top of page
 • Forfatters billedede fries klub

Få orgasmer uden vibrationerJeg modtog beskeden: "Hejsa. Jeg har et par spørgsmål til klubben.

Er der andre som ikke kan få orgasme uden vibrator? Er der nogen som har nogle tips til hvordan man “lærer” det? Og er der andre end mig som kan føle sig utilstrækkelige hvis man ikke kan komme uden vibrator? Tak for dit gode arbejde."


Jeg spurgte klubben:


Har du brug for vibrationer (altså vibratorer) for at få orgasme?

14% af jer svarede ja, kan KUN komme med vibrationer

86% af jer svarede nej, kan godt komme uden vibrationer/kan begge dele


Hvis du svarede ja på forrige spørgsmål, føler du dig utilstrækkelig/forkert fordi du har brug for vibrationer?

67% af jer svarede ja

33% af jer svarede nej


Det er noget jeg rigtig gerne vil dykke mere ned i for der ligger et meget stort pres (fra vores kultur? partnere? os selv?) på personer med vulva for at kunne få orgasmer uden "hjælp" af vibratorer. Det er som om at man på en eller anden måde, som medlemmet skriver er utilstrækkelig eller direkte forkert hvis ikke det er muligt at komme uden vibrationer. Det kan også føles som "snyd" at få orgasme med en vibrator.


Det kan være det er en del af din kontekst at have vibrationer. Hvorfor skulle det være forkert?


Men hvis du gerne vil udforske din nydelse uden vibrationer så tror jeg det er en god ide at finde ud af hvorfor - for hvis du kommer med den indgang at det er fordi du føler dig forkert ved 'kun' at kunne få orgasmer ved vibratorer så kan det godt blive svært og frustrerende. Find i stedet din nysgerrighed frem og giv slip på at der er forkerte måder at få orgasmer på.


Det at kunne bruge både vibratorer eller hænder kan give en god veksling; jeg oplever selv at jeg nogle gange har lyst til at hive en vibrator frem, andre gange har jeg derimod lyst til at bruge mine hænder eller andet ikke vibrerende legetøj.


Kan det være for sent?

Hvis du tænker at det er 'for sent' at lære at bruge dine hænder fordi du allerede bruger vibratorer så kan jeg sige at, jo jeg kunne godt give mig selv orgasmer med mine hænder men det var først efter jeg havde brugt vibratorer at jeg lærte at give mig selv nogle af de mest intense orgasmer jeg har prøvet med nye teknikker - med og uden vibrationer.


Inden vi går helt i gang vil jeg lige slå et slag for kontekst; du kan have den perfekte teknik med det perfekte legetøj men derfor spiller konteksten også en kæmpe rolle i om du får orgasme eller ej, læs mere om hvordan du kan finde din ideelle kontekst her.Disse tips kan både bruges med hænder eller glaslegetøj og er fokuseret på klitorisstimulation. Prøv dig frem og se hvad der fungerer bedst for dig sammen med din kontekst:

Bevægelser på og omkring klitoris:

 • tapping, finger eller legetøj tappes på et bestemt område med et bestemt tryk og tempo

 • cirkler, kør i cirkulære bevægelser, det kan være små eller større cirkler alt efter hvor koncentreret det skal føles

 • frem og tilbage, det kan være fra side til side eller op og ned

 • mønstrede bevægelser, det kan være at føre fingrene i en zig zag bevægelse eller spiral

Med disse bevægelser kan du lege med:

 • trykket, hvor hårdt du presser

 • tempoet, hvor hurtigt du laver bevægelsen

 • variering af retninger, kør den ene vej hvorefter du kører den anden vej

 • klem om klitoris, for nogle fungerer det at klemme de udre kønslæber om klitoris i forskellige tryk og lave bevægelserne ovenpå


Det giver forskellige fornemmelser hvortil du kan variere med fx at tappe hårdt til at gå over til at køre frem og tilbage. Der er masser af muligheder der kan give en masse forskellige sensationer.


Overflade:

 • brug af finger eller flere fingre for at ramme et mere koncentreret område, du kan f.eks. bruge en finger til at ramme et helt specifikt spot på siden af klitoris

 • brug af håndfladen for at ramme et bredere område, du kan f.eks. bruge hele håndfladen til at køre i små cirkler dækkende over klitoris

Der er også stor forskel på hvordan bevægelserne føles hvis du har bøjede ben, spredte ben eller sammenklemte ben samt om du spænder eller slapper af i kroppen - se hvad der passer til dig (spænder du så husk at slappe ordentligt af i underlivet igen).


