top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Bliver man afvist med kropsbehåring?


"Heeej. Elsker din side, tak for den. Jeg har et spørgsmål, eller rettere sagt en forespørgsel, hvis det er noget du har lyst til at dykke ned i. Jeg er nysgerrig på, om der er nogen, som har oplevet at en sexpartner har kommenteret på, eller ligefrem afvist, pga. ens kropsbehåring. Jeg vil så gerne høre, om det reelt er noget, som sker, og hvad folks oplevelser er med det. Knus til dig!"


Jeg fik denne besked på instagram og det er virkelig en interessant ting at gå ind i - for er det noget der sker? Hvad har I oplevet og er det at man har ladet sin kropsbehåring gro noget man skal give et heads up om? Afvisninger og spørgsmålet om hvorvidt man lige skal gøre opmærksom på kropsbehåring inden man er intim med nogen, er noget der har rumsteret meget inde i mig, og også nogle af jer, siden vi smed skraberen ud eller lagde den på hylden. Det skal vi dykke ned i i dag!

Hvis du har brug for nogle gode comebacks til kommentarer omkring kropsbehåring så kan du tjekke part 1, part 2 og bonus indlægget ud.

Jeg spurgte på story om det var noget I havde oplevet:

26% svarede ja

74% svarede nej


"Min bolleven kommenterede på mine hår på benene og han synes det var klamt. Hvad han ikke ved er at jeg har haft hår på benene det sidste halve år uden han har lagt mærke til det - I win."

"Da jeg var yngre (20-21, dvs for 5-6 år siden) ville min kæreste ikke have sex med mig hvis der gik mere end 2 uger hvor jeg ikke havde barberet mig. Men han var et stykke skrald og er ude. Har prøvet at folk har kommenteret på det, men ikke på en negativ måde (det skal lige siges jeg lader alt stå og har ikke ejet en skraber i 3 år). Kønsbehåring oplever jeg at de fleste godt kan lide og mht. benene kan det være de synes det er underligt, men hvis de kommenterede på det ville jeg sige de skulle lukke røven og jeg ikke er interesseret i at høre kommentarer om min krop."

"Har oplevet en, der ville have jeg skulle fjerne alt hår, bortset fra det på hovedet. Fuck ham"

"Fyrer der synes kropsbehåring er træls eller ulækkert er som regel ikke folk jeg klinger så godt med så har aldrig oplevet det i sengen. Dog var jeg engang ude og danse og en fyr på dansegulvet begynder at svinge mig rundt. Det var rigtig sjovt lige indtil jeg løfter armene og jeg kan se at han laver et ansigtsudtryk -som om han synes det er ulækkert, og så vender han sig om og går. Det var en lidt mærkelig følelse, men så ved man da i hvertfald at man ikke skal bruge mere energi på ham."

"En tidligere kæreste nægtede at give oralsex hvis jeg havde en smule lændge på kønsbehåringen."

"Det var på anden date med min nu ex-kæreste. Jeg var taget hjem til ham, og der begyndte at ske lidt. Jeg tænkte at jeg ville fortælle ham at jeg ikke barberede mig, inden der skete mere for at undgå en akavet situation og for at høre hans tanker om det. Han sagde, at han klart foretrak at en kvinde barberede sig, men han var også bekymret for om han trådte på min “feministiske side” med den holdning. Jeg endte faktisk med at barbere alt i de 10 måneder vi var sammen. I det sekund han slog op smed jeg dog skraberen igen, og det har nu været en fantastisk måned uden kløe og knopper, yay!"

"Kun at det nogle gange har stukket eller at det har været i vejen."

"Jeg har oplevet at det blev kommenteret- men oftest har det også været min eget internalisere kvindesyn hvor den behårede krop er forkert, der selv har pointeret det, som om jeg nærmest undskyldte for min egen krop overfor min seksuelle partner.

Da jeg først kom af med den forståelse, kunne jeg hvile mere i det og elske min krop, og jeg tiltrak derfra også kun mennesker der hyldede at jeg gjorde med min krop hvad jeg ville, og kunne sætte pris på den sådan."

