top of page
  • Forfatters billedede fries klub

En snak om orgasmer


Illustration af citrusfrugter


Vi har før snakket om orgasmer, blandt andet i indlægget om hvordan du kan udforske din onani samt klubbens tips til kraftigere orgamser. Vi har også været omkring orgasmer i dette indlæg hvor I deler jeres yndlings vibratorer med tips til multi-orgasmer.

Kan du ikke få onani til at fungere kan du tjekke dette indlæg ud hvor klubben kommer med tips til lige netop det og hvis du har svært ved at få en orgasme med en partner så er det dette indlæg du skal forbi. Men nu skal vi atter engang forbi orgasmen for her kommer svarene til jeres spørgsmål.


Hvornår fik I jeres første orgasme?

"Det er ikke sket endnu, mega frustrerende"

"Har været barn. Har onaneret siden jeg var helt lille uden at vide hvad det var"

"Jeg fik min første orgasme i søvne. Jeg har måske været 14-15 år"


3 år: 11

5 år: 1111

6 år: 1

7 år: 1111

8 år: 1111

9 år: 111

10 år: 1111

11 år: 1111111111

12 år: 111111111111111

13 år: 1111111111

14 år: 11111111111

15 år: 11111111

16 år: 111111

17 år: 111111111111

18 år: 11

19 år: 111111

20 år: 11111111111111

21 år: 1111

22 år: 11111

23 år: 1

24 år: 1

25 år: 11

27 år: 111

28 år: 1

32 år: 1

35 år: 1


"Hej, jeg er super vild med din side og har fulgt med lidt nu. Jeg er også enormt glad for dine highlights og sidder nærmest og studerer dem. Har en problemstilling (måske nærmere et spørgsmål) jeg gerne ville høre om. Orgasmer ved penetration... for mig er det nærmest en myte. Ville gerne vide hvor mange personer med et underliv egentligt oplever dette, og hvordan de opnår det (selvom jeg tror det er en umulig drøm). Håber måske du vil lægge den op en dag. TAK!!!"


Kan I få orgasmer ved penetration alene?

22% af jer svarede ja

78% af jer svarede nej


Har du brug for hjælp til at få orgasmer sammen med andre så tjek dette indlæg ud med klubbens tips.


"Det er forskelligt fra hver krop (og psyke!!!) til den næste; for nogle er det legende let og for andre uendeligt svært, MEN — ligeså vel som man som person med en pik kan træne sig til at komme uden en udløsning, som en person med en fisse kan træne sig til at få udløsning: kan man også træne sig til at komme ved at stimulere klitoris indefra i stedet for udefra (selvom klitorishovedet ligesom pikhovedet er det følsommeste sted med allerflest nerveender i hele kroppen) — det er jo det samme organ, der stimuleres og man kan fremelske følsomhed og “udholdenhed”: man kan vænne sig fysisk og psykisk til andre ting."


"Det er et emne, jeg synes er spændende at tage op - jeg er en af de sjældne kvinder, der har meget svært ved at komme, når jeg bliver slikket/stimuleret - det er dejligt, men nogle gange også lidt kedeligt - hvorimod penetration bare er det bedste. Jeg kommer ofte på den måde, også når det bare er en quicky. Jeg har i hvert fald følt mig forkert, fordi penetrationssex er det bedste for mig, og jeg har nedladende fået at vide, at så kender jeg ikke min krop eller har nok erfaring. Bitch please..."


"Med den første kæreste jeg havde da jeg var 16 skete det tit, men siden da har jeg aldrig prøvet det. Til trods for jeg har haft mange partnere siden da og har haft en del sex siden også. I dag er jeg gift og har rigtig god sex og komme næsten hver gang, men det aldrig med penetrations sex. Så det kan lade sig gøre men det ikke normalen for mig."


"Jeg har svaret ja, men jeg vil bare tilføje at det (for mig) aldrig bare er penetration, fordi der også er friktion omkring klitoris - selvom jeg eller min kæreste ikke aktivt stimulerer klitoris.. Så jeg kan altså godt komme af vaginal penetration alene men jeg tror kun at det er fordi der også indirekte sker en stimulation af klitoris bare igennem bevægelsen haha håber det giver mening. Anyways jeg har læst nogle tekster om myten om den vaginale orgasme, hvor mange siger at det som vi ofte kalder vaginale orgasmer i virkeligheden er klitorisorgasmer fordi klitoris er et meget større organ end bare den synlige del af klitoris."


