top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Eksperimentering med queer dating


"Hej klubben, jeg håber virkelig det er okay jeg spørger her inde, det falder godt nok lidt udenfor de ofte stillede spørgsmål, men ved ikke rigtigt hvor jeg ellers skal spørge, så here goes. Jeg har altid kun haft cis kønnede heteroseksuelle mande kærester, og det er bare lige som om at det aldrig rigtigt har fungere med det seksuelle. Jeg har ikke rigtigt lyst, synes det ofte gør ondt, bliver en slags performance for hans skyld og alle de andre ting som jeg ved at kvinder der har hetero sex kender alt for godt. Nu har jeg været single i nogle måneder og vil gerne så småt til at date lidt igen. Sagen er så den, at jeg faktisk virkelig har svært ved at forestille mig at skulle have sex med mænd igen, og dermed få overskredet endnu flere grænser og få en endnu mere anstrengt forhold til sex (det er noget jeg har arbejdet meget med sammen med min psykoterapeut og min eks det sidste år, men langt fra noget der er blevet ret meget bedre) Nå men altså, jeg har så gået og fantaseret lidt med


Tanken om at queer sex lyder meget mere som noget jeg har lyst til at begive mig ud i, og jeg er blevet ret nysgerrig på det. Nu læser jeg så på diverse profiler her inde at det ikke er velset blandt miljøet og at en del faktisk bliver udskammet i homo miljøet fordi de ikke er "rigtigt" homoseksuelle, og nu er jeg simpelthen også blevet angst for det. Nå men det bliver meget langt det her, i virkeligheden ville jeg bare spørge hvor man online kunne udforske lgbtq miljøet (jeg bor i en lillebitte by i Nordjylland hvor der absolut ingen miljø er - derfor tænker jeg online) altså online dating. Er lige kommet på tinder, men synes det er svært at navigere i. Især fordi jeg ikke vil fremstå som en der bare er blevet træt af mænd for en stund og nu gerne vil prøve noget andet, og så i sidste ende går tilbage til mænd igen. Jeg betegner egentlig ikke mig selv som værende det ene eller det andet, ud over at være nysgerrig. Håber du måske vil dele mit spørgsmål med klubben, de plejer at have så gode forslag."


"Tanken om at queer sex lyder meget mere som noget jeg har lyst til at begive mig ud i, og jeg er blevet ret nysgerrig på det. Nu læser jeg så på diverse profiler her inde at det ikke er velset blandt miljøet og at en del faktisk bliver udskammet i homo miljøet fordi de ikke er "rigtigt" homoseksuelle, og nu er jeg simpelthen også blevet angst for det."


"Hell yes til queer sex! Og altså, man skal jo starte med at udforske sin seksualitet et sted. Desværre er udskamning indenfra LGBT-miljøet en ting (hilsen en biseksuel), men det er ikke alle der er sådan, og det er måske bare ikke de mennesker man skal date. Tror der er nogen queers der har haft dårlige oplevelser med at være andres prøvekaniner, og følt sig smidt væk bagefter. Jeg er omvendt altid særlig stolt og rørt hvis jeg ved, at jeg er nogens første same-sex seksuelle/romantiske oplevelse. Tænker det er fint, at du er ærlig og åbent med hvor du er."


"GO FOR IT"


"Jeg vil bare sige at jeg har det på præcis samme måde men har lidt den samme frygt"


"Jeg har oplevet at være "nysgerrig" er fint velset og respekteret"


"Hvis nogen i queer miljøet har fordomme om det at være biseksuel, siger det mere om dem end om dig. Præcis den tankegang du nævner er vildt ubehagelig og lignende statements som ‘biseksuelle ender jo altid i et heteroseksuelt forhold’ osv er super skadelige. Det er jo absurd at lægge det pres på dig og at begrunde et evt. ‘afslag’ du ville give med din seksuelle orientering - der kan jo være 100 grunde til at du møder en, og så mister interessen på et senere tidspunkt. Så den tankegang er ikke fair eller i orden på nogen måde.


Røv at folk bliver brændt når de dater, men det er bare ikke fair at tillægge nogens seksualitet eller erfaringer/mangel på samme. DESUDEN tror jeg virkelig det er de færreste der tænker sådan! Du kan evt. skrive hvordan landet ligger i din bio, så matcher du kun med folk der synes din situation er noget for dem."


"Bifobi er ægte! Og man må gerne være ved at finde ud af hvad man vil/kan lide. Tag på date. Vær ærlig!"


"Do it! Det lyder spændende at begive sig ud i"


"Relaterer virkelig!!!"