"Min kæreste kunne finde på at kommentere når det var langt, men gør det ikke længere"

"Jeg er blevet droppet før på grund af kropsbehåring. Det er en dealbreaker for nogen"

"Jeg havde en meget ubehagelig oplevelse med en fra byen. Tog med ham hjem og jeg havde en del intim hår. Det var en fra min brors vennegruppe, han valgte gang på gang på gang i byen efterfølgende at råbe af mig, fx at jeg var en mand, han hev mig i håret når han gik forbi osv. mens han sagde nedladende ting til mig. Den dag i dag er han smidt ud af deres vennegruppe, for sådan skulle han ikke behandle min brors lillesøster!"

"Min kæreste har ikke noget imod min kropsbehåring, men han har engang sagt at han synes mine ben var mere sexede når jeg havde barberet dem. Jeg spurgte ham hvorfor og vi snakkede om hvorfor det kan være. Fx at han aldrig har set behårede ben i seksuelle sammenhæng, ud over mig, og derfor har "lært" at behårede kvindeben og sex ikke hænger sammen, fx via porno."

"Min ekskæreste spurgte om jeg groede en busk 3 dage efter jeg havde barberet helt glat"

"Min kæreste var MEGET imod (og han fjerner intet selv) og kunne endda finde på at kigge skeptisk/dømmende på mig som om det var afstødende da jeg valgte at gro det ud. Det påvirkede mig super meget fordi jeg jo ikke følte mig sexet men samtidig følte jeg havde ret til selv at vælge og ikke blive dømt på det. Så en dag valgte jeg at lave en announcement: jeg trimmer kun min kønsbehåring og jeg er ligeglad med hvad du synes og jeg vil ikke høre din holdning til det. Hår er ikke mere uhygiejnisk og jeg får faktisk mega udslet af at barbere så jeg gør det af flere årsager og sådan er det. Efterfølgende har der intet været."

"Jeg har kun oplevet negative kommentarer fra personer, som jeg aldrig nogensinde ville have sex med."

"Har haft en partner der var ret ligeglad men vi snakkede da nogle gange om det."

"Jeg blev afvist i byen fordi jeg havde hår under armene, og senere samme aften af en anden hjemme hos ham fordi jeg ikke havde barberet mig.. han havde taget alt tøjet af mig.. og det hele og så ville han bare ikke have sex med mig og smed mig faktisk ud."

"Jeg har indtilvidere kun haft gode oplevelser. Min tidligere kæreste kommenterede ikke på det, han nussede bare mine ben og fordi han vidste at jeg elskede det. Derudover begyndte jeg at lægge mærke til at han efter noget tid selv lod hans egen kønsbehåring vokse."

"Min ekskæreste skældte mig nærmest ud hvis man bare kunne ane lidt hår."

"Da jeg stadigvæk barberede mig for neden, havde jeg nogle daggamle stubbe, da jeg spontant skulle ses med en fyr. Han bad mig gå ud og skrabe, da han tog hånden ned i mine bukser. Aldrig er jeg blevet fyldt med så meget vrede og skam."

"Min kæreste har kommenteret at mine hår var blevet lange men det var ikke negativt ment"

"Min eks sagde, at jeg selv måtte vælge, men at han altså ikke ville gå ned på mig, hvis jeg ikke havde fjernet hår. Så jeg blev ved med at fjerne det hele vejen igennem vores forhold, som heldigvis har været forbi i 2 år nu!"

"Er virkelig ofte nærmest kommet til at undskylde for min behåring overfor sexpartnere (dumt, I know), og har aldrig oplevet at de har haft det mindste imod det. Her i karantænetiden sexter jeg en del, og spørger altid på forhånd hvordan de har det med kropshår. Nu har jeg været igennem en del tinderfyre, og det har ikke været et problem nogen steder. Så jeg begynder næsten at tro at vi kollektivt har en idé om at det er et større problem end det egentlig er."

"Jeg har prøvet den klassiske; 'jeg kan bedst lide den glat' men jeg er aldrig blevet afvist på grund af behåring."

"Jeg var sammen med en fyr (vi har været sammen før, men ikke efter det var "vokset ordentligt ud"). Han sagde intet til det og opførte sig ikke anderledes end normalt, så tænkte ikke mere om det (plus jeg selv har en meget neutral holdning til kropsbehåring). Næste dag da jeg så var på vej hjem, siger han dog lige til mig "hey, måske du skulle få ordnet det der *peger på sit eget crotch area* inden næste gang" og lukker døren efter mig. Har ikke snakket med ham siden, men hans kommentar bliver ved med at hænge i baghovedet, hvilket er sindsygt træls!"