Hvortil et medlem svarede:

"Ja ville skrive noget lignende, jeg kan først nu efter jeg er kommet på testosteron (og min klitoris derved er vokset, både indvendigt og udvendigt) komme ved kun penetration - så det er 100% at min "indre" klitoris har udvidet sig som har gjort det nemmere. And that's on testosterone."


"Men det er stadig en klitoris orgasme, jeg finder bare en position hvor min klit bliver stimuleret af “friktionen” mellem min partner og jeg. Jeg skal helst være øverst ;)"


"Ja men det er ved penetration med to bevægelige, smide fingre."


"Rør ved din klit imens eller find en god bullet eller klitstimulator. Find en god stilling og kommuniker til din partner at du gerne vil opleve orgasme under penetration og at du håber de vil hjælpe dig med at opnå det! Hav tålmodighed og slap helt af. Mine ben skal være semiudstrakte


Jeg er selv på antidepressiv og har generelt svært ved at komme. Et tip som altid virker for mig er at onanere sammen med min partner inden han skal penetrere mig. Jeg onanerer indtil jeg er lige ved at få en orgasme (det er også super frækt). Og når han så penetrerer mig føles det endnu mere intenst OG jeg kan nærmest komme lige når jeg vil (med klitstimulation self)."


"Jeg kommer 9/10 gange ved penetration med min kæreste. Har dog ret “nemt” ved at komme og kan forstå på mine veninder at det ikke er nær så ofte det sker for dem."


"Fokus på klitoris samtidig"


"Af røre ved sig selv imens"

"Vibrator på klit imens"

"At gøre det langsomt så man øver at mærke godt efter"

"Laang tid inden, laangsom stimulering så du bliver ægte åben inden du bliver penetreret"


"Jeg er kun sikker på at få en orgasme hvis jeg 1) er i humør self, 2) missionær stilling 3) spænder helt vildt i maven, skyder underlivet op ad og holder ham lidt nede i skulderen så spidsen af hans pik ligesom ikke kommer lige så langt ind og peger op mod min mave inden i mig (hvor jeg så har fundet ud af mit gpunkt er) og 4) sidst men ikke mindst: Dirty talk - hjælper så meget. Jeg kan gøre alle de andre ting men er bare nødt til også at blive stimuleret psykisk. Behøver ikke være dirtytalk, kan også hjælpe at se på ham mens han thruster(?) under sex eller tænke på noget specifikt, men dirtytalk er perfekt!"


"Ramme ens gode punkter mod hans"

"Den rette vinkel (og glidecreme til hjælp hvis ikke der kommer noget kropsligt lube) samtidig med at blive stimuleret på brystvorte, øreflip, klit eller andet sted"


"Penetration er sjældent 'nok' for mig men at stimulere klitten imens hjælper meget i mit tilfælde"


"Øv dig! Brug legetøj til at lære hvad der virker for dig i fred og ro!"

"Personligt har jeg haft “nemt” ved at få orgasme med fast partner / kæreste, men jeg synes godt nok det er svært at italesætte med one night stands og mere løse sexpartnere. Det bliver hurtigt knalde knalde indtil at fyren er kommet, og så ligger man der som en spermcontainer... Jeg er selv en pleaser / konfliktsky, så jeg synes det er svært at sige til en fremmed, at han lige skal huske min orgasme...Er der mon nogen i klubben med forslag til, hvordan man kan bringe sig selv og sin orgasme i spil sammen med en ny partner?"

"Jeg har haft det bedste resultat med bare at tage ansvar for det selv og bringe det med ind som en selvfølgelighed i seancen. Tror ofte at der er mange ubekendte, så man tror at den anden part ved hvordan ens krop fungerer, men alle er jo forskellige. Det kræver at man selv ved, hvad der skal til for at man kommer. For mit vedkommende begynder jeg selv at stimulere mig, når min partner er godt på vej mod klimaks. Så jeg gør plads til det eller skifter stilling, hvis det ikke er muligt. Det gør at det bliver en naturlig del af samlejet at min orgasme er lige så vigtig som min partners. Måske vil partneren så deltage i din stimulering, måske ikke. Jeg vil helst selv stå for det, for ellers er jeg ikke sikret at komme. Min oplevelse er at det er bedre at vise/gøre det end (kun) at tale om det.

