top of page
 • Forfatters billedede fries klub

Glidecreme // Klubben anbefaler


Klubben har anbefalet vibratorer og i den forbindelse var der et medlem der spurgte til glidecreme og hvilke klubben kunne anbefale. Det er nemlig ikke unormalt ikke at kunne blive våd, eller opleve nok 'smørelse' (lubricant) når det kommer til sex og onani og derfor kan en god glidecreme hjælpe - det skal dog ikke være erstatning for godt forspil. Det kan bare hjælpe en godt på vej så man undgår ubehag (ikke smerte!!) og letter friktionen under fx. penetrationssex.

62% af jer oplever at have problemer med at blive våd (nok) under sex og/eller onani. 32% af jer bruger glidecreme (til sex og/eller onani). Jeg vil lige gøre opmærksom på at jeg jo ikke er ekspert når det kommer til dette emne og disse informationer er primært nogle jeg har læst mig frem til på nettet og fået af jer.


Der er nogle ting man skal være opmærksom på når man bruger glidecreme og det er nemlig at:

 • ved kondomer skal du IKKE bruge en oliebaseret glidecreme da det kan sprænge kondomet eller nedbryde latex materialet - men derimod enten en vand eller silikone baseret glidecreme.

 • ved sexlegetøj lavet af silikone skal du IKKE bruge silikone baseret glidecreme!

 • flere klubmedlemmer anbefaler en vandbaseret glidecreme til vaginal sex

 • og en silikonebaseret glidecreme til anal sex

Fordele:

 • er god til begyndere

 • god til mennesker med sensitiv hud

 • kan bruges til kondomer og sexlegetøj

 • nemme at vaske af både på dig selv, tøj og lagner (pletter ikke)

Ulemper:

 • da det er vandbaseret og dermed nemt kan vaskes af er det ikke den ideelle glidecreme til at tage med i bad/vand

 • en vandbaseret glidecreme skal tyspisk påføres igen lettere ofte hvis man har lange sessioner.

Fordele:

 • kan bruges til kondomer

 • kan bruges til sexlegetøj det ikke er lavet af silikone (glas, metal, plastik, stål, krystal)

 • god til lange sessioner da det typisk ikke skal påføres igen

 • kan bruges i badet/vand

Ulemper:

 • kan ikke bruges til sexlegetøj lavet af silikone, da det med tiden nedbryder materialet

 • svært at vaske af bagefter - der skal bruges både vand og sæbe

Fordele:

 • kan bruges med sexlegetøj

 • kan bruges til sex og onani i forbindelse med vand (dog ikke med kondom involveret)

 • langtidsholdbar (skal typisk ikke påføres igen under akten)

Ulemper:

 • jeg har læst og hørt flere steder der fraråder at bruge en oliebaseret glidecreme, da de kan være ret klistret, svære at vaske af og jo ikke duer med kondomer.

 • kan irrritere huden og derfor ikke det bedste hvis man har sensitiv hud

 • kan udtørre slimhinder

 • svær at vaske af bagefter - der skal bruges både vand og sæbe da der jo er olie involveret

 • kan give pletter på stof; lagner, tøj, dynebetræk osv.

Sense me caring massage glide fra rfsu - vandbaseret

"RFSU Sense me Caring Massage Glide er en vandbaseret pH-balanceret massagegel og glidecreme med frisk duft. Den er velegnet til massage over hele kroppen og som glidecreme på intime områder. Indeholder Aloe Vera som efterlader huden blød og tilfører fugt. Kan bruges både med og uden kondom. Vandbaseret glidecreme er også velegnet til sexlegetøj. Uden parabener og farve, spiselig og kan nemt vaskes bort. Gynækologisk testet."

Kan fås hos Matas lige her til 99,95 kr. (150 ml)


Star lube - hybrid der er nem at vaske af og kan bruges med kondomer og silikone legetøj


"Star Lube, er en lækker hybrid glidecreme, som kombinere de gode glide egenskaber fra en silikone glidecreme, og den nemme rengøring fra de vandbaserede. Dette er virkelig en glidecreme, som har en fantastisk og langtidsvirkende glideevne, så du ikke skal tilføre ekstra hele tiden midt i legen, og når I så er færdig, er den super nem at tørre eller skylle af. Den er selvfølgelig velegnet til sexlegetøj, og kan naturligvis bruges sammen med kondomer."


