top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Hjælp: jeg får ondt i underlivet når jeg bliver tændtBesked fra medlemmet: "Hej klub! Tror ikke du/I har skrevet om det før, men har undret mig over om der er andre der oplever at få lidt ondt/blive spændt i underlivet (faktisk virkelig svær følelse at forklare), når de bliver tændte/inden de bliver våde? Det føles lidt som om det er rundt om åbningen, lidt bagtil måske, og nogle gange kan det være ret smertefuldt. Har overvejet om det bare er blodet der strømmer til, eller om det er de der kirtler, jeg har lært hedder Bartholins kirtel, men kan ikke google mig til hvorfor smerten kommer, eller om det er normalt. Men måske kunne det være noget at spørge andre om - oplever de også smerte nogle gange, når de bliver tændt?

Kh mig (vil gerne være anonym)"


Er det noget du oplever/har oplevet?

43% af jer svarede ja

57% af jer svarede nej


Hvis ja, sker det hver gang du bliver tændt?

11% af jer svarede ja

89% af jer svarede nej


Forværres smerten ved penetration?

10% af jer svarede ja

55% af jer svarede nej

27% af jer svarede nogle gange


Ved du hvad årsagen kan være?


"For mig skyldes det myoser i underlivet."


"Je døjer med det og har fundet ud af en af årsagerne er spændt bækkenbund."


"Har engang hørt at det er fordi blodet strømmer derned."


"Mit er kommet når jeg har haft en kæreste jeg har mistet min tiltrækning til. Så snart jeg er gået fra dem og fundet en ny vild flirt er smerterne fortid. Jeg har en teori om at det er min krop der reagerer og fortæller mig at jeg skal videre."


"Måske vaginisme men ved det ikke."


"Vulvudyni?"


Har du en løsning / noget der kan afhjælpe på det?


"Afspænding i underlivet = knibeøvelser."


"Professionel hjælp - blanding af afspænding, terapi, fysisk øve berøring og nogle gange medicin."


"Hvis det skyldes overspændte muskler i bækkenbunden kan stræk og styrketræning hjælpe."


Nogen der kender en sviende fornemmelse omkring skedeåbningen når man er tændt?

29% af jer svarede ja

71% af jer svarede nej


"Nej, men jeg oplever det ofte end samleje."


"Hvis man har haft svamp og ikke er kommet helt over det kan det være det der gør det."


"Svie med forværring ved samleje kan være svamp."0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page