"Det er ultra queer ikke at føle sig queer nok"


"Du er en del at queer miljøet, lad dig ikke skramme væk! Velkommen <3"


"Jeg har selv gået med de samme tanker og jeg synes også at det er mega skræmmende at skulle kaste sig ud i queer dating da jeg tidligere også kun har datet cishet mænd. Måske er der noget om snakken, men der findes også mennesker som ikke har det sådan


Jeg talte med en bekendt om det og han sagde “hvis man vender den om, ville du så ikke gerne være sammen med en person selvom de måske ikke har så stor erfaring?”. Hvortil jeg svarede at “jo selvfølgelig ville jeg det! “


Så jeg tror det handler om at kommunikere og at være ærlig omkring hvad man føler og lyster. Efter min mening er dem det mener at man ikke er “rigtig” homoseksuel ikke værd at bruge sin tid på. Dine følelser og lyster er valide uanset hvordan du identificerer dig og hvilke erfaringer du har."


"Jeg har de samme tanker som dig og jeg ER queer. Kun du kan definere dig selv"


"Jeg står fuldstændig i samme situation, så tak for spørgsmålet. Du er ikke alene"


"Føler mig tit set ned på fordi jeg er bi og derfor ikke 'rigtig gay'"


"Du skal bare finde en der er cool med at du er i udforskningsfasen"


"Skriv det som det er. Hellere spille med åbne kort. Der er masser der sikkert gerne vil dig"


"Sådan havde jeg det da jeg slog op med min eks. Tanken om at være sammen med en fyr, en mandekrop og håndtere en pik gjorde mig nærmest angst og jeg blev fysisk dårlig ved tanken. Jeg troede faktisk jeg var blevet aseksuel også fordi sexet i forholdet til slut havde været rigtig træls og ubehagelig.


Jeg ved ikke hvordan jeg var så heldig, men jeg havde en kvindelig kollega som var lesbisk som allerede da jeg begyndte der og stadig var i forhold viste interesse. Så da jeg gik fra min kæreste blomstrede vores relation og jeg blev fysisk og mentalt tiltrukket af hende. Jeg blev forelsket i hendes person og vi endte med at have en helt fantastisk relation i et godt halvt års tid. Som både indebar sex, men primært intimitet og er tæt knyttet bånd.


Da jeg senere ændrede lidt andre ting i mit liv, blev jeg igen lidt interesseret i mænd og jeg har nu fundet mig en fantastisk fyr som er er modstykke til min tidligere fyr. Så jeg vil anbefale at udforske noget andet. Jeg kender følelsen 100%."


"Jeg er selv homo og dødtræt af udskamning i miljøet. Gør de!


"Hej, queer person her. Vil bare sige at ens seksualitet er helt legit også når man er usikker på den eller ikke helt har ord for den! Så I mine øjne er der bestemt plads til dig. Bare vid at det er et privilegie at kunne gå til det som et eksperiment. Sådan er det ikke for alle, så mit bedste råd er at huske det og ikke få nogen til at føle sig som et eksperiment."


"DET ER SÅ FUCKING OKAY AT VÆRE NYSGERRIG OG PRØVE TING AF!!! Og der er selvfølgelig plads til dig i LGBT+ miljøet for det er IKKE kun for homoer! Nå det er sagt kan man som kvinder (der BLANDT ANDET også godt kan lide mænd) godt blive mødt med nogle fordomme i miljøet, men personligt oplever jeg det sjældent, langt størstedelen af queer folk er super søde og imødekommende!"


"(Jeg er biseksuel) Det er HELT normalt at have skiftende lyst til køn, ligesom man også nogen gange er mere til det ene eller det andet. Jeg tror, det handler om at finde en sexpartner, man er tryg ved, og er tiltrukket af. Om du har prøvet det eller ej er det helt lovligt at søge i andre miljøer (fx queer sex), selvom det ikke er ens spidskompetence.


Og det er min erfaring, at lige præcist queer miljøet på tinder er super blandet, ift hvad man søger og forventer af hinanden. Det er bare at lægge samtalen ud med noget så simpelt som "hej! hvad laver/søger du på tinder?" eller "du ser godt nok sød ud. jeg er ny i det her, men vil hjertens gerne lære mere". Om du ender med at møde nogen irl, eller bare får nogle gode samtaler med RIGTIGE mennesker, ikke bare stereotyper/myter om queer og/eller tinder miljøet, så er det altid okay at bevæge sig ind i de seksuelle/romantiske fantasier, man kan have. Det er da bare at undersøge noget mere i den nysgerrighed! Og det bliver SÅ spændende, hyg dig med det!"


"I virkeligheden ville jeg bare spørge hvor man online kunne udforske lgbtq miljøet (jeg bor i en lillebitte by i Nordjylland hvor der absolut ingen miljø er - derfor tænker jeg online) altså online dating. Er lige kommet på tinder, men synes det er svært at navigere i. Især fordi jeg ikke vil fremstå som en der bare er blevet træt af mænd for en stund og nu gerne vil prøve noget andet, og så i sidste ende går tilbage til mænd igen. Jeg betegner egentlig ikke mig selv som værende det ene eller det andet, ud over at være nysgerrig."


"Jeg vil anbefale at prøve appen HER, der kan man finde forbindelser over hele landet og både venskaber og romantiske møder."