Nå ja, og en anden grund til at jeg selv står for det er at 1) andre kender ikke min krop lige så godt, så det bliver ikke en lige så god og succesfuld stimulering og 2) når den anden part er ved at nå klimaks, kan vedkommende ikke holde koncentrationen ift min orgasme - som kvinde oplever jeg fx at det kræver vedholdenhed og et stabilt tempo, hvilket kan være svært for den anden part at holde fokus på. Det skal lige siges, at jeg tager udgangspunkt i at man gerne vil komme sammen-ish ved penetration. Så det dækker selvfølgelig kun det scenarie."


"Hvis ikke det er noget han prioriterer at finde ud af så synes jeg du skal finde en ny"


"Hiv en lille bulletvibrator med"

"Kommunikation. Hvis du ikke kan kommunikere det til dem du skal have sex med, er det nok ikke nogen du skal have sex med tænker jeg"

"Jeg plejer at rykke hans hånd ned hvor jeg gerne vil have den. Det er nemmere at italesætte så"

"Dirty talk.. Kan se ud på mange måder... Og man kan sagtens hviske eller fortælle en fyr lidt frækt at han skal røre sig her, slikke dig der fordi det bare tænder sig så meget!" "Altså, hvis “en fremmed” kan stikke sin kønsdel op i én, hvorfor er det så så svært at sige hvad man kan lide? Jeg har det selv sådan!"


"Har selv er spørgsmål til klubben: er der andre der oplever ikke at kunne få udløsning selv? Personligt kan jeg kun med min partner, herunder både sex men også hvis vi onanerer sammen. Når jeg er alene skal der ikke meget til at gøre mig in the mood, så jeg prøver, med bruser, vibrator osv osv, og det er da fint det ene minut det tager mig med jeg får bare ikke forløsning og bliver i stedet mega frustreret og samtidig flov... Det har været sådan så længe jeg kan huske, hvert fald omkring 6 år (hvor jeg også har været i et fast forhold). Er der nogen der enten har råd, eller oplever det samme?"


Jeg spurgte jer om det var noget I kender til ikke at kunne få en orgasme alene:

17% af jer svarede kender

83% af jer svarede kender ikke


Her vil jeg igen råde til at kigge forbi disse to indlæg på bloggen der er fyldt med tips: Hjælp, jeg kan ikke få onani til at fungere Udforsk din onani // kraftigere orgasmer


"Kender virkelig godt"


"Jeg kan kun komme selv hvis jeg ser porno. Kan også komme med min partner"


"Find ud af hvad du tænder på og bliv ved med at være nysgerrig"

"Det kan være en ide at lave det trick med at sætte en regel om at du i et stykke tid IKKE må komme under onani da det kan tage presset af og sænker forventingen om hvad det skal ende med. Der kan også ske det ved det at nu du ikke må så sker det netop fordi det forbudte er hot, hvis det giver mening."


"Uhhhh har det på præcist samme måde. Har altid tænkt det kun var mig der havde det sådan!"

"Empatisk sensualitet - jeg tænder på tryghed og kærlighed. Tænker ikke at der er noget galt i det"


"Kan du spørge klubben, om personer på antidepressiv medicin har sværere ved at få orgasmer? Eller har mindre sexlyst generelt? Jeg er lige startet på medicin og mærker til problemerne, men ved ikke, om det er en bivirkning fra medicinen, og så så jeg denne besked og tænkte, at der måske kunne være en sammenhæng."


Har du sværere ved at få orgamser på antidepressiv medicin?

83% af jer svarede ja

17% af jer svarede nej


Har du en mindre sexlyst på antidepressiv medicin?

