top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Endnu en omgang om kropsbehåring


Illustration af strejfer


Jeg havde en god håndfuld spørgsmål om kropsbehåring til at ligge så det bliver altså til endnu et indlæg med svar på jeres spørgsmål om lige netop dét. Tidligere indlæg med jeres spørgsmål og svar omkring krops - og kønsbehåring:


Jeres spørgsmål om kropsbehåring


Jeres spørgsmål om kønsbehåring


Et medlem skriver:

"Hej! Har ikke fulgt med siden starten men den korte tid jeg har fulgt med har inspireret mig så meget! Jeg vil gerne prøve at gro mine hår især "dernede" men hver gang jeg prøver så klør det virkelig meget så jeg ender med at barbere det af igen, er jeg bare for utålmodig, eller går kløen ikke over. I har sikkert haft det op og vende før inden jeg fulgte med på profilen men håber der er nogle gode tips derude."


Mens et andet medlem skriver:

"Måske noget klubben kan hjælpe med. Jeg plejer at barbere mig (armhuler og intimt), men jeg vil rigtigt gerne til at lade mine hår gro - men problemet er, at cirka halvanden til to uger efter jeg har barberet mig sidst, så begynder mine hår at klø så frygteligt meget. Det er ikke et problem under armene - kun ved min kønsbehåring, og området bliver rødt og jeg har bare lyst til at klø og klø og klø og fjerne det hurtigst muligt igen!!! Er det en fase som bare skal overstås eller kan jeg gøre noget, som kan hjælpe huden på vej, så det ikke klør nær så meget? Tak<3"


Oplever du kløe når du gror din kønsbehåring ud?

83% af jer svarede ja

17% af jer svarede nej


Er det noget der går over ad sig selv?

90% af jer svarede ja

10% af jer svarede nej


"Tænker det er individuelt. Og måske er det kløe kun mens hårene er skarpe men når de bliver lange klør de ikke hos mig."


"Tørbørstning FORSIGTIGT"


"Eksfoliering og masser af god creme" - creme til og omkring underlivet skal gerne være uden parfume.


"Tålmodighed og løst tøj så stubbene ikke sætter sig fast"


"Læg en våd, kold vaskeklud på"


"Jeg smører med en god kvalitetsolie"


"Aloeveragel. Gerne så tæt på 100%, uden parfume" - I can vouch for that!


"Bodyscrub synes jeg lindrer, det hjælper også til at hårene gror bedre og ikke bliver knopper"


"Trimmer min kønsbehåring med en saks"


"Intim Balm fra Australian Boducare! Har fjernet kløen fuldstændig for mig"


"Undgå sæbe og vask kun med vand"


"Jeg oplever at det klør i 1-2 uger og de uger er forfærdelige men det går over"


"Hej Klubben

Tusind tak for det skønne indhold. Jeg har nu i et par måneder datet min gamle klassekammerat, og jeg føler mig endelig klar til at have sex med ham. Jeg er fuldstændig i mod at skulle barbere min egen kønsbehåring af, fordi det er ubehageligt og jeg ikke særlig godt kan lide, hvordan det ser ud. Jeg føler personligt at min kønsbehåring er hvad der har holdt mig fra at miste min mødom, fordi jeg har været bange for at blive afvist pga den midt i det hele. Jeg ville derfor spørge klubben ind til nogle fifs og erfaringer med at tage samtalen om kønsbehåring og sex op med en man er interesseret i. Hilsen en meget liderlig jomfru haha"


Har du snakket med en partner om kønsbehåring?

80% af jer svarede ja

20% af jer svarede nej


Her kan jeg passende linke til et tidligere indlæg 'Bliver man afvist med kropsbehåring?' hvor vi tog op hvorvidt man ville gøre opmærksom på at man ikke barberer sig inden man er sammen, samt klubbens forskellige oplevelser om afvisning og accept.


"Da jeg for nogle år siden besluttede mig for at stoppe med at fjerne hår, var jeg super self conscious, og bange for at hook ups ville afvise mig pga det. For det meste sagde jeg det bare inden vi tog tøjet af. Det viste sig at folk er PISSE ligeglade. Så sig det hvis du har brug for det. Men højest sandsynligt er han ligeglad."


