Bliver man afvist med kropsbehåring?


"Heeej. Elsker din side, tak for den. Jeg har et spørgsmål, eller rettere sagt en forespørgsel, hvis det er noget du har lyst til at dykke ned i. Jeg er nysgerrig på, om der er nogen, som har oplevet at en sexpartner har kommenteret på, eller ligefrem afvist, pga. ens kropsbehåring. Jeg vil så gerne høre, om det reelt er noget, som sker, og hvad folks oplevelser er med det. Knus til dig!"


Jeg fik denne besked på instagram og det er virkelig en interessant ting at gå ind i - for er det noget der sker? Hvad har I oplevet og er det at man har ladet sin kropsbehåring gro noget man skal give et heads up om? Afvisninger og spørgsmålet om hvorvidt man lige skal gøre opmærksom på kropsbehåring inden man er intim med nogen, er noget der har rumsteret meget inde i mig, og også nogle af jer, siden vi smed skraberen ud eller lagde den på hylden. Det skal vi dykke ned i i dag!

Hvis du har brug for nogle gode comebacks til kommentarer omkring kropsbehåring så kan du tjekke part 1, part 2 og bonus indlægget ud.

Jeg spurgte på story om det var noget I havde oplevet:

26% svarede ja

74% svarede nej


"Min bolleven kommenterede på mine hår på benene og han synes det var klamt. Hvad han ikke ved er at jeg har haft hår på benene det sidste halve år uden han har lagt mærke til det - I win."

"Da jeg var yngre (20-21, dvs for 5-6 år siden) ville min kæreste ikke have sex med mig hvis der gik mere end 2 uger hvor jeg ikke havde barberet mig. Men han var et stykke skrald og er ude. Har prøvet at folk har kommenteret på det, men ikke på en negativ måde (det skal lige siges jeg lader alt stå og har ikke ejet en skraber i 3 år). Kønsbehåring oplever jeg at de fleste godt kan lide og mht. benene kan det være de synes det er underligt, men hvis de kommenterede på det ville jeg sige de skulle lukke røven og jeg ikke er interesseret i at høre kommentarer om min krop."

"Har oplevet en, der ville have jeg skulle fjerne alt hår, bortset fra det på hovedet. Fuck ham"

"Fyrer der synes kropsbehåring er træls eller ulækkert er som regel ikke folk jeg klinger så godt med så har aldrig oplevet det i sengen. Dog var jeg engang ude og danse og en fyr på dansegulvet begynder at svinge mig rundt. Det var rigtig sjovt lige indtil jeg løfter armene og jeg kan se at han laver et ansigtsudtryk -som om han synes det er ulækkert, og så vender han sig om og går. Det var en lidt mærkelig følelse, men så ved man da i hvertfald at man ikke skal bruge mere energi på ham."

"En tidligere kæreste nægtede at give oralsex hvis jeg havde en smule lændge på kønsbehåringen."

"Det var på anden date med min nu ex-kæreste. Jeg var taget hjem til ham, og der begyndte at ske lidt. Jeg tænkte at jeg ville fortælle ham at jeg ikke barberede mig, inden der skete mere for at undgå en akavet situation og for at høre hans tanker om det. Han sagde, at han klart foretrak at en kvinde barberede sig, men han var også bekymret for om han trådte på min “feministiske side” med den holdning. Jeg endte faktisk med at barbere alt i de 10 måneder vi var sammen. I det sekund han slog op smed jeg dog skraberen igen, og det har nu været en fantastisk måned uden kløe og knopper, yay!"

"Kun at det nogle gange har stukket eller at det har været i vejen."

"Jeg har oplevet at det blev kommenteret- men oftest har det også været min eget internalisere kvindesyn hvor den behårede krop er forkert, der selv har pointeret det, som om jeg nærmest undskyldte for min egen krop overfor min seksuelle partner.

Da jeg først kom af med den forståelse, kunne jeg hvile mere i det og elske min krop, og jeg tiltrak derfra også kun mennesker der hyldede at jeg gjorde med min krop hvad jeg ville, og kunne sætte pris på den sådan."

"Min kæreste kunne finde på at kommentere når det var langt, men gør det ikke længere"

"Jeg er blevet droppet før på grund af kropsbehåring. Det er en dealbreaker for nogen"

"Jeg havde en meget ubehagelig oplevelse med en fra byen. Tog med ham hjem og jeg havde en del intim hår. Det var en fra min brors vennegruppe, han valgte gang på gang på gang i byen efterfølgende at råbe af mig, fx at jeg var en mand, han hev mig i håret når han gik forbi osv. mens han sagde nedladende ting til mig. Den dag i dag er han smidt ud af deres vennegruppe, for sådan skulle han ikke behandle min brors lillesøster!"

"Min kæreste har ikke noget imod min kropsbehåring, men han har engang sagt at han synes mine ben var mere sexede når jeg havde barberet dem. Jeg spurgte ham hvorfor og vi snakkede om hvorfor det kan være. Fx at han aldrig har set behårede ben i seksuelle sammenhæng, ud over mig, og derfor har "lært" at behårede kvindeben og sex ikke hænger sammen, fx via porno."