83% af jer svarede ja 17% af jer svarede nej


"Er selv på antidepressiv og mærkede det især i starten, men som bivirkningerne langsomt fortog sig, forsvandt dette også (efter ca 1,5 måneder). Det er selvfølgeligt forskelligt fra menneske til menneske, og det specifikke præparat kan også have indflydelse, da de alle bruger forskellige inaktive stoffer, der påvirker kroppen på forskellige måder, selvom de aktive stoffer er ens. (De inaktive stoffer bestemmer konsistens, farve, smags osv.) Hvis hun vil vide mere kan hun søge på sit præparat på den hjemmeside, der hedder minmedicin.dk"


"Det her et on-going problem i mit nuværende forhold. Jeg var startet på anti-depressiv medicin kort tid inden jeg begyndte at se min kæreste. I starten var min sexlyst som den plejer, men føler den har været meget mindre tilstedeværende de sidste par år. Det er sindssygt frustrerende både for min partner og jeg, da jeg virkelig ikke ved hvad jeg skal stille op med det.


Og hans sexlyst er uændret så det er svært at møde hinanden samme sted/snakke om det. Ofte føles sex meget klaustrofobisk og omklamrende og jeg magter det virkelig ikke. Jeg er blevet bedre til at sige fra, men synes også vi har prøvet at ændre ‘vaner’ og introducere nye ting, men det hjælper ikke."


"Ens sexlyst kan blive mindsket, det ér en af bivirkningerne, desværre :("


"Det er en virkelig normal bivirkning, desværre! Jeg oplever både at jeg har meget mindre lyst, og faktisk slet ikke kan få orgasme sammen med min partner (hvor jeg godt kunne før). Jeg kan godt alene, og men det tager længere tid end normalt. Jeg har læst, at begge bivirkninger kan blive mindre over tid eller helt gå væk. Hang in there."

"Det kan godt være at denne allerede har været oppe og vende. Men jeg gad godt vide om der er andre som også har det svært ved at kunne få orgasme når de er på toppen? Og om de evt har fundet ud af hvad man kan gøre ved det? Jeg føler det er ret så problematisk da min kæreste elsker når jeg er på toppen, men for mig giver det ikke mere nydelse end at se ham nyde det...


har prøvet at bevæge mig på forskellige måder og selv røre ved klitten men det har ikke rigtig hjulpet... jeg tør heller ikke rigtig nævne det for min partner, fordi jeg ved at han ikke længere har lyst til at have mig på toppen hvis han ved at jeg ikke nyder det lige så meget som ham. På forhånd tak hvis du vil tage det op og spørge råd fra andre som evt har samme problem."


63% af jer svarede kender

37% af jer svarede kender ikke


"Man kunne evt køre i den stilling du kan lide først, og så hop på toppen efter?"


"Jeg kommer ikke af det, men nyder det nu virkelig meget."


"Jeg har hørt en sexolog snakke om at orgasmer også er forbundet til muskelhukommelse. Jeg har personligt svært ved at få orgasme hvis jeg ikke ligger ned på ryggen, eftersom det er sådan min krop har vænnet sig til det. Jeg tror personligt at øve sig i at onanere i forskellige stillinger såsom at sidde op eller stå op kan hjælpe. Udover det så tror jeg også det har noget at gøre med hvordan ens krop er bygget og hvilke stillinger der stimulere en."


"Stå på fødderne i stedet for knæene hjælper for mig og røre sig selv samtidig"


"Kommer altid kun når jeg ligger på ryggen""Well, gør det lidt for hans skyld og så skrifte til noget du kan lide - det gør vi"


"Bulletvibrator eller partners tommelfinger på klitten"


"Evt 'sid' mere op, lig en vibrator ved hans mave og hun gnider sig op ad den imens"


"Vent til du er lige ved at få orgasme i en anden stilling og skift så hurtigt til at være på toppen"


"SIG DET. Det kan jo stadig være dejligt selvom du ikke kommer"


"Jeg plejer at bevæge mig på en måde så skaftet på penis 'griber lidt fat' i klitoris imens"


"Hvis hun kan holde til det kan du sætte dig helt op/evt. læne sig lidt bagud og enten selv eller få sin partner til at stimulere klitoris. Jeg har selv en partner med en stor penis der gør at det kræver at jeg læner mig noget forover for at det ikke er ubehageligt"


"Jeg mærker selv mindre når jeg sidder ovenpå."


