare at slappe af i musklerne der nede hele tiden (så altså ikke lave knibeøvelser). Det hjalp for mig."


"Jeg har fået den slags kramper efter jeg fik spiral. Gyno siger at det er normalt."


"Jeg fik det da jeg var gravid"0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page