"Min tidligere kæreste ville ikke røre ved mig, hvis jeg ikke var helt glat. Ofte kunne han komme med kommentarer som “Ejj... mener du det der, kir?”. Efter to år havde jeg de mest smertefulde røde knopper på yoni:((("

"Jeg var 21 år, han var 20 år. Det var første gang for os begge - og vi troede begge, at vi skulle have sex. Vi havde været til fest på vores fælles studie. Vi var taget lidt tidligere hjem, så vi var ikke sådan helt-vildt fulde. Han tager mine strømpebukser af mig, og spørger så; “har du glemt at barbere dine ben? Høhø”. Jeg bliver lidt forvirret, men får sagt noget i stil med, at de må da vist have været vokset hurtigt ud. Jeg grinte af det og slog det hen. Jeg var virkelig vild med ham, så uanset, hvad han sagde, så tog jeg det ind. Vi havde dog ikke sex den aften, jeg følte, at kommentaren havde blokeret stemningen for mig. Jeg følte mig beskidt og “urigtig”. Men vi havde sex weekenden efter, hvor jeg havde pakket en skraber, som jeg havde taget med til fredagscafé. Så kunne jeg barbere mine ben på studiet, inden turen gik hjem til ham. Så, ja. Dén kommentar fik sat noget i gang hos mig. Det er fire år siden. Og tak for denne klub."

"Jeg hev en gang en mand dobbelt min alder med hjem. Da han fandt ud af at jeg havde hår på kussen blev han meget frustreret og ville ikke gå ned på mig. Han kunne simpelthen ikke forstå det. Så smed jeg ham ud. kl whatever om natten. Han tiggede og bad mig om at blive. Men no fucking way. Det er den eneste gang jeg har hørt noget."

"Min eks kæreste kommenterede ofte, hvis han ikke mente jeg havde barberet mig tæt nok. Både på min fisse og ben. Til trods for han selv meget sjældent barberede sig."

"Min ekskæreste synes at det var klamt og pinligt at have mig med ude når jeg havde kropsbehåring og bad mig altid fjerne det. Tror ikke som sådan han sagde vildt meget til det privat, men når vi skulle ud kunne han gå helt amok over det."

"Min kæreste kommenterede forleden mine hår i røven da jeg lå på maven på sofaen. Sagde til ham at jeg ikke vil have han kommenterer på min kropsbehåring overhovedet. Har også oplevet med en anden sexpartner at han kommenterede mine hår under armene og sagde “ej er det hår under armene?” Jeg sagde “ja” og så sagde han “nå, ej hvor sjovt, det har jeg aldrig set før”. Havde også en ekskæreste som sagde “skat, du trænger da til at blive lidt barberet dernede” fordi mine pubeshår breder sig meget langt ud på mine lår og dem havde jeg ladet stå under Roskilde festival. De her oplevelser var ikke som sådan negativt ladet, men bare det at de skal kommentere er ubehageligt fordi kropsbehåring har så negative konnotationer i forvejen. Tænk hvis jeg kommenterede størrelsen på deres penis? Fx bare konstaterede “ej du har da en lidt lille penis, det har jeg aldrig set før”."


Ville du sige det til personen inden I er intime med hinanden at du ikke fjerner din kropsbehåring?


32% svarede ja

68% svarede nej


"Mit hår er en del af mig og helt naturlig, så jeg synes ikke det er noget man bør fortælle om. Jeg synes også, at det at tænke, at det er noget man bør fortælle om er med til at gøre det problematisk eller som om det ikke er "normal" tilstanden. Altså lidt ligesom, at man skal fortælle hvis man fx har klamydia, fordi det kan smitte og have konsekvenser for ens partner. Ikke fordi seksuelle sygdomme ikke er normale eller er forkerte, men det kan have konsekvenser for ens partner, hvis man ikke fortæller om det. Kropsbehåring har ikke nogle konsekvenser."

"Nej, jeg fortæller heller ikke alt mulig andet om mit udseende." "Jeg sagde det til min nuværende flirt, for hvis vedkommende sagde, at det kunne vedkommende ikke lide, ville jeg ikke til at indlede noget intimt."