Kan fås Homoware lige her til 75 kr. (100 ml)


Et medlem skriver om homoware at de er super søde og inkluderende, også overfor transpersoner. De har et kæmpe udvalg og rådgiver gerne. Denne glidecreme er den bedste de har prøvet.


Sense me magic glide af rfsu - vand- og silikonebaseret

"RFSU Sense me Magic Glide er en vand- og silikonebaseret pH-balanceret glidecreme, som er ekstra plejende med langvarig glideeffekt. Vand- og silikonebaseret glidecreme er ekstra fugtgivende og giver en luksuriøs glidefølelse. Kan bruges både med og uden kondom. Uden parabener og parfume. Gynækologisk testet."


Kan fås hos Matas lige her til 69,95 kr. (75 ml)


Intimgel fra Vivag - ud fra hvad jeg kan se er den vandbaseret


"Har du behov for lindring efter en lang cykeltur? Oplever du irritation og røde prikker efter barbering? Ønsker du en glidecreme, som ikke er så klistret? Det som er godt ved Vivag Intimgel 50 ml er, at den passer til alle disse situationer, hvor huden trænger til ekstra fugtighed, for at hudbarrieren opretholdes intakt. Derudover er dette et hormonfrit alternativ, helt uden bivirkninger, for dig som er i overgangsalderen eller er gravid."

Kan fås hos Matas lige her til 74,95 kr. (50 ml)

Et klubmedlem skriver at den er god til sarte slimhinder men ikke god til oralsex da den ikke smager godt (måske er den ikke egnet til oralsex?).


Apotekets glidecreme - vandbaseret


"Apotekets Glid er en vandbaseret glidecreme, der tilfører ekstra fugtighed ved samleje og virker smørende og blødgørende. Velegnet til brug sammen med kondomer. Deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Uden parfume."


Kan fås på apoteket eller apoteket-online lige her til 50 kr. (75 ml)


Et klubmedlem skriver at hun godt kan lide den billigste fra apoteket da den ingen gene eller lugt skaber i skeden.

Yes intimpleje - vandbaseret


"Glidecreme Yes Intimpleje anvendes i forbindelse med sex og som fugtgiver til tørre slimhinder. Yes Intimpleje er verdens første og eneste certificerede økologiske intimpleje - det tætteste du kommer på naturlig fugt. Kan anvendes sammen med kondom og sexlegetøj. Fri for duft, farve, smag og efterlader ingen spor eller rester der skal vaskes af. Økologisk certificeret. Velegenet til vegetar."


Kan fås hos natur og helse lige her til 118,40 kr. (100 ml)

Eros bodyglide - silikonebaseret

"Eros glidecreme er en lækker silkeblød silikone glidecreme. Eros Bodyglide kan bruges i alle intime åbninger, til intim massage og kropsmassage. Eros Bodyglide er olie- og fedtfri, farveløs, fri for lugt samt smag og indeholder ingen konserveringsmidler. Eros glidecreme er dermatologisk testet og kondom sikker. Må IKKE benyttes på sexlegetøj fremstillet af silikone." Kan fås hos sinful lige her til 99 kr. (100 ml)


Kærlig glidecreme - vandbaseret


"Den pH-regulerede, vandbaserede glidecreme er fremstillet af specialudvalgte økologiske og naturlige ingredienser. Glidecremen har en neutral duft og smag samt en høj glideevne, så du får endnu mere ud af din leg, uanset om det er solo eller sammen med en partner. Glidecremen er sikker at bruge sammen med både kondom og sexlegetøj. Kaerlig Økologisk Vandbaseret Glidecreme er produceret i Danmark og er fri for parfume, glycerin, parabener og alkohol. Den er AllergyCertified og Svanemærket, så den indeholder ingen allergifremkaldende eller miljøskadelige stoffer."


