Hookup kultur & demiseksualitet


Besked fra medlemmet: "Hey, ved ik om det er muligt, men tænke om det var muligt at lave en story/highlight om hookup culture og det pres der er til at have sex i ungdomskultur.


Er selv demiseksuel, og det kan være enormt svært når man føler at man skal dele sin krop med andre for at være valid. Især når man er kvinde, og en krop bliver objektiviseret nonstop. Tænkte at jeg ikke var den eneste som har det sådan. "


Har du følt dig presset til at skulle have sex på grund af den kultur vi har?

74 % af jer svarede ja

26 % af jer svarede nej


"Havde jordens bedste date i sidste weekend. Vi endte med at kysse og han ragede lidt, hvortil jeg sagde “du skal bare vide, at der ikke kommer til at ske noget”. Han blev skuffet, men accepterede det. Han fik lov til at overnatte, og det var SÅ hyggeligt. Jeg sagde fra når jeg synes vi nåede grænsen, og det fungerede fint. Han fik mig til at føle mig P E R F E K T, og inden han går dagen efter, kysser vi farvel. Det næste der sker er at han ignorerer mine beskeder i to dage og til sidst skriver at “vi nok bare er for forskellige” og “at han ikke søger noget seriøst”. Så skulle han nok ikke have fortalt mig at jeg var “sådan en man skal holde fast i” og at “vi havde mega god kemi”. Bagefter følte jeg at jeg bare skulle have haft sex med ham for at holde fast, men ærligt - er så glad for at jeg ikke gjorde det!"


"Jeg havde første gang som 20-årig af pres ikke af lyst. Jeg følte mig udenfor."


"Folk der siger at ens første gang bare er noget der skal overståes"


"I slutningen af folkeskolen og i gym følte jeg at der var et stort pres på ikke at 'være virgin'"


"Pres i forhold til kærester med, hvor hurtigt de bør have sex, hvilket ikke er andres sag"


"Allerede da jeg var 14 følte jeg et pres for at skulle nå at have sex inden min 15 års. Stadig den dag idag føler jeg et pres til at skulle have heterosex (fordi heteronormativitet invaliderer mine oplevelser med piger, fordi “rigtig sex” jo selvfølgelig involverer en cismand) jeg føler stadig jeg er sent ude i en alder af 17 (!!) og det er noget jeg tænker over hver eneste dag."


"Se gerne the sexual revolution på Netflix, den tager fat i den problemstilling. Ret spændende!"


"Jeg skal altid "forklare" hvordan det kan være at jeg har sex cirka to gange om året"


"Er aseksuel. De flestes holdning: ingen sex = ikke et rigtigt forhold"


"Hvis man ikke har haft mange forskellige partnere og massere af casual sex så er man nemt 'kedelig'"


"Utrolig meget 'diskret' jomfru udskamning i teenageårene"


"Da jeg var yngre troede jeg, at jeg var "sent" ude. Min tætteste veninde på det tidspunkt havde sex første gang som 12 årig, så allerede der følte jeg mig bag ud. Hende og hele den omgangskreds jeg var i, grinede af dem der var "uerfarne". Som 14 årig blev jeg dumpet af en fyr, fordi han fandt ud af, at jeg var jomfru."


"Ja! Blev presset til sex fordi vi havde skrevet om det men da det kom til stykket ville jeg ikke"


"Jeg ville ikke være den sidste til at miste mødom, så jeg skulle have første gang overstået"


"Er blevet single fornyligt og føler et virkelig stort pres til at have one night stands"


"Sagde nej men alt i mig følte at mit nej ikke var anerkendt pga vores kultur"


"Jep, jeg blev ædru for 10 måneder siden og har ikke haft sex siden (plejede at have sex hele tiden da jeg var fuld). Men siden jeg blev ædru har det været totalt umuligt for mig overhovedet at tale/flirte med folk der ikke er mine venner for slet ikke at tale om at have sex, men lysten er også mindre. MEN jeg oplever hele tiden at folk spørger mig om jeg ikke savner sex, om jeg ikke snart skal på date osv. og jeg kæmper selv totalt meget med skammen over at være blevet ufrivilligt (nærmest) aseksuel. Føler mig nærmest som jomfru igen når folk snakker om parforhold og sex på trods af at jeg er den i vennegruppen med flest forskellige, mangfoldige seksuelle erfaringer på tværs af seksualiteter og køn. Føler at jeg er blevet en anden og at folk ser mig meget anderledes fordi jeg ikke længere hooker op med alt og alle lol.