"Jeg ville ikke sige noget, hvis jeg embracer mit hår, gør de vel også." "Da jeg havde sex med min kæreste for første gang var jeg ret usikker på mig selv, men jeg havde alligevel ladet hårene gro. Jeg sagde så til ham in the moment da han skulle til at stikke sin hånd ned i mine trusser, at jeg ikke var barberet. Jeg var så nervøs for at det var en big deal. Men han sagde bare han var ligeglad og at det var ligegyldigt." "Ja fordi jeg frygter en afvisning - og så kan reaktionen måske mindskes og han lærer meget om mig ved dette. Hvis reaktionen er negativ så ved jeg at han ikke er noget for mig." "Jeg kan forstå at man taler om det inden sex med menstruation fx fordi det for nogen kan være ekstra sensitivt eller intimt at have sex under menstruation (jeg har det fx generelt stramt med blod, ligemeget om det kommer fra et hul i fingeren, blodnæse eller livmoderhalsen). Ifht kropsbehåring synes jeg ikke det er noget, man skylder sin partner på nogen måde at nævne. Ligesom man heller ikke skylder sin partner at barbere sig." "Jeg vil selv forberede min partner på det, men det er udelukkende fordi, jeg stadig ikke føler mig 100% selvsikker ift. min kønsbehåring. Jeg håber, at jeg en dag kan skubbe skammen helt ud af sindet, og bare hvile i min måde at have en krop på."

"Jeg ville nok mest på grund af at der stadig er skam forbundet med det." "Hmm, jeg tror jeg ville synes det var mere akavet at ‘stoppe op’ og gøre opmærksom på det i stedet for at personen bare lægger mærke til det automatisk. Heldigvis har jeg ikke oplevet nogle kommentarer på det, men jeg tænker over det hver gang jeg får en ny sexpartner. Egentligt mere ift. til mine hår under armene, det er som om de er en bigger deal for mig end kønsbehåring."


"Jeg ville aldrig sige det direkte for det synes jeg er med til at bevare ideen om at kropsbehåring ikke er i orden, men jeg respekterer at vi hver især har seksuelle præferencer så som regel prøver jeg at hinte til det ved f.x. at tage en top på hvor man kan se mine hår under armene (så må de jo selv ligge to og to sammen) eller bruge et billede på min tinderprofil hvor man kan se jeg har hår på kroppen. Min erfaring er at der er intet at tabe. Hvis ikke han er nede med min kropsbehåring er det sku nok ikke det eneste vi ikke har til fælles."

"Hvis man skal komme med en disclaimer så har man allerede fastslået at der er et problem." "Jeg gør det til tider ret ubevidst for at sikre mig selv at jeg ikke står i en ubehagelig situation."

"Jeg ville ikke gøre det fordi det ikke er relevant. Jeg ville heller ikke give dem en heads up hvis jeg var barberet. Desuden har jeg ikke oplevet at de partnere jeg har haft selv har gjort det, om de så havde hår eller ej."

"Jeg nævner det kun hvis gutten selv spørger."


"Synes det ville virke som et forsvar, hvis man siger det inden - altså som om man godt ved det er "forkert" i samfundets øjne. Så ved at behandle min egen krop som helt naturlig og normal, og ikke undskylde for den, tror jeg også det er nemmere for andre at behandle mig sådan."

"Jeg er bange for en afvisning så jeg har snakket om det, så er der også en sikkerhed inden situationen opstår."


"Synes det virker absurd at skulle “komme ud” før man kan være intim? Man burde da bare kunne vise sig frem med eller uden hår!"

"Synes ikke man behøver at retfærdiggøre det/allerede 'undskylde' på forhånd."

"Jeg ville ikke gøre det fordi der ingen grund er til at 'advare' nogen on noget så naturligt som kropsbehåring."

"Jeg gør det faktisk bare af ren nysgerrighed, jeg bliver ofte positivt overrasket. Hvis ikke det, så kan jeg høre personens meninger og måske være med til at påvirke den i fremtiden."

"Kunne aldrig finde på at sige det, det falder mig slet ikke ind. Jeg er også ligeglad med den anden persons behåring. Hvis personen har et problem med det skal vi slet ikke have sex."

"I begyndelsen af min 'hårrejse' kunne jeg finde på at sige at jeg ikke har 'gjort mig klar' til sex."

"Han fortæller heller aldrig at han har hår under armene eller dernede så hvorfor skulle jeg? Er han typen der afviser pga. hår så er min erfaring at han heller ikke har fokus på kvindelig nydelse"

"Jeg ville ikke for så tillægger JEG det en betydning som det ikke skal have. Hvis han skal være ligeglad med det så skal jeg også"

"Når man forsvarer noget, går man med på præmissen om at det er forkert."

