top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Hjælp til PMS


Et klubmedlem skriver: "Jeg har helt vildt slem pms. Det kommer til udtryk igennem ekstrem uprovokeret tristhed og ligeledes ekstremt og eksplosiv raseri. Det varierer meget og på forskellige niveauer fra gang til gang. Jeg ville ønske jeg havde fundet metoder til at håndtere det, da det især forpestede min og min eks’ relation. Jeg kan også godt blive rigtig vred og snerre af mine venner.. Jeg føler mig ikke som mig selv når jeg er særligt ramt, og nogen gange kan jeg have pms i 9 lange og svære dage. Det kan være meget svært at være indeni i mig selv, og det kan være svært at forklare andre, at det er fordi jeg har pms da jeg ikke kender særlig mange, der bliver påvirket på samme måde som jeg selv. Råd modtages med kyshånd."

Har du oplevet PMS?

76 % svarede ja

24 % svarede nej


Da jeg var teenager (lol lyder som om jeg er voksen haha) havde jeg den mest forfærdelige pms som kom til udtryk i nogle meget voldsomme humørsvingninger og jeg kunne slet, slet ikke kende mig selv. Jeg kunne have det som om min krop kunne springe når som helst - jeg kunne slet ikke være i det. I dag er jeg 22 og oplever ikke min pms særlig meget mere - det kommer stort set kun til udtryk i en irritation her og der inden jeg skal have menstruation.

Lad være med at prøve at undertrykke det! Hvis du prøver at lade som om alt er okay så kan det bare forværre det hele. Lad følelserne komme og passere og vær i det. Og husk på at det kommer til at gå over.


Tæl til ti. Det er noget der har hjulpet mig SÅ meget. Når du mærker at det begynder at boble op og der er noget der irriterer dig så luk øjnene, tæl til ti og træk vejret helt ned i maven.


Hvis du har en vrede, frustration eller irritation så prøv at få dem ud og lade dig selv føle dem. For mig kunne det hjælpe at slå ned i en pude eller smide lidt rundt med den. Find en måde at få den ud af kroppen på.


Jeg kan finde ro i naturen og derfor kunne det, og gør det stadig, hjælpe mig at gå en tur i græsset med bare tæer mens jeg fokuserer på din vejrtrækning. Det hjælper også bare generelt på min menstruation når jeg følger mig 'klam' og udmattet.

Hvis du har noget du skal lave og have nået så er en masse små pauser gavnende. Har du mulighed for det så lad være med at lave noget der betyder meget for dig - vigtigheden kan nemlig godt komme i klemme med din pms og skabe flere frustrationer.


Et bad kan også være super godt og føles helt rensende. Det er også en super god måde at få et afbræk på dagen.


Latter kan virkelig hjælpe så utrolig meget når det kommer til pms. Vi er et par der hiver Natasha Brocks Psyklus frem når vi trænger til et grin under menstruation.


"At være alene og græde lidt."


"Jeg ser 'Friends' men det er også min løsning på alt haha."


"Ride it out"

"Chokolade, ro og alenetid" (Chokolade kan dog godt give værre smerter og kramper hvis det er noget du oplever)

"Tage rart tøj på og sætte mit hår op fordi mit tøj og hår irriterer mig under PMS haha"

"At dyrke det lidt, svælge i det! Se noget jeg ved kan få mig til at græde! Få det ud!!"

"Bare at give los for tudeturerne."

"Chokolade"


"Jeg bliver enormt irriteret og trist op til menstruation. Grundet pcos ved jeg ikke hvornår den kommer, men hvis jeg har mulighed for det, så smider jeg min familie ud af hjemmet, så jeg kan have ondt af mig selv i fred og ro. Chokolade, varmepude og onani lindre lænd smerter, kramper og tristhed."