Kan fås hos sinful lige her til 79 kr. (75 ml) - der er også en anal glidecreme, samme pris og mængde lige her.


Intimgel fra Matas - vandbaseret

"Matas Medicare Intimgel er en vandbaseret intimgel, der kan anvendes i intime områder, som har behov for fugt. Intimgel er ideel som glidepræperat ved samleje, til indføring af tampon, indsætning af pessar, temperaturtagning og ved generel tørhed i skeden. Intimgel forøger hudens fugtighed og gør den glat og smidig." Kan fås hos Matas lige her til 49,95 kr. (100ml)


Så er der også et par af jer, faktisk lidt over en håndfuld, der nævner at I bruger olier. Her menes der ikke oliebaseret glidecrememen men derimod at bruge olier som babyolie, olivenolie, kokosolie osv. istedet for glidecreme. Okay, når det kommer til at bruge olier som glidecreme så er der delte meninger derude men et flertal der siger at det ikke er en god ide. Nogle af dem kan bruges som en nødløsning men der rådes at købe en rigtig glidecreme når det bliver en mulighed. Men hvad der dog ikke er delte meninger om er at man IKKE skal bruger olier sammen med kondomer da det, som jeg skrev øverst, kan ødelægge kondomet. Desuden er der også flertal af meninger der siger at man ikke skal bruge olier når det kommer til silikone sexlegetøj da det kan nedbryde materialet.

Babyolie

Jeg kan flere steder læse og høre at man ikke anbefaler at bruge baby olie som glidecreme. Læs hvorfor hos eroti.dk lige her. Det er ikke decideret farligt (der er dog petroleum i hvilket ikke er godt for underlivet) men det kan ikke anbefales ikke at bruge babyolie i dagligdagen. Eroti skriver blandt andet: "Hvis du alligevel ønsker at benytte babyolien, så sørg for at du ikke får alt for meget op i dit underliv. Oliebaseret glidecreme er meget svært at vaske væk, og er ikke godt for dig at have siddende oppe." Australian bodycare skriver: "Vaseline og babyolie er to sider af samme stof, nemlig petroleum, og det er ikke noget der er sundt for din skede (eller andre steder). Både vaseline og babyolie kan nok udfylde funktionen som glidecreme, men det er ikke sundt for dig indvendig. Undersøgelser har vist at mennesker (originalt: kvinder) der bruger vaseline indvending har dobbelt så stor risiko for at få bakteriel ubalance i skeden. Mennesker (originalt: kvinder) der bruger babyolie indvending har også større risiko for at få svamp i skeden. Ikke sjovt. Hold dig fra vaseline og babyolie i sengen."

Kokosolie

Igen en olie som ikke skal bruges sammen med kondomer eller silikone legetøj da det kan ødelægge materialet. Kokosolie er nok, sammen med mandelolie, det tætteste du kommer på et 'okay' alternativ til glidecreme. Men igen, det anbefales at få fat i en rigtig glidecreme der er lavet til formålet.

Australian bodycare skriver: "Selv om kokosolie måske kunne bruges som glidecreme, ved vi det faktisk ikke med sikkerhed. Der er ikke lavet en masse undersøgelser om sex og kokos. Ikke hvad vi ved af i hvert fald. Det kan også være et problem at kokosolie er så kraftig antibakteriel. Der er en delikat balance af bakterier og pH-værdier i skeden og kokosolien kan påvirke den negativt." Mandelolie Australian body care skriver om mandelolie som glidecreme: "Mandelolie er en anden husholdningsolie (den første er kokosolie), der kan bruges som “glidecreme”. Den har en lækker sexet lugt og føles dejlig på huden. Mandelolie er også god som glidecreme fordi den ikke sviner så meget. Som med andre olier, må du ikke bruge mandelolie sammen med kondomer. Hvis I har noget mandelolie stående så slå jer løs, men gør jer selv en tjeneste og køb en rigtig glidecreme bagefter. Mandelolie kan nok bruges, men giver ikke samme beskyttelse eller holdbarhed som en rigtig vandbaseret glidecreme." Vaseline Don't. Madolier Don't.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page