top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Er desensitization noget at frygte?


Jeg fik følgende besked fra et medlem:


"Hej! Jeg har et spørgsmål til klubben. Jeg er ny til vibrator gamet. Og er sygt bange for desensitization (ved ikke hvad det hedder på dansk). Er der nogle der har erfaringer med det? Skal jeg reelt være bange for det? Burde jeg få noget legetøj som ikke vibrerer? Taak på forhånd! Og tak for dit arbejde + engagement!"


Det er et godt spørgsmål! For er desensitization, også kaldet dead vagina syndrome, en ting man skal være frygte?


Svaret er nej. Ud fra alt det jeg har læst så er det simpelthen en myte.


Hvis du har en lang session med et vibrerende legetøj og får orgasme (efter orgasme) så kan klitoris godt blive 'træt' eller overstimuleret og har brug for en pause. Og helt det samme kan ske uden brug af vibrationer. Stimulationen kan blive for meget for klitoris, men det er midlertidig!


Du kan ikke onanere dig til varig nedsat følsomhed.


"There isn't a mechanic by which interactions with the skin will cause the skin to stop responding"


Og som et medlem skrev til mig så kan det komme fra en misogyn opfattelse af at kvinder ikke må tage styring i deres egen seksualitet og nydelse og ved at skabe frygt kan man forhindre lige netop dét.


"“Society feels and teaches women to feel uncomfortable with the idea of women experiencing pleasure for the sake of pleasure and getting themselves off,” McDevitt says. As a result, “Folks with vulvas are told that a vibrator will ‘ruin’ them for partnered sex and that they’ll be unable to orgasm in any other way,” she adds. But this is stigma, not science, speaking."

- fra healthlines artikel 'will using a vibrator too often desensitize my clitoris'


Med det sagt så betyder det ikke at man ikke kan opleve besvær med orgasmer uden vibrationer og det er der også flere der skriver at I oplever. Men der er det vigtigt at huske at det ikke er på grund af desensitization.


Som et medlem, der havde sværere ved at komme uden vibrationer, skrev så handler det typisk om at hvis man går fra vibrationer til ingen vibrationer så handler det om at man skal lære sin egen rytme at kende igen.


For der er jo en klar forskel på at bruge vibrationer og ikke bruge vibrationer. Den frekvens man opnår med vibrerende legetøj kan ikke skabes med egne hænder - det er i hvert fald meget svært...


Det er to forskellige ting men den ene forhindrer ikke den anden eller forværer følsomheden. Man kan ikke miste følselsløsheden ved brug af vibrationer, i hvert fald ikke permanent.


Et andet medlem skriver også:


"Det er ikke et spørgsmål, men mere en tilføjelse. Jeg kom første gang ved at bruge en vibrator, efter i årevis at have forsøgt med fingre/brusehoved/pude og andre tricks jeg havde hørt om. No luck. Efter jeg lærte at komme med en vibrator, lærte jeg mine orgasmer at kende, og nu kan jeg sagtens komme kun ved brug af fingre. Og det er fucking fedt at kunne det hele. Jeg skal ofte ind i en rytme igen for at kunne komme med fingre, hvor det altid er let og ligetil med en vibrator, som jeg ofte har tænkt på som grundet mindsket følsomhed, men tror nærmere det bare er fordi jeg lige skal lære mig selv at kende igen efter lang tid med vibrator."


Som jeg skrev kan man opleve overstimulering og det er det spørgsmålene i dette indlæg fokuserer på.


46% af jer svarede ja


54% af jer svarede nej


91% af jer svarede ja


9% af jer svarede nej


"Intet. Stopper bare når det sker"

"For mig går det normalt væk efter 5-6 dage."


"Prøver at variere mellem at bruge vibrationer eller ingen vibrationer"

"Starter på lav indstilling og bliver så lavt jeg kan"


"Slukker vibratoren lige efter orgasme og holder pause"


"Nej, det går over igen og for mig giver det bedre orgasmer"


"Jeg kan ikke undgå det. Det sker hver gang og så skal den bare have pause"


"Husker at andre steder også giver nydelse eller rører rundt om i stedet for lige på"


"Holder pauser undervejs"


"Min overstimuli er minut kortvarig. Jeg fjerner vibrationerne og så venter jeg bare"


"Rører andre steder mens min klit får en pause"


"Varierer tryk, rotation og vibration"


"Skruer ned for vibrationsniveauet"


50% af jer svarede begge


50% af jer svarede kun den ene


55% af jer svarede ja


45% af jer svarede nejJeg synes selv at de vibratorer jeg anbefalede i indlægget 6 gode begyndervibratorerer enten generelt er mindre kraftige eller starter på lave intensiteter.


"Irohas produkter"


"Satisfyer pro har både milde og kraftige niveauer"


"LELO smart wand"


"Fin som kan købes hos klub venus er virkelig mild, blød og fantastisk"


"Kan ikke lige fitte det i boksen. Men jeg synes klart at det er blevet “sværere” for mig at få orgasmer med alderen. Jeg føler at der skal mere “pres” til i forhold til da jeg var teenager, og ikke havde så meget erfaring med onani. For eksempel var det meget nemmere for mig at komme ved oral sex alene den gang i modsætning til i dag, hvor min partner oftes skal bruge hænderne før jeg opnår orgasme. Er der mon andre der kan relatere til det?"


57% af jer svarede kender


43% af jer svarede kender ikke


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page