top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Er det nødvendigt at bruge intimsæbe?


Illustration af strejfer


Der er gang i udflådet og det fik et medlem til at stille dette spørgmål:


"Hey! Jeg har et spørgsmål som jeg gerne vil have afgjort en gang for alle! Håber du/klubben kan hjælpe! Er det en god eller dårlig idé at bruge intimsæbe når man vasker sin vulva (måske bare engang imellem?) altså ikke indvendig i skeden ofc men uden på og imellem de indre kønslæber. Jeg bruger normalt bare varmt vand selv, havde fattet at det var best, fordi den igen er selvrensende. Men synes bare at jeg hører en gang imellem fra veninder og endda fra en (mandlig) læge, at det kan være godt med intimsæbe engang imellem for at holde bakterier nede fx om sommeren, hvor man sveder meget. Så hvad er det rigtige at gøre??"


Vi har været omkring om hvorvidt intimsæbe er en god ide eller ej i dette indlæg 'Et lugtende underliv' men jeg tænkte at det kunne være en god ide at lave et indlæg for sig selv med jeres oplevelser omrking intimsæbe.


Alles underliv er forskelligt og derfor er det vigtigt igen at understrege at hvad der virker for nogen virker ikke for andre og det betyder ikke at der er nogen der er forkert på den, det betyder bare at kroppen reagerer forskelligt.


84% af jer svarede ja


16% af jer svarede nej


71% af jer svarede gode


29% af jer svarede dårlige


"Gør det tørt for mig"


"Synes det klør mere når jeg bruger intimsæbe"


"Det irriterer og udtørrer = ubehageligt"


"Fik svamp..... ikke nice"


"Udtørring, irritation og generel forstyrrelse af det naturlige miljø"


"Jeg kan føle at jeg skal bruge det ofte for at blive 'helt' ren"


"Intimsæbe giver mig svamp, jeg bruger kun vand, det anbefaler sundhedsstyrelsen"


"Irritation og fiskelugt"


"Min vagina bliver ofte underlig efter jeg har brugt det"


"Ingen effekt på udflåd eller lugtgener"


"Irritation og fiskelugt"


"Decideret svie, tørhed og kløe (som forsvandt efter to dage med ro)"


"Det bliver tørt og klør helt vildt"


"Jeg prøvede en intimsæbe og fik svamp. Jo mere jeg brugte det desto værre blev det"


"Kløe, svien og ændring i lugt"


"For hyppig anvendelse kan ødelægge den naturlige balance"


"Jeg havde et voldsomt herpes udbrud i/udenpå hele vulva, skede og klitoris området da jeg var 15.. Efterfølgende har jeg været til en million undersøgelser da jeg blev ved med at have problemer med rifter, svamp, infektioner i de rifter jeg fik og lignende..

Flere familiemedlemmer gav mig intim sæbe i fødselsdagsgave (super fedt at få af familien når man er teenager), fordi de mente at det nok skulle klarer alle problemer... Forsøgte det også, men det gjorde kun hele problemet meget værre!

Endte med at snakke med en læge/gynækolog efter 3-4 år med konstante problemer, der fortalte at det var jordens dårligste ide for mig at bruge, da min hud er så ødelagt eftet herpesinfektionen, at min hud er meget tynd, porøs og tør - og hvis der er noget intimsæbe bidrager til, så er det tørhed, så det skulle jeg stoppe med at bruge OMGÅENDE!

Desværre er skaden sket og nu er det for sent at rette op. Jeg er i dag 27, kan få rifter bare af at tørre mig efter toiletbesøg, - ligesom at der skal laaaaaaang opvarmning og masser af glidecreme til, hvis jeg skal have færreste mulige rifter under noget som helst sexuelt samvær... Jeg kan vågne op om morgenen og have fået rifter om natten, fordi min hud er så tør i området og jeg måske har lagt med spredte ben eller lignende i løbet af natten, selv med diverse fugtigheds cremer for at forhindre det.. Det er noget jeg skal leve med, resten af mit liv.."


"Hvis du har let ved at få svamp kan det ikke anbefales..."