"Jeg fortalte om alt mit besværet (forbrændinger med voks, økonomi, rifter osv) og om hvordan, jeg ikke længere følte, jeg gjorde det for min egen skyld."


"Stil ikke spørgsmål, hvis du håber på et specifikt svar. Sig dine tanker og ved om spejling"


"Jeg sagde intet før vi havde sex. Det viste sig at min partner heller ikke fjernede det"


"Fortæl ham at du har virkelig meget lyst til ham men dine bekymringer holder dig tilbage"


"Jeg tror ikke at jeg ville snakke med vedkommende inden vi har sex. De må tage mig som jeg er. Jeg synes jo også at behårede mænd er dejligst, men hvis jeg kom hjem med en der var glatbarberet ville jeg jo heller ikke vende mig om og gå. Skulle vi så blive ved med at ses, ville jeg nok spørge indtil om det med barberingen var noget han gjorde for min eller hans skyld. Jeg synes ofte fyren selv kommenterer min barbering bagefter, og så kan vi have en god snak om præferencer, usikkerhed osv. Hvis det virkelig må ud inden, så er der jo ikke andet for end at lægge svesken på disken, og lægge op til at i tager en snak om det, men hvis jeg skal være helt ærlig tror jeg ofte vi kvinder overtænker vores kropsbehåring (ofte pga. én dum idiot), og i virkeligheden er langt de fleste fyre ligeglade."


"Jeg har egentlig åbnet den ret lige på og spurgt "hvad er dit forhold til kønsbehåring?"

"Du skylder ikke nogen at 'forklare' din kønsbehåring. De er naturlig, smuk og kun din. Hvis samtalen alligevel føles vigtig så tal om begge kroppes behåring og vær nysgerrig og åben"


"'Hvordan har du det med kropsbehåring' virkede naturligt for mig"


"Jeg har længe haft hår under armene. Ingen problemer, intet kløe eller noget. Den længde det har nu har jeg haft i flere måneder og det er ret massivt. Jeg har lidt spontant de sidste par uger oplevet at få sviende plamager under håret. Det svier når jeg tager deodorant på og føles som om jeg ingen hud har. Det skrumper og gror lidt, men er der konstant. Har fået besked på at fjerne mit hår under armene, men barbering generer mig også og vil jeg helst undgå. Nogle input?"


Er det noget du kender?

15% af jer svarede ja

85% af jer svarede nej


"Lyder dog som eksem. Kan komme alle steder. Det er af sted til lægen"


"Har du skriftet deo for nyligt, eller måske har du udviklet en allergi for noget der er i din deo - fx. parfume?"


"Det kan være svamp. Helt normalt og behandles med salve"


"Prøv at skifte deo og undgå tøj der går op i armhulen for en periode"


"Det kunne godt lyde som svamp. Sørg for at vaske dig og TØR hver morgen og aften. Evt smør med brentan"


"Få henvisning til en hudlæge"


"Har du skiftet deo, vaskepulver eller sæbe der kunne gøre det?"


"Medi-skrub, flydende klorhexidinsæbe 4% har reddet mit liv"


"Min veninde har haft samme problem og det viste sig at være parfumeallergi"


"Prøv en deo uden aluminium. Isangs fungerer rigtig godt for mig."


"Måske det kan hjælpe at trimme lidt"


"Tror kun at barbering ville gøre det værre og mere irriteret. Få tjekket det ved en hudlæge"


"Jeg havde noget der lyder ens og det viste sig at være staflykokker"


"Hej Kære Soluuna, jeg har gået længe nu og diskuteret med mig selv om hvor jeg skulle skrive omkring mit problem. Og da det handler om behåring, tænkte jeg der intet bedre sted var end her!

Jeg har længe arbejdet med mig eget kropsbillede og specielt omkring min behåring. Jeg har lært at elske meget af det men noget kan jeg simpelthen ikke. Jeg har kraftig mørk behåring som specielt kommer til udtryk omkring min underliv og ben... og jeg kunne simpelhen godt tænke mig at få “permanent” fjernet det omkring min bagdel, da det gør mig super hæmmet seksuelt og holdt mig tilbage i snart 2 år.