"Prøv hinge eller HER i stedet for tinder!!!"


"Scor.dk bruger mange til at udforske"


"Prøv appen “HER”. Den er primært for queer og femmes og folk er ret åbne. Selvom jeg heller ikke bryder mig om at skulle sætte ord på “hvad jeg er”, da man som menneske er enormt kompleks, så kan man angive sig selv som “bicurious”. Det oplever jeg, at der er mange der gør og mange er åbne omkring det. Måske det kunne være noget."


"Facebook har gode sider med plads til queer, pan, bi og homo kvinder"


"Lgbt+ safe spaces på Facebook er et godt sted at starte med at møde folk og lære nogle i miljøet at kende. Tjek om lgbt+ DK laver nogle lokale arrangementer i nærheden"


"Tinder ja! Og HER. Evt. find nogle queer sider på Facebook (ikke til dating men bare fællesskab)"


"Prøv girlfriend.dk. Vær ærlig med dem du dater med"


"Overvej at se om LGBT+ Danmark har en Bi+ gruppe du kan tage til. I Kbh er det første fredag i måneden, og der kommer en del for netop at tale om det. Det er ikke en datinggruppe men en samtalegruppe, og den har været en god hjælp både for mig og andre, og det her er et emne, der ofte er oppe. Udskamning, usynliggørelse og stigmatisering af biseksuelle er helt reelt. Det var en talk om bifobi på årets Pride: Bifobi: en introduktion"


"Ikke direkte relateret til dating, men der er en masse queer content på TikTok. Jeg har brugt (alt for) meget tid på ‘gay TikTok’ de seneste par måneder, faktisk nærmest lige siden marts hvor landet lukkede ned. Jeg synes det er rart at kunne spejle sig i nogle af de oplevelser/tanker osv. som andre queer personer har."


"Datingappen HER eller dette link homotropolis.com/homo-hangouts"


Hvad er dit bedste råd til en der stiller spørgsmålstegn ved sin seksualitet?


"Her er et link til "the Lesbian masterdoc", det kan være er en kæmpe hjælp: the lesbian masterdoc" - dokumentet er nu oversat til dansk som du kan finde her


This one can fuck you UP!


"Det er okay at være forvirret. Det hele er flydende. Ik føl dig presset til et label"


"Lad være med at tvinge det frem. Det kommer med tiden"


"Mød ligesindede"


"Prøv noget forskelligt af og gør hvad du føler er rigtigt for dig"


"Tag din tid!! Der er intet der haster, tag det et skridt ad gangen"


"Følg en masse forskellige queers, se lgbt + TV, meld dig ind i facebook grupper, tal om det!"


"At det er vigtigere at finde ud af hvad du føler end at få sat mærkat på hvad du er"


"Tag det i et stille og roligt tempo, svaret kommer desværre ikke overnight - bearbejd dine følelser"


"Prøv det af. Vær åben og ærlig med dem du ses med eller gerne vil ses med. Husk det er okay ikke at vide alting og det er okay at være 'nybegynder'"


"Accepter at der intet er i vejen med dig! Respekter dine og andres grænser. Prøv dig frem"


"Se en masse queer film, serier og youtube"


"Se film/serier med queer rep og se om det er noget du kan spejle dig i"


"Prøv det af. Der er intet der binder. Og du behøver ikke vide med sikkerhed"


"Vær ærlig omkring din proces overfor potentielle partnere. Alle lgbtq+ personer kender de forvirring, så er sikker på du vil blive mødt med forståelse"


"Udforsk det, snak om det og vær ærlig overfor dig selv"


"Snak med nogen du stoler på om det, udforsk det og husk du er aldrig forkert"


"Portrait of a lady on fire"


"Elisa y marcela"


"Betty (hbo)"


"Euphoria"


"Pose"


"Orange is the new black"


"The misedication of cameron post"


"Atypical (sæson 2)"


"Trinkets"


"Everything sucks"


"Ondt i røven på drtv. Cute miniserie om en pige der er ny i queer-verdenen"


"Alayna Joy på youtube" - elsker selv Alayna så højt!


"Georgia Bridgers på youtube. Hun har lavet virkelig mange gode videoer"


"Serier: easy, eastsiders, pose, skins, the L word, queer as folk, rupauls drag race"


"Film: Carol"


"Svens film: Kyss mig. Ligger på viaplay"


"Youtube: Dan Howell: Basically I'm gay"


"The Celluloid Closet (dokumentar, ligger på youtube)"


"Tales of the city på Netflix"


"Contrapoints om shame"


"Blue is the warmest color (although somewhat problematic it's still a banger)"


"Feel Good på Netflix"


"Se WNBA (kvindebasket). De er queer as fuck"


"Below her mouth, please like me og atypical"


"Atypical, but im a cheerleader, the miseducation of cameron post, booksmart og skam"


"Dyking out podcast"


"Buksemyndig på drtv"


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page