top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Hjælp til menstruationssmerter


Vi er enormt mange der kæmper med smerter hver eneste måned når det er tid til menstruation. Det er virkelig ikke sjovt! Det skal selvfølgelig siges at hvis man oplever gentagende voldsomme smerter er det en rigtig god ide at søge lægehjælp så man kan få tjekket om der er mere galt end bare kramper. (Der kan dog bare være den 'ulempe' at de vil stikke p-piller i hånden på en uden at tjekke det nærmere)


Jeg har selv døjet rigtig meget med menstruationssmerter - jeg har nu været igennem 3 menstruationer uden smerter (det eneste der stadig er der er diarre om natten men det kan snildt klares I hvert fald i forhold til slemme mavekramper).

Jeg er heller ikke selv glad for at tage smertestillende (mange er med laktose og andre ting jeg ikke kan tåle) så har også selv skulle kigge efter alternativer. Her kommer nogle af de ting der har hjulet mig.

Og det her er ikke andet end personlige erfaringer. Nothing scientific!

Jeg tager disse (veganske) Pure Magnesium (glycinate) hver aften (hjælper også på min søvn). Virker også godt mod andre smerter. Tager dem også når jeg ikke har menstruation.

Jeg tager en pipette af dette Vimergy Zinc tilskud hver morgen og aften (tager det også mod min kroniske bihulebetændelse). Også når jeg ikke har menstruation. Jeg kunne også godt selv tænke mig at prøve cbs olie da jeg har hørt enormt godt om det når det kommer til at lindre smerter.

"For mig virker chili plastre"

"En elektrisk varmepude har reddet mange af mine søvnløse nætter! Den kan blive max varm og slukker af sig selv, så man kan trygt falde i søvn med den på maven"

"Magnesium olie, smør på lænd og mave. Røllike te virker også godt"

Et medlem svarer: "Hvis magnesium klør på huden er der fordi man mangler magnesium i kroppe men det kan virkelig være en ubehageligt kløe så det er godt at være forberedt på" - det skal dog lige siges at et medlem svarede på denne besked og skrev at det ikke var rigtigt.

"Gynækologisk fysioterapi - google evt. Birgit Bondes flyer om smerter i underlivet.


"Motion"


"Virkelig varme bade! Varmepuder! Varmedunke! Alt varmt!"

Yoga rettet mod smerter i underlivet og rygge. Youtube har fantastiske undervisere. Cat-cow yoga bevægelserne og mange andre stræk for lænd og ryg kan gøre meget!"

For mig virker poppy pose rigtig godt da det kan lette trykket i lænden hvor jeg tit mærker et pres.

"Jeg har lige været hos klinisk gynækolog for voldsomme smerter. Det viser sig at jeg har bækkenbundssmerter. Altså jeg spænder op voldsomt op- Jeg skal lave de her øvelser hver dag fremover [se billede ovenover] og de burde hjælpe på menstruationssmerterne også. Det viser sig faktisk at 1 ud af 10 har bækkenbundsproblemer.


"Onani! også selvom det ikke er det der er allermest lyst til. En orgasme kan gøre underværker(!) men kræver selvfølgelig at man har lyst."

"Har ikke selv prøvet det men har hørt at en orgasme og onani kan være smertelindrende"


Her er det vigtigt at pointere at det kan gøre det modsatte hos nogle. Mener at det får det til at blive værre hvis man lider af endometriose. "Jeg oplever at det kramper mere hvis jeg onanerer."

"Der er massageteknikker hvor du masserer livmoderen udefra. Har fået det anbefalet."

"Jeg drikker ingefær-te!! Det beroliger min mave lol og så er det også godt hvis man har kvalme"

"Ingefær og magnesium"


"Vitex kosttilskud fra Solaray" "Mynte-te" "Har hørt at lavendel olie kan hjælpe" No gos: "Ikke kaffe" "Ikke chokolade - kan gøre smerter værre!!"

"Jeg har slemme menstruationssmerter, så har derfor også sygedage hver måned. Jeg ville høre klubben om der er nogle der kender til dette produkt, evt. hvis der er nogle der har nogle erfaringer med det, om det virker, eller om det er for godt til at være sandt."

"Min veninde bruger det og der virker fantastisk for hende!"


"Nej men min veninde siger at cbd olie er godt. Skal selv prøve det snart"


"Jeg har den og har ikke brugt den særlig mange gange. Den kan ikke dække alle smerter og jeg synes ikke kvaliteten er super nice."


"Jeg har brugt det meget, jeg synes dog ikke det er et vidundermiddel. Det distraherer lidt hjernen, så man ikke tænker lige så meget over smerterne men det er en begrænset effekt og for øvrigt kun noget der virker i den tid det er på."


"Jeg er jordemoderstuderende, og vi bruger noget der hedder TENS på fødegangen. Det lyder som det samme. Det kan godt hjælpe på smerter i begyndelsen af fødslen, og jeg kender der flere jordemødre der bruger apparatet til menssmerter eller hold i nakken mens de er på job.


Meningen med apparatet er, at det sender strømsignaler mod nervebanerne. Teorien (gate-Control) er så at hjernen kun kan modtage et signal af gangen - man ‘lukker’ så at sige porten. Det er derfor ikke alle smertesignalerne der når til hjernen og den virker derfor smertelindrende. Det var vist en forsimplet forklaring, men det er den samme jeg bruger på fødegangen."


"Så vidt jeg ved er det meget lig et almindeligt TENS apparat, men TENS apparater (har jeg hørt) er mere pålidelige, kan indstilles bedre og er bedre kvalitet. Der var vist en del, som havde lidt la-la erfaringer med det her.

Blandede anmeldelser:


Livia claims it gets rid of period cramps but does it actually work?


This tiny period cramp device is scamming women out of money"


"Ellers har Vitex (naturmiddel) hjulpet mig - både mod pms men også med nærmest feber-lignende tilstande ved mens. Jeg gør dog rigtig mange ting så det er svært at sige hvilket tiltag præcist der har hjulpet mod mine menssmerter men Vitex er i hvert fald værd at prøve, det har hjulpet både mig og min veninde!

Hvortil et medlem tilføjede: "Vigtigt med vitex at det øger fertiliteten og ødelægger virkning af p-piller så man ikke kan regne med deres præventive effekt. Til gengæld fantastisk til at genoprette hormonbalancen efter man er stoppet på p-piller. Hilsen apoteksfarmaceuten."


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page