"Jeg kan komme når min partner sætter sig op så vi har bryst mod bryst agtigt"


"Den stilling har ALDRIG sagt mig noget. Men min mand har også altid elsket det... Sidste sommer fik jeg et gennembrud i forhold til min egen lyst. Det udsprang af at jeg købte adgang til OMGYes - og pludselig tænkte "nårh ja, hvis han må"tage" orgasmen, må jeg vel også". Nu er det en af mine yndlingsstillinger, fordi jeg kan kontrollere bevægelser, tempo, vinkler und alles. Gøre præcis det, der virker for mig! Jeg har altså ikke et simpelt råd. Men for mig gjorde det en verden til forskel, at jeg begyndte selv at tage mine orgasmer, og lade min partners oplevelse være lidt mere sekundær!"


"Få ham til at skyde hofterne mere op så han er mere 'stiv'"


"Øv dig i at få orgasmer på den måde når du er alene også. Og frem og tilbage, ikke op og ned"


"For mig hjælper det at min k sutter på mine bryster samtidig og at jeg læner mig frem så min klit samtidig stimuleres. Det er sværere men FANTASTISK når det lykkedes"


"Læn dig tilbage og tag fat i mandens skinneben og kun bevæg underlivet frem og tilbage"


"At komme kun ved penetration uanset stilling er svært for det fleste. Jeg bruger bullet, så kan jeg komme i de fleste stillinger. Men det er selvfølgelig nemmest at komme i en stilling hvor man ikke både skal hoppe op og ned (toppen) og arbejde på sin egen orgasme. Det kan også være rigtig lækkert at få orgasme først som kvinde og bagefter gøre noget lækkert for sin (mande) kæreste."


"Der er forskel på hvilken ved man vender deroppe"


"Jeg har læst (og praktiseret) at man kan lave 'knibeøvelser' ind imellem - det har givet mig mere intense og længere orgasmer. Måske det kan hjælpe"

"Er der andre der aldrig har prøvet at få en orgasme? På den ene eller den anden måde.


14% af jer svarede at I aldrig har fået en orgasme

86% af jer svarede at I har fået en orgasme


"Hey klubben. Jeg er begyndt at få ondt lige inden jeg får orgasme, og når derfor altid at stoppe lige inden. Er det noget nogen har oplevet før?"


21% af jer svarede kender

79% af jer svarede kender ikke

"Jeg har oplevet det hvis stimulationen af klitoris var for kraftig"


"Spændinger i underlivet, kan måske hjælpes ved gynækologisk fysioterapi"


"Hmm det sker nogle gange for mig også. Prøv evt. at skifte stilling"


"Jeg får ondt i perioder så snart jeg bliver tændt. Kommer hvis jeg har svamp"


"Arbejde på at spænde af og måske trække det lidt, vi spænder gerne op for at aktivere muskler/følelse"


"Muskelspændinger er en hyppig årsag som heldigvis kan trænes væk med øvelser!"


"Livmoderen trækker sig sammen under sex og hele underlivet kramper ved orgasme. Måske har personen spændinger i underlivet. Ville gå til gynækolog med det hvis det var mig."


"Måske har det noget at gøre med at man spænder så meget op i musklerne"


"Afhænger af mit stress niveau og fordi jeg har vulvodyni bliver jeg helt tense og det 'presser'"


"Jeg havde en infektion ved livmoderen som blev irriteret. Kom på pencillin, det virkede"


"Måske er der fordi du bruger en for voldsom vibrator?"


"Jeg bliver virkelig svimmel efter sex, jo længere tid og større orgasme jo mere svimmel. Føltes som om jeg ikke kan fornemme hvad der er op og ned, som om kroppen svæver i luften selvom man ligger i sengen. Det er svært at styre mine arme og ben og virkelig svært at rejse sig op igen. Kender I andre det?"


26% af jer svarede kender

74% af jer svarede kender ikke


"Hvis det er noget der varer ved lang tid efter vil jeg råde at få det tjekket. Ellers kan det jo være orgasmen der gør det."


"Jeg tænker vedkommende har en (lidt spøjs) neural forbindelse til balanceområdet i øret, der påvirkes ved orgasme. Derved giver større orgasme -> mere svimmelhed også god mening."


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page