Men føler mig også som “mindre værd” på en måde i forhold til mine venner fordi det er en “del af ungdommen” at have sex og kærester, og alt det gik ligesom bare i stå da jeg tog alkohol (som også er en kæmpe del af ungdommen) ud af ligningen. Det at undvære alkohol har også fået mig til at tænke på alle de gange jeg har haft sex uden at have haft direkte lyst, men bare fordi jeg var fuld og turde og fordi “det gør man”: man drikker dig fuld, tager i byen og scorer - og fortæller om det til vennerne bagefter."


"Det var lidt en del af at føle mig accepteret og valid da jeg var omkring 16-17 år. Ville ikke være hende den kedelige som ikke havde prøvet noget (så jeg overskred ALT for mange grænser)."


"Hvis jeg kyssede med en fyr til en fest og fik sagt jeg var jomfru skred han"


"Jeg har ikke haft sex før men synes at man hurtigt kan blive stemplet som umoden hvis man ikke har haft sex"


"Jeg var ved at have sex for første gang stiv fordi jeg følte mig presset til det"


"Ved ikke om det tæller men jeg har haft fast partner i ti år og derved ikke prøvet tinder overhoved. Så jeg kan godt føle mig udenfor når folk snakker om deres “tinder-tid” og føle at jeg er “gået glip af noget” - også fordi jeg “kun” har haft tre sexpartnere. Føler jeg burde have eksperimenteret mere når jeg taler med veninder om deres tinder-tid og alle deres gode og akavede scoringer."


"Jeg er lige nu 20 (jomfru) og har løhet til alle om at jeg har været sammen med en for at lette presset. Det hele er så svært i denne her kultur og nu er det vare endnu sværere"


"Som 23-årig er jeg stadig jomfru og føler at det er noget af det mest skamfulde i dag."


"Har oplevet at fyre blev overrasket over man ikke ville hjem og have sex efter byen hvis man havde kysset. Og synes at jeg var “for meget” hvis jeg sagde jeg synes de var søde og have deres nummer i stedet. (Som om de gerne selv vil behandles som sexobjekter eller??? I dont get it)"


"Følte at det skulle overståes så jeg gjorde det med en ven fra efterskolen på ros meget fuld"


"Har både følt mig presset og forkert, fordi jeg slet ikke har haft lyst til at finde en tilfældig at have sex med. Jeg er også demiseksuel, det kan stadig være svært at acceptere og ikke føle sig totalt udenfor, men jeg prøver at sige til mig selv, at ligesindede sikkert oftest er stille omkring det, netop fordi de føler sig udenfor, eller endda forkert. Jeg ved da selv, at jeg ikke råber højt om, at jeg er demiseksuel, men i stedet så zoner jeg bare ud, hvis snakken går på hvem mine venner scorer og hvornår. Så måske er man ikke så alene med det, som man tror, måske er det bare de andre, der taler højest."


"Det er først for nyligt at det gik op for mig at jeg kunne sige nej og de burde acceptere det"


"Det var bare 'underligt' at være jomfru under gymnasiet, efter, og oppe i 20'erne"


"Jeg havde et princip om at første gang jeg havde sex skulle det være med en kæreste. Jeg var 20 da jeg mistede min mødom, og det var ikke til en kæreste. Jeg ville bare have det overstået fordi jeg var træt af at føle mig anderledes og jeg ville finde ud af hvad det var de andre snakkede sådan om."


"Føler skam over at min kæreste og jeg kun har lyst til sex 3-4 gange om året"


"I gymnasiet var nok 55% af grunden til at jeg havde sex, at jeg ville være sikker på at jeg var “normal”. Derfor oplevede jeg først at have sex fordi jeg havde lyst ca. 1 år, og 4-6 partnere senere. (Ved vitterligt ikke hvor mange, fordi jeg tror jeg har blokeret nogle i mit sind). Føler tit at min første gang først var der et år efter."


"Har følt jeg spinder en fyrs tid (sker kun med mænd) hvis jeg har snakket med ham og ikke vil bolle"


<