Det er er på min bagdel(ude på ballerne) og ned af lårene. Det kom af at min ekskæreste ikke syntes jeg skulle have noget hår på kroppen, så det startede jeg med at fjerne det, og det er bare vokset kraftigere tilbage. Jeg leder efter alle former for permanent hårfjerning folk har at byde på, jeg har overvejer laser, om det så er en jeg køber selv eller tager behandling er mig ligemeget BARE det virker.

Hjælp en pige i nød som elsker kropsbehåring, men simpelthen er hæmmet over det her problem."


Oplever du at være seksuelt hæmmet af kropsbehåring/eller at bekymre dig om det?

62% af jer svarede ja

38% af jer svarede nej


"Laser behandling"


"Voksning. Ved godt det vil tage længere tid - har en veninde der er næsten hårfri"


"Diode laser"


"Jeg barberer og er glad for det - laser virkede ikke på mig"


"Jeg har god erfaring med laser (ikke hjemmelaseren, men lavet på klinik/privathospital)"


"Kan være relevant: min kusine har også meget mørkt, kraftigt hår alle vegne og forsøgte med permanent laserfjerning for ca 5 år siden. Efter 5. gang, var der absolut ingen resultater overhovedet (de siger det tager omkring 5-7 behandlinger, før man får det helt væk). Behandleren anbefalede, at min kusine droppe det, men hun betalte for de mislykkede forsøg. Så det skal man måske spørge ind til og undersøge, hvis man vil forsøg at gå denne rute. Det er mange penge, hvis det så ikke virker. Men del gerne svar, har også selv ønsket permanent hårfjerning."


"Laser er et forsøg værd, men der er ingen garantier, fordi ens hormoner jo påvirker hårvæksten. Laser mindskede min hårvækst på overlæbe og hage betydeligt, men det kom tilbage efter graviditet."


Som jeg skrev på story så er medlemmet her på jagt efter hvordan hun kan fjerne dem men jeg spurgte jer til de bedste råd til at lære at acceptere hår på kroppen som man har det virkelig, virkelig svært med og jeres svar kommer her:


"At huske på at det er noget alle har og at det er samfundet der er noget galt med"


"Vær ekstra selektiv med hvem du følger så du ikke bliver påvirket på det ubevidste plan"


"Det burde selvfølgelig ikke afhænge af andre men at opleve en kæreste der er ligeglad har virkelig været guld for mig"


"Folk der synes det er ulækkert er ikke værd at date eller være sammen med"


"Jeg har en hudsygdom, som gør at hvis jeg barberer mig, at den står på ganske smertefuld kløe i et par dage, og det synes jeg egentlig også det tar lang tid, og jeg orker det ærlig talt ikke længere i en alder af 29 år efter at have barberet mig til en hårløs rotte i hele min ungdomstid. Jeg føler mig kraftfuld og et eller andet sted også lidt magtfuld ved at få imod et skønheds ideal. Ift sex, så har jeg haft fast partner i 6 år, og i starten hentydet han til at hårene på benene kunne da godt fjernes, jeg sagde til ham, at hvis han ville have dem væk så måtte han selv gøre det. Han har gjort det en gang, og har ikke klaget siden. Lod ham også style kønshår, og det var ganske overraskende ikke hårløs, men bare lidt mindre "vild". Hvilket var en ganske fin og intim måde at lære hinanden at kende. Og i går sad han og nussede mine behårede ben uden at sige noget som helst."


"Spurgte mig selv: hvem siger min kropsbehåring er noget at skamme sig over? Hvorfor? Så beholdte jeg det"


"Kig på det hver dag, rør ved det og mærk hvordan du føler indeni, powerful!"


"Rør ved dem - føler jeg hjælper så man ikke væmmes ved dem"


"Jeg har talt en del med mine veninder om det"


"Hej Soluuna!

Jeg tænkte på om du havde lavet et blogindlæg omkring kropsbehåring og tatoveringer?

Jeg har rigtig meget hår på kroppen generelt (tak far) og er altid blevet mobbet med det… jeg vil rigtig gerne have hjælp til at acceptere min kropsbehåring mere, så jeg kan få min drømme tatovering på armene…

Kan du hjælpe? Knus og tak for alt det du allerede har hjulpet med."