"Jeg kunne godt finde på at gøre det for ingen skal have lov til at sige noget negativt til mig når jeg er nøgen og sårbar. Så hellere før."

"Jeg tillader mig at antage at de personer jeg er tiltrukket af og har lyst til at være sammen og som har lyst til at være sammen med mig, finder mig, mine hår og holdinger sexede."

"Jeg ville ikke sige noget fordi det ikke gør nogen forskel - hvis de vil have sex med mig så er jeg som jeg er"

"Det føles som om jeg advarer sexpartnere - det har jeg ikke lyst til"

"Jeg ville ikke sige noget fordi det ikke bør have nogen betydning"

"Nej fordi deres umaskerede reaktion afgør om vi skal være intime eller ej"

"Har gjort det én gang med en fyr og han svarede 'jeg er da ligeglad'"

"Jeg kunne godt finde på det for hvis det er noget de VIRKELIG ikke kan håndtere så kan det give mig muligheden for at 'flygte'"


Jeg kan følge begge sider. Før vi havde det op på story ville jeg med meget stor sandynlighed lige have sagt 'hey, jeg barberer mig altså ikke' til en person inden vi skulle være intime men efter jeres pointer så tror jeg faktisk ikke at jeg ville gøre det.

Jeg synes de her rammer den meget godt for mig om hvorfor jeg, nu, ikke ville sige noget om det:

"Jeg ville ikke for så tillægger JEG det en betydning som det ikke skal have. Hvis han/hun/de skal være ligeglad med det så skal jeg også" "Hvis man skal komme med en disclaimer så har man allerede fastslået at der er et problem."


Jeg tænker at grunden til at jeg før (og måske stadig lidt) har et behov for det, er min egen usikkerhed der popper op, når jeg får lyst til at 'advare' andre? Som nogle af jer også påpeger, så kan det være fordi der stadig ligger en skam i det og at jeg ikke er 100% tilpas med det endnu? Og derfor har den 'trang' til at 'advare'?


Og hvis det er, så er det også helt okay!

Hvis jeg gør det, altså 'advarer', ville jeg ikke bruge det som en retfærddiggørelse af mit valg eller som en undskylding men simpelthen for at finde ud af hvor de står og om det er en jeg så vil være sammen med. For hvis et menneske synes det er ulækkert, vil have at du fjerner det eller overhovedet ikke åben for at du har kropsbehåring, er det så et menneske du har lyst til at være sammen med? Mit svar er nej. Det at min kropsbehåring har lov til at være der betyder noget for mig. Og derfor betyder det også noget for mig hvordan et menneske, jeg har lyst til at være intim med, har det med kropsbehåring - ikke at de skal have lov til at bestemme hvordan det skal være, for det kan de overhovedet ikke, men jeg gider ikke bruge min tid på en der synes det, for eksempel, er ulækkert.. Det at gøre opmærksom på det og nævne det kan gøre at man undgår en akavet eller ubehagelig situation senere når man er i gang med at smide tøjet. For tanken om at de ikke vil være sammen med dig når tøjet ligger på gulvet er sku ikke rar. Derfor kan det være en fordel at tage snakken om det; at du finder ud om personen er accepterende og åben over for det eller om de synes det er ulækkert eller er uaccepterende. For vi er ikke der hvor kvindelig kropsbehåring er en normalitet. Vi er på vej og jeg kan høre på flere af jer, at mange af dem I har være sammen med har været totalt ligeglade - men vi er der ikke helt endnu - hvilket man også kan læse ovenover.... Så er spørgmålet om sådan en 'heads up' og evt en samtale om det, er broen til at komme derhen hvor det bare er en del af kroppen der er der og nedbryde stigmaet eller om det er med til at videreproducere den tanke og den norm at det ikke er normen?


Der er ikke nogen forkert måde at gribe det an og du skal gøre det du føler dig bedst tilpas i. Der er ikke noget der er mere eller mindre rigtigt at gøre. Du skal gøre hvad DU har brug for!

Du skal finde ud af hvad DU har det bedst med. Hvis det er på forhånd at sige at du altså ikke barberer dig eller om det er at lade dem 'opdage' det selv så er det helt okay.

Kom endelig med dine tanker <3

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page