"Min ekskæreste spurgte om jeg groede en busk 3 dage efter jeg havde barberet helt glat"

"Min kæreste var MEGET imod (og han fjerner intet selv) og kunne endda finde på at kigge skeptisk/dømmende på mig som om det var afstødende da jeg valgte at gro det ud. Det påvirkede mig super meget fordi jeg jo ikke følte mig sexet men samtidig følte jeg havde ret til selv at vælge og ikke blive dømt på det. Så en dag valgte jeg at lave en announcement: jeg trimmer kun min kønsbehåring og jeg er ligeglad med hvad du synes og jeg vil ikke høre din holdning til det. Hår er ikke mere uhygiejnisk og jeg får faktisk mega udslet af at barbere så jeg gør det af flere årsager og sådan er det. Efterfølgende har der intet været."

"Jeg har kun oplevet negative kommentarer fra personer, som jeg aldrig nogensinde ville have sex med."

"Har haft en partner der var ret ligeglad men vi snakkede da nogle gange om det."

"Jeg blev afvist i byen fordi jeg havde hår under armene, og senere samme aften af en anden hjemme hos ham fordi jeg ikke havde barberet mig.. han havde taget alt tøjet af mig.. og det hele og så ville han bare ikke have sex med mig og smed mig faktisk ud."

"Jeg har indtilvidere kun haft gode oplevelser. Min tidligere kæreste kommenterede ikke på det, han nussede bare mine ben og fordi han vidste at jeg elskede det. Derudover begyndte jeg at lægge mærke til at han efter noget tid selv lod hans egen kønsbehåring vokse."

"Min ekskæreste skældte mig nærmest ud hvis man bare kunne ane lidt hår."

"Da jeg stadigvæk barberede mig for neden, havde jeg nogle daggamle stubbe, da jeg spontant skulle ses med en fyr. Han bad mig gå ud og skrabe, da han tog hånden ned i mine bukser. Aldrig er jeg blevet fyldt med så meget vrede og skam."

"Min kæreste har kommenteret at mine hår var blevet lange men det var ikke negativt ment"

"Min eks sagde, at jeg selv måtte vælge, men at han altså ikke ville gå ned på mig, hvis jeg ikke havde fjernet hår. Så jeg blev ved med at fjerne det hele vejen igennem vores forhold, som heldigvis har været forbi i 2 år nu!"

"Er virkelig ofte nærmest kommet til at undskylde for min behåring overfor sexpartnere (dumt, I know), og har aldrig oplevet at de har haft det mindste imod det. Her i karantænetiden sexter jeg en del, og spørger altid på forhånd hvordan de har det med kropshår. Nu har jeg været igennem en del tinderfyre, og det har ikke været et problem nogen steder. Så jeg begynder næsten at tro at vi kollektivt har en idé om at det er et større problem end det egentlig er."

"Jeg har prøvet den klassiske; 'jeg kan bedst lide den glat' men jeg er aldrig blevet afvist på grund af behåring."

"Jeg var sammen med en fyr (vi har været sammen før, men ikke efter det var "vokset ordentligt ud"). Han sagde intet til det og opførte sig ikke anderledes end normalt, så tænkte ikke mere om det (plus jeg selv har en meget neutral holdning til kropsbehåring). Næste dag da jeg så var på vej hjem, siger han dog lige til mig "hey, måske du skulle få ordnet det der *peger på sit eget crotch area* inden næste gang" og lukker døren efter mig. Har ikke snakket med ham siden, men hans kommentar bliver ved med at hænge i baghovedet, hvilket er sindsygt træls!"

"Min tidligere kæreste ville ikke røre ved mig, hvis jeg ikke var helt glat. Ofte kunne han komme med kommentarer som “Ejj... mener du det der, kir?”. Efter to år havde jeg de mest smertefulde røde knopper på yoni:((("

"Jeg var 21 år, han var 20 år. Det var første gang for os begge - og vi troede begge, at vi skulle have sex. Vi havde været til fest på vores fælles studie. Vi var taget lidt tidligere hjem, så vi var ikke sådan helt-vildt fulde. Han tager mine strømpebukser af mig, og spørger så; “har du glemt at barbere dine ben? Høhø”. Jeg bliver lidt forvirret, men får sagt noget i stil med, at de må da vist have været vokset hurtigt ud. Jeg grinte af det og slog det hen. Jeg var virkelig vild med ham, så uanset, hvad han sagde, så tog jeg det ind. Vi havde dog ikke sex den aften, jeg følte, at kommentaren havde blokeret stemningen for mig. Jeg følte mig beskidt og “urigtig”. Men vi havde sex weekenden efter, hvor jeg havde pakket en skraber, som jeg havde taget med til fredagscafé. Så kunne jeg barbere mine ben på studiet, inden turen gik hjem til ham. Så, ja. Dén kommentar fik sat noget i gang hos mig. Det er fire år siden. Og tak for denne klub."