"At acceptere det og sige det højt"

"Intel lol"

"Var lige ved at skrive 'at dræbe mænd' men har faktisk aldrig prøvet så det er gætværk"

"Chips"

"Meditation. Selvpleje; blid yoga, dans, masser af frugt og lækker vegansk mad + chokolade"


"Løbeture og at slappe af"


"Jeg tager de her dråber når inden jeg skal have menstruation, for at opretholde en naturlig hormon balance. Kæmpe anbefaling!!! De hjælper på ubehag, kvalme og på humørsvingninger. (De kan købes i Matas)" - Du kan læse mere om produktet her og købe dem online lige her.


"En menstruationsapp der fortæller mig hvornår jeg har pms, det beroliger mig"


"Chokolade og orgasmer. Og tæpper og en lur"

"Ekstra kram og kærlige omgivelser. Virkelig at lytte til egne behov og lyster"

"Tonsvis af chokolade og høj musik i ørerne - det plejer at hjælpe mig. Og at få alenetid, det hjælper også en del"


"At græde og (selvom det ikke er godt for miljø) lange bade. Masser af selvkærlighed"


"At irriterende mennesker lader mig være" AMEN, haha. Her kan du gøre menneskerne omkring dig opmærksom på at du bare helst vil have at de lader dig være - så ved de også hvorfor du måske bider hovedet af dem..


"Minder mig selv om at det er okay at være ked at det og at det ikke varer evigt"


"At være for mig selv så mit raseri ikke går ud over andre"


"Næsten intet - hvis jeg er alene og ingen siger mig imod så er jeg bare ked af det haha"


"Det hjælper at fortælle andre hvordan jeg har det, fx min mor eller min kæreste"

"Chokolde og musik"

"At være alene og at græde!"

"Min anti depressiv medicin"


"At sove meget og undgå andre mennesker"


"Is! Rigtig meget is!"

"Det har hjulpet mig meget at bruge Clue til at holde styr på hvornår jeg får PMS, for så ved jeg at der er en forklaring bag følelsesdramaet i kroppen. Derudover plejer jeg også at bede de mennesker omkring (min kæreste) mig at tage ekstra hensyn og være omsorgsfuld."

"At opdage i min clue app at jeg nok har pms - sådan en 'nååå, det er dét' følelse"

"Yoga og at være alene. Simpelthen bare at have plads til mig selv"

"Anerkend at det er det (når jeg opdager det) og accepterer mig selv. Grine lidt af det"


"At være alene og give mig selv lov til at være pisse hamrende træt af alle andre mennesker"

"Chokolade, en podcast i ørene og så ud og gå en rask (sur) tur"

"Det hjælper mig som regel at trække vejret meget dybt og huske at jeg ikke er mine hormoner"

"Jeg trækker mig og taler om det med mine nærmeste, så får det plads og fylder mindre"

"Ro og fred"

"Antidepressiver. Jeg er en (ud af mange) hvis hormonsvingninger i forbindelse med menstruation har ført til hyppige depressive perioder og mange års kamp for at føle mig “normal” igen. Kan anbefale alle at læse om PMDD - særligt hvis man er en person med psykiske udfordringer og samtidig voldsomme menstruationssymptomer. Det har også hjulpet mig at downloade appen Clue og tracke mine perioder - på den måde ved jeg med nogenlunde sikkerhed, når det er pms’en der er på spil, og så kan jeg trække mig lidt fra folk og overvældende aktiviteter indtil den er ovre."


"Kun tid. Og så forsøger jeg at sige til mig selv at jeg lige skal vente et døgn med beslutninger"


"Jeg plejede at have pretty bad oms før jeg begyndte på p-piller - så de hjalp en del"


"Tage et bad"

"At råbe lidt"

"Sige til ALLE at jeg har det så de holder sig lidt mere væk" "Der er startet en nu klinik i København mod pms, det er en læge der har startet den. Der kan man få behandling og kan anbefale ham. Den er dog ikke dækket af sygesikring så man skal selv betale men 20% SU rabat" Du kan finde et link til klinikken lige her.


Tak for alle jeres svar ♡



0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page