Har din kropsbehåring afholdt dig fra at få tatoveringer?

5% af jer svarede ja

95% af jer svarede nej


"Jeg hadede mine arme - indtil jeg fik lavet mine tatoveringer. Nu griber jeg enhver chance for at vise mine arme frem - med hår. Mine tatoveringer betød, at hårene trådte i baggrunden for mig. Så kan kun anbefale dig at kaste dig ud i tatoveringerne! De har i hvert fald gjort en verden til forskel for mig."


"Tatoveringer kan generelt hjælpe med at rette kærlighed til det område af kroppen"


"Gør det, tatovereinger har gjort mig gladere for mig selv så brug det som en accept, ikke omvendt"


"Du skal være forberedt på at det barberes af inden tatovering"


"Har overvejet at tatovere 'HÅR' på min ene arm for dem har jeg masser af haha"


"Tatoveringer gjorde at jeg tænkte meget mindre over hår på mine arme"


"De fjerner hår på alle selvom man ingen har. De tænker ikke over det"


"Kære soluuna

ok, jeg har faktisk noget jeg har døjet med længe. det er hår på hagen.

jeg begyndte at fjerne dem med pincet for flere år siden, og har nu længe haft en rigtig dejlig vane med at pille i hårene, og især når jeg læser tager jeg automatisk hånden op for at mærke, om der er nogle stive stubbe. det gør, at jeg ofte får sår på hagen, fordi jeg forsøger at kradse hårene væk.

så jeg ville egentlig bare høre, om jeg er den eneste med det problem, og om folk har nogle fifs til at slippe af med den dårlige vane?

som altid tak for dig og klubben"


Er det noget du kender?

43% af jer svarede ja

57% af jer svarede nej


"Jeg skal til læge om en uges tid, fordi jeg synes det er så frusterende og sårene bliver smertefulde, og jeg er bekymret om det har noget at gøre med hormoner i min krop. Jeg er på mini piller, men det har været der de sidste 2 år. Personen er ikke alene!"


"Altså man kan få det fjernet gratis hvis man har PCOS"


"Fjerner dem med pincet"


"Får det fjernet med tråd. Det er dårligt råd til at slutte fred med hårene men godt at undgå sår"


"Hvis det er meget slemt så tjek trichotillomania eller excoriation disorder (skinpicking)"


"Hold dine hænder beskæftiget med noget andet"


"Klip dine negle kort, så kan de ikke kradse. Og tag pincetten i stedet hvis det er"


"Jeg tager dem med en pichet for kan nemlig heller ikke stoppe med at pille"


"Hej Soluuna! Jeg tænkte på, om du måske ville spørge klubben om andre også har oplevet øget hårvækst (på lårene og striben mellem navle og venusbjerg) efter de har fået hormonspiral? Jeg er nysgerrig efter, om jeg er den eneste."


Er det noget du har oplevet?

17% af jer svarede ja

83% af jer svarede nej


"Mit svar var for langt så det kommer her. Efter jeg har fået sat min hormonspiral op er jeg begyndt at få meget maskulin kropsbehåring. Både på lår, mellem navle og venusbjerget, på brystkassen, huden mellem ørene og ned mod kæben samt mere grov hårvækst på hagen"


"Bliv tjekket for PCO! Det er noget man først tit opdager når man kommer på et alternativ til p-piller"


"Jeg fik vildt meget mere efter Mirena hormonspiral"


"Ved ikke om det er kraftigere for jeg plejede at fjerne det men jeg har meget behåring der og har hormonspiral"


"Jeg har oplevet øget hårvækst på hagen efter hormonspiral"


"Hårvækst kan ændre sig ved hormonel påvirkning - gravid, pco, hormoner osv."


"Det kan være tegn på PCOS eller PCO"


"Fik lige pludselig tydelige mørke hår omkring mine brystvorter på min ellers meget lyse hud"


"Er oralsex federe hvis man er barberet dernede? Det prøver min partner at bilde mig ind men jeg har aldrig prøvet at være barberet så ved ikke om jeg tror på ham. Hvor skulle han i øvrigt også vide det fra, han er en fur, måske han bare ikke gider hår i munden?"