"Synes det skaber mere lugt og tørhed"


"Det fuckede helt op med min pH-værdi"


"Det sveg og ændrede ikke lugten"


"Fik blærebetændelse. En læge på urinvejskirurgisk afd på OUH sagde at jeg aldrig må bruge intimsæbe"


"Jeg havde brugt det for meget så jeg også fjernede de gavnlige bakterier"


"Ikke alle har brug for intimsæbe. Det rigtige er hvad der fungerer for dig. Hvis du ikke døjer med infektioner osv, så fortsæt da bare uden sæbe. Jeg har virkelig meget udflåd, så det er rart lige at vaske igennem en gang i mellem. Jeg vasker kun der hvor jeg har hår med sæbe og mellem ballerne. Jeg vasker ikke læberne med sæbe."


"Har aldrig oplevet nogle minusser ved at vaske mig udvendig med intimsæbe og jeg vasker mig ret ofte, nok lidt mere end hvad der er anbefalet."


"Jeg elsker intimsæbe! En lifesaver når jeg lige har barberet mig, har svedt meget eller det klør osv. Jeg elsker den fra Australian bodycare eller apotekets egen med pHværdi på 4"


"Ikke nødvendigt men rart at bruge engang imellem"


"Rigtig god til intim barbering, som ofte samler snavs op"


"Synes det fjerner snavs bedre. Vand fjerner ikke det 'fedtede' snavs (hvis det er snavs??)


"Vitterligt den nemmeste måde for mig at vaske gammel snask væk mellem sprækker efter to fødsler"


"Har ikke gode erfaringer som i en mærkbar forskel men har heller ikke dårlige erfaringer"


"Personligt har jeg meget med lugten og det synes jeg intimsæbe hjælper med"

"Det er godt til at vaske sæd væk efter sex eller hvis der er gået mere end to dage siden bad"


44% af jer svarede ja


56% af jer svarede nej


Hvis du gerne vil bruge intimsæbe anbefaler det kun at bruge det på vulva, altså udenpå, og helst kun på venusbjerget og de ydre kønsløber. Det skal helst ikke bruges der hvor slimhinderne er da det kan irritere og det skal SLET ikke op i skeden. Vagina er selvrensende - der skal heller ikke vand derop - det vil kun give ubalance i skedens miljø.


Vand er også helt okay til at vaske vulva, intimsæbe er ikke nødvendigt. Vil du gerne vide hvordan du skal vakse underlivet så tjek dette indlæg.


Derudover er der nogle ingredienser der helst ikke skal bruges så sensitivt sted på kroppen som underlivet er - et no go er helt klart parfume da det intet gavner!


Hvis det er fordi du synes dit underliv lugter, så kan det enten være den måde et underliv - den måde dit underliv - lugter og det er altså helt normalt at det gør det eller også kan det være at der er en underliggende grund som en sygdom eller en ubalance der gør det - du kan finde ud af hvilke lugte du skal holde øje med i dette indlæg: 'Et lugtende underliv' . I dette indlæg kan du også høre hvordan andre medlemmers underliv lugter.


Men underlivet skal lugte. Det skal lugte af underliv. Et underliv skal ikke dufte af blomster eller roser og hvis der er nogen der siger at det skal det så er de forkert på den.


Hvis du synes dit underliv lugter fælt, altså virkelig lugter grimt, som fx stærkt af fisk, så er det en rigtig god ide at tage et smut forbi lægen da det kan skyldes bakteriel vaginose, hvilket er en tilstand hvor vagina er i ubalance - det kan intimsæbe fx være årsagen til.


Det kan ikke anbefales at bruge almindelig sæbe..


"To gange om ugen"


"Hver dag"


"Bruger det hver gang jeg er i bad"


"Efter sex og glidecreme"


"Lige når jeg føler for det"


"Hver anden dag"


"Et par gange om året. Det har udløbsdato, husk at tjek den"


"Nogle gange under mens fordi jeg dermed føler mig renere"


"Er lige begyndt at bruge det efter sex. Ved ikke endnu om det er smart"


"Kun en sjælden gang i mellem når det skal være ekstra fint haha"


"Maks en gang om måneden"

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page