top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Hjælp til hudfolds irritation i varmen


Et medlem skriver:


"Hejsa. Jeg har et problem, som jeg håber klubben måske kan være behjælpelig igen.

Jeg får de her røde områder under mine bryster og det er specielt slemt i sommermånederne. Det føles som om huden bliver slidt ned, det svir og gør ondt. Jeg kan holde det nede ved at gå uden bh, bruge antiperspirant på området og ellers vaske det med intimsæbe og smøre det med sheabutter - er der mon andre derude med samme problem, som har fundet en bedre og mere holdbar løsning?"

28% af jer svarede kender


72% af jer svarede kender ikke


"Er vedkommende sikker på det ikke er svamp? Eller synes jeg at et sportsbh fungere bedre, det er bare ikke super godt for ens krop i længere tid."


"Der sveden, der iritere lidt ligesom når ens lår slår sammen over tid i forbindelse med væsker så som sved. Evt gå med tæt tøj som sidder under brystet og dermed absobere sveden eller tøre det af ofte."


"Har prøvet det. EIGHT HOUR creme fra Elizabeth Arden. Også om natten."


"Det er svamp, som kommer fordi det er varmt og fugtigt. Hun kan smøre med en Barriere creme eller Inotyol. Begge skal duppes på huden og have lov til at trænge lidt ind inden hun tager BH på. Jeg vil anbefale Inotyol, da det er mere naturligt. Begge dele kan købes i håndkøb på apoteket. Alternativt kan man bruge Atamon. Det lyder mærkeligt, men det virker. Dup det på med et stykke vat. Og så drop BHen i sommervarmen."


"Kunne være hudfoldssvamp; så hygiejne og fugtning af huden (fx barrierecreme eller olivy, som også er godt til blenumser) er godt - evt noget svampedræbende creme (brentan), når det er slemt."


"After 8 cream på"


"Zinksalve som ka købes i hvilken som helst dagligvarebutik landet over. Det er nok ved babyafdelingen"


"Barrierecreme! Ikke vask det med sæbe, men bare forsigtigt med vand og dup det tørt efterfulgt af barrierecreme/zinksalve i et helt tyndt lag."


"Det er helt normalt i områder hvor huden ikke får luft til at tørre. Jeg selv oplever det især i lysken, under den nedre mavedelle og i navlen. Bomuldsstof (et viskestykke der er klippet i stykker f.eks.) under brysterne kan hjælpe på det og ellers er renhold, tørring og eventuelt zinksalve, når det er blevet rødt, godt til det. Her er alle tips som mine følgere er kommet med om emnet." "Det er desværre højst sandsynligt svamp. Det er mega normalt og simpelthen vare varmen der giver gode groforhold... på apoteket kan man få noget barrierecreme som skal smørers på i et meget tyndt lag, det kan de fortælle mere om. Ellers prøv at undgå at brysterne er i direkte kontakt med huden under."


"Kan være det lige skal tjekkes ved lægen om det er svamp"


"Kartoffelmel, det sviner men tager fugten"


"Jeg får det hvis jeg IKKE har en 'rigtig'/bøjle bh på.."


"Jeg går for det meste uden bh eller bh'er uden bøjle. Det plejer at hjælpe"


"Hvis du har en løs top på så sæt toppen op under brysterne så der er stof til at absorbere sveden. Hold området så tørt som muligt"


"Det er svamp, brentan på håndkøb"

"Jeg vil fraråde ALLE former for sæbe. Det er/kan være forstadiet til svamp, og sæbe/produkter vil ikke afhjælpe rødmen/svien. Den vigtigste rutine er at holde området rent og tørt. Dette kan gøres ved at vaske/skylle med varmt/lunkent vand og derefter tørre godt efter ved at “dubbe” området med et blødt håndklæde/stofble. Det er god ide at undgå bh’er med bøjle, da det kan gnave og gøre det værre.. så en sports bh med bred elastik under brystet er godt (som så også skiftes/vaskes jævnligt) Hvis man ikke ønsker, at have bh på, så skal områdes “tørres efter” jævnligt, ellers kan man med fordel komme et stykke gaze eller stoflommetørklæde under brystet, som kan suge fugten (skiftes også jævnligt/dagligt!!). Og lad endelig brysterne blive luftet så meget som muligt (ud og op med dem)."


"Antiperspirant deo"


"Antichafing creme fra apoteket - virker også mellem lårene"


"Er kommet frem til at bøjle- og blondebh'er er det vrste. Bruger i stedet bomulds bh'er eller toppe"


"Kan heller ikke slippe af med det! Men vasker med Medi-Skrub hver dag. Det holder det nede"


"I hjemmeplejen plejer vi at lægge stof eller gaze i hudfolder - det hjælper"


"Lanolinsalve fra apoteket"


"Jeg har prøvet noget lignende, og fandt ud af det nok var svamp. Forsøg at holde det så tørt som muligt (struggle med store bryste) og ellers prøv med noget canesten eller andet svampedræbende. Håber det hjælper!"


"E-vitmin salve fra apoteket. Gul tube koster under 100 kr. Den bedste invistering"


"Rescue cream fra australian body care"


"Jeg holder det nede med canesten salve, men jeg ved ikke om det er beregnet til det"


"Jeg har lige købt en Body GLide for at se om det virker"


"Jeg føler min mor har snakket noget om babypudder. Det kan ske, når hunden bliver svedig og den kører mod hinanden. Lidt på samme måde som huden på inderlårene."

"Få undersøgt om det er svamp"

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page