top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Begynderguide til sexlegetøj


Illustration af strejfer


Jeg havde lyst til at snakke om sexlegetøj so that's what we're doing. Jeg smed nogle spørgsmål op på story om sexlegetøj og her bed jeg specielt mærke i spørgsmålet om hvorfor nogle ikke ejer sexlegetøj fordi de ikke ved hvor de skal starte. Det fik mig til at tænke på om man ikke kunne lave en slags guide med gode spørgsmål der kan indsnævre den meget store og overvændende verden der er af sexlegetøj.


Der er en del spørgsmål og det kan godt være at du ikke kan svare på det hele men det er altid en god ide at lægge mærke til hvad der tiltrækker dig. Hvad er du nysgerrig på? Hvad har du lyst til at udforske?


Har du brug for konkrete forslag til gode begyndervibratorer kan du tjekke dette indlæg ud: 6 gode begyndervibratorer.


Hvad vil du stimulere? Skal det være noget der kan stimulere udvendig, her mener man typisk klitoris stimulering men de mindre vibratorer er også rigtig gode til stimulering af andre erogene zoner som brystvorter, øreflippen eller andre steder på kroppen.


Skal det kunne bruges til indvendig stimulering, altså noget der kan penetrere? Legetøj med dette formål er typisk lidt større end det der er stimulere udvendig.


Eller skal det være noget der kan bruges til begge dele? Måske skal det være noget der stimulere indvendig og udvendig på én gang ala en rabbit?


Hvilken sensation er du ude efter? Hvad kan du godt lide? Skal det være noget der kan efterligne det eller skal det være noget du ikke har prøvet før?


Skal det kunne vibrere? Herunder er der de 'almindelige' vibrationer som for eksempel i en bullet eller lyfttryksvibrationer som i for eksempel en satisfyer.


Hvis ikke det er noget der skal vibrere ville jeg fokusere på materialet og specielt overflade - skal det være noget der er helt glat eller rillet eller med andre mønstre?


Hvad prisklasse er vi i? Hvad har du råd til? og måske mere præcist hvad vil du give? Kvalitetet af produktet kan godt ses og måske endnu mere vigtigt mærkes alt efter om man er i den lave eller høje ende men det er helt klart muligt at finde rigtig godt sexlegetøj til en god pris.


Nu skal du selvfølgelig selv bestemme hvad du bruger på din krop men jeg ville som minimum kigge efter noget der er fri for ftalater.


Hvordan skal det bruges? Er det noget du vil bruge selv eller vil du også gerne kunne bruge det med andre? Hvis det er til dig selv så står det jo frit for hvad du kunne tænke dig. Hvis det er fordi du gerne vil bruge det med en partner - og det er en specifik person - kan det måske være en god ide at snakke med dem om hvad det skal være?


Hvilket materiale skal det være? Hvis du aldrig har prøvet et stykke sexlegetøj kan det godt være et lidt svært spørgsmål at svare på men det kan være at du har lidt af en ide om hvilket materiale du godt kunne tænke dig at prøve? Hvis ikke, så er silikone typisk et godt sted at starte da det er meget udbredt og også det materiale som de fleste klubmedlemmer kan lide:


Jeg spurgte jer hvilket materiale I bedst kan lide:

6% af jer svarede glas / metal

88% af jer svarede silikone

4% af jer svarede (ABS) plastik

2% af jer svarede (TPE) jelly


Batteri eller genopladelig? Der findes virkelig, virkelig meget elektrisk sexlegetøj derude men de er typisk opdelt i to kategorier når det kommer til at få strøm i: batterier eller genopladning. Hvis du har en præferece om hvad du helst vil have så er det en god ide at have i baghovedet når du kigger.


Hvis du vil høre lidt mere om fordele og ulemper ved begge kan du tjekke dette indlæg ud: vibratorer: batterier vs. genopladning.


Skal det kunne bruges i vand? Mere og mere sexlegetøj begynder at være vandtæt - dog ikke alt så hvis det er vigtigt at det er noget der kan tages med i bruseren eller badekarret så er det en god ide at holde øje med hvad der er vændtæt og hvad der ikke er.