Sørg for at der er nok glid, enten det din vulva producerer eller find en god glidecreme frem - det gør klart at man får nemmere ved at bevæge fingrene og at man mærker bevægelserne mere. Det er en gamechanger! Klubben anbefaler glidecremer i dette indlæg.


TIP: har du brug for mere step by step og videoguides kan flere medlemmer anbefale siden omgyes.com der er fyldt med teknikker og (video)guides.


"Runde og lidt aflange bevægelser ved siden af den mere synlige del af klitoris"


"Ofte meget cirkulære, indtil den åbner sig yderligere. Til sidst flicker jeg den bare, uf det rart"


"Mest op og ned faktisk"


"Runde og zik zak"


"Flicking fra side til side"


"Start runde bevægelser, typisk mod uret, derefter mere bare op og ned og rundt med uret"


"Cirkler, eller op og ned, men der skal være rigeligt vådt"


"Oftest cirkler, men nogen gange også bare et varieret 'tryk'"


"Fra side til side og op og ned. Bevæger hånden og ikke fingrene. Medium tryk"


"Har et tip, som jeg altid bruger. Når jeg onanerer, så tager jeg fingrene få centimeter fra klit og begynder at køre fingrene hen mod klit i cirkulere bevægelser.. det føler jeg er bedre, da man ikke starter direkte på klitten, da det kan give meget ubehagelig kilden. Så fingrene lidt ved siden af klit, fungere faktisk bedre for mig"


"Runde bevægelser med to fingre og/eller 'prikker' uden at løfte fingeren"


"Cirkulære. På enten højre eller venstre side af klitten. Og hurtige op og ned når det er tæt på"


"Cirkler eller frem og tilbage. Eller holder hånden stille mens jeg bevæger underlivet"


"Cirkler. Side til side. Ligger op maven og 'humper' en knytnæve"


"Not sure. Tror lidt op og ned og lille cirkel sådan lige over klitten"


"Frem og tilbage som en DJ hehe"


"Cirkler og pres på"


"Alt muligt! Op og ned, cirkler i den ene eller anden retning og hvad der ellers lige føles godt"


"Rør ikke direkte på men lige over hvor der er en forhøjning som jeg laver lidt side-way rubbing på"


Glas legetøj er endnu en lækker måde at gå på opdagelse på når det gælder forskellige sensationer - uden vibrationer. Derudover synes jeg selv at et glas legetøj gør at jeg bruger mindre kræfter (aka får mindre kramper) end når jeg kun bruger mine hænder og det er kun en fordel.


Glas glider nemt hen ad huden, kan bruges sammen med alle slags glidecremer og så er det nemt at holde ved lige og gøre rent. Med glas kan du også lege med temperaturen: i køleskabet for kulde eller varmes op i vand.


Når det gælder glaslegetøj er der flere muligheder:


Glat glas

Som skrevet ovenover så glider glas bare så lækkert hen over huden (med god glid selvføgelig). En af fordelene, specielt ved glat glas, er at det er en blød fornemmelse samtidig med at man kan ligge tryk på bevægelserne og dermed kan ramme den sensation man er ude efter. Glat glaslegetøj er som et blank lærred hvor man selv kan skabe det man har lyst til.


Amber er med dens fine form nemt at holde ved, enderne har den perfekte størrelse til at ramme stimulere koncentrerede områder og så er den også bare skide flot!


Amber fra Peech - modtaget i gave fra Peech


Glas med tekstur

En glasdildo med tekstur skaber med dine bevægelser endnu et element til stimuleringen med en rillet eller nubret overflade. Det kan give en kildende, pirrende fornemmelse der kan udforske endnu flere sensationer.


Glasdildo fra gläs - modtaget i gave fra Peech


Glas buttplug

Okay nu tænker du måske wtf når der er fokus på klitoris stimulering??


Og selvfølgelig kan en buttplug indført i anus være med til at gøre stimuleringen af klitoris endnu mere intens men grunden til at jeg egentlig deler den her er at sådan en (glas) buttplug er genial til klitorisstimulation: den er nem at holde ved grundes sin 'fod', den er ikke særlig tung eller stor (depending on the plug of course) og dens korte krop gør at man kan lave en masse lækre bevægelser med den, der er ligesom tilpas lidt at skulle manøvre rundt med.


Så står du og overvejer om en buttplug er noget for dig og du efter du har købt en finder ud af at det er det måske ikke, så er det altså ikke 'spild' eller et tab for du har altså et genialt værktøj til at stimulere din klitoris.


Buttplug i klar glas fra gläs - modtaget i gave fra Peech


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page