22% af jer svarede at det er bedre uden hår

78% af jer svarede nej / at der ingen forskel er


"Personligt er det for mig meget bedre MED hår. Det kradser og gnider uden hår. At have hår gør generelt sex bedre for mig."


"Det er bedre med hår"


"Ok, så long story not short. Oralsex for personen med vagina bliver ikke dårligere grundet behåring. MEN i mange tilfælde vil oplevelsen for den partner der udøver oralsex være ubehageligere jo mere kønsbehåring du har. Jeg syntes personligt at det er en vigtig samtale at tage, da kropsbehåring selvfølgelig kan være et ømt emne, men da sex er et teamwork så er det vigtigt at det fungerer for begge parter. Jeg er så heldig at jeg har en partner der sammen med mig har researchet de bedste måder at fjerne kropsbehåring på, uden at jeg oplever irritation eller bruger for lang tid på det (hvilket er de største grunde til at jeg helst ikke har villet fjerne kønsbehåring tidligere). Sammen har vi så fundet en løsning hvor jeg fjerner de hår der er mest irritable under oralsex, imens jeg sagtens kan beholde behåring på bla. mit venusbjerg. En god aftale der også gør at han kan give oralsex i længere tid uden at få udslæt om munden."


"Okay helt seriøst, jeg er i et lesbisk forhold og vi har altså intet problem med at finde vej i hinandens urskov. Og orgasmerne bliver hverken bedre eller dårligere af at der er trimmet."


65% af jer svarede ja


35% af jer svarede nej

"Er hår mellem baller/ved anus normalt? Har haft veninder som mente at det har piger/kvinder ikke. Jeg følte mig forkert i MANGE år på grund af deres svar"


Det er helt helt normalt at have, det er de færreste der ikke har det.

98% af jer svarede at det har I også

2% af jer svarede at det har I ikke


70% af jer svarede ja


30% af jer svarede nej


"Kraftige dun på overlæben. Jeg barberer min overlæbe og er så træt af det. Hvad gør andre?"


Har du kraftig dun på overlæben?

39% af jer svarede ja

61% af jer svarede nej


Fjerner du det?

39% af jer svarede ja

61% af jer svarede nej


"Vokser"


"Voks! Men gør det først når man har arbejdet med den et andet sted på kroppen"


"Plukker med pincet"


"Har fjernet det med voksstrips men gider egentlig ikke mere"


"Lader det være"


"Vokser eller bleger"


"Sukkervoks! Kan købes i matas og indeholder kun naturlige ingredienser og gør ikke super ondt"


"Voks uden parfume (så jeg ikke får 'skægpest')"


"Jeg får det plukket med tråd"


"Tråd! Ingen stive stubbe, ikke uren hud som efter voks. Threading på youtube for guides"


"Hårfjerningscreme"


"Laser behandling med diode lys"


"Får det fjernet med tråd ved en professionel for 75 kr."


"Jeg vokser det selv men en kilde til bumser desværre"


71% af jer svarede ja


29% af jer svarede nej


"Mandelolie, kokosolie (med eller uden duft)"


"Kropsolie"


"Skrub med en vaskebørste og creme dem ind, eventuelt med mandelolie. Og gør det ofte"


"Ikke gnide dem med håndklædet efter badet, smøre med olie mens de er fugtige"


"Melissa AHA lotion"


"For mig virker det bedst med en creme uden parfume"


"Skrub i badet og creme efter!"


"Smører ind i creme hver aften"


"Bruger en god lotion og ellers balsam i badet"


"Jeg skrubber dem jænvligt med en skrubbe-handske og smører ind i creme bagefter"


"Tag koldere og kortere bade. det varme vand udtører både hud og hår. Brug carbamidcreme til fugten er oppe at køre igen. Test lotion og find din yndlings og gør det et kærligt ritual at smøre benene ind efter badet"


"En bodyscrub og en 'tynd' fugtighedscreme bagefter der trænger nemt ind i huden"


"Tørbørstning og en god fugtighedscreme er vejen frem"0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page