Der er også forskel på om noget bare er splash-proof eller om det er helt vandtæt. Splashproof kan tåle at komme i kontakt med vand men kan typisk ikke holde til at blive taget med ned under vand.

Har du et godt råd om sexlegetøj til en nybegynder?

"Gå ind i en sexshop og brug dine sanser - konsistens, overflade, test vibrationen på din næsetip. Gå efter større, etablerede brands som funfactory, lelo, wevibe. Gå efter bodysafe silikone og plastik og glas, undgå jelly - der er mange der får udslæt, og de kan være svære at gøre rene."

"Prøv dig frem. Tag det stille og roligt og husk at det er helt naturligt"


"Prøv dig frem med lidt forskelligt i den billige ende inden du investerer i de dyre. Så finder man ud af hvad man kan lide"


"Følg nogle af de firmaer der står bag på insta. De lægger ofte brugernes (nye og gamle) historier op"


"Start med en hel basic vibrator. Og er man til buttstuff (eller vil prøve det) så et starterkit"


"Besøg en butik og snak med personalet! De er oftest virkelig hjælpsomme og cool"


"Bare køb et eller andet. Så er du igang."


"Start med det der tiltaler dig mest"


"Fuck 'begynder størrelser' på dildoen, de skuffer altid efter anden gangs brug"


"Satisfyer pro 2 var mit første legetøj og det var en vinder"


"Start med noget du kan bruge solo. Så kan du vænne dig til det, øve dig og owne det. Treat yo self"


"Hvad kan du lide normalt? Find noget som understøtter det eller skruer lidt op for det"


"Man kommer sjældent galt i byen med en vibrator"


"Altid brug glidecreme"


Hvordan samler man sig mod til at købe sit første?


"Gør det til noget sjovt og køb det sammen med nogen"


"JUST DO IT"


"Det er anonymt"


"Hvis man oplever meget skam omkring det så føles det at købe sit første lidt som at rive et plaster af - noget der føles angsprovokerende når man laver sit køb men shit det føles også bare godt og forløsende bagefter. Nu har jeg ingen problemer med at købe eller for den sags skyld snakke om dem"


"Bestil online. Og se/læs anmeldelser af legetøj, følg med på sexpositive instaprofiler"


"Just do it. De fleste firmaer har meget anonyme æsker"


"Klub venus!! Gør sexlegetøj fint, smukt og helt normalt!"


"Hvis det er fordi vedkommende er bange for at gå ind i en butik, “åh nej hvad tænker de ikke lige”-tanker, så husk, at de andre der er der inde er der for at gøre præcis det samme som dig, plus at vedkommende bag kassen er på arbejde, og ikke tænker noget underligt overhovedet. De er så vant til det, og er skide ligeglade. Hvis det stadig er for grænseoverskridende, så er der mange gode sider på nettet."


"Sinful leverer i basic brun kasse UDEN logo!"


"Gør det altid når jeg er liderlig - så er jeg lidt mere modig og eventyrlysten"


"Spring direkte ud i det"


"De er rigtig søde inde i Lust i København til at hjælpe. Det er et meget trygt sted"


Skal man fortælle sin kæreste hvis man køber sexlegetøj? (til en selv)

15% af jer svarede ja

73% af jer svarede nej

12% af jer svarede kun hvis man bor sammen


"Okay øøøhm.. ved ikke om ja nej svar heeeelt kunne gøre det for mig. Det er vel som sådan aldrig noget man skal føle sig forpligtet til at fortælle, jeg ville selv gøre det, men derfor kan det aldrig være et must. Dog er en åben kommunikation om sex og nydelse i forhold rigtig vigtig"


"Jeg synes ikke, der er noget, man SKAL i et parforhold! Men jeg synes da, det er goals at være så trygge og intime, at man har lyst til at dele alle sider af sin seksualitet med hinanden - også den, der involverer legetøj."


Er bange for at købe en vibrator der larmer. Det kan jeg godt forstå, specielt hvis man bor hjemme hos sine forældre eller sammen med andre. Der er ikke noget mere mood-dræbende end en vibrator der larmer helt vildt meget så man ikke kan distrahere fra det.


Jeg arbejder pt. på et post om de mest lydløse vibratorer - det kommer snarest.0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page