top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Få hjælp efter overgreb


Trigger warning: overgreb.


Et medlem skriver: "Jeg blev for ti år siden voldtaget af en ekskæreste og har endelig taget mig mod til at få gjort noget ved traumerne og deres negative konsekvenser for særligt mit sexliv og forhold til min egen krop. Jeg overvejer at tage kontakt til Center For Voldtægtsofre i Aarhus og håber på at komme til at snakke med en sexolog. Er der mon andre i klubben, der har erfaring med dem? Eller med andre sexologer i Aarhus? Er lidt i tvivl om hvorvidt det (sexolog) er noget man kan få tilskud til og om man kan henvises fra egen læge."


"Tak for at sætte en advarsel på. Som en survivor er det rart, da de sociale medier flyder med historier om overgreb hele tiden og det kan tit være lidt som en lussing konstant at blive mindet om hvad man har været igennem. Ift. spørgsmålet så er de mega søde i Aarhus! Man bliver kaldt til samtale for at finde ud af hvad de kan hjælpe med: samtaler etc. det er dog værd at notere at hvis man allerede er en del af et behandlingsforløb i psykiatrien, så kan man ikke få hjælp hos dem. Bare FYI."


"Du har ret til psykologhjælp gennem center for voldtægt. Ved ikke med sexolog"


"Jeg har i region Sjælland ikke kunne få tilskud til noget, slet ikke pga. tidsfristen, som min læge kalder det. MEN jeg har hørt rigtig godt om Århus kommune på det punkt, og ved det er rigtig gavnligt med sexolog. Jeg oplevede meget vaganimus, som blev afhjælpet gennem terapi med sexolog."


"Puh. Det er hårdt at høre. Det minder mig bare om hvor vigtigt budskabet med #jeghusker er."


"Rikke Pristed ved åen. Hun er fænomenal"


"Havde et godt forløb i Aarhus"


"Sejt at du er kommet så langt og vil tage i mod hjælp. Det er et kæmpe skridt mod at få det bedre! Jeg har (desværre) kun erfaring med København og Odense, men behandlingen startede før jeg fyldte 18, for en del år siden. Jeg skulle i hvert fald ikke betale fordi det var igennem læge og center for voldtægtsofre. Først da jeg udskrev mig fra centeret cirka 2 år senere, skulle jeg betale for min behandling. Men igen, jeg har faktisk ikke styr på om der er andre regler når det er under 18.


Udover det. Kæmpe held og lykke! Du er allerede langt og det skal nok blive bedre. Erkendelse er om muligt et af de største skridt jo. Men problemer/konsekvenser i forbindelse med bl.a. sexliv og angst kan komme og gå - med og uden behandling."


"Det er gratis at komme der s vidt jeg ved! Min veninde går der og det har hjulpet hende til ikke at være nervøs for sex mere osv. Stor anbefaling fra hende."


"Jeg har samme problem. Vidste ikke man som sådan kunne gøre noget ved det"


"Jeg har været i forløb af flere omgange på CFV i Aarhus ved den samme psykolog for 6-8 år siden. Forløbene var virkelig brugbare og gode, og psykologen fortalte at de også kunne hjælpe med samtaler ved en sexolog. På det tidspunkt var det ikke på det område, jeg havde brug for hjælp, men det er værd at prøve. Jeg ved dog ikke hvordan samarbejdet med sexologer er struktureret, men de er utrolig søde og gode til at hjælpe eller henvise til hvor hjælpen kan opnås, hvis det ikke er muligt i huset. Jeg håber du/i får den hjælp der er behov for, og et godt og respektfuldt fremtidigt sexliv!"


"Har kun gået hos dem i Aalborg og kan sige ventetiden for at komme til er lang og forløbet er rigtig hårdt"


"Fanny Broholm! (ikke i Aarhus men eventuelt online"


"Jeg er i samme båd! Men jeg tror at starte hos centerets psykologer er bedst"


"Har gået i et individuelt forløb på Center for voldtægtsofre i Aalborg. Det gik ud på at jeg skulle optage mig selv fortælle om hele voldtægten og lytte til den en gang om dagen og skrive ned hvad jeg følte og hvis jeg kom i tanke om noget nyt. Formålet var, at min angst så skulle blive mindre med tiden, men den steg først rigtig meget.


Det var en meget svær tid og nok en af de sværeste ting jeg har prøvet. Efter 4 måneders tid, kom jeg til at gå i en gruppe, hvilket var mega fedt. Det var rart at have nogen jeg kunne spejle mig i, få hjælp fra og også hjælpe. Men man skal igennem det individuelle forløb for at komme i gruppen. Jeg ved ikke om jeg vil anbefale det uden forbehold, for det er godt nok noget man skal være klar til."


"Krisecenter for Kvinder (beliggende på Saxogade i Aalborg) er et gratis tilbud hvor man selv skal henvende sig. Der kan man få gratis samtaler med fagpersonale, og der er også mulighed for sen-behandlinger af voldtægt/overgreb (tlf. 98190666)."


"Jeg tror det er gratis når lægen henviser. Skriv evt til sexologiskcenter@rn.